Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
ana1122 wrote:Niestety chyba nie uda. Jestem uzależniona od pracy męża I od Dr. Waśniewskiego. I akurat ten jedne termin nam pasuje. Parę dni po owulacji. To pierwsza wizyta więc Może będzie bardziej taka ogólna01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Witajcie dziewczyny, i ja dołączam do wątku bo szykuję się na pierwszą wizytę w Artemidzie u dr Zbrocha. Bardzo dobry wątek, przeanalizowałam poprzednie posty i mniej więcej wiadomo na co się nastawiać. Chętnie wysłucham wszystkich porad jak się przygotować na 1-wszą wizytę. Wszystkim życzę powodzenia i wierzę, że każda z nas przytuli swoje dzieciątko
malgos741, lawendowapani, Aasiula lubią tę wiadomość
-
zapominajka wrote:Cześć dziewczyny. U mnie jakos leci. Dużo leżę, nawet bardzo dużo. Bo lekarz kazał odpoczywać. Ale te narodzenie cały czas mam nie krwawienie ale tskiw brudne upławy. Martwie sie ze ten zatodeczek tak nisko osadzony.
No ale... Staram sie myślec pozytywnie. Bo na badaniu zarodek sie rozwija i serducho biło wiec czekam z na ten 12 tydz., bo wtedy juz chyba bezpieczniej bedzie.
Czytam Was i trzymam za Was kciuki
Leo, jedz na bete 9 dpt a nawet 8 moze juz wyjsc. Wiem jakie nieznośne to czekanie
Witam wszystkie nowe staraczkimalgos741, zapominajka lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Jak słucham w przychodniach jak starsi pacjenci narzekają,ze młodzi ludzie nie chca miec dzieci albo poprzestają na jednym, bo tak im wygodnie to aż mi się przykro robi. Siedzi taki dziadek i gada,ze ludzie teraz są egoistami i wymawiają sie,ze nie stać ich na dziecko a co dopiero na dzieci. I to,ze niby młodzi maja problemy z płodnością to ich kolejna wymówka żeby ich nie mieć. Nie wiem czy to objaw demencji czy po prostu głupota,ale ciężko słuchać takich rzeczy. Taki dziadek/babcia nie zdają sobie często sprawy,że wygłaszając takie opinie nieświadomie sprawiają ból siedzącym wokół nich młodym ludziom
asia-m-b, leo lubią tę wiadomość
Artemida Białystok
Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
09.03.2016 - pick up
14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko -
Wapno jest bezpieczniejsze niż leki przeciwhistaminowe, ale zadzwonilabym do pan w rejestracji i zapytala
leo lubi tę wiadomość
Artemida Białystok
Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
09.03.2016 - pick up
14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko -
malgos741 wrote:Rozumiem pierwsza wizyta u doktora Waśniewskiego, to u kogo się leczysz? bo jeśli masz brać clo a mąż na antybiotykach to do lekarza chodzisz, clo powinno się brać i być pod kontrola lekarza... czyli monitorować wzrost pęcherzyków... bez sensu brać lek i nie monitorować cyklu..
-
Leo dzwonilas pytalas? Lepiej już? Trzymam mocno kciuki za Twoją rosnącą betkeAnielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Cześć dziewczyny. Jesteśmy z mężem po wizycie w Artemidzie. Z wizyty jesteśmy zadowoleni. Dr Zbroch okazał się bardzo sympatycznym człowiekiem i nie mieliśmy wrażenia żeby się spieszył mimo że na poczekalni za nami czekało jeszcze wiele osób. Niestety jedyną szansą dla nas jest in vitro. Nie wiem kiedy zaczniemy procedurę, na razie musimy znaleźć fundusze. Mam nadzieję, że uda nam się zgromadzić pieniądze. Lekarz powiedział nam że ok 6000 zł oprócz kosztów leków. Czy może któraś z Was jest już po in vitro i może nam dokładnie powiedzieć jakie poniosła koszty razem z lekami i wizytami. I czy kolejne wizyty są tańsze czy też 250 zł? Będę bardzo wdzięczna za informacje.
-
nick nieaktualnyEmilka.... Dobrze ze juz byłaś na wizycie. Koszta to tak jak lekarz powiedział. Koszta ktore ja poniosłam to jakieś 7000 zł ale juz z dwoma dojazdu i noclegami w Bislymstoku. Tak chyba w 7000 sie zamieściłam. To i tak taniej niż w innych klinikach w Polsce babi na pocieszenie powiem Ci ze narazie jest ok. Jest w 9 tc.
e_mil_ka, lawendowapani, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Zapominajka dziękuję za informację. U nas główny problem nasienie męża. Nie nastawiam się że uda się za pierwszym razem. Fajnie że Tobie się udało. Spokojnej ciąży.
zapominajka lubi tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Zapominajka dziękuję za informację. U nas główny problem nasienie męża. Nie nastawiam się że uda się za pierwszym razem. Fajnie że Tobie się udało. Spokojnej ciąży.
-
leo wrote:Witam ranne ptaszki:)
eni33 powiedz mi czy Ty potrzebujesz LETROZOLE Apotex 2,5 MG ? Jeżeli chcesz, chętnie odstąpię. Zostało mi w wcześniejszych monitoringów:) -
ana1122 wrote:A co dokładnie jest Z tym nasieniem... Bo ja też jadę na pierwsza wizytę do kliniki I też problem Z nasienieniem i trochę też ze mna. Ja Miałam nadzieję na naturalna ciążę lub inseminacje
W nasieniu męża jest bardzo mała liczba plemników, bo tylko 200 tys w 1 ml nasienia. 0 plemników z ruchem A, 7 plemników z ruchem B, 7 plemników z ruchem C, Nieruchomych 30. Na inseminację za słabe parametry nasienia. U mnie podwyższona prolaktyna, brałam bromergon, który miałam przepisany przez mojego gina jeszcze przed wizytą w klinice. Jednak dr Zbroch sugerował odstawienie Bromergonu ponieważ moja wyższa prolaktyna nie jest wskazaniem do leczenia. Główny więc problem nasienie męża. -
e_mil_ka wrote:W nasieniu męża jest bardzo mała liczba plemników, bo tylko 200 tys w 1 ml nasienia. 0 plemników z ruchem A, 7 plemników z ruchem B, 7 plemników z ruchem C, Nieruchomych 30. Na inseminację za słabe parametry nasienia. U mnie podwyższona prolaktyna, brałam bromergon, który miałam przepisany przez mojego gina jeszcze przed wizytą w klinice. Jednak dr Zbroch sugerował odstawienie Bromergonu ponieważ moja wyższa prolaktyna nie jest wskazaniem do leczenia. Główny więc problem nasienie męża.
-
ana1122 wrote:U nas wszystkie parametry są ponad normę oprócz ilości plemników jest 5.5 miliona i leukocyty. U mnie lekka niedoczynność I PRL 2 razy podwyższona. I nie wiem co będzie
Ciężko ocenić. Duża ilość leukocytów może wskazywać chyba na infekcję. Być może u Was będzie lepiej. Życzę Wam większego szczęścia od nas.