X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • leo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ranne ptaszki:)
    eni33 powiedz mi czy Ty potrzebujesz LETROZOLE Apotex 2,5 MG ? Jeżeli chcesz, chętnie odstąpię. Zostało mi w wcześniejszych monitoringów:)

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Niestety chyba nie uda. Jestem uzależniona od pracy męża I od Dr. Waśniewskiego. I akurat ten jedne termin nam pasuje. Parę dni po owulacji. To pierwsza wizyta więc Może będzie bardziej taka ogólna
    Rozumiem pierwsza wizyta u doktora Waśniewskiego, to u kogo się leczysz? bo jeśli masz brać clo a mąż na antybiotykach to do lekarza chodzisz, clo powinno się brać i być pod kontrola lekarza... czyli monitorować wzrost pęcherzyków... bez sensu brać lek i nie monitorować cyklu..

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, i ja dołączam do wątku bo szykuję się na pierwszą wizytę w Artemidzie u dr Zbrocha. Bardzo dobry wątek, przeanalizowałam poprzednie posty i mniej więcej wiadomo na co się nastawiać. Chętnie wysłucham wszystkich porad jak się przygotować na 1-wszą wizytę. Wszystkim życzę powodzenia i wierzę, że każda z nas przytuli swoje dzieciątko :)

malgos741, lawendowapani, Aasiula lubią tę wiadomość

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Cześć dziewczyny. U mnie jakos leci. Dużo leżę, nawet bardzo dużo. Bo lekarz kazał odpoczywać. Ale te narodzenie cały czas mam :( nie krwawienie ale tskiw brudne upławy. Martwie sie ze ten zatodeczek tak nisko osadzony.
    No ale... Staram sie myślec pozytywnie. Bo na badaniu zarodek sie rozwija i serducho biło wiec czekam z na ten 12 tydz., bo wtedy juz chyba bezpieczniej bedzie.

Czytam Was i trzymam za Was kciuki :)

Leo, jedz na bete 9 dpt a nawet 8 moze juz wyjsc. Wiem jakie nieznośne to czekanie :)
    Zapominajka jeśli dużo lezysz to rozumiem, że jesteś na zwolnieniu? Odpoczywaj kochana jak najwięcej! Wszystko będzie dobrze zobaczysz :)

Witam wszystkie nowe staraczki :D

malgos741, zapominajka lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• lawendowapani Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak słucham w przychodniach jak starsi pacjenci narzekają,ze młodzi ludzie nie chca miec dzieci albo poprzestają na jednym, bo tak im wygodnie to aż mi się przykro robi. Siedzi taki dziadek i gada,ze ludzie teraz są egoistami i wymawiają sie,ze nie stać ich na dziecko a co dopiero na dzieci. I to,ze niby młodzi maja problemy z płodnością to ich kolejna wymówka żeby ich nie mieć. Nie wiem czy to objaw demencji czy po prostu głupota,ale ciężko słuchać takich rzeczy. Taki dziadek/babcia nie zdają sobie często sprawy,że wygłaszając takie opinie nieświadomie sprawiają ból siedzącym wokół nich młodym ludziom :(

asia-m-b, leo lubią tę wiadomość

Artemida Białystok
    Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
    09.03.2016 - pick up
    14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA ;)
    8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko <3
  • leo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Wyskoczyły mi jakieś takie małe krosteczki na policzkach i szyi po dwóch stronach twarzy, wygląda na jakieś uczulenie (nic nie zmieniałam typu płyn do prania,itd, perfumy)- całe szczęście nie swędzi czy mogę bez problemu pić wapno?

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • lawendowapani Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wapno jest bezpieczniejsze niż leki przeciwhistaminowe, ale zadzwonilabym do pan w rejestracji i zapytala :)

leo lubi tę wiadomość

Artemida Białystok
    Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
    09.03.2016 - pick up
    14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA ;)
    8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko <3
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Rozumiem pierwsza wizyta u doktora Waśniewskiego, to u kogo się leczysz? bo jeśli masz brać clo a mąż na antybiotykach to do lekarza chodzisz, clo powinno się brać i być pod kontrola lekarza... czyli monitorować wzrost pęcherzyków... bez sensu brać lek i nie monitorować cyklu..
    Lecze się U zwykłego lekarza ale już nie wie co Z nami dokładniej jest nie tak I kieruje mnie dalej do kliniki. A jak wezmę 1 cykl clo bez monitoringu to coś się stanie? Doktor na 1 wizycie obejrzy mnie na usg

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leo dzwonilas pytalas? Lepiej już? Trzymam mocno kciuki za Twoją rosnącą betke :)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jesteśmy z mężem po wizycie w Artemidzie. Z wizyty jesteśmy zadowoleni. Dr Zbroch okazał się bardzo sympatycznym człowiekiem i nie mieliśmy wrażenia żeby się spieszył mimo że na poczekalni za nami czekało jeszcze wiele osób. Niestety jedyną szansą dla nas jest in vitro. Nie wiem kiedy zaczniemy procedurę, na razie musimy znaleźć fundusze. Mam nadzieję, że uda nam się zgromadzić pieniądze. Lekarz powiedział nam że ok 6000 zł oprócz kosztów leków. Czy może któraś z Was jest już po in vitro i może nam dokładnie powiedzieć jakie poniosła koszty razem z lekami i wizytami. I czy kolejne wizyty są tańsze czy też 250 zł? Będę bardzo wdzięczna za informacje.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • leo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Leo dzwonilas pytalas? Lepiej już? Trzymam mocno kciuki za Twoją rosnącą betke :)
    Dzwoniłam, jak najbardziej wapno wskazane, powinno przejść :)

asia-m-b, lawendowapani lubią tę wiadomość

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka.... Dobrze ze juz byłaś na wizycie. Koszta to tak jak lekarz powiedział. Koszta ktore ja poniosłam to jakieś 7000 zł ale juz z dwoma dojazdu i noclegami w Bislymstoku. Tak chyba w 7000 sie zamieściłam. To i tak taniej niż w innych klinikach w Polsce babi na pocieszenie powiem Ci ze narazie jest ok. Jest w 9 tc.

e_mil_ka, lawendowapani, Aasiula lubią tę wiadomość

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapominajka dziękuję za informację. U nas główny problem nasienie męża. Nie nastawiam się że uda się za pierwszym razem. Fajnie że Tobie się udało. Spokojnej ciąży.

zapominajka lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Zapominajka dziękuję za informację. U nas główny problem nasienie męża. Nie nastawiam się że uda się za pierwszym razem. Fajnie że Tobie się udało. Spokojnej ciąży.
    A co dokładnie jest Z tym nasieniem... Bo ja też jadę na pierwsza wizytę do kliniki I też problem Z nasienieniem i trochę też ze mna. Ja Miałam nadzieję na naturalna ciążę lub inseminacje

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • eni33 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leo wrote:
    Witam ranne ptaszki:)
    eni33 powiedz mi czy Ty potrzebujesz LETROZOLE Apotex 2,5 MG ? Jeżeli chcesz, chętnie odstąpię. Zostało mi w wcześniejszych monitoringów:)
    Nie wiem czy chodzi o ten typ bo na recepcie mam tylko napisane Letrozole. A czytalam ze da 2 rodzaje. A ile w paczce jest tabletek i ile tobie zostalo. Jak juz sie dowiem czy to ten lek to sie odezwe. A ty z Olsztyna?

3jvztv73z47a71uw.png

klz9roeqyeov6byo.png

30.05.2016. | iui :-( 9.07.2016 || iui :-( 30.09.2016 punkcja 3.10.2016 transfer :-(
    11.03.2017 punkcja. 16.03.2017 transfer :-) 7dpt beta 34. 8dpt beta 54. 10dpt beta 148. 12dpt beta 412
    17.11.2018 crio transfer
    :-( Puste jajo :-(
    8.06.2019 crio transfer :-)
  • leo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni w opakowaniu są 3 blistry po 10 szt. czyli 30 tabletek powlekanych, zużyłam dosłownie 5 szt, więc 25 zostało. Termin mają do przyszłego roku stycznia 2017. Jestem z Olsztyna

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • leo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, potwierdzam to co pisała Zapominajka w 7000 też się zmieściliśmy uwzględniając w tym też 2 wyjazdy do Białegostoku

e_mil_ka, malgos741 lubią tę wiadomość

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    A co dokładnie jest Z tym nasieniem... Bo ja też jadę na pierwsza wizytę do kliniki I też problem Z nasienieniem i trochę też ze mna. Ja Miałam nadzieję na naturalna ciążę lub inseminacje

W nasieniu męża jest bardzo mała liczba plemników, bo tylko 200 tys w 1 ml nasienia. 0 plemników z ruchem A, 7 plemników z ruchem B, 7 plemników z ruchem C, Nieruchomych 30. Na inseminację za słabe parametry nasienia. U mnie podwyższona prolaktyna, brałam bromergon, który miałam przepisany przez mojego gina jeszcze przed wizytą w klinice. Jednak dr Zbroch sugerował odstawienie Bromergonu ponieważ moja wyższa prolaktyna nie jest wskazaniem do leczenia. Główny więc problem nasienie męża.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    W nasieniu męża jest bardzo mała liczba plemników, bo tylko 200 tys w 1 ml nasienia. 0 plemników z ruchem A, 7 plemników z ruchem B, 7 plemników z ruchem C, Nieruchomych 30. Na inseminację za słabe parametry nasienia. U mnie podwyższona prolaktyna, brałam bromergon, który miałam przepisany przez mojego gina jeszcze przed wizytą w klinice. Jednak dr Zbroch sugerował odstawienie Bromergonu ponieważ moja wyższa prolaktyna nie jest wskazaniem do leczenia. Główny więc problem nasienie męża.
    U nas wszystkie parametry są ponad normę oprócz ilości plemników jest 5.5 miliona i leukocyty. U mnie lekka niedoczynność I PRL 2 razy podwyższona. I nie wiem co będzie

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    U nas wszystkie parametry są ponad normę oprócz ilości plemników jest 5.5 miliona i leukocyty. U mnie lekka niedoczynność I PRL 2 razy podwyższona. I nie wiem co będzie

Ciężko ocenić. Duża ilość leukocytów może wskazywać chyba na infekcję. Być może u Was będzie lepiej. Życzę Wam większego szczęścia od nas.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ