Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy któraś z was brała lub słyszała o leku o nazwie ATOSIBAN? właśnie się dowiedzialam ze moja koleżanką dzięki niemu ma córeczkę. Podobno jest na powstrzymanie mimo wolnych skurczów macicy i "wypluwaniu" zarodków.Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
asiastokrota wrote:Czy któraś z was brała lub słyszała o leku o nazwie ATOSIBAN? właśnie się dowiedzialam ze moja koleżanką dzięki niemu ma córeczkę. Podobno jest na powstrzymanie mimo wolnych skurczów macicy i "wypluwaniu" zarodków.
Wg netu to roztwór do wstrzykiwań i wlewy. -
Koleżanka dowiedziała się że jutro mamy transfer i napisała smsa. Ona miała 6 transferów nie udanych. Przed kolejną próbą wyczytala o skurczach macicy i o tym leku. Kazała sobie to podać zapłaciła 800 zł udało się doczekali się córeczki. Uważa że to dzięki podaniu tego leku. Jutro zapytam dr Domitrza zobacze co on na to. Jestem bardzo ciekawa.Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
eve87 wrote:Gosia a co na to Dr D? Miałaś już wizytę?
wiec brac kwas foliowy metylowany czyli femibion natal 1 bo wlasnie w takiej postaci jest w nim kwas. I ja ciagnac dalej rozmowe powiedzialam ze wien ze jest ryzyko wad ale nie musza wystapic i tego sie trzymam i raczej dla mnie jest to mutacja bardziej niebezpieczna skoro jestem homozygota i od mamy i od taty odziedziczylam wadliwy gen. Wtedy juz sam zaczol dokladnie czytac wynik i mowi ze wesolo nie jest bo moga byc zatory i od punkcji w zwiazku z tym acard i clexane do odwolania a przy ciazy prawdopodobnie do konca
Ale dam rade czego sie nie robi dla dzieckaBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Narazie 7 jajeczek 12-14 mm zmiana dawek czyli 50 gonalu f i 150 menopuru w piatek kontrol u pani wiem ze nic nie wiem. I jak sie wkurwie to ja opierdole jak nie bedzie wiedziala co liczy
malgos741, asia-m-b lubią tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Gosia one wie co liczy tylko nie wie ile tego naliczyła
z tymi zastrzykami to z jednej strony współczuje, bo widzę po sobie ze juz w 4 miesiącu jest ciężko, coraz cześciej siniaki i zgrubienia pod skóra sie robią. Ja juz marzę o odstawieniu ich, ale tak jak mówisz - jak trzeba bedzie to zaciśnie się zęby i będzie kłuło dalej. Trzymam kciuki mocno, coś czuje ze ten raz bedzie TYM razem u Ciebie
Gosia321, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Gosia321 wrote:Narazie 7 jajeczek 12-14 mm zmiana dawek czyli 50 gonalu f i 150 menopuru w piatek kontrol u pani wiem ze nic nie wiem. I jak sie wkurwie to ja opierdole jak nie bedzie wiedziala co liczy
Gosia321 lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
eve87 wrote:Gosia one wie co liczy tylko nie wie ile tego naliczyła
z tymi zastrzykami to z jednej strony współczuje, bo widzę po sobie ze juz w 4 miesiącu jest ciężko, coraz cześciej siniaki i zgrubienia pod skóra sie robią. Ja juz marzę o odstawieniu ich, ale tak jak mówisz - jak trzeba bedzie to zaciśnie się zęby i będzie kłuło dalej. Trzymam kciuki mocno, coś czuje ze ten raz bedzie TYM razem u Ciebie
Kochana a na co bierzesz clexan ?? Nie wiedzialam ze tez bedziesz miala go na dluzej.
Kochana mam nadzieje ze to bedzie ten wlasnie moment dla mnie i dla mojej ciazymusi nie ma innej opcji
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
A moze ktos wie czy ktos jeszcze jest w piatek. Bo jak sie spytalam czy ktos inny przyjmuje to byla cisza konsternacja i patrzenie kazdej z obslugi na siebie a bylo ich 4. Wydaje mi sie ze jednak ktos jeszcze jest w piatek oprocz pani SBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Powinien przyjmowac w piatki dr W ale go czesto nie ma
-
Może panie patrzyły po sobie, bo ciągle ktoś pyta, czy jest ktoś inny niż dr S.
Swoją drogą, ja po ostatnich doświadczeniach mam wrażenie, że to mój drugi lekarz prowadzący. Byłam u niej chyba tyle samo razy, co u dr P. jak nie więcej.Gosia321 lubi tę wiadomość
19.03.2016 - I iui, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
Gosia321 wrote:No u mnie w poprzedniej nie umiala policzyc
Kochana a na co bierzesz clexan ?? Nie wiedzialam ze tez bedziesz miala go na dluzej.
Kochana mam nadzieje ze to bedzie ten wlasnie moment dla mnie i dla mojej ciazymusi nie ma innej opcji