Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiu jeśli chodzi o zarodki to będę wiedziała jutro bo jutro mija 5 doba. Do wczoraj rozwijały sie prawidłowo. 3 bardzo dobrej jakości i 3 dobrej jakości. Mam nadzieje ze nic się nie zmieniło. Jak będę coś wiedzieć to na pewno dam znać. Jesli chodzi o samopoczucie to ok. Staram sie dużo chodzić ale dzis chyba za dużo bo strasznie boli mnie brzuch. Dokucza mi też silny ból kręgosłupa. Mam problemy z odżywianiem jak narazie i z oddawaniem moczu ale mam nadzieje że to minie za kilka dni. W środę mam zdjęcie szwów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 20:20
-
Ena wrote:Laura kurde nie wiem jak to z tymi lekami.
Izaura niestety nie podpowiem.
Monisiek - teraz to możesz uskuteczniać błogie lenistwo
Dziękuję za podpowiedzi co do ceny Letrozolu. Słomka z chęcią od ciebie odkupię, bo akurat 5 tabletek potrzebuję. Tylko gdzie mogę cię złapać w Olsztynie. Jak po jutrzejszej wizycie będzie ok, czyli żaden intruz nie został to zaczynam stymulację. -
Hej dziewczyny. Ja mam dziś płaczliwy dzień. Szwagierka która mieszka za ścianą i chodzi z chłopakiem zaledwie pół roku oznajmiła że jest w ciąży. Cieszę się jej szczęściem ale chce mi się wyć że my się staramy od 6 lat i nic. A ona ot tak i w ciąży. Jaki ten świat niesprawiedliwy. Psyhicznie się wykończę niedługo.Judytka871
12.2014 - Pierwsza nieudana inseminacja
01.2015 - Druga nieudana inseminacja
10.2015 - Trzecia nieudana inseminacja
11.2015 - Czwarta nieudana inseminacja
Kolejny planowany krok - IVF -
nick nieaktualny
-
no dziewczyny czyli jestem z was najgrubsza i najniższa zapewne
164cm i 87 kg wiem wiem kula ze mnie
ale dr Zbroch mówił mi że jutro robi punkcję u dziewczyny co ma bmi 44 i podchodzi już drugi raz ale uśmiałam się na tej wizycie jak mi opowiadał o tej dziewczynie
mówił że przychodzi do niego w czerwcu i mówi że ona po wakacjach chce in vitro to on jej mówi że do ivf najlepiej by było przejść na dietę żeby choć oczyścić organizm a ona mówi Panie doktorze ja zdążę schudnąć przez wakacje na pewno no i pod koniec wakacji przychodzi a ona kilka kg na plusie i pierwsze ivf jej się nie udało i jutro podchodzi do 2. Ale generalnie co do wagi to mówił też że ma pacientkię co ważyła 150kg i schudła do 115 i za pierwszym razem jej się udała iui.Więc to nie ma chyba zasady.Ale jakoś tak myślę że jak schudnę kilka kg to uda mi się naturalnie i żadne ivf mi nie będzie potrzebne choć z drugiej strony wcześniej byłam szczuplejsza i się nie udawało. W każdym bądź razie markiet już zaliczyłam i nakupiłam zielska i od jutra zamieniam się w kozę będę żreć te zielsko aż zobaczę 2 krechy.
Karcia -
Karcia ja za to chuda i też zajść nie mogę...więc nie ma reguły..
Karcia lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Ja też myślę że waga aż takiego dużego znaczenia nie ma. Ale 2 dni temu wystawiłam rower stacjonarny . i dziewczyny biore się za swoja pasje. zaczynam normalnie żyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 23:11
Karcia lubi tę wiadomość
-
Judytka, trzymaj się. Wierzę, że Ty też niedługo będziesz się cieszyć ze swojego dzieciątka...tak jak my wszystkie. Widocznie ktoś tam na górze uznał, że jesteśmy twardsze niż inne kobiety i poradzimy sobie ze wszystkimi przeciwnościami.
Karcia, nie przesadzaj z tymi roślinkami, trochę białka też nie zaszkodziJa ze swojej strony mogę powiedzieć, że mi pomogło codzienne picie koktajli. Wykupiłam sobie ten pakiet z dietą na ovufriend i przez jakiś czas robiłam z tych przepisów. Teraz robię z tego, na co tylko mam ochotę i czuję się naprawdę dobrze. Waga spadła i utrzymuje się w miarę na stałym poziomie...hehe, brzmi jak jakaś tania reklama
Judytka, Karcia lubią tę wiadomość
19.03.2016 - I iui, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
e_mil_ka wrote:Gosiu jeśli chodzi o zarodki to będę wiedziała jutro bo jutro mija 5 doba. Do wczoraj rozwijały sie prawidłowo. 3 bardzo dobrej jakości i 3 dobrej jakości. Mam nadzieje ze nic się nie zmieniło. Jak będę coś wiedzieć to na pewno dam znać. Jesli chodzi o samopoczucie to ok. Staram sie dużo chodzić ale dzis chyba za dużo bo strasznie boli mnie brzuch. Dokucza mi też silny ból kręgosłupa. Mam problemy z odżywianiem jak narazie i z oddawaniem moczu ale mam nadzieje że to minie za kilka dni. W środę mam zdjęcie szwów.
e_mil_ka, Karcia lubią tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Karcia wrote:no dziewczyny czyli jestem z was najgrubsza i najniższa zapewne
164cm i 87 kg wiem wiem kula ze mnie
ale dr Zbroch mówił mi że jutro robi punkcję u dziewczyny co ma bmi 44 i podchodzi już drugi raz ale uśmiałam się na tej wizycie jak mi opowiadał o tej dziewczynie
mówił że przychodzi do niego w czerwcu i mówi że ona po wakacjach chce in vitro to on jej mówi że do ivf najlepiej by było przejść na dietę żeby choć oczyścić organizm a ona mówi Panie doktorze ja zdążę schudnąć przez wakacje na pewno no i pod koniec wakacji przychodzi a ona kilka kg na plusie i pierwsze ivf jej się nie udało i jutro podchodzi do 2. Ale generalnie co do wagi to mówił też że ma pacientkię co ważyła 150kg i schudła do 115 i za pierwszym razem jej się udała iui.Więc to nie ma chyba zasady.Ale jakoś tak myślę że jak schudnę kilka kg to uda mi się naturalnie i żadne ivf mi nie będzie potrzebne choć z drugiej strony wcześniej byłam szczuplejsza i się nie udawało. W każdym bądź razie markiet już zaliczyłam i nakupiłam zielska i od jutra zamieniam się w kozę będę żreć te zielsko aż zobaczę 2 krechy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 07:28
Karcia lubi tę wiadomość
-
Gosie dziekuję za cenne rady. Pije dużo bo u mnie zaraz po punkcji bylo podejrzenie hiperki. Mam nadzieje ze juz się na gorsze nic nie zmieni. Troche też myślę że to sikanie tak mi ciężko idzie po tym cewniku bo odczuwam dokuczliwy ból. Już tyle przeżyłam wiec dalej też dam rade
-
Dziewczyny, z moich 6 zarodków przetrwały 3 blastusie i czekają aż mamusia dojdzie do siebie po tej wstretnej hiperce.
asia-m-b, Karcia, e_mil_ka, malgos741, nadziejka88, ana1122 lubią tę wiadomość
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
e_mil_ka wrote:Dzwonił dr D. Na pewno 3 blastki będą zamrożone. Czwartą jeszcze muszą sprawdzić. Dwie przepadły. Zapomniałam zapytać o jakość
Emilka to nie pozostaje nam nic innego jak wzajemnie trzymać kciuki, pewnie w podobnym czasie czeka nas podróż po nasze maleństwa. Też zapomniałam zapytać o jakość, a teraz głupio już mi tak dzwonić.e_mil_ka lubi tę wiadomość
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
Emilka jesteś bardzo dzielna, nie martw się o swoje maleństwa dadzą radę, trzymam kciuki i czekamy aż dojdziesz do siebie i pojedziesz po kropka
Trzeba cieszyć sie tym co jest
Karcia, e_mil_ka lubią tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
e_mil_ka wrote:Dzwonił dr D. Na pewno 3 blastki będą zamrożone. Czwartą jeszcze muszą sprawdzić. Dwie przepadły. Zapomniałam zapytać o jakość
gratulacje kochana
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Gosie dziekuję za cenne rady. Pije dużo bo u mnie zaraz po punkcji bylo podejrzenie hiperki. Mam nadzieje ze juz się na gorsze nic nie zmieni. Troche też myślę że to sikanie tak mi ciężko idzie po tym cewniku bo odczuwam dokuczliwy ból. Już tyle przeżyłam wiec dalej też dam rade
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
słomka :) wrote:Transfer mialam 11 września, mój maluszek miał wtedy 5 dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 11:03
słomka :), malgos741 lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Asia-m-b a na kiedy Ty masz termin?pewnie już się doczekać nie możesz
tak jak i my kiedy znowu zostaniemy ciociami. Kurcze jak ja bym chciała poznać te uczucie że pod sercem nosze nowe życie.Ale kiedyś na pewno poznam nie ma innej opcji
Pytałam się wczoraj dr Z o ivf w Olsztynie to mówił że od listopada muszą otworzyć laboratorium że taki mają wymóg ale że on nie będzie tego wykonywał tutaj i szczerze to trochę szkoda bo widać że facet się zna.
Karcia