X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka przykro mi. Ale bądź silna.

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi doktor d kazał się zgłosić do niego do 5 dc z wynikiem histerorkopii. Myślicie że już zacznie stymulacje do ivf czy kolejny cykl do dupy. Któras tak miała ze zaczynała od 5 dc? A kto przyjmuje W soboty?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Dziewczyny właśnie przyjęta zostałam na oddział ginekologiczny. Dopadła mnie hiperka. Płyn w opłucnej i w otrzewnej. Od godziny 17 jestem w szpitalu. Przebadali mnie na wylot. Jestem wykończona a jeszcze musze wypic półtora litra wody po kontraście. No to sobie poleżę. Karcia ile ty leżałaś?
    Emilka trzymaj sie kochana :) czyli jednak te problemy z zalatwianiem byly poczatkiem hiperki. A w jakim szpitalu lerzysz ?

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka bardzo mi przykro, trzymam kciuki za szybkie wyjście i odzyskanie sił.

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia szpital w Działdowie na ginekologii.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eni33 wrote:
    Wiec 16 wrzesnia dostalam okres a od 18 zaczelam brac menopur po 225.potem 9dc mialam wizyte czyli 24 wrzesnia nastena w poniedzialek i dzis zapadla decyzja o wyjezdzie w piatek.

Eni33 dziękuje za odpowiedź. Zaczynam świrować co i jak będzie u mnie. Wzorując się na Tobie u mnie wyjazd wychodzi 10 października. Boje się...

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka ty to się biedna nacierpisz ale na pocieszenie informacja ze po wszystkim czekają na ciebie piękne blastusie. Karcia niestety nie miała takiej perspektywy.takze zdrowiej i juz jako silna mama odbierz swoje przyszłe dzieciaczki z zimowiska.zdrowka!!!

• Karcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka ja leżałam 14 dni i powiem Ci że problemy z załatwianiem też mnie dopadły a jeszcze zatrzymały mi się gazy (sory za dokładność) przez co miałam takie jak by skurcze brzucha.Pewnie podadzą Ci antybiotyk i po kilku dniach wypuszczą ja leżałam dlatego 14 dni bo na pierwszy antybiotyk nie zareagował mój organizm i musieli podać inny.Ana a czy masz już wszystkie badania ?jeśli będziesz szła krótkim protokołem to myślę że może zacząć już w tym cyklu stymulację a tak na marginesie to czeka Cię pewnie kilka wizyt w aptece pod gryfem i to jest jakaś masakra normalnie nie ma gdzie zaparkować wszędzie jednokierunkowa a jak ktoś nie zna Olsztyna i wjedzie w taką drogie to szukaj wiatru w polu :) i generalnie jak tłumaczyły mi na recepcji jak brać leki do stymulacji to zaznaczały kilka razy że to musi być wykupione w tej aptece i co najlepsze kazały mi przynieść paragon z tej apteki ale ostatnio jak byłam to nie pytały o ten paragon swoją drogą to guzik ich obchodzi gdzie ja wykupię te leki ale że facet z tej apteki jest u nich bardzo częstym gościem to wszystko tłumaczy :)

Karcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Rozważamy: x landera, baby jogger, Roan bass... W przedbiegach odpadły: stokke i quinny
    Te dwa ostatnie pewnie za kubełkowe siedzisko w spacerówce? Moja koleżanka ma guinny - nie pamiętam modelu, ale taki mały mi się wydaje, mały kosz na zakupy i dziecko ma nad samą głową daszek. Ja miałam xlander xpulse - taki sztywny, ale buda długa, tapicerka ekstra i dobre wykonanie tzn. pożądne pasy. Niestety hamulec mi się rozwalił. Teraz mam typową spacerówkę Camarello Eos - jest fajna, choć buda mogłaby być dłuższa i mogliby lepszą wkładkę zapodać. A Baby Jogger - super - przy drugim dziecku pomyślę o nim.

asia-m-b lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka oj bądź dzielna. Szybkiego powrotu do zdrowia.

Ana nie podpowiem, bo się nie znam.

Karcia a ciekawe o co chodzi z tymi paragonami. Pewnie jakiś układ mają.

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ode mnie nikt paragonów nie chciał, nie wymuszali na mnie kupowanie w tej aptece. Ale w żadnej aptece nie ma tych leków od ręki na wszystko trzeba czekać.

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, bardzo mi przykro, że Cię to spotkało. Dużo zdrowia życzę. Mam nadzieję, że szybko poczujesz się lepiej.
    Ana, ja w soboty trafiałam 2 razy na dr P. (super), ale ostatnio któraś z dziewczyn pisała, że była u pani dr S., więc to jakoś tak różnie. Myślę, że jak pójdziesz do 5dc, to możesz się załapać już w tym cyklu, chyba że na długim będziesz szła, to od 5dc antyki.
    A z tymi paragonami to jakaś kpina. Masakra, mnie nikt nigdy nie pytał o paragony, chociaż u nich zawsze kupowałam, bo rzeczywiście nie w każdej aptece mają od ręki te leki. Ale to zachowanie to szczyt szczytów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 09:14

Monisiek
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia a Ciebie o paragony nie pytali dlatego,ze brałaś Lutinus? Ja musiałam zanosić im paragony, ale to było w moim interesie bo w Artemidzie dawali drugie opakowanie Lutinusu gratis. Czyli zawsze 150zl w kieszeni a z paragonem chodziło o potwierdzenie zakupu, a nie w jakiej aptece. Plus tez prawda, ze w innych aptekach nie ma większości leków do stymulacji od ręki.

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, zdrowiej i odpoczywaj.
    Jeśli chodzi o paragony, to ja też miałam taką sytuację ale nie odebrałam jej negatywnie. Otóż przed punkcja dostałam recepte na dostinex, clexane i 2 op. Lutinusu. Panie w recepcji powiedziały, że jak wykupie lutinus pod gryfem i wrócę do nich z paragonem, to trzecie dostanę od nich gratis. Mają z nimi układ ale dzięki temu nie mamy problemów z dostępnością leków i nie ma latamy po całym Olsztynie i okolicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 10:43

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o aptekę pod gryfem to pajentki Artemidy mają u nich zniżkę jeśli chodzi o leki nie refundowane.. ale nikt nie ma obowiązku wykupowania w tej aptece.. leki refundowane muszą mieć takie same ceny w każdej aptece..

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka trzymaj się tam..

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka trzymaj się. ..
    Ana ja w sobotę bylam u dr P, pierwszy raz i zrobił mnie bardzo dobre wrażenie, narazie najlepsze. Byłam wczesniej u Dr W i Z tez spoko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o aptekę tez mnie nikt specjalnie nie namawiał, tylko sam dr P powiedział ze tam mają wszystko dostępne od ręki.

• Monisiek Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoś, ja miałam nierefundowane leki, ale żadnej zniżki, niestety, nie dostałam, a wiem to stąd, że zapłaciłam dokładnie taką cenę, jaką znalazłam w internecie za dany lek za 100%.

Monisiek
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie dokładnie jest ta apteka?

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ