Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia321 wrote:Hej kochane zastanawiam sie wlasnie nad noclegiem poprzednie podejscie spedzone u rodziny. Ale tym razem nie chce
Czy jak jechalyscie na punkcje to bylyscie dzien wczesniej bo zastanawiam sie czy nie wyjechac w nocy i od razu do szpitala i zostac do nastepnego dnia. Albo pojecjac dzien wczesniej i po punkcji wrocic do domu. Jak wy robilyscie ??Gosia321 lubi tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
My przed punkcja nocowalismy w Białymstoku a zaraz po poszlismy tez cos zjesc i do Olsztyna. Po wyjsciu nic mnienie bolalo ale w polowie drogi bol brzucha sie nasilil musielismy zajechac do apteki po nospe. Ale nie bylo tak zle.
Gosia321 lubi tę wiadomość
-
Gosia, my pojechaliśmy dzień wcześniej, wieczorem. Ja chciałam się wyspać, odpocząć (nigdy nie śpię w aucie); poza tym nie chciałam się martwić, że np. jakaś awaria auta nam się przytrafi i nie dojedziemy na czas. Po punkcji wracaliśmy od razu do Olsztyna, dobrze się czułam, dopiero w domu bolał mnie brzuch, ale dałam radę bez tabletek.
Gosia321 lubi tę wiadomość
Monisiek -
Cholerę ja jestem kierowca i planuje jechać tylko na punkcje i zaraz po wracać. Nie lubię zostawać w obcych miejscach na noc.Przyzwyczajona jestem też do raniego wstawania.przmęczenie się jeden raz,prędzej wrócę do synka-nie lubię go zostawiać. Ja tak już na zapas mam rozplanowane.A powie mi ktoras z was jak szła całym protokołem z antykami od 5 dc.Jak i kiedy zaczęła się prawidlowa stymulacja? Po antykach czeka się na @ i którego dnia wprowadza się leki.??Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Jedyne czym się martwię to czy mąż odda nasienie!Widzę ze się blokuje przed robota ręczną.Będzie zonk jak nie odda ani kropli.Tak naprawdę my sobie polaczemy, jakoś odreagowujemy a oni;kryją się z emocjami aby nas bardziej nie obciążać.Mój strasznie się boi:widzę to.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
Ja tez od lipca mam drugiego kota,sądziłam ze pomoże mi to zajść w ciążę. Taka opieka nad maluchem,skupianie się na czymś innym...miało odpedzic myśli od starań. Niestety nie pomoglo,ale u kilku par dzięki temu coś drgnelo.Koleżanka po tym jak wziela szczeniaka,zaraz zaskoczyła. A dlugo się starali bo około 3 lat.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
Malawiki, ja brałam Gonal F od 10 dnia cyklu po antykach.
Karcia, fajnie, że macie zwierzakaJa ponad rok temu wzięłam kotę, która wnosi kupę radochy do naszego życia
19.03.2016 - I iui, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
Malawiki, ja menopur miałam od 9dc, po 200j, łącznie przyjęłam 1800j.
Fakt jest taki, że faceci raczej skrywają emocje, mój też tak ma. Ja łzy, przeżywanie, on spięcie, ale jest taki jakby to powiedzieć - twardy, chociaż wiem, że też to bardzo przeżywa, i bolą go moje łzy.Monisiek -
Malawiki u mnie było tak:
antyki od 15 dnia cyklu przez 14 dni,
od 23 dnia cyklu gonapeptyl do odwołania,
po odstawieniu antyków po 4 dniach doatałam okres,
3 dnia cyklu oprócz gonapeptylu zaczęłam przyjmować gonal F.
11 dnia cyklu zapadła decyzja o punkcji - koniec stymulacji - zastrzyk ovitrelle
13 dzień cyklu punkcja. -
Polopiryna pamiętam, że dr D przypisała mi lutinus ale ja wiedziałam, ze jest drogi i wolałam luteinę, bez problemu zmienili na inną receptę, co więcej nie musiałam się na wizytę umawiać, tylko dziewczyny z rejestracji przygotowały receptęAnielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
[email protected] wrote:Cholerę ja jestem kierowca i planuje jechać tylko na punkcje i zaraz po wracać. Nie lubię zostawać w obcych miejscach na noc.Przyzwyczajona jestem też do raniego wstawania.przmęczenie się jeden raz,prędzej wrócę do synka-nie lubię go zostawiać. Ja tak już na zapas mam rozplanowane.A powie mi ktoras z was jak szła całym protokołem z antykami od 5 dc.Jak i kiedy zaczęła się prawidlowa stymulacja? Po antykach czeka się na @ i którego dnia wprowadza się leki.??
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualnyKarcia wrote:A ja mam nowego psa małego który nasikał na dzień dobry do swojego posłania:) to świeży nabytek mam nadzieje że się przyzwyczai.
Faceci inaczej to wszystko przeżywają. Pamiętam jak mój mąż musiał zbadać nasienie. Takiego miał pietra jak odbieraliśmy wynik, że ojeja. Przeżywają razem z nami, ale zwykle tego nie okazują na zewnątrz. -
Makumba, ja nie brałam menopuru, ale praktycznie przed każdym nowym lekiem w zastrzyku oglądałam sobie instruktarz na YouTube
Sto razy bardziej mi to pomagało niż najlepiej napisana instrukcja.
19.03.2016 - I iui, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF