Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
e_mil_ka wrote:Ciężko ocenić. Duża ilość leukocytów może wskazywać chyba na infekcję. Być może u Was będzie lepiej. Życzę Wam większego szczęścia od nas.
Zuzia007 lubi tę wiadomość
-
nadziejka88 wrote:Witajcie dziewczyny, i ja dołączam do wątku bo szykuję się na pierwszą wizytę w Artemidzie u dr Zbrocha. Bardzo dobry wątek, przeanalizowałam poprzednie posty i mniej więcej wiadomo na co się nastawiać. Chętnie wysłucham wszystkich porad jak się przygotować na 1-wszą wizytę. Wszystkim życzę powodzenia i wierzę, że każda z nas przytuli swoje dzieciątko
-
ana1122 wrote:Nie dziękuję. Wam też pewnie się uda. Tylko jak wspominalas potrzebna sporo kasy. Ja narazie W ostateczności zakładam inseminacje I to maks 2 albo 3 I jak się nie uda to chyba sobie odpuszczę narazie. Doktor tak od razu na 1 wizycie mówi jakie są możliwości? kazał Wam zrobić jeszcze jakieś badania?
Kiedy doktor zobaczył wyniki męża od razu powiedział że nie ma szansy na naturalną ciąże ani nawet przez inseminację. Mąż dostał skierowanie na badania TSH, testosteron, fT4, FSH, prolaktyna, kariotyp, AZF-y. Koszt tych badań 750 zł. Na wizycie doktor obejrzał wyniki badań mojej prolaktyny i wyniki nasienia męża. Pytał czy miałam jakieś zabiegi operacje, przyjmowane leki na stałe no i standardowe pytanie o miesiączkowanie i wykonał USG. -
ana1122 wrote:Lecze się U zwykłego lekarza ale już nie wie co Z nami dokładniej jest nie tak I kieruje mnie dalej do kliniki. A jak wezmę 1 cykl clo bez monitoringu to coś się stanie? Doktor na 1 wizycie obejrzy mnie na usg
Aasiula lubi tę wiadomość
01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Asia i Zapominajka tak w ogóle to wielkie gratulacje
Podczytywałam Was na wątku IVF, a Ciebie Asiu chyba kojarzę z wątku IUI, zgadza si?
I tak po prawdzie Wy byłyście przysłowiową kropką nad i jeśli chodzi o wybór kliniki...wahałam się pomiędzy dwiema...do tej pierwszej się zapisałam na wizytę, ale jednak coś mi ciągle podpowiadało, że to jednak nie do końca dobry wybór...zapisałam się więc do Artemidy i mam nadzieję, że INTUICJA mnie nie zawiedzie...triss, asia-m-b, zapominajka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny orientujecie sie czy w cenie in vitro w Białymstoku jest zawarta oplata za mrożenie zarodków? Nurtuje mnie to pytanie a wolałabym być przygotowana na taka ewentualność i jeszcze jedno pytanie czy przy dlugim protokole po odstawieniu antyków jest jeszcze jedna @? Zapomniałam spytac doktora a wizyta dopiero 13 lutego. Musze sobie zacząć zapisywać te pytania, bo przez to Wy jesteście skazane na mnie :pArtemida Białystok
Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
09.03.2016 - pick up
14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko -
e_mil_ka wrote:Kiedy doktor zobaczył wyniki męża od razu powiedział że nie ma szansy na naturalną ciąże ani nawet przez inseminację. Mąż dostał skierowanie na badania TSH, testosteron, fT4, FSH, prolaktyna, kariotyp, AZF-y. Koszt tych badań 750 zł. Na wizycie doktor obejrzał wyniki badań mojej prolaktyny i wyniki nasienia męża. Pytał czy miałam jakieś zabiegi operacje, przyjmowane leki na stałe no i standardowe pytanie o miesiączkowanie i wykonał USG.
-
Hormony można wziac od ginekologa na nfz. Reszty nfz nie zleci, niestety tylko prywatnie
malgos741 lubi tę wiadomość
Artemida Białystok
Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
09.03.2016 - pick up
14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko -
ana1122 co do badań to najdroższe z nich to kariotyp i AZFy bo ponad 300 zł. Badania hormonalne to przy tym pikuś bo po 20 zł każde. Tak jak powiedziała lawendowapani hormonalne owszem można poprosić giną o takie ale genetyczne nfz nie pokrywa.
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny witam wszystkich poczytuję was od dłuższego czasu.Ja też wybieram się do D.Domitrz ale do Olsztyna.W grudniu w Białymstoku miałam robioną laparoskopię ,niestety nic dobrego się nie dowiedziałam . Mam masywne zrosty i oba jajowody niedrożne .Wcześniej rok temu miałam operacje guza ropniaka przy jajniku , a do tego jeszcze endometrioza .Czy któraś z was leczy endometriozę.W niedługim czasie planujemy z mężem podejść do Ivf .Jak długo trwa przygotowanie do finału.
-
nick nieaktualny
-
lawendowapani wrote:Dziewczyny orientujecie sie czy w cenie in vitro w Białymstoku jest zawarta oplata za mrożenie zarodków? Nurtuje mnie to pytanie a wolałabym być przygotowana na taka ewentualność i jeszcze jedno pytanie czy przy dlugim protokole po odstawieniu antyków jest jeszcze jedna @? Zapomniałam spytac doktora a wizyta dopiero 13 lutego. Musze sobie zacząć zapisywać te pytania, bo przez to Wy jesteście skazane na mnie :p
-
Ana1122 mnie kieruje mój lekarz do dr Zbrocha i ma do niego dzień przed zadzwonić i mu opowiedzieć mój przypadek z punktu medycznego. Ale zabieram ze sobą to co mam czyli badania hormonów, wypisy ze szpitala i usg. Zobaczymy co powie. Ja się nie nastawiam, że ten miesiąc będzie szczęśliwy bo już za dużo razy się zawiodłam. Napisz jak już będziesz po pierwszej wizycie. Moja pewnie będzie za ok 1-2 tyg bo spodziewam się @ dziś lub jutro.
-
migot_ka wrote:Asia i Zapominajka tak w ogóle to wielkie gratulacje
Podczytywałam Was na wątku IVF, a Ciebie Asiu chyba kojarzę z wątku IUI, zgadza si?
I tak po prawdzie Wy byłyście przysłowiową kropką nad i jeśli chodzi o wybór kliniki...wahałam się pomiędzy dwiema...do tej pierwszej się zapisałam na wizytę, ale jednak coś mi ciągle podpowiadało, że to jednak nie do końca dobry wybór...zapisałam się więc do Artemidy i mam nadzieję, że INTUICJA mnie nie zawiedzie...
Zuzia ja mam endometrioze i zobacz jestem w ciąży
Boże dziewczyny życzę Wam z całego serca żeby i Wam się udało! Ja jeszcze nie do końca wierzę, jesteśmy BARDZO szczęśliwi!
Leo kochana który to dziś dpt? Moje kciuki cały czas zaciśnięte &&&&&&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 09:37
malgos741, leo lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki trzymam kciukasy razem z Wami, dziś jest 5dpt, wczoraj miałam popołudniowego ryczka :[ oczywiście nie wiem czemu
Chcę zatestować w sobotę ale mam obawy...mąż chcę żeby czekać dłużej ale sama nie wiem, pewnie i tak postawie na swoim:)malgos741, Ali.G lubią tę wiadomość