Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze mam pytanie do dziewczyny które szły krótkim protokołem. Czy wy długo kulyscie się jednocześnie menopurem i antagonista u mnie to cetrotide? od jutra mam brać jeden rano A drugi na wieczór
-
nick nieaktualny
-
Długo nie pisałam, bo miałam niezłą jazdę! Decyzje padały z dnia na dzień. Podsumowując: Wyhodowałam 5 komórek i jestem już po transferze: w 2 dobie zostały mi podane 2 komórki: 4A i 4B. Jeden jeszcze walczy na płytce Petriego
, mam dzwonić za 2 tygodnie z pytaniem jak się ma.
Punkcja to pryszcz! Nie martwcie się! Transfer też.
Dziewczyny, nie bójcie się, to wszystko tylko przerażająco brzmi. W rzeczywistości jest naprawdę OK.
Trzymajcie kciuki! Bardzo Was o to proszę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 18:48
Gosia321, ana1122, Asia08, asia-m-b lubią tę wiadomość
-
Ena wrote:Ona 84 ok.
Gosia 321 - kręgosłup to mnie nie nie bolał na początku, ale przez betowaniem ze dwa razy miałam epizod ostrego bólu jajnika - kilka minut, promieniował do pachwin. Musiałam kucnąć, bo nie dało rady iść.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Makumba wrote:Długo nie pisałam, bo miałam niezłą jazdę! Decyzje padały z dnia na dzień. Podsumowując: Wyhodowałam 5 zarodkow i jestem już po transferze: w 2 dobie zostały mi podane 2 komórki: 4A i 4B. Jeden jeszcze walczy na płytce Petriego
, mam dzwonić za 2 tygodnie z pytaniem jak się ma.
Punkcja to pryszcz! Nie martwcie się! Transfer też.
Dziewczyny, nie bójcie się, to wszystko tylko przerażająco brzmi. W rzeczywistości jest naprawdę OK.
Trzymajcie kciuki! Bardzo Was o to proszę!
A co bylo powodem ze mialas transfer w 2 dobie ??Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Mam się martwić? Po rozmowie z embriologiem nic nie wskazywało na słabą sytuację. Mówił, że 4A mocno ruszył do przodu i przeniesienie go do naturalnego środowiska było najlepszym pomysłem. Im szybciej, tym lepiej - podobno (jak się prawidłowo rozwijają oczywiście). Transfery wykonuje się w 2,3 lub 5 dobie. W zależności od indywidualnego wzrostu komórki.
Rany, musi się udać!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 17:33
-
Makumba wrote:Mam się martwić? Po rozmowie z embriologiem nic nie wskazywało na słabą sytuację. Mówił, że 4A mocno ruszył do przodu i przeniesienie go do naturalnego środowiska było najlepszym pomysłem. Im szybciej, tym lepiej - podobno (jak się prawidłowo rozwijają oczywiście). Transfery wykonuje się w 2,3 lub 5 dobie. W zależności od indywidualnego wzrostu komórki.
Rany, musi się udać!!!
Ja tez mialam transfer 2 dniowego zarodka ale umnie bylo to spowodowane tylko 1 zarodkiem reszta sie nie zaplodnila bo trafilismy na kiepskie nasienie chyba po przeziebieniu m.
I mam nadzieje i wierze w to ze moj zarodeczek jest dalej ze mna i w czwartek zaskoczy mnie wysoka betaBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
ana1122 wrote:Jeszcze mam pytanie do dziewczyny które szły krótkim protokołem. Czy wy długo kulyscie się jednocześnie menopurem i antagonista u mnie to cetrotide? od jutra mam brać jeden rano A drugi na wieczór01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Gosia321 wrote:Nie martwic sie nie musisz wiem ze transfery wykonuje sie wczesniej niz w 5 dobie. Ale myslalam ze Artemida preferuje hodowle do 5 doby. U mnie mimo ze chcial w 3 dr D mowil ze beda hodowac do 5ale wyszlo inaczej
Ja tez mialam transfer 2 dniowego zarodka ale umnie bylo to spowodowane tylko 1 zarodkiem reszta sie nie zaplodnila bo trafilismy na kiepskie nasienie chyba po przeziebieniu m.
I mam nadzieje i wierze w to ze moj zarodeczek jest dalej ze mna i w czwartek zaskoczy mnie wysoka beta
Taki był powód? Słabe nasienie? Kiedy Twój M był przeziębiony? Metodą ICSI?
Musi się udać! A jak oznaczyli Twoją komórkę? Przypomnij, ile od Ciebie pobrali? Jaki miałaś ostatni oznaczony estradiol?
Wielkości pęcherzyków? Jaki jest powód Waszych niepowodzeń? Tylko nasienie?
Łykasz akard?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 18:49
-
leo wrote:Uda się!!!! &&&&
Prawda? Uda się!
Dziś jest 3 dzien od transferu, a ja się za bardzo nie oszczędzam. Na sport wprawdzie nie chodzę - bez przesady, ale ganiam, ciągle mam cos do zrobienia...
Usiadłam do netu, a tam: nie jedz ostrych rzeczy żeby nie drażnić jelit - na śniadanie ostryyy omlet; oszczędzaj się przez pierwsze trzy dni, odpoczywaj - to usiadłam dopiero przed chwilą.
Ale w szpitlu powiedzieli żeby zachowywać się jak zwykle, no to jak zwykle.
Internet to zło! Czułam się swietnie do teraz.
-
Makumba wrote:Taki był powód? Słabe nasienie? Kiedy Twój M był przeziębiony? Metodą ICSI?
Musi się udać! A jak oznaczyli Twój zarodeczek? Przypomnij, ile od Ciebie pobrali? Jaki miałaś ostatni oznaczony estradiol?
Wielkości pęcherzyków? Jaki jest powód Waszych niepowodzeń? Tylko nasienie?
Łykasz akard?embriolog od razu prxy transferze jak z nami rozmawial to sie spytal czy nie bylo w ostatnich 3 miesiacach goraczki. We wtzesniu m byl przrziebiony. Plemniki byly wybrane pod wzgledem morfologicznym metoda IMSI.
U mnie pobrano 16 komorek z czego 7 bylo dojrzalych zaplodnili wszystkie i tylko 1 plnik zdolal zaplodnic jeden zarodeczek. Mamy nadzieje ze byl to ten jeden jedyny wlasciwy plemnik i piekna komoreczka
Unie poza hashimoto i mutacja MYHFR ktora wysxla mi juz w trakcie stymulacji niea zadnego powodu niepowodzen. Mutacja jesli sie o niej nie wie moze bez leczenia prowadzic do poronien ale jest grozniejsza dla mnie bo moze wystapic zatorowosc krwiaki zawal udar. W zwiazku z mutacja biore kwad foliowy metylowany b12 metylowana i b 6 metylowana praz acard i clrxane .
A zarodeczek byl 3b embriolog mowil ze ladny dr D tez pocieszyl zeby sie nie przeowac bo z takich zarodkow da ciaze
A sie rozpisalamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 18:28
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤