X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu jeśli chodzi o zarodki to będę wiedziała jutro bo jutro mija 5 doba. Do wczoraj rozwijały sie prawidłowo. 3 bardzo dobrej jakości i 3 dobrej jakości. Mam nadzieje ze nic się nie zmieniło. Jak będę coś wiedzieć to na pewno dam znać. Jesli chodzi o samopoczucie to ok. Staram sie dużo chodzić ale dzis chyba za dużo bo strasznie boli mnie brzuch. Dokucza mi też silny ból kręgosłupa. Mam problemy z odżywianiem jak narazie i z oddawaniem moczu ale mam nadzieje że to minie za kilka dni. W środę mam zdjęcie szwów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 20:20

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Laura kurde nie wiem jak to z tymi lekami.

Izaura niestety nie podpowiem.

Monisiek - teraz to możesz uskuteczniać błogie lenistwo :-)

Dziękuję za podpowiedzi co do ceny Letrozolu. Słomka z chęcią od ciebie odkupię, bo akurat 5 tabletek potrzebuję. Tylko gdzie mogę cię złapać w Olsztynie. Jak po jutrzejszej wizycie będzie ok, czyli żaden intruz nie został to zaczynam stymulację.
    W Olsztynie będę dopiero w następnym tyg, jeżeli masz jakiś zapas czasu to mogę wysłać Ci je pocztą?

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • Judytka Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja mam dziś płaczliwy dzień. Szwagierka która mieszka za ścianą i chodzi z chłopakiem zaledwie pół roku oznajmiła że jest w ciąży. Cieszę się jej szczęściem ale chce mi się wyć że my się staramy od 6 lat i nic. A ona ot tak i w ciąży. Jaki ten świat niesprawiedliwy. Psyhicznie się wykończę niedługo.

Judytka871
    12.2014 - Pierwsza nieudana inseminacja
    01.2015 - Druga nieudana inseminacja
    10.2015 - Trzecia nieudana inseminacja
    11.2015 - Czwarta nieudana inseminacja
    Kolejny planowany krok - IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka dziękuję za odpowiedź. Jutro już będę potrzebowała zatem kupię w aptece.

• Karcia Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziewczyny czyli jestem z was najgrubsza i najniższa zapewne :) 164cm i 87 kg wiem wiem kula ze mnie :) ale dr Zbroch mówił mi że jutro robi punkcję u dziewczyny co ma bmi 44 i podchodzi już drugi raz ale uśmiałam się na tej wizycie jak mi opowiadał o tej dziewczynie :) mówił że przychodzi do niego w czerwcu i mówi że ona po wakacjach chce in vitro to on jej mówi że do ivf najlepiej by było przejść na dietę żeby choć oczyścić organizm a ona mówi Panie doktorze ja zdążę schudnąć przez wakacje na pewno no i pod koniec wakacji przychodzi a ona kilka kg na plusie i pierwsze ivf jej się nie udało i jutro podchodzi do 2. Ale generalnie co do wagi to mówił też że ma pacientkię co ważyła 150kg i schudła do 115 i za pierwszym razem jej się udała iui.Więc to nie ma chyba zasady.Ale jakoś tak myślę że jak schudnę kilka kg to uda mi się naturalnie i żadne ivf mi nie będzie potrzebne choć z drugiej strony wcześniej byłam szczuplejsza i się nie udawało. W każdym bądź razie markiet już zaliczyłam i nakupiłam zielska i od jutra zamieniam się w kozę będę żreć te zielsko aż zobaczę 2 krechy.

Karcia
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia ja za to chuda i też zajść nie mogę...więc nie ma reguły..

Karcia lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę że waga aż takiego dużego znaczenia nie ma. Ale 2 dni temu wystawiłam rower stacjonarny . i dziewczyny biore się za swoja pasje. zaczynam normalnie żyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 23:11

Karcia lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • polopiryna Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judytka, trzymaj się. Wierzę, że Ty też niedługo będziesz się cieszyć ze swojego dzieciątka...tak jak my wszystkie. Widocznie ktoś tam na górze uznał, że jesteśmy twardsze niż inne kobiety i poradzimy sobie ze wszystkimi przeciwnościami.

Karcia, nie przesadzaj z tymi roślinkami, trochę białka też nie zaszkodzi ;) Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że mi pomogło codzienne picie koktajli. Wykupiłam sobie ten pakiet z dietą na ovufriend i przez jakiś czas robiłam z tych przepisów. Teraz robię z tego, na co tylko mam ochotę i czuję się naprawdę dobrze. Waga spadła i utrzymuje się w miarę na stałym poziomie...hehe, brzmi jak jakaś tania reklama :P

Judytka, Karcia lubią tę wiadomość

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Gosiu jeśli chodzi o zarodki to będę wiedziała jutro bo jutro mija 5 doba. Do wczoraj rozwijały sie prawidłowo. 3 bardzo dobrej jakości i 3 dobrej jakości. Mam nadzieje ze nic się nie zmieniło. Jak będę coś wiedzieć to na pewno dam znać. Jesli chodzi o samopoczucie to ok. Staram sie dużo chodzić ale dzis chyba za dużo bo strasznie boli mnie brzuch. Dokucza mi też silny ból kręgosłupa. Mam problemy z odżywianiem jak narazie i z oddawaniem moczu ale mam nadzieje że to minie za kilka dni. W środę mam zdjęcie szwów.
    Duzo pij bo te problemy z zalatwianiem sie moga byc objawem hiperki. Trzymam kciuki za twoje kropki za ich piekny rozwoj do blastki :)

e_mil_ka, Karcia lubią tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    no dziewczyny czyli jestem z was najgrubsza i najniższa zapewne :) 164cm i 87 kg wiem wiem kula ze mnie :) ale dr Zbroch mówił mi że jutro robi punkcję u dziewczyny co ma bmi 44 i podchodzi już drugi raz ale uśmiałam się na tej wizycie jak mi opowiadał o tej dziewczynie :) mówił że przychodzi do niego w czerwcu i mówi że ona po wakacjach chce in vitro to on jej mówi że do ivf najlepiej by było przejść na dietę żeby choć oczyścić organizm a ona mówi Panie doktorze ja zdążę schudnąć przez wakacje na pewno no i pod koniec wakacji przychodzi a ona kilka kg na plusie i pierwsze ivf jej się nie udało i jutro podchodzi do 2. Ale generalnie co do wagi to mówił też że ma pacientkię co ważyła 150kg i schudła do 115 i za pierwszym razem jej się udała iui.Więc to nie ma chyba zasady.Ale jakoś tak myślę że jak schudnę kilka kg to uda mi się naturalnie i żadne ivf mi nie będzie potrzebne choć z drugiej strony wcześniej byłam szczuplejsza i się nie udawało. W każdym bądź razie markiet już zaliczyłam i nakupiłam zielska i od jutra zamieniam się w kozę będę żreć te zielsko aż zobaczę 2 krechy.
    Karcia zeby nasza plodnksc w tych problemach zalezala od wagi to wszystkie razem z mezami partnerami przeszlibysmy na diete a ivf nie mialo by sensu bytu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 07:28

Karcia lubi tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosie dziekuję za cenne rady. Pije dużo bo u mnie zaraz po punkcji bylo podejrzenie hiperki. Mam nadzieje ze juz się na gorsze nic nie zmieni. Troche też myślę że to sikanie tak mi ciężko idzie po tym cewniku bo odczuwam dokuczliwy ból. Już tyle przeżyłam wiec dalej też dam rade :)

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonił dr D. Na pewno 3 blastki będą zamrożone. Czwartą jeszcze muszą sprawdzić. Dwie przepadły. Zapomniałam zapytać o jakość :(

sonia86, asia-m-b, Karcia, ana1122 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka troche smutno ze dwie odpadly ale fajnie ze te co zostały sa dobrymi blastkami które beda dzieciaczkami:)

Karcia, e_mil_ka lubią tę wiadomość

• sonia86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z moich 6 zarodków przetrwały 3 blastusie i czekają aż mamusia dojdzie do siebie po tej wstretnej hiperce.

asia-m-b, Karcia, e_mil_ka, malgos741, nadziejka88, ana1122 lubią tę wiadomość

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Dzwonił dr D. Na pewno 3 blastki będą zamrożone. Czwartą jeszcze muszą sprawdzić. Dwie przepadły. Zapomniałam zapytać o jakość :(

Emilka to nie pozostaje nam nic innego jak wzajemnie trzymać kciuki, pewnie w podobnym czasie czeka nas podróż po nasze maleństwa. Też zapomniałam zapytać o jakość, a teraz głupio już mi tak dzwonić.

e_mil_ka lubi tę wiadomość

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka jesteś bardzo dzielna, nie martw się o swoje maleństwa dadzą radę, trzymam kciuki i czekamy aż dojdziesz do siebie i pojedziesz po kropka :) Trzeba cieszyć sie tym co jest :)

Karcia, e_mil_ka lubią tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Super :) gratulacje kochana

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Gosie dziekuję za cenne rady. Pije dużo bo u mnie zaraz po punkcji bylo podejrzenie hiperki. Mam nadzieje ze juz się na gorsze nic nie zmieni. Troche też myślę że to sikanie tak mi ciężko idzie po tym cewniku bo odczuwam dokuczliwy ból. Już tyle przeżyłam wiec dalej też dam rade :)
    I jedz duzo bialka. Po cewniku nie powinno byc problemu. Jesli faktycznie mialas podejrzenie hiperki to obserwuj sie i jak nic soe nie poprawi skonsultuj to z lekarzem.

gann3e3kewa6j1el.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słomka :) wrote:
    Transfer mialam 11 września, mój maluszek miał wtedy 5 dni
    czyli 3 października będziesz miała skończone 5 tygodni no i możesz zobaczyć upragnione ♥ :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 11:03

słomka :), malgos741 lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Karcia Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia-m-b a na kiedy Ty masz termin?pewnie już się doczekać nie możesz :) tak jak i my kiedy znowu zostaniemy ciociami. Kurcze jak ja bym chciała poznać te uczucie że pod sercem nosze nowe życie.Ale kiedyś na pewno poznam nie ma innej opcji :) Pytałam się wczoraj dr Z o ivf w Olsztynie to mówił że od listopada muszą otworzyć laboratorium że taki mają wymóg ale że on nie będzie tego wykonywał tutaj i szczerze to trochę szkoda bo widać że facet się zna.

Karcia
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ