Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
asiastokrota wrote:Tak a widzisz zapomialam wam napisać. Dr Zbroch stwierdził że nie ma badań potwierdzających skuteczność tego leku. Lek jest drogi zwiększy znacznie koszty procedury, krótko działa. Zastrzyk który dostajemy przed transferem dłużej działa od niego. A do tego nie mam potwierdzonej skurczosci macicy więc on nie poleca tego leku. Powiedział też że jak mieliby nam podawać wszystko co ewentualnie może nam pomóc to skutki uboczne były by większe niż skuteczność. Jak ma być ciąża to będzie, to nawet nie zależy od zarodków z dobrych może nie być ciąży a ze źle rokujacych są zdrowe dzieci jego słowa.
Słowa dr Z brzmią oczywiście dobrze. Na marginesie - jaki On jest zmęczony, widzicie to??
Dlaczego za granicą lekarze polecają zażywać diazepam na skurcze macicy po transferze, a u nas się o tym nie słyszy, wręcz lekarze oburzają się na prośbę wypisania recepty na relanium. Trzeba kombinować receptę na psa i wstydzić się w aptece. Dlaczego embriolog ma możliwość użycia lepszego podłoża i nas o tym nie informuje? Dlaczego robimy sobie indywidualnie badania genetyczne, z których wychodzą kwiatki, a lekarze nas na nie nie kierują? Nie trzeba, a jednak niech Pani bierze akard całą ciążę, bo może mieć Pani zator. Dlaczego nie wiem z jakiego powodu mam problem z zajściem w ciążę? Przecież w dzisiejszych czasach można sprawdzić prawie lub wszystko. A ja usłyszałam - nie idźmy w badania i została mi przedstawiona oferta handlowa na ivf. Liczę na swoją intuicję.
malgos741 lubi tę wiadomość
-
Jak widzisz ze wszystkim jesteśmy do tyłu, wszystko przychodzi do nas z opóźnieniem, dlatego leczenie jest mniej efektywne... z tymi badaniami to też heca, że kasę musimy płacić za wszystko z własnej kieszeni zamiast mieć lepszy dostęp do państwowej służby zdrowia. No ale system kulawy, kolejki koszmarne to co tu mówić o badaniach. No ale ważne że jest pincet+ ... Podejrzewam że większość rzeczy wyjdzie w badaniach, może nie wszystko. Tylko jak za badanie miałabym płacić po 300-500 zl za osobę to wolę podejść do ivf. Ale masz rację, intuicja jest bardzo ważna, trzeba jej słuchać, jeśli nie masz przekonania do lekarza i jego metod to nic na siłę.
-
Beta zrobiona ale w wynik zajrze dopiero wieczorem bo jestem w pracy do 19 i boje sie swojej reakcji. Wiec musze byc cierpliwa i wy tez☺
słomka :) lubi tę wiadomość
-
eni33 wrote:Beta zrobiona ale w wynik zajrze dopiero wieczorem bo jestem w pracy do 19 i boje sie swojej reakcji. Wiec musze byc cierpliwa i wy tez☺
eni33 lubi tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
nick nieaktualny
-
eni33 wrote:Beta zrobiona ale w wynik zajrze dopiero wieczorem bo jestem w pracy do 19 i boje sie swojej reakcji. Wiec musze byc cierpliwa i wy tez☺
eni33 lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Musze wytrzymac. Napisze wam po 20 bo jeszcze zakupy musze zrobic i na spokojnie w domu zajrzę do wyników.☺
-
Niepokonana wrote:Jak widzisz ze wszystkim jesteśmy do tyłu, wszystko przychodzi do nas z opóźnieniem, dlatego leczenie jest mniej efektywne... z tymi badaniami to też heca, że kasę musimy płacić za wszystko z własnej kieszeni zamiast mieć lepszy dostęp do państwowej służby zdrowia. No ale system kulawy, kolejki koszmarne to co tu mówić o badaniach. No ale ważne że jest pincet+ ... Podejrzewam że większość rzeczy wyjdzie w badaniach, może nie wszystko. Tylko jak za badanie miałabym płacić po 300-500 zl za osobę to wolę podejść do ivf. Ale masz rację, intuicja jest bardzo ważna, trzeba jej słuchać, jeśli nie masz przekonania do lekarza i jego metod to nic na siłę.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Eni kciuki zacisniete
✊✊✊ wytrzymala jestes ja bym nie dala rady haha jak bym chodzila do pracy po transferze to na betowanie wzielabym chyba wolne
eni33 lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Hahaha Eni niech Cię obsłużą bez kolejki
biegnij do domu albo lepiej idź spokojnie przecież jesteś w ciąży!
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."