X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy do pobrania krwi na 1 wizycie monitorujacej podczas stymulacji trzeba być naczczo?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    A czy do pobrania krwi na 1 wizycie monitorujacej podczas stymulacji trzeba być naczczo?
    Nie nie yrzeba byc na czczo

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mnie bolał kręgosłup podczas dłuższej chwili stania :)

Gosia321 lubi tę wiadomość

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Gosia czytalam gdzieś na forum że niby pierwszy objaw ciąży to bol kręgosłupa

Gosia321 lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie do dziewczyny które szły krótkim protokołem. Czy wy długo kulyscie się jednocześnie menopurem i antagonista u mnie to cetrotide? od jutra mam brać jeden rano A drugi na wieczór

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ale cetrotide to jest tak samo na wzrost pęcherzyków a estrofen czy eskorton nie pamiętam dokładnie jak się nawywał ten lek to on jest tzw z antagonistą.

Karcia
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi doktor z mówił że ten lek jest dla mnie antagonista. A ty go brałas?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona 84 ok.

Gosia 321 - kręgosłup to mnie nie nie bolał na początku, ale przez betowaniem ze dwa razy miałam epizod ostrego bólu jajnika - kilka minut, promieniował do pachwin. Musiałam kucnąć, bo nie dało rady iść.

• Karcia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak brałam i cetrotide i ten na e też

Karcia
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo nie pisałam, bo miałam niezłą jazdę! Decyzje padały z dnia na dzień. Podsumowując: Wyhodowałam 5 komórek i jestem już po transferze: w 2 dobie zostały mi podane 2 komórki: 4A i 4B. Jeden jeszcze walczy na płytce Petriego ;), mam dzwonić za 2 tygodnie z pytaniem jak się ma.
    Punkcja to pryszcz! Nie martwcie się! Transfer też.
    Dziewczyny, nie bójcie się, to wszystko tylko przerażająco brzmi. W rzeczywistości jest naprawdę OK.

Trzymajcie kciuki! Bardzo Was o to proszę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 18:48

Gosia321, ana1122, Asia08, asia-m-b lubią tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • leo Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba tak w teleekspresie zdałaś relację:) super, że do przodu:) głowa do góry i oczywiście kciuki zaciśnięte i dobre myśli z Wami:)

Makumba lubi tę wiadomość

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Ona 84 ok.

Gosia 321 - kręgosłup to mnie nie nie bolał na początku, ale przez betowaniem ze dwa razy miałam epizod ostrego bólu jajnika - kilka minut, promieniował do pachwin. Musiałam kucnąć, bo nie dało rady iść.
    Jajnik w ktorym bylo wiecej pechwrzykow tez bolinie od 2 dni i ciagnie w pachwinie

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Długo nie pisałam, bo miałam niezłą jazdę! Decyzje padały z dnia na dzień. Podsumowując: Wyhodowałam 5 zarodkow i jestem już po transferze: w 2 dobie zostały mi podane 2 komórki: 4A i 4B. Jeden jeszcze walczy na płytce Petriego ;), mam dzwonić za 2 tygodnie z pytaniem jak się ma.
    Punkcja to pryszcz! Nie martwcie się! Transfer też.
    Dziewczyny, nie bójcie się, to wszystko tylko przerażająco brzmi. W rzeczywistości jest naprawdę OK.

Trzymajcie kciuki! Bardzo Was o to proszę!
    Gratulacje i trzymam kciuki :*
    A co bylo powodem ze mialas transfer w 2 dobie ??

gann3e3kewa6j1el.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam się martwić? Po rozmowie z embriologiem nic nie wskazywało na słabą sytuację. Mówił, że 4A mocno ruszył do przodu i przeniesienie go do naturalnego środowiska było najlepszym pomysłem. Im szybciej, tym lepiej - podobno (jak się prawidłowo rozwijają oczywiście). Transfery wykonuje się w 2,3 lub 5 dobie. W zależności od indywidualnego wzrostu komórki.
    Rany, musi się udać!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 17:33

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Mam się martwić? Po rozmowie z embriologiem nic nie wskazywało na słabą sytuację. Mówił, że 4A mocno ruszył do przodu i przeniesienie go do naturalnego środowiska było najlepszym pomysłem. Im szybciej, tym lepiej - podobno (jak się prawidłowo rozwijają oczywiście). Transfery wykonuje się w 2,3 lub 5 dobie. W zależności od indywidualnego wzrostu komórki.
    Rany, musi się udać!!!
    Nie martwic sie nie musisz wiem ze transfery wykonuje sie wczesniej niz w 5 dobie. Ale myslalam ze Artemida preferuje hodowle do 5 doby. U mnie mimo ze chcial w 3 dr D mowil ze beda hodowac do 5ale wyszlo inaczej :)
    Ja tez mialam transfer 2 dniowego zarodka ale umnie bylo to spowodowane tylko 1 zarodkiem reszta sie nie zaplodnila bo trafilismy na kiepskie nasienie chyba po przeziebieniu m.
    I mam nadzieje i wierze w to ze moj zarodeczek jest dalej ze mna i w czwartek zaskoczy mnie wysoka beta :)

gann3e3kewa6j1el.png
  • leo Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda się!!!! &&&&

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Jeszcze mam pytanie do dziewczyny które szły krótkim protokołem. Czy wy długo kulyscie się jednocześnie menopurem i antagonista u mnie to cetrotide? od jutra mam brać jeden rano A drugi na wieczór
    ja 5 dni ...

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Nie martwic sie nie musisz wiem ze transfery wykonuje sie wczesniej niz w 5 dobie. Ale myslalam ze Artemida preferuje hodowle do 5 doby. U mnie mimo ze chcial w 3 dr D mowil ze beda hodowac do 5ale wyszlo inaczej :)
    Ja tez mialam transfer 2 dniowego zarodka ale umnie bylo to spowodowane tylko 1 zarodkiem reszta sie nie zaplodnila bo trafilismy na kiepskie nasienie chyba po przeziebieniu m.
    I mam nadzieje i wierze w to ze moj zarodeczek jest dalej ze mna i w czwartek zaskoczy mnie wysoka beta :)

Taki był powód? Słabe nasienie? Kiedy Twój M był przeziębiony? Metodą ICSI?
    Musi się udać! A jak oznaczyli Twoją komórkę? Przypomnij, ile od Ciebie pobrali? Jaki miałaś ostatni oznaczony estradiol?
    Wielkości pęcherzyków? Jaki jest powód Waszych niepowodzeń? Tylko nasienie?

Łykasz akard?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 18:49

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leo wrote:
    Uda się!!!! &&&&

Prawda? Uda się!

Dziś jest 3 dzien od transferu, a ja się za bardzo nie oszczędzam. Na sport wprawdzie nie chodzę - bez przesady, ale ganiam, ciągle mam cos do zrobienia...
    Usiadłam do netu, a tam: nie jedz ostrych rzeczy żeby nie drażnić jelit - na śniadanie ostryyy omlet; oszczędzaj się przez pierwsze trzy dni, odpoczywaj - to usiadłam dopiero przed chwilą.
    Ale w szpitlu powiedzieli żeby zachowywać się jak zwykle, no to jak zwykle.

Internet to zło! Czułam się swietnie do teraz.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Taki był powód? Słabe nasienie? Kiedy Twój M był przeziębiony? Metodą ICSI?
    Musi się udać! A jak oznaczyli Twój zarodeczek? Przypomnij, ile od Ciebie pobrali? Jaki miałaś ostatni oznaczony estradiol?
    Wielkości pęcherzyków? Jaki jest powód Waszych niepowodzeń? Tylko nasienie?

Łykasz akard?;)
    Problemem u nas byla slaba rucjliwisc plemnikow ale jeszcze nigdy nie bylo tak jak przy punkcji bo nie ruszalo sie nic :( embriolog od razu prxy transferze jak z nami rozmawial to sie spytal czy nie bylo w ostatnich 3 miesiacach goraczki. We wtzesniu m byl przrziebiony. Plemniki byly wybrane pod wzgledem morfologicznym metoda IMSI.
    U mnie pobrano 16 komorek z czego 7 bylo dojrzalych zaplodnili wszystkie i tylko 1 plnik zdolal zaplodnic jeden zarodeczek. Mamy nadzieje ze byl to ten jeden jedyny wlasciwy plemnik i piekna komoreczka :)
    Unie poza hashimoto i mutacja MYHFR ktora wysxla mi juz w trakcie stymulacji niea zadnego powodu niepowodzen. Mutacja jesli sie o niej nie wie moze bez leczenia prowadzic do poronien ale jest grozniejsza dla mnie bo moze wystapic zatorowosc krwiaki zawal udar. W zwiazku z mutacja biore kwad foliowy metylowany b12 metylowana i b 6 metylowana praz acard i clrxane .
    A zarodeczek byl 3b embriolog mowil ze ladny dr D tez pocieszyl zeby sie nie przeowac bo z takich zarodkow da ciaze :)
    A sie rozpisalam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 18:28

gann3e3kewa6j1el.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ