X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • polopiryna Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, super. Bezstresowego oczekiwanka życzę :)

Ja pytałam dr Zbrocha po transferze o leki, to powiedział, że mam brać te, co brałam, czyli Lutinus tylko w moim przypadku.

asiastokrota lubi tę wiadomość

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie dają teraz takiej ładnej rozpiski? Ja dostałam kartkę i rozpisane co mam brać od wieczoru z Ovitrelle, w dzien punkcji i po punkcji.

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Dziewczyny my już po transferze. Jesteśmy w trójkę :) Podano nam zarodek blastke 1BB, mamy nadzieję że zostanie z nami na 9 m-cy. Zostały jeszcze 4 ale jeszcze nie zamrożone o ich los mam się dowiedzieć za 14 dni. Zapomnialam się zapytać jakie leki brać. Jak b było u was? Lutinus 3x1??? Coś jeszcze??? Aha robił dr Zbroch
    Super Asia,trzymam kciuki za Waszą Trójeczke

• polopiryna Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, dają. Ale ja tam wolę dopytać, bo gapa jestem i mogę coś przeoczyć :P

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia super trzymamy kciuki..

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polopiryna wrote:
    Ok :)

Ajj już się nie mogę doczekać Waszego betowania dziewczyny :) tyle pozytywnych wiadomości będzie :)

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia kciuki mocno zacisniete. Aż się morda uśmiecha jak się udaje. teraz czekamy na pozytywne bety.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polopiryna wrote:
    To dokładnie tak jak ja:):):):)

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota super to teraz przez około 14 dni leż plackiem żeby dzidziol się wgryzł :) . A u mnie dupa blada znów mi się @ rozregulował powinnam dostać wczoraj ale póki co się nie zapowiada, może przez to cholerną dietę.

Karcia
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Dziewczyny my już po transferze. Jesteśmy w trójkę :) Podano nam zarodek blastke 1BB, mamy nadzieję że zostanie z nami na 9 m-cy. Zostały jeszcze 4 ale jeszcze nie zamrożone o ich los mam się dowiedzieć za 14 dni. Zapomnialam się zapytać jakie leki brać. Jak b było u was? Lutinus 3x1??? Coś jeszcze??? Aha robił dr Zbroch
    Gratulacje Asiu zycze spokojnych 2 tygodni do testu.
    Dodatkowo bierz nospe do 6 dziennie i magnez 3x2 tabl aby zapobiec ewentualnym skurczom macicy ktorych mozesz nawet nie czuc a nie sa wskazane

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu kciuki zaciśnięte :)

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiastokrotka to już po - trzymam kciuki za pozytywne testowanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba oszaleję przez tę Artemidę. We wtorek byłam u dr R - kazał dziś się pojawić - było endo 8 mm, pęcherzyk 18, a estradiol 55. Spadł z koło 100. Mówił, że może ten estradiol wzrośnie. Raczej spisał na marne ten cykl. Dziś dr D powiedział, że estradiol spadł, bo może była owulka. Dziś estradiol 30. Pęcherzyk nadal jest, ale powiedział, że to może być ciałko żółte. Czy to można pomylić na usg z niepękniętym pęcherzykiem? Dziwne to wszystko. Mam zrobić progesteron po niedzieli i wizyta. Co wy o tym myślicie?

• Monisiek Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, to teraz trzymamy kciuki, aby zarodeczek pozostał z Tobą na 9 miesięcy.
    Dziewczyny, dziękuję za odpowiedzi na moje pytanie.

Monisiek
  • Gryzelka62 Debiutantka

Wysłany: 13 października 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia za pozytywna betę mocno zaciskam kciuki.
    Ena tez miałam parę razy taka sytuację. Wszystko przez to ze różni lekarze robią usg w jednym cyklu. Jeden widział ciałko żółte inny juz torbiel:/. Mam nadzieje, ale u Ciebie dobrze.
    Za wszystkie mocno kciuki za powodzenie;)
    Ja byłam wczoraj u dr. R w Iławie i wszystko niestety się w czasie przesunie bo musze torbiel usunąć i ok pół roku brać visanne:( a już się tak nastawilam ze niedługo podejdziemy.
    Pozdrawiam

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Dziewczyny ja chyba oszaleję przez tę Artemidę. We wtorek byłam u dr R - kazał dziś się pojawić - było endo 8 mm, pęcherzyk 18, a estradiol 55. Spadł z koło 100. Mówił, że może ten estradiol wzrośnie. Raczej spisał na marne ten cykl. Dziś dr D powiedział, że estradiol spadł, bo może była owulka. Dziś estradiol 30. Pęcherzyk nadal jest, ale powiedział, że to może być ciałko żółte. Czy to można pomylić na usg z niepękniętym pęcherzykiem? Dziwne to wszystko. Mam zrobić progesteron po niedzieli i wizyta. Co wy o tym myślicie?
    Jeśli jest ciałko żółte to na usg swieci.. Tak mi pokazywał dr.w ale z tym estradiolem to może faktycznie po owu spada.. ja będziesz miała niepekniety pecherzyk to trzeba brać luteine żeby nie powstała torbiel..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 19:36

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Koleżanka dowiedziała się że jutro mamy transfer i napisała smsa. Ona miała 6 transferów nie udanych. Przed kolejną próbą wyczytala o skurczach macicy i o tym leku. Kazała sobie to podać zapłaciła 800 zł udało się doczekali się córeczki. Uważa że to dzięki podaniu tego leku. Jutro zapytam dr Domitrza zobacze co on na to. Jestem bardzo ciekawa.

Asiastokrota pytałaś o ten lek?

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak a widzisz zapomialam wam napisać. Dr Zbroch stwierdził że nie ma badań potwierdzających skuteczność tego leku. Lek jest drogi zwiększy znacznie koszty procedury, krótko działa. Zastrzyk który dostajemy przed transferem dłużej działa od niego. A do tego nie mam potwierdzonej skurczosci macicy więc on nie poleca tego leku. Powiedział też że jak mieliby nam podawać wszystko co ewentualnie może nam pomóc to skutki uboczne były by większe niż skuteczność. Jak ma być ciąża to będzie, to nawet nie zależy od zarodków z dobrych może nie być ciąży a ze źle rokujacych są zdrowe dzieci jego słowa.

malgos741, sonia86 lubią tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Jeśli jest ciałko żółte to na usg swieci.. Tak mi pokazywał dr.w ale z tym estradiolem to może faktycznie po owu spada.. ja będziesz miała niepekniety pecherzyk to trzeba brać luteine żeby nie powstała torbiel..
    Dzięki za odpowiedź. Dr D nic mi nie pokazywał. Miałam iść w poniedziałek na wizytę do dr Z, ale się przepisałam na wtorek do mojego Guru - dr W. Mam zrobić badanie progesteronu i zobaczymy. Już głupieję od tych ich diagnoz.

Gryzelka 62 - no właśnie lipa, że za każdym razem trafiasz do kogoś innego i każdy widzi, co chce... Szkoda, że tak wszystko się u ciebie przeciągnie. Znowu czekać....

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    asiastokrota super to teraz przez około 14 dni leż plackiem żeby dzidziol się wgryzł :) . A u mnie dupa blada znów mi się @ rozregulował powinnam dostać wczoraj ale póki co się nie zapowiada, może przez to cholerną dietę.
    Karcia u ciebie Nie ma@ U mnie owu. Zawsze coś ale może U ciebie to Jeszcze być dobry znak:-) może coś pykło?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ