Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Emilka, ale ze kontroluja zwolnienia ciazowe czy ogolnie wszystkie?
Eve, to Ty pisalas o uaktywnieniu sie choroby lokomocyjnej? O Boze, ja nigdy nie mialam a jak jechalismy w piatek kilkaset km, to myslalam, ze umre. Caly czas mi sie na wymioty zbieralo. A uwielbiam jezdzic!"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
e_mil_ka wrote:Mam pytanie do dziewczyn ktoś sa już od dłuższego czasu na zwolnieniu z powodu ciąży. Wczoraj sie tyle naczytałam na temat kontroli ZUSu dotyczące zasadności zwolnienia. Czy któraś z Was miała może taką kontrolę?
-
Asia08 wrote:Emilka, ale ze kontroluja zwolnienia ciazowe czy ogolnie wszystkie?
Eve, to Ty pisalas o uaktywnieniu sie choroby lokomocyjnej? O Boze, ja nigdy nie mialam a jak jechalismy w piatek kilkaset km, to myslalam, ze umre. Caly czas mi sie na wymioty zbieralo. A uwielbiam jezdzic!Jak jechaliśmy ostatnio do Warszawy czy Gdańska to ok było, żadnych problemów.
-
Z Olsztyna do Szczytna to chyba nie najlepsza trasa, dobrze kojarze?
Emilka, nie martw sie na zapas. Skoro lekarz wystawia nam takie zwolnienie, to chyba bedzie je umial ew. wytlumaczyc.Ja sie nie zdziwie, jak mnie nawiedzi kadrowa z firmy. Biedna nie ma co robic, to kontroluje ludzi na l4. Juz jej sie zdarzylo odwiedzic pracownika i pozniej zadala wyjasnien, dlaczego nie bylo go w domu.
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
nick nieaktualnyEve dr W zawsze wystawia leżące, ale nie wiem czemu.
Emilka - przyszła para - Pan i Pani. Pan to chyba kierowca - on tylko zobaczył mnie i wyszedł, a Pani została. Spisała protokół - że byłam podczas kontroli. Ja podpisałam i tyle. Już więcej nie wrócili. U szwagierki byli dwa razy i była zawsze. -
Ena wrote:Eve dr W zawsze wystawia leżące, ale nie wiem czemu.
-
Hej poniedziakowo
Remont przedpokoju skończony w niedzielę ( same poprawki) zaś duży pomyj zostawiamy jednak po nowym roku..Makumba lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Ana w necie znajdziesz jak nie będziesz mogła to pomogę
Jeśli chodzi o ciążę bliźniaczą to ja w Anglii mialam tamte IVF i tam jest inaczej niż u nas, nie robią tak czesto usg. U mnie zarodki były równe ale nie wiem jak było na początku, bo pierwszy skan miałam bodajże w 13tc.
Jeśli chodzi o zwolnienie to ja jestem już bardzo długo na zwolnieniu, bo rok prawie, żadnej kontroli nie miałam. A jesteście pewne dziewczyny, że jedynka dotyczy leżenia? Ja myslalam, że to chodzi o to czy dotyczy ubezpieczonego, czy jego bliskiej osoby ktorą miałby sie opiekować. Np na chore dziecko lub chorego rodzica można dostać zwolnienie z 2. Więc w ciąży zawsze będzie 1.Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
A ja mam 2 na zwolnieniu. Może trzeba zwrócić uwagę u lekarza? Nie wyobrażam sobie, że muszę siedzieć w domu, bo kontrola z ZUS może wpaść do mnie do domu... A u mamy w domu leżeć nie mogę? Szaleństwo.
PS Kadrowa kontrolująca ludzi na L4 - porażka!!!! Że się na to kobieta zgodziła! Jak przyjdzie do Ciebie sprawdzić czy na pewno jesteś w ciąży to po prostu...brak mi słów!Asia08 lubi tę wiadomość
-
Makumba wrote:A ja mam 2 na zwolnieniu. Może trzeba zwrócić uwagę u lekarza? Nie wyobrażam sobie, że muszę siedzieć w domu, bo kontrola z ZUS może wpaść do mnie do domu... A u mamy w domu leżeć nie mogę? Szaleństwo.
PS Kadrowa kontrolująca ludzi na L4 - porażka!!!! Że się na to kobieta zgodziła! Jak przyjdzie do Ciebie sprawdzić czy na pewno jesteś w ciąży to po prostu...brak mi słów!