X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Emilka śmigaj na bete i nie trzymaj nas już w niepewności

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj byłam u endokrynologa nie kazała mi zwiększać dawki mówiła że wynik 2,5 jest w normie i że nie powinno mieć to wpływu na zajście w ciąże choć ja i tak uważam że za wysokie. Dała mi też na usg tarczycy na które idę dziś i na rezonans nadnerczy na który się zapisałam i mam termin na 29 sierpnia :) szybko nie :)

Karcia
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciało mi się podnieść i biec z rana na betę. Jutro zrobie co ma być to będzie. Niczego nie zmienia martwiąc się. Dzięki dziewczyny za wsparcie.

asiastokrota lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka bardzo dobra decyzja, popieram. Jutro ważny dzień &&&&&&&&&&&& i na pewno szczęśliwy :):)

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka trzymam kciuki, musi sie udać, za dużo bylo tych nie powodzen ostatnio. Teraz pora na pozytywne bety &&

e_mil_ka lubi tę wiadomość

• Asia08 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia, ja zapidywalam meza na rezonans glowy i termin na marzec. Ale tylko dlatego, ze na skierowaniu ma pilne. Inaczej termin bylby na pazdziernik albo listopad. Masakra. Dla mnie terminu na prenatalne tez nie ma w tym roku. Chyba bede musiala w Artemidzie robic...

Karcia lubi tę wiadomość

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    A ja wczoraj byłam u endokrynologa nie kazała mi zwiększać dawki mówiła że wynik 2,5 jest w normie i że nie powinno mieć to wpływu na zajście w ciąże choć ja i tak uważam że za wysokie. Dała mi też na usg tarczycy na które idę dziś i na rezonans nadnerczy na który się zapisałam i mam termin na 29 sierpnia :) szybko nie :)
    Karcia zdania są podzielone. Ostatnio usłyszałam opinię, że 2,5 to idealny wynik. Tylko nie wiem czy tyczy się rownież kobiet, które się leczą (na niedoczynnosc czy nadczynność). Chyba ważny jest też wynik ft4, ft3.
    Ja miałam 2,6 przed ciążą. Spadło do 2,13.

Karcia lubi tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka betę można zrobić też o godzinie 22.
    Trzymam kciuki!
    Termometr za okno.

e_mil_ka, malgos741 lubią tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Cześć dziewczyny, zapowiada się miły dzień :)
    Miałam głupi sen ale wstałam jakaś wewnętrznie spokojna :):)

Jagoda witaj, super że zdecydowałaś się dołączyć do nas, my tu wszystkie po to żeby się wspierać wzajemnie więc możesz na nas liczyć, Trzymamy kciuki :)

Makumba rozbawiłaś mnie. Co Cię naszło kobieto :) chyba nikt normalny nie wierzy w to, naprotechnologia to wyciąganie kasy, owszem w niektórych przypadkach się udaje ale ja nie wierzę że jej bobas to z naturalnych starań, naprotechnologii czy wymodlony jak w którymś z wywiadów powiedziała :) nie w tym wieku ;)

Emilko po co to robisz, odłóż ten termometr tak dobrze ci szło, już dzisiaj czwartek. Dasz radę do jutra nic nie rób. Ja wierzę mocno mocno &&&&&&&&&&&& Cierpliwości kochana i nie trać nadzieji

Haha Asia bo to jest szkodliwe działanie. Dziewczyny w to wierzą i do usranej śmierci będą obserwować śluz, a nie robić in vitro przez taką kłamliwą pindotrypę wrrr

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    A na czym to polega?
    Ana wrzuć sobie hasło w net, coś mi się nie udaje skopiować.

Jak się czujesz? Masz mdłości?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 13:59

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Haha Asia bo to jest szkodliwe działanie. Dziewczyny w to wierzą i do usranej śmierci będą obserwować śluz, a nie robić in vitro przez taką kłamliwą pindotrypę wrrr

Ja mam w rodzinie taką co to przestała się do mnie odzywać i zapraszać do siebie bo podejrzewa że robiłam in vitro. Przy każdej nadarzającej się okazji do mnie, do teściowej mówi o naprotechnologii. Podsyła mi artykuły, ulotki i jeszcze twierdzi że jest to bezpłatna i bezpieczna metoda, masakra

Makumba lubi tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba u nas w Działdowie nie można. Pobierają tylko krew od 7.15 do 10.00.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Fionka Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 wrote:
    Jak czesto sie wazycie w ciazy?

Ważyłam się z ciekawości raz w miesiącu. Chodziłam prywatnie do dr. W i on nigdy mnie nie ważył i nie pytał o wagę.Ale w 2 ostatnie miesiące ciąży był duży przyrost.

• polopiryna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprotechnologia to zwykłe naciągactwo. Może rzeczywiście udało się kobiecinie zajść naturalnie, bo różne rzeczy się zdarzają. Jeśli tak, to musi być super zdrowa i do tego mieć niesamowite szczęście.

asiastokrota, Fionka, Makumba, malgos741 lubią tę wiadomość

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • leo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Ja mam w rodzinie taką co to przestała się do mnie odzywać i zapraszać do siebie bo podejrzewa że robiłam in vitro. Przy każdej nadarzającej się okazji do mnie, do teściowej mówi o naprotechnologii. Podsyła mi artykuły, ulotki i jeszcze twierdzi że jest to bezpłatna i bezpieczna metoda, masakra

Żenada :(
    Niestety ten kto nie dotknął naszego problemu nie rozumie za bardzo. Mi coś też kiedyś mama wspomniała o naprotechnologii tak z ciekawości co to jest. Doszłam do wniosku że całą tą napro to wypróbowywalam przez 7 lat od ślubu, obserwacje śluzu, tempki, potem badania , wizyty, itd. I doszłam do wniosku,że sami sobie tą napro zastosowaliśmy z mężem:) bez wielkiego nazywania. A tak poza tym to też na napro się wydaje kasę.

Fionka, Makumba lubią tę wiadomość

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • Fionka Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Wierzycie w to, że Małgorzata Kożuchowska ma dziecko dzięki naprotechnologii?
    42 czy 43 lata jak zaszła w ciążę?

Ściema jak nic!!!
    Ja gdybym nadal badała temperaturę, oglądała śluz byłabym bezdzietna.

Podoba mi się, że Rozenek oficjalnie kilka lat temu powiedziała, że dzieci ma z in vitro.

leo, Makumba lubią tę wiadomość

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Leo,wydaje się duuuużo kasy. I jeszcze ci instruktorzy co to za określenie dla mnie nie kojarzy sie z medycyną.Ja tez dużo czytałam o tym. Naprotechnologia to dokładnie wszystko to samo co się przechodzi zaczynając leczenie tylko tyle że nie kończy się zabiegiem in vitro. Obserwacja, badania, leki, zabiegi, inseminacja, nie ma tylko ivf. Szkoda czasu i kasy na szarlatanów. My z mężem jak zorientowaliśmy sie że jest coś nie tak straciliśmy 1,5 roku z jednym lekarzem na tzw. stymulacjach. Raz w miesiącu szło sie do niego, robił usg i kazał "pracować" potem przychodził okres i tak przez 1,5 roku. Jak trafiliśmy do dr W to dopiero zobaczyłam co to są stymulacje i leczenie niepłodności.

Makumba lubi tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak długo krwawilyscie po nieudanym in vitro?? Ja juz 9 dzien dzisiaj...

• Monisiek Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura, ja miałam normalny okres, 5 dni jak zwykle w każdym cyklu.

Monisiek
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polopiryna wrote:
    Naprotechnologia to zwykłe naciągactwo. Może rzeczywiście udało się kobiecinie zajść naturalnie, bo różne rzeczy się zdarzają. Jeśli tak, to musi być super zdrowa i do tego mieć niesamowite szczęście.
    I wysokie AMH :D

f2w3pc0znxygxlh3.png
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ