X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie o Wasz @ po HSG - czy miałyście jakiś bardzij obfity/inny? Ja mam dzisiaj 3 dc i jest dramat :(

Marzenia się spełnia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Dziewczyny mam pytanie o Wasz @ po HSG - czy miałyście jakiś bardzij obfity/inny? Ja mam dzisiaj 3 dc i jest dramat :(
    Ja już nie pamiętam, ale raczej normalny.

• Asia08 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:

Ja tez juz nie pamietam, ale chyba nastepne mialam bardziej obfite.

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Ja miałam znacznie bardziej obfity i mega wielkimi skrzepami. Właśnie Asi-m-b tylko pozazdrościć tak licznej rodzinki o której każda z nas marzy, ale ja bym była przerażona ciążą bliźniaczą choć bardzo bym chciała to bała bym się tego że sobie nie poradzę że będą mi płakać oboje na raz itp :)

Karcia
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam po HSG normalny @. Karcia pewnie ze byś sobie poradzila z bliźniakami. Ja bardzo bym chciała mieć bliźnięta:)

Karcia lubi tę wiadomość

• eve87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wlasnie byli znajomi z rocznymi bliźniętami. I powiem Wam,ze z jednym na pewno jest hardcore - ubranie dzieci i siebie w zimę przed wyjściem z domu ;)

Karcia lubi tę wiadomość

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    Ja miałam znacznie bardziej obfity i mega wielkimi skrzepami. Właśnie Asi-m-b tylko pozazdrościć tak licznej rodzinki o której każda z nas marzy, ale ja bym była przerażona ciążą bliźniaczą choć bardzo bym chciała to bała bym się tego że sobie nie poradzę że będą mi płakać oboje na raz itp :)
    Bliźnięta to moje marzenie :).

A jaki miałaś wynik HSG? Może to, jaki jest @ po HSG zależy od przebiegu i wyniku badania? Może coś tam "przetkali" ;)?

• Karcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzekomo miałam drożne oba ale tak im się darłam że podejrzewam że mogli dobrze tego nie sprawdzić :)

J_agoda, Asia08 lubią tę wiadomość

Karcia
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha piona :)

Karcia lubi tę wiadomość

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bliźniaki to nic strasznego! Co więcej później jest o wiele łatwiej, bo dzieci mają z sobą więź, bawią się razem, do tej pory robią razem bardzo dużo rzeczy. Sam początek ciężki ale jak się weszło w rytm to już było ok. Z tym, że moje dzieci były grzeczniuteńkie :D w sumie to nadal są ;)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia m_b jak nastrój przed jutrzejszym początkiem "urlopu" w szpitalu? Masz jakieś skurczybyki przepowiadające?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 17:44

• TERA83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie zbliża się wizyta .... pierwsza na której ja i mąż mamy mieć pierwsze badania wiecie jakie robią na początku ?? ale bardziej martwi mnie fakt, że ostatnio doktor zauważył torbiel 19 mm, moja zmora, mówił że nic z nim nie robimy.... Ja teraz naczytałam się że nie warto podchodzić do stymulacji jeśli ma się torbiel większą niż 10 mm gdyż wszystko idzie jakby w nią a nie w jajnik, czy któraś miała podobną sytuację

iv09mg7ytr87391w.png

4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
    9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
    14.02.2017 SERDUSZKO BIJE
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuuucha robiłaś betę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TERA83 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie zbliża się wizyta .... pierwsza na której ja i mąż mamy mieć pierwsze badania wiecie jakie robią na początku ?? ale bardziej martwi mnie fakt, że ostatnio doktor zauważył torbiel 19 mm, moja zmora, mówił że nic z nim nie robimy.... Ja teraz naczytałam się że nie warto podchodzić do stymulacji jeśli ma się torbiel większą niż 10 mm gdyż wszystko idzie jakby w nią a nie w jajnik, czy któraś miała podobną sytuację
    U mnie była taka sytuacja: 3 dc lecę na wizytę. Dr P zrobił usg i powiedział, że mam na jednym jajniku przetrwały pęcherzyk - chyba coś koło 30 mm. Nie nazwał tego torbielą tylko pęcherzykiem z poprzedniego cyklu. Kazał to olać i brałam Letrozol normalnie. Owulki co prawda nie było, ale to przez to, że na mnie ten lek nie działa, a pęcherzyk się wchłonął.

• Makumba Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    U mnie była taka sytuacja: 3 dc lecę na wizytę. Dr P zrobił usg i powiedział, że mam na jednym jajniku przetrwały pęcherzyk - chyba coś koło 30 mm. Nie nazwał tego torbielą tylko pęcherzykiem z poprzedniego cyklu. Kazał to olać i brałam Letrozol normalnie. Owulki co prawda nie było, ale to przez to, że na mnie ten lek nie działa, a pęcherzyk się wchłonął.
    30 mm?? To 3 cm. I kazał to olać?

J_agoda lubi tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    30 mm?? To 3 cm. I kazał to olać?
    Tak - nawet się was podpytywałam czy to normalne. Wydaje mi się że taką wielkość dr P podawał. W kolejnym cyklu cholera się wchłonęła, pękła - nie wiem jakiemu to procesowi podlega. Potem w 11 dc byłam u dr W i też kazał się tym nie martwić. Żaden z nich nie nazwał tego torbielą, a ja nie wnikałam skoro dwóch ekspertów kazało sobie tym głowy nie zaprzątać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 18:38

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Asia m_b jak nastrój przed jutrzejszym początkiem "urlopu" w szpitalu? Masz jakieś skurczybyki przepowiadające?

oj mam mam :D ale niestety nie za często :/
    trzymajcie kciuki co bym nie musiała tam długo leżeć i co by Janek szybko i sprawnie się wykluł :*

słomka :), ana1122, Ali.G, asiastokrota, malgos741 lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Makumba Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janek jest grzeczniulciulkiem i tak jak się obrócił, tak nam zrobi niespodziankę i szybko oraz sprawnie wyskoczy z Mamusi :D
    ❤️
    PS Asia niezły masz text na suwaczku ;-)
    PS 2. To jest moj 666 post na forum. Spełni się ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 19:30

asia-m-b lubi tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia m_b myślami jesteśmy z Tobą. Oby szybka akcja była. A przy bliźniakach miałaś jakieś skurcze i rozwarcie czy na wcześniejszy termin była ustalona cc i nie zdążyłaś tego doświadczyć?

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia trzymamy kciuki

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ