X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka przykro mi. Ale bądź silna.

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi doktor d kazał się zgłosić do niego do 5 dc z wynikiem histerorkopii. Myślicie że już zacznie stymulacje do ivf czy kolejny cykl do dupy. Któras tak miała ze zaczynała od 5 dc? A kto przyjmuje W soboty?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Dziewczyny właśnie przyjęta zostałam na oddział ginekologiczny. Dopadła mnie hiperka. Płyn w opłucnej i w otrzewnej. Od godziny 17 jestem w szpitalu. Przebadali mnie na wylot. Jestem wykończona a jeszcze musze wypic półtora litra wody po kontraście. No to sobie poleżę. Karcia ile ty leżałaś?
    Emilka trzymaj sie kochana :) czyli jednak te problemy z zalatwianiem byly poczatkiem hiperki. A w jakim szpitalu lerzysz ?

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka bardzo mi przykro, trzymam kciuki za szybkie wyjście i odzyskanie sił.

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia szpital w Działdowie na ginekologii.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eni33 wrote:
    Wiec 16 wrzesnia dostalam okres a od 18 zaczelam brac menopur po 225.potem 9dc mialam wizyte czyli 24 wrzesnia nastena w poniedzialek i dzis zapadla decyzja o wyjezdzie w piatek.

Eni33 dziękuje za odpowiedź. Zaczynam świrować co i jak będzie u mnie. Wzorując się na Tobie u mnie wyjazd wychodzi 10 października. Boje się...

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka ty to się biedna nacierpisz ale na pocieszenie informacja ze po wszystkim czekają na ciebie piękne blastusie. Karcia niestety nie miała takiej perspektywy.takze zdrowiej i juz jako silna mama odbierz swoje przyszłe dzieciaczki z zimowiska.zdrowka!!!

• Karcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka ja leżałam 14 dni i powiem Ci że problemy z załatwianiem też mnie dopadły a jeszcze zatrzymały mi się gazy (sory za dokładność) przez co miałam takie jak by skurcze brzucha.Pewnie podadzą Ci antybiotyk i po kilku dniach wypuszczą ja leżałam dlatego 14 dni bo na pierwszy antybiotyk nie zareagował mój organizm i musieli podać inny.Ana a czy masz już wszystkie badania ?jeśli będziesz szła krótkim protokołem to myślę że może zacząć już w tym cyklu stymulację a tak na marginesie to czeka Cię pewnie kilka wizyt w aptece pod gryfem i to jest jakaś masakra normalnie nie ma gdzie zaparkować wszędzie jednokierunkowa a jak ktoś nie zna Olsztyna i wjedzie w taką drogie to szukaj wiatru w polu :) i generalnie jak tłumaczyły mi na recepcji jak brać leki do stymulacji to zaznaczały kilka razy że to musi być wykupione w tej aptece i co najlepsze kazały mi przynieść paragon z tej apteki ale ostatnio jak byłam to nie pytały o ten paragon swoją drogą to guzik ich obchodzi gdzie ja wykupię te leki ale że facet z tej apteki jest u nich bardzo częstym gościem to wszystko tłumaczy :)

Karcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Rozważamy: x landera, baby jogger, Roan bass... W przedbiegach odpadły: stokke i quinny
    Te dwa ostatnie pewnie za kubełkowe siedzisko w spacerówce? Moja koleżanka ma guinny - nie pamiętam modelu, ale taki mały mi się wydaje, mały kosz na zakupy i dziecko ma nad samą głową daszek. Ja miałam xlander xpulse - taki sztywny, ale buda długa, tapicerka ekstra i dobre wykonanie tzn. pożądne pasy. Niestety hamulec mi się rozwalił. Teraz mam typową spacerówkę Camarello Eos - jest fajna, choć buda mogłaby być dłuższa i mogliby lepszą wkładkę zapodać. A Baby Jogger - super - przy drugim dziecku pomyślę o nim.

asia-m-b lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka oj bądź dzielna. Szybkiego powrotu do zdrowia.

Ana nie podpowiem, bo się nie znam.

Karcia a ciekawe o co chodzi z tymi paragonami. Pewnie jakiś układ mają.

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ode mnie nikt paragonów nie chciał, nie wymuszali na mnie kupowanie w tej aptece. Ale w żadnej aptece nie ma tych leków od ręki na wszystko trzeba czekać.

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, bardzo mi przykro, że Cię to spotkało. Dużo zdrowia życzę. Mam nadzieję, że szybko poczujesz się lepiej.
    Ana, ja w soboty trafiałam 2 razy na dr P. (super), ale ostatnio któraś z dziewczyn pisała, że była u pani dr S., więc to jakoś tak różnie. Myślę, że jak pójdziesz do 5dc, to możesz się załapać już w tym cyklu, chyba że na długim będziesz szła, to od 5dc antyki.
    A z tymi paragonami to jakaś kpina. Masakra, mnie nikt nigdy nie pytał o paragony, chociaż u nich zawsze kupowałam, bo rzeczywiście nie w każdej aptece mają od ręki te leki. Ale to zachowanie to szczyt szczytów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 09:14

Monisiek
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia a Ciebie o paragony nie pytali dlatego,ze brałaś Lutinus? Ja musiałam zanosić im paragony, ale to było w moim interesie bo w Artemidzie dawali drugie opakowanie Lutinusu gratis. Czyli zawsze 150zl w kieszeni a z paragonem chodziło o potwierdzenie zakupu, a nie w jakiej aptece. Plus tez prawda, ze w innych aptekach nie ma większości leków do stymulacji od ręki.

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, zdrowiej i odpoczywaj.
    Jeśli chodzi o paragony, to ja też miałam taką sytuację ale nie odebrałam jej negatywnie. Otóż przed punkcja dostałam recepte na dostinex, clexane i 2 op. Lutinusu. Panie w recepcji powiedziały, że jak wykupie lutinus pod gryfem i wrócę do nich z paragonem, to trzecie dostanę od nich gratis. Mają z nimi układ ale dzięki temu nie mamy problemów z dostępnością leków i nie ma latamy po całym Olsztynie i okolicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 10:43

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o aptekę pod gryfem to pajentki Artemidy mają u nich zniżkę jeśli chodzi o leki nie refundowane.. ale nikt nie ma obowiązku wykupowania w tej aptece.. leki refundowane muszą mieć takie same ceny w każdej aptece..

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka trzymaj się tam..

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka trzymaj się. ..
    Ana ja w sobotę bylam u dr P, pierwszy raz i zrobił mnie bardzo dobre wrażenie, narazie najlepsze. Byłam wczesniej u Dr W i Z tez spoko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o aptekę tez mnie nikt specjalnie nie namawiał, tylko sam dr P powiedział ze tam mają wszystko dostępne od ręki.

• Monisiek Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoś, ja miałam nierefundowane leki, ale żadnej zniżki, niestety, nie dostałam, a wiem to stąd, że zapłaciłam dokładnie taką cenę, jaką znalazłam w internecie za dany lek za 100%.

Monisiek
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie dokładnie jest ta apteka?

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ