X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Ja dzisiaj miałam rozmowe z kierowniczką, ktoś życzliwy doniósł jej o moich problemach i staraniach. Zaskoczyła mnie bardzo,zapytała jak wczorajsza wizyta i co dalej.Zapewniła o swoim wsparciu,wspomniała że praca to nie wszystko i mam zadbać o siebie i swoje potrzeby. Mam brać zwolnienie i wolne kiedy tylko potrzebuje, dziecko jest najważniejsze :) trochę dodało mi to skrzydeł to bardzo ważne wsparci i to z nieoczekiwanej strony :)

Asiu oby tak było że nie beda robic Ci problemów. U mnie szefowa zapewniała o tym samym a teraz jest całkiem inaczej. Jestem na zwolnieniu a oni mi tylko maile z robotą wysyłają. Codziennie mam kilkanaście telefonow z pracy. Jestem zestresowana tym wszystkim. Dziś pół dnia przeryczałam. Mąż jest na mnie wściekły że nie potrafię sie postawić. Zwolnienie mam miec przedłużone a teraz mam co do tego wątpliwości. Jestem załamana.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka nie łamiemy się, nie płaczemy. Moja kierowniczka jest nowa i też nie ma dzieci i już nie będzie miała może dlatego jest wyrozumiała (przynajmniej na razie). Ja przy poprzedniej próbie też na zwolnieniu biegałam do pracy. Teraz powiedziałam że tak nie będzie. Twój mąż ma racje, postaw się, nie odbieraj telefonu, wyłącz go. Pamiętaj stres nie pomaga. Bez wyrzutów sumienia przedłuż zwolnienie teraz liczysz się tylko ty i maleństwo

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niezbyt fajnie masz, Emilka. Ja swoich przełożonych nie wtajemniczyłam w nasze działania. Nie chcemy zbyt dużego, niepotrzebnego rozgłosu. Tylko kilka zaprzyjaźnionych osób wie o naszych problemach.
    Ja też muszę co nieco z domu popracować, ale nie jest źle. U mnie w pracy wszyscy dręczą moją koleżankę z pokoju, dlaczego mnie nie ma. Biedna nie wie, jak się ich pozbyć. Po powrocie ja się będę tłumaczyć, ale dam radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 21:48

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Monisiek
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie dziewczyny wszystko zależy od sytuacji i ludzi. Ja przy pierwszej próbie nie mówiłam przy drugiej powiedziałam i było troszkę lepiej. Teraz wszystko wie tylko koleżanka która musi mnie zastępować. Reszta widzi że mnie nie ma, że się zwalniam ale mnie nie pytają a ja nie mówię. Ktoś tylko wygadał nowej kierowniczce ale jak na razie to dobrze że wie. Mam nadzieję że niedługo będę mogła się pochwalić wszystkim radosna nowiną :) U mnie jest może troszkę inaczej niz u was bo nie tylko ja mam problem z niepłodnością. Nie jest to u nas temat nowy w pracy. Prawie wszyscy wiedzą troche wiecej na ten temat niz przeciętny człowiek.Może to też ma wpływ na ich zrozumienie, wssparcie, wyrozumiałość...

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Asiu oby tak było że nie beda robic Ci problemów. U mnie szefowa zapewniała o tym samym a teraz jest całkiem inaczej. Jestem na zwolnieniu a oni mi tylko maile z robotą wysyłają. Codziennie mam kilkanaście telefonow z pracy. Jestem zestresowana tym wszystkim. Dziś pół dnia przeryczałam. Mąż jest na mnie wściekły że nie potrafię sie postawić. Zwolnienie mam miec przedłużone a teraz mam co do tego wątpliwości. Jestem załamana.
    O wlasnie tak sie zdaza moja tez zapewniala ze pojdzie mi na reke i jak tylko bede chciala isc na wizyte to mnie pusci nadmienie ze to 5 min samochodem odemnie z pracy ale jak przyszlo co do czego to mialam problem zeby pojechac na 20 minut pobrac krew. Wiec tym razem stwierdzilam ze wale jej chojnosc i ide na zwolnienie. Nie mam zamiaru sie stresowac bo stres jest najmniej potrzebny przy stymulacji. Mina bezcenna jak sie dowiedziala ze juz przy wlasciwej stymulacji bede miala zwolnienie :)
    Po za tym dodam ze ciaglosc zwolnienia bardziej sie oplaca kasowo bo wliczaja sie weekendy za ktore tez dostajemy zasilek

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • polopiryna Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj powiedziałam wicedyrektorce i ona też mówiła, że OK, że jak będzie trzeba to nawet całą ciążę mam być na zwolnieniu. Ale podobnie mówiła koleżance, która ciężko chorowała w zeszłym roku, a potem jej to wypominała, więc wiem, że to nie do końca było szczere. Mam to gdzieś. Poinformowałam i ja mam sumienie czyste. Dziś jeszcze muszę dyrektora uświadomić :) Przynajmniej ktoś zarobi na nadgodzinach za mnie. Moje dziewczyny z "koła gospodyń wiejskich" wiedzą od początku, więc są świadome tego, że będą miały za mnie godziny :)

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten komfort psychiczny, że w pracy rozumieją twoją sytuację jest na wagę złota. Ja takiego spokoju ducha w pracy nie miałam.

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    Asia-m-b a na kiedy Ty masz termin?pewnie już się doczekać nie możesz :) tak jak i my kiedy znowu zostaniemy ciociami. Kurcze jak ja bym chciała poznać te uczucie że pod sercem nosze nowe życie.Ale kiedyś na pewno poznam nie ma innej opcji :) Pytałam się wczoraj dr Z o ivf w Olsztynie to mówił że od listopada muszą otworzyć laboratorium że taki mają wymóg ale że on nie będzie tego wykonywał tutaj i szczerze to trochę szkoda bo widać że facet się zna.
    Karcia my rodzimy 17 stycznia :) jesteśmy na etapie poszukiwań wózka... tragedia za duży wybór :)
    wczoraj mieliśmy sesję z brzuszkiem :D bardzo sympatyczne i fajna pamiątka ♥ teraz czuję się bardzo dobrze, po kiepskim pierwszym trymestrze teraz jest dobrze :) Jasiu kopie matkę jak szalony :D
    Karcia spokojnie kochana wszystko przed Tobą zobaczysz będziesz jeszcze miała dzidzie pod sercem ♥ tego Ci z całego serca życzę!

Ali.G, Asia08 lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:

Emilko szczerze to nie powinni tak robić, Ty na zwolnieniu w ogóle możesz nie odczytywać tych maili, nie masz takiego obowiązku! kurcze wiem, ze łatwo powiedzieć, ale powinnaś z nimi porozmawiać, bo stres naprawdę nie sprzyja Twojemu zdrowiu i zachodzeniu w ciążę.. musisz myśleć tylko i wyłącznie o sobie!!!

Monisiek jak się czujesz????? ♥

Monisiek, e_mil_ka lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia m_b a nad jakim wózkiem się zastanawiacie?

• Monisiek Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, generalnie to dobrze się czuję :) Bolą mnie cycki, zwłaszcza sutki - tak, że nie mogę się dotknąć - ale to jeszcze przed transferem miałam, na pewno od leków. Czasami zakuje mnie coś w macicy, ale nie jest to dokuczliwe. Siedzę w domku, dużo odpoczywam z książką na kanapie, nie przemęczam się. Zajadam ananasa + acard.
    Nie nastawiam się za bardzo, chociaż wiadomo, że tylko o tym jednym marzę :) Żadnych przeczuć nie mam.
    Przeczytałam, że w przypadku gdy tylko jedna komórka jajowa się zapłodni, jak u mnie, to podają ją w 2-3 dobie, bo jest większa szansa, że zarodek sobie poradzi (łatwiej mu będzie przetrwać w macicy, niż na szkiełku, gdzie mógłby nie dotrwać do 5 doby); poza tym u pacjentek 40+ często jest podawany właśnie w 2-3 dobie. Mam nadzieję, że mój będzie mocarzem i da sobie radę.

asia-m-b lubi tę wiadomość

Monisiek
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek oczywiście że da sobie radę. Jest silne po mamusi i tatusiu. Odpoczywaj i wcinaj tego ananasa. Trzymamy kciuki :):):)

Monisiek, asia-m-b lubią tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey v7 mam laparoskopie czy ktoras miala? Co wziasc najwazniejszego

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek ja też kiedyś tu pisałam o tym ananasie że pomaga rzekomo przy zagnieżdżeniu i sama wcinałam od razu po punkcji ale jak zadzwonili to kazałam go wypieprzyć z tych nerwów... :) . Asia-m-b doskonale Cię rozumiem co do wózka bo zapewne każda z nas ma fobie oglądania wózków i sama bym nie wiedziała na jaki się zdecydować choć mi się podobają te nowe zaokrąglone i kolor czarny spód góra biała w czarne kropki heh no nic wózek już mam wybrany aby rodzić tylko co :)

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie to tak mnie łeb dziś boli że chyba mi odpadnie :) nie wiem czy ty od tej cudownej diety czy coś z ciśnieniem jest nie tak.

Karcia
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia jak ci dietka idzie? Co ty W ogóle jesz?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona pewnie będziesz miała troche inny zabieg niż ja bo ja miałam laparoskopie ze względu na krwiaka otrzewnej. Do operacji przebrali mnie w ich taką cienką koszulkę. Po operacji dopiero po dwóch dniach przebrałam sie w swoją koszulę.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam endometrioze na jajniku i mozliwe zrosty

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • eni33 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie i oznajmiam ze w piatek punkcje. Ale sie stresuje.pecherzyki urosly naliczylam 10 maja 22mm do 15mm.

Izaura, asiastokrota, malgos741, Gosia321, asia-m-b lubią tę wiadomość

3jvztv73z47a71uw.png

klz9roeqyeov6byo.png

30.05.2016. | iui :-( 9.07.2016 || iui :-( 30.09.2016 punkcja 3.10.2016 transfer :-(
    11.03.2017 punkcja. 16.03.2017 transfer :-) 7dpt beta 34. 8dpt beta 54. 10dpt beta 148. 12dpt beta 412
    17.11.2018 crio transfer
    :-( Puste jajo :-(
    8.06.2019 crio transfer :-)
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana generalnie staram się nie jeść węglowodanów ani żadnych owoców bo zawierają cukry a wyczytałam że te zaś nie są wskazane przy pcos i żeby łatwiej było zajść w ciążę przy policystycznych to właśnie taką dietę się powinno stosować. Jak na razie to do bani ta dieta bo co to za obiad bez ziemniaczków :) głównie mięcho i surówki, jajka :) ale ja jajek nie lubię... więc chyba mi z głodu przyjdzie umrzeć w każdym bądź razie pierś na obiad już się gotuje ale najgorsze jest to że jutro wyjeżdżam na kilka dni na Śląsk i nie wiem czy wytrwam na tej diecie i w związku z tym wyjazdem nie będzie mnie na forum do niedzieli wieczorem :)

Karcia
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ