X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    schudłam od 5 października 12 kg nie jem węgli moja dieta nie jest do końca mądra bo jem mało może z 800 kalorii dziennie ale już się przyzwyczaiłam i tyle mi wystarcza ale np morfologia mi się polepszyła więc nie jest źle :)
    Karcia ale przeciez Ty na zwykle,ze tak powiem przeżycie spalasz znacznie więcej niz 800kcal.. A gdzie jakieś aktywności? Tak nie można. Na moje mimo poprawy wyników morfologii to nie wyjdzie Ci to na dobre. Węgle nie sa złe, one tez sa bardzo potrzebne w diecie. Nie masz opcji wizyty w jakiejś dietetyczki, ktora mogłaby Tobą pokierować?

Makumba lubi tę wiadomość

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka zaparz sobie melisę i staraj się wyłączyć co ma być to będzie z taką myślą jak zawsze zasypiam bo jak się położę i zacznę grzebać w głowie to setki problemów mi przybywa dlatego zawsze sobie myślę że co ma być to będzie i tyle...

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve87 wrote:
    Karcia ale przeciez Ty na zwykle,ze tak powiem przeżycie spalasz znacznie więcej niz 800kcal.. A gdzie jakieś aktywności? Tak nie można. Na moje mimo poprawy wyników morfologii to nie wyjdzie Ci to na dobre. Węgle nie sa złe, one tez sa bardzo potrzebne w diecie. Nie masz opcji wizyty w jakiejś dietetyczki, ktora mogłaby Tobą pokierować?
    Byłam kiedyś u dietetyczki i taką rozpiskę mi dała że nie wiem ile mąż by musiał zarabiać sam łosoś dorsz itp. Wiem że mi to nie wyjdzie na zdrowie ale ja tak bardzo chce schudnąć że mam klapki na oczach i wmówiłam sobie że jak schudnę to zajdę w ciążę a wiem że tak nie musi być bo wyniszczam organizm. Ale ze mnie leniuch jest to za wiele ruchu nie mam oprócz obowiązków domowych :)

Karcia
  • TERA83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    A W ciągu jakie czasu dasz radę schudnac? Trzymam kciuki. Cudowna mama u mnie też żeby nie pomoc rodziców to jeszcze bym zbierała kase.
    Rodzice .... u nas tak samo gdyby nie oni ... a tak chociaż jeszcze nadzieja...

Karcia, ana1122 lubią tę wiadomość

iv09mg7ytr87391w.png

4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
    9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
    14.02.2017 SERDUSZKO BIJE
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Dziewczyny nie mogę przez to wszystko spać. Po dzisiejszym stresie czuje sie tak jakbym w polu kartofle kopała. Mam nadzieje ze zdołam jakoś sie wyluzować. Jeszcze do tego ten ból jajnika. Aż ciągnie mnie w nodze. Masakra :(

Emilka musisz znaleźć jakiś sposób na pozbycie się stresu. On do niczego nie jest Ci potrzebny, co więcej jest Twoim wrogiem!
    Znajdź fajną książkę, skup uwagę na czymś innym, tak jak podpowiada Karcia zainwestuj w melisę :)

Karcia, e_mil_ka lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Makumba Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia, ale jedz zdrowo, bo to ma wpływ na jakość Twoich komórek.
    Nieźle schudłaś. Szook.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 23:49

Karcia, ana1122 lubią tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    tak a wy?... to ja podobnie ...tylko czasem muszę współpracować z obsługą sali.. kiedy co podają...
    Też w Olsztynie. Oj wiem coś o tym - dj czy zespół muszą się zgrać z obsługą i kuchnią, a czasem to różnie bywa ;-)

Emilka rozumiem Twój wkur... nawet o tym stresie rozmawiałyśmy - trudno wyłączyć psychikę i uskuteczniać błogostan.

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wczoraj właśnie zrobiłam. Melisa musiała iść w ruch. Jakos zasnęłam ale oczywiście w nocy co chwile się budziłam. Mam nadzieję że dziś już będzie lepiej. Dziękuje Wam za wsparcie.

Makumba, ana1122 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia a Ty lanie dupe powinnaś dostać za to jedzenie. Myślę że dorsza czy lososia można zastąpić jedzeniem innych ryb tańszych. Nie forsuj organizmu masz być zdrowa dla swojego dzieciątka.

Makumba, Karcia lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Emilka wraca do formy :-) od 6.00 Karcia dostaje zjebki :)
    Dobrze, przeciez wszystko w końcu się ułoży.

ana1122, asiastokrota, Karcia lubią tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;) mamy z mężem dziś piękny poranek. Buszujemy od 5.00 :)

ana1122, Makumba, Asia08, malgos741 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najpierw czekam na suwaczek makumby potem ja:-)

Makumba, malgos741 lubią tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia duzo schudłas. Jedz dużo warzyw. Ryby tez sa zdrowe więc ja próbuje jeść je 2 razy W tygodniu. I kupuje tańsze rybki ale też są dobre. Ja też uważam że te Diety od specjalistów są dla bogaczy ale można też schudnąć z glowa i tanio. Dbaj O siebie

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sezon na warzywa korzenne. Kilka dni temu nastawiłam zakwas z buraków. Pyyycha jak ktoś lubi kiszonki. Witaminki aż buzują ;-)

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Teraz sezon na warzywa korzenne. Kilka dni temu nastawiłam zakwas z buraków. Pyyycha jak ktoś lubi kiszonki. Witaminki aż buzują ;-)
    Teraz twoje foto pasuje do nazwy

Makumba lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któras dziewczyna w ciąży ma niedoczynnosc Tarczycy? Co ile trzeba kontrolować I O ile zwiększyła się U was dawka?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endykrynolog ankowska z Olsztyna słyszeliście coś O nie?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niedoczynność, dr zleca mi badanie co drugi miesiąc, ale u mnie TSH w normie, więc nie zmienia mi się dawka euthyroxu.

Emilka :D buszujecie powiadasz? :D buszowanie też znakomite na stres :)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    Byłam kiedyś u dietetyczki i taką rozpiskę mi dała że nie wiem ile mąż by musiał zarabiać sam łosoś dorsz itp. Wiem że mi to nie wyjdzie na zdrowie ale ja tak bardzo chce schudnąć że mam klapki na oczach i wmówiłam sobie że jak schudnę to zajdę w ciążę a wiem że tak nie musi być bo wyniszczam organizm. Ale ze mnie leniuch jest to za wiele ruchu nie mam oprócz obowiązków domowych :)
    Karciu troszke za szybko chydniesz 12 kg w ciagu 2 miesiecy to zdecydowanie za duzo. Dieta 800 kcl wyniszczy ci organizm to zdecydowanie za malo. Teoretycznie w miesiacu dobrze jest zgubic 2-3 kg a nie 6. Lepiej poszukaj sobie jakiejs racjonalnej diety z 5 malymi posilkami duzo owocow i warzyw. Nie chcem cie straszyc ale takie szybkie gubienie kilogramow bardzo szybko wraca z podwujna wartoscia

Karcia lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Karcia duzo schudłas. Jedz dużo warzyw. Ryby tez sa zdrowe więc ja próbuje jeść je 2 razy W tygodniu. I kupuje tańsze rybki ale też są dobre. Ja też uważam że te Diety od specjalistów są dla bogaczy ale można też schudnąć z glowa i tanio. Dbaj O siebie
    Myślę,że da się znaleźć dietetyków,którzy układają diety na normalną kieszeń :)

Najważniejsze to nie zamykać się ani na tłuszcze ani na węgle i nie ucinać tak ilości kalorii.Organizm musi się rozhustać,żeby więcej spalać a na dietach typu 1000kcal tak się nie zadzieje :(

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ