Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Emilka, musisz być dobrej myśli
masz 3 porządne blastki, czwarta też da radę !!! Wszystko będzie git
Dały radę do tego czasu, więc są super silne i dobre
Czy ten piesior w sygnaturce to Twój ?? piękny jest. My mamy dwie przecudowne i przekochane kociceWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 12:02
e_mil_ka lubi tę wiadomość
Monisiek -
Dziewczyny podpowiedzcie czy jest możliwość dostania z Artemidy zwolnienia lekarskiego na pojedyncze dni monitoringu. Mam trochę mało urlopu a do końca roku jeszcze daleko. W pracy zasugerowano mi żebym brała zwolnienie na te pojedyncze dni wizyt. Czy któraś z Was coś wie?Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Asia, nie wiem, bo ja nie potrzebowałam zwolnienia na monitoringi, jakoś dawałam sobie radę; jeśli miałam w ciągu dnia wizytę, to urywałam się z pracy "na chwilę" - która niestety czasem się przedłużała, ale starałam się po południu ustawiać wizyty.
Monisiek -
Ja niestety nie mogę się urwać na chwilę bo muszę do Olsztyna dojechać więc dochodzą dodatkowe 2 godzinyAsia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
Soniu być może będzie tak jak mówisz. Ja mam zgłosić sie na wizytę kontrolną po miesiączce. Mam nadzieje że już w tym przyszłym cyklu będzie transfer. Dr Z mówił że zależy to od moich jajników bo na razie to mają wielkość małych balonów. Po miesiączce powinny się obkurczyć i wrócić do normy.
Monisiek tak to nasz piesiorek border coli. To nasza domowa pociecha:)
A jak ty się czujesz po transferze? I jak przebiegał transfer? Coś czułaś? Mam nadzieje ze to nie boli bo już jestem przewrażliwiona.
Dziewczyny dzieki za miłe słowa. Było mi troche przykro że dwa zarodki nie przetrwały ale trzeba cieszyć się z tego co się udało. Myślę że to nie najgorszy wynik:)sonia86, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Emilka, generalnie przed transferem to raczej spokojna byłam. Przed zabiegiem zastrzyk w pupę
Samo podanie zarodka niczym nie różni się od zabiegu inseminacji, który przeżywałam kilka razy. Idziesz z dowodem osobistym do zabiegowego, potwierdzają Twoją tożsamość. Także gość, który przynosi w pipetce Twój zarodeczek odczytuje i potwierdza Twoje dane osobowe
W trakcie zabiegu delikatnie mogą boleć jajniki, takie uczucie jakby rozpierania, porównywalne z bólami miesiączkowymi, ale nie jest to bardzo bolesne. Po podaniu zarodka leżysz 10 minut z zaciśniętymi nogami na fotelu, potem jeszcze pół godziny w łóżeczku, i do domku.
Teraz czasem kują mnie jajniki, czasem macica. Wczoraj miałam bóle takie miesiączkowe przez 2-3 godziny. Staram się być dobrej myśli
malgos741 lubi tę wiadomość
Monisiek -
asiastokrota wrote:Dziewczyny podpowiedzcie czy jest możliwość dostania z Artemidy zwolnienia lekarskiego na pojedyncze dni monitoringu. Mam trochę mało urlopu a do końca roku jeszcze daleko. W pracy zasugerowano mi żebym brała zwolnienie na te pojedyncze dni wizyt. Czy któraś z Was coś wie?
asiastokrota lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Gosia321 bardzo dziękuję za odpowiedź, super wiadomość. na całą stymulację to nie moge aż tak dobrze w pracy nie mam ale pojedyncze dni bardzo się przydadząAsia
4 x iui
4 próby ivf
Ja pierdzielę! Jak nie urok to sraczka. Mąż poszedł dziś do lekarza, bo miał kleszcza i dostał antybiotyk. Niby wiem, że przy in vitro nie trzeba wiele, ale boję się, czy w ogóle jakieś żołnierzyki nam zostaną z tego, co mamy19.03.2016 - I iui
, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEmilka odpadły słabsze a te twardziele zostały. Dalszego powodzenia życzę.
Polopiryna a to pech z tym kleszczem, ale miejmy nadzieję, że lek nie osłabi nasienia.
Monisiek grunt to pozytywne myślenie.
Dziś byłam u dr R i wystawiam mu pozytywną opinię. Bardzo rzeczowy, konkretny, wszystko wytłumaczył.
Słomka może się spotkamy w poniedziałek, bo ja też mam wizytę.e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
asiastokrota wrote:Gosia321 bardzo dziękuję za odpowiedź, super wiadomość. na całą stymulację to nie moge aż tak dobrze w pracy nie mam ale pojedyncze dni bardzo się przydadząBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Polopiryna nie martw sie. Mój mąż przed moją punkcja dostal antybiotyk. Pytaliśmy dr Z czy to mocno przeszkadza. Powiedział nam że ten antybiotyk który teraz bierze będzie miał wpływ na nasienie za kilka miesięcy bo plemniki tworzą się kilka miesięcy.
-
Gosia321 wrote:Ja tez nie mam w pracy dobrze ale niestety stwierdzilam ze priorytetem w tym momencie jest ciaza i dziecko a nie praca
trochę dodało mi to skrzydeł to bardzo ważne wsparci i to z nieoczekiwanej strony
Monisiek, polopiryna, malgos741 lubią tę wiadomość
Asia
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc