X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Z tym uchem to słyszałam żeby sobie wsadzić ząbek czosnku podobno działa cuda
    Mnie Jak zaczyna lekko boleć to wkładam sobie wate na cały dzień i noc. Następnego dnia bolu nie ma:-)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno hormony w ciąży przyspieszają wzrost włosa wiec jak najbardziej częste cięcie zrewitaluzuje je szybciej.Ja polecam.
    U dr Olszewskiego miałam inseminacje:nie mam do niej zastrzeżeń.
    Gosiu to jaki plan ma dla Ciebie dr.?
    Dowiem sie na wizycie jaki bedzie plan. A termin wizyty jest uzalezniony od tego kiedy bede miala hosteroskopie czy pod koniec tygodnia czy na poczatku nastepnego

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuuuuuucha wrote:
    Bardzo polecam olejek komfortowy, czyni cuda :) Albo woda utleniona wlac do uszka ale jeżeli jest jakiś stan zapalny to woda odpada. Sprawdzone metody mojej babci- na mnie działają:)
    Tucha co za olejek? Kamforowy?
    :P

Tuuuuuucha lubi tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynksu nie mam, olejku po którym poczuję relaks ;-) też nie mam - wodę utlenioną i czosnek mam. Pokombinuję. Dzięki dziewczyny.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba jak tam U ciebie? przeziębienie cię bierze? Kiedy teraz wizyta?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Makumba jak tam U ciebie? przeziębienie cię bierze? Kiedy teraz wizyta?
    Nie, odpukać, żadne przeziębienie. Kilka dn temu wyszłam na dwór z niewysuszonym uchem po kąpieli :/
    Poza tym wszystko ok. Mam kłucia i okresowe bóle. A Ty jak się masz?
    Wizyta u genetyka we wtorek, test pappa. A lekarz i podglądanie pod koniec tygodnia.

malgos741 lubi tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Nie, odpukać, żadne przeziębienie. Kilka dn temu wyszłam na dwór z niewysuszonym uchem po kąpieli :/
    Poza tym wszystko ok. Mam kłucia i okresowe bóle. A Ty jak się masz?
    Wizyta u genetyka we wtorek, test pappa. A lekarz i podglądanie pod koniec tygodnia.
    To już będziesz miała wynik? to musi obejrzeć genetyk zwykly gin nie?
    Ja też mam bole @ bo teraz niby powinna być niby kolejna miesiączka. A miesiąc temu W terminie @ wylądowałam w szpitalu z plamieniami trochę się boję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 21:19

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz będziesz miała w pełni wykształcone łożysko i nie będziesz miała powodów do zmartwień. Głowa do góry, nic się już nie stanie, najtrudniejsze jest pierwsze 10 tygodni.
    Tak, będę miała wynik. W Szp. Wojewódzkim jest tak, ze najpierw idziesz na mierzenie dziecka, po mierzeniu na pobranie krwi i następnego dnia umawiasz sie telefonicznie na wizytę z genetykiem na interpretację wyników.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Zaraz będziesz miała w pełni wykształcone łożysko i nie będziesz miała powodów do zmartwień. Głowa do góry, nic się już nie stanie, najtrudniejsze jest pierwsze 10 tygodni.
    Tak, będę miała wynik. W Szp. Wojewódzkim jest tak, ze najpierw idziesz na mierzenie dziecka, po mierzeniu na pobranie krwi i następnego dnia umawiasz sie telefonicznie na wizytę z genetykiem na interpretację wyników.
    A dużo płaciłas?
    Ja się zastanawiam nad jednym. Czasami jak leżę to czuje takie pulsowanie na dole brzucha czy to może być maluszek? masz coś takiego?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    A dużo płaciłas?
    Ja się zastanawiam nad jednym. Czasami jak leżę to czuje takie pulsowanie na dole brzucha czy to może być maluszek? masz coś takiego?
    To żyła maciczna pompuje krew. Okropne uczucie. Pytałam lekarza. Normalne odczucia.

Nie płaciłam za badania, bo mam je od państwa za darmo. Ale koszt podobny, tj. ok 300 zł.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka pewnie masz rację co do dr romana,jeżeli tak potrafi traktować pacjetke to dupa z niego a nie lekarz.Bardzo to przykre ile musimy znosić nieprzyjemności przez takich idiotów.
    A powiedzcie mi czy antyki można przed protokołem brać dłużej,bo ni w ząb mi nie wychodzi z cyklu żebym mogła zacząć prawidłowa stymulację na urlopie- mogę to jakoś zredukować o kilka dni i zacząć bać później zastrzyki na wyciszenie?
    Wiem że teraz skorzystam z tego jednego co daja-bez potrzeby kluCIA się codziennie.
    Malawiki, ja na pewno brałam dłużej antyki, nie pamiętam, ale około 7 dni dłużej właśnie z uwagi na to, że byliśmy na urlopie i nie chciałam skracać pobytu. Powiedziałam o tym lekarzowi i od razu przepisał mi 2 opakowania - wzięłam 1 całe opakowanie + te ok. 7 tabletek z drugiego listka, potem okres i dalsze leki :)
    miłego tygodnia wszystkim :)

Monisiek
  • Tuuuuuucha Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Tucha nr do Radomskiej 698 669 560. Nr do rejestracji 666 535 575 czynne wtorki i czwartki od 16.00 do 20.00.

Dziękuje bardzo kochana. Dr Roman hmm , byłam raz na wizycie pokazałam mu wyniki badan które zleciła mi inny ginekolog żeby miał mozliwosc wglądu do wyników to tak się uniósł, że on nie musi na wyniki patrzeć żeby wiedzieć co jest pacjentce, że badania hormonów itd to szkoda czasu- prawie się poryczalam. Byłam w szoku ze takie podejście do pacjenta ma. Nie wiem czy to dr czy jasnowidz

e_mil_ka lubi tę wiadomość

• Tuuuuuucha Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Tucha co za olejek? Kamforowy?
    :P

Kupisz w każdej aptece, dziala rozgrzewająco, przeciwzapalnie.

Jest na bazie naturalnych składników wiec dla ciąży na pewno bezpieczny :)

http://zaradnakobieta.pl/12-wlasciwosci-olejku-kamforowego/

Może artykul się przyda. :)

• Makumba Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuuuuuucha wrote:
    Kupisz w każdej aptece, dziala rozgrzewająco, przeciwzapalnie.

Jest na bazie naturalnych składników wiec dla ciąży na pewno bezpieczny :)

http://zaradnakobieta.pl/12-wlasciwosci-olejku-kamforowego/

Może artykul się przyda. :)

Dziękuję :-)

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane wszystko Wam opowiem. Poród wrażenia z pobytu z wojewódzkiego itd. Tylko jeszcze jestesmy w szpitalu, bo urodziłam w czwartek a weekend nie wypisują więc ciągle tu tkwimy. Jak się ulokujemy w domu to przedstawię Wam Jacha i wszystko opowiem ;)
    Pozdrawiam wszystkie serdecznie :*

Asia08, asiastokrota, ana1122, Makumba, nadziejka88, eni33, leo, Izaura, polopiryna, malgos741, Ali.G, Karcia lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Fionka Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Dziewczyny kochane wszystko Wam opowiem. Poród wrażenia z pobytu z wojewódzkiego itd. Tylko jeszcze jestesmy w szpitalu, bo urodziłam w czwartek a weekend nie wypisują więc ciągle tu tkwimy. Jak się ulokujemy w domu to przedstawię Wam Jacha i wszystko opowiem ;)
    Pozdrawiam wszystkie serdecznie :*
    ojej szkoda, że nie ma wypisów w weekendy - myślałam, że od soboty jesteś w domu. A tak wyjdziesz tak samo jak ja po cesarce. I teraz jeszcze czekanie do 14, aż pozwolą.
    Powodzenia

• Fionka Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    Emilka baw się dobrze.Asia-m-b się nie odzywa a ja tak czekam na relacje od niej. U mnie wszystko się wyjaśni w poniedziałek czy będzie ivf czy nie ale na 99% niestety nie ponieważ bierzemy się za remont tego domku na wsi. Jest mi przykro że moje największe marzenie się przesunie o bardzo długo co najmniej o 2 lata ale jeszcze się łudzę że stanie się cud i zajdę naturalnie. Ale tak sobie myślę że jestem jeszcze młoda bo mam 26 więc 2/3 lata jakoś dam radę przetrzymać i że nie będzie za późno tak się pocieszam... :(
    Karcia oderwiesz się od codzienności,zajmiecie się remontem, na głowie będziesz miała wybór podłóg, płytek,kolorów ściany, a na koniec będziecie testować z mężem nowe meble i nastąpi CUD. Tego Wam życzę!!!

Karcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Asia m_b czyli jeszcze w szpitalu - oby szybko was wypuścili.

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana teraz dobrze beda rosły włosy i paznokcie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 15:17

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fionka wrote:
    Karcia oderwiesz się od codzienności,zajmiecie się remontem, na głowie będziesz miała wybór podłóg, płytek,kolorów ściany, a na koniec będziecie testować z mężem nowe meble i nastąpi CUD. Tego Wam życzę!!!
    o tak bardzo bym chciała żeby tak było jak piszesz :) . Asia-m-b czekamy z nie cierpliwością na relacje :)

Karcia
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ