X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, musisz być dobrej myśli :) masz 3 porządne blastki, czwarta też da radę !!! Wszystko będzie git :) Dały radę do tego czasu, więc są super silne i dobre :)
    Czy ten piesior w sygnaturce to Twój ?? piękny jest. My mamy dwie przecudowne i przekochane kocice :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 12:02

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Monisiek
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie czy jest możliwość dostania z Artemidy zwolnienia lekarskiego na pojedyncze dni monitoringu. Mam trochę mało urlopu a do końca roku jeszcze daleko. W pracy zasugerowano mi żebym brała zwolnienie na te pojedyncze dni wizyt. Czy któraś z Was coś wie?

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, nie wiem, bo ja nie potrzebowałam zwolnienia na monitoringi, jakoś dawałam sobie radę; jeśli miałam w ciągu dnia wizytę, to urywałam się z pracy "na chwilę" - która niestety czasem się przedłużała, ale starałam się po południu ustawiać wizyty.

Monisiek
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mogę się urwać na chwilę bo muszę do Olsztyna dojechać więc dochodzą dodatkowe 2 godziny :)

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soniu być może będzie tak jak mówisz. Ja mam zgłosić sie na wizytę kontrolną po miesiączce. Mam nadzieje że już w tym przyszłym cyklu będzie transfer. Dr Z mówił że zależy to od moich jajników bo na razie to mają wielkość małych balonów. Po miesiączce powinny się obkurczyć i wrócić do normy.
    Monisiek tak to nasz piesiorek border coli. To nasza domowa pociecha:)
    A jak ty się czujesz po transferze? I jak przebiegał transfer? Coś czułaś? Mam nadzieje ze to nie boli bo już jestem przewrażliwiona.
    Dziewczyny dzieki za miłe słowa. Było mi troche przykro że dwa zarodki nie przetrwały ale trzeba cieszyć się z tego co się udało. Myślę że to nie najgorszy wynik:)

sonia86, malgos741 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, generalnie przed transferem to raczej spokojna byłam. Przed zabiegiem zastrzyk w pupę ;) Samo podanie zarodka niczym nie różni się od zabiegu inseminacji, który przeżywałam kilka razy. Idziesz z dowodem osobistym do zabiegowego, potwierdzają Twoją tożsamość. Także gość, który przynosi w pipetce Twój zarodeczek odczytuje i potwierdza Twoje dane osobowe :)
    W trakcie zabiegu delikatnie mogą boleć jajniki, takie uczucie jakby rozpierania, porównywalne z bólami miesiączkowymi, ale nie jest to bardzo bolesne. Po podaniu zarodka leżysz 10 minut z zaciśniętymi nogami na fotelu, potem jeszcze pół godziny w łóżeczku, i do domku.
    Teraz czasem kują mnie jajniki, czasem macica. Wczoraj miałam bóle takie miesiączkowe przez 2-3 godziny. Staram się być dobrej myśli :)

malgos741 lubi tę wiadomość

Monisiek
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek wszystko jasne:) już nie mogę się doczekać i trzymam kciuki za Twoje maleństwo.

Monisiek lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Dziewczyny podpowiedzcie czy jest możliwość dostania z Artemidy zwolnienia lekarskiego na pojedyncze dni monitoringu. Mam trochę mało urlopu a do końca roku jeszcze daleko. W pracy zasugerowano mi żebym brała zwolnienie na te pojedyncze dni wizyt. Czy któraś z Was coś wie?
    Tak mozna brac zwolnienia za wizyte tak robilam przy poprzedniej stymulacji. Moga dac tez zwolnienie na cala stymulacje teraz wlasnie zamierzam tak wziasc :)

asiastokrota lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 bardzo dziękuję za odpowiedź, super wiadomość. na całą stymulację to nie moge aż tak dobrze w pracy nie mam ale pojedyncze dni bardzo się przydadzą ;)

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • polopiryna Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdzielę! Jak nie urok to sraczka. Mąż poszedł dziś do lekarza, bo miał kleszcza i dostał antybiotyk. Niby wiem, że przy in vitro nie trzeba wiele, ale boję się, czy w ogóle jakieś żołnierzyki nam zostaną z tego, co mamy :(

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Karcia ja za to chuda i też zajść nie mogę...więc nie ma reguły..
    A ile masz wzrostu i ile ważysz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka odpadły słabsze a te twardziele zostały. Dalszego powodzenia życzę.

Polopiryna a to pech z tym kleszczem, ale miejmy nadzieję, że lek nie osłabi nasienia.

Monisiek grunt to pozytywne myślenie.

Dziś byłam u dr R i wystawiam mu pozytywną opinię. Bardzo rzeczowy, konkretny, wszystko wytłumaczył.

Słomka może się spotkamy w poniedziałek, bo ja też mam wizytę.

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Gosia321 bardzo dziękuję za odpowiedź, super wiadomość. na całą stymulację to nie moge aż tak dobrze w pracy nie mam ale pojedyncze dni bardzo się przydadzą ;)
    Ja tez nie mam w pracy dobrze ale niestety stwierdzilam ze priorytetem w tym momencie jest ciaza i dziecko a nie praca :)

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polopiryna nie martw sie. Mój mąż przed moją punkcja dostal antybiotyk. Pytaliśmy dr Z czy to mocno przeszkadza. Powiedział nam że ten antybiotyk który teraz bierze będzie miał wpływ na nasienie za kilka miesięcy bo plemniki tworzą się kilka miesięcy.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • polopiryna Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, Emilka, lejesz miód na moje...oczy ;) Dzięki, kochana :)

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co ;)

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey do mnie dzis przyszla@,jutro do12maja do mnie zadzwonic i podac mi date laparoskopi ,mysle ze za tydien juz bede miec:(

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Ja tez nie mam w pracy dobrze ale niestety stwierdzilam ze priorytetem w tym momencie jest ciaza i dziecko a nie praca :)
    Ja dzisiaj miałam rozmowe z kierowniczką, ktoś życzliwy doniósł jej o moich problemach i staraniach. Zaskoczyła mnie bardzo,zapytała jak wczorajsza wizyta i co dalej.Zapewniła o swoim wsparciu,wspomniała że praca to nie wszystko i mam zadbać o siebie i swoje potrzeby. Mam brać zwolnienie i wolne kiedy tylko potrzebuje, dziecko jest najważniejsze :) trochę dodało mi to skrzydeł to bardzo ważne wsparci i to z nieoczekiwanej strony :)

Monisiek, polopiryna, malgos741 lubią tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, są jeszcze fajni szefowie na tym świecie

Monisiek
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to że są :) Monisiek:)

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ