X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leo piękny Jerzyk ;)
    Eve leż i się nie denerwuj...
    Emilka będzie dobrze .. ja coś czuję że w tym cyklu pojedziesz po maluszka..
    Tera t kuruj się i czekamy na pozytywną betę... kciuków nie puszczam nadal.
    Ana jak skurcze?

ps. mam już kwas foliowy i b12 meta :)

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nie miałam jeszcze skurczy

malgos741, polopiryna lubią tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Jesteście kochane :) postaram się myśleć pozytywnie.

malgos741, asiastokrota lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek co u Ciebie słychać? Jakie plany?

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh no musi byc dobrze, u każdej z nas :) obyśmy swoje wyleżały, nie chorowały więcej i w ciąże zachodziły :)

Asia08, asiastokrota, malgos741 lubią tę wiadomość

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • Lillyanne Debiutantka

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek wrote:
    Ale cykl stymulowany wcale nie oznacza, że jest on bezowulacyjny. Ja przy każdej insemce miałam stymulację i zawsze mam owulację.

W moim przypadku był bezowulacyjny i podałam to jako przykład

Nie spoczniemy nim poczniemy...
    Ivf 09.2012 <3 <3
    Crio 10.2015 [*]
    Crio 12.2016 [*] [*]
    Plan jest - czekamy na start!
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillyanne a ja bym chciała bliźniaki - spełniłoby to moje marzenie o 3 dzieci. Ale mam świadomość, że to zdecydowanie większe ryzyko, więc niech sobie to pozostanie w sferze marzeń i życzeń. :)

Terra co powiedział lekarz? Badał Cię?

Eve uważaj na siebie, na Was :)

Marzenia się spełnia :)
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Dzieki Fiona
    Powiem Wam Dziewczyny ze niezle sie wkurze jesli tu będzie problem (oczywiście lepiej wiedzieć ) bo od lat kazdemu lekarzowi podkreslam o tej grupie krwi i ze mialam poronienie, nigdy nikt nie zwrócił na to uwagi, wręcz mowili ze poronienia sie zdążają. ...
    Izaura poszperałam trochę i Fiona ma chyba rację
    http://www.rckik.zgora.pl/Files/files/zalecenia-dotycz%C4%84ce-stosowania-immunoglobuliny-anty-rhd-obowi%C4%85zuj%C4%85ce-od-18.12.2015-r..pdf

Marzenia się spełnia :)
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka na pewno wiesz że do transferu najważniejsze jest endometrium i ja już kilka cykli nad nim pracuje, ale efekt kiepski, jestem w podobnej do Ciebie sytuacji i nie zdecydowałabym się na transfer przy cyklu bezowulacyjnym, ale to tylko moje zdanie, choć poparte przez dr z, niedługo mam wizytę, jeśli znowu endo nie urośnie albo nie bedzie owu to od przyszłego cyklu będę prosić o leki. A powiedz mi czy przed criotransferu musimy powtarzać jakieś badania? Ciągle zapominam się o to zapytać w rejestracji, ja wszystkie badania miałam robione na przełomie sierpnia i września.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda dzięki, tez troche dziś o tym czytałam. Jak będę na wizycie to będę o to męczyć lekarza

• Karcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Karcia wracaj tu do nas trzeba poczarowac Eve. Mi też zrób jakieś laleczki I natrzyj je czosnkiem żebym zdrowa była
    hehe Ana Ty to jesteś szalona :) laleczki zrobię ale nie natrę ich czosnkiem bo nie zniosę już ani chwili dłużej tego smrodu męża pasłam nim ostatnio jak był chory i myslałam że go za okno będę musiała na noc wystawić. Eve Ty masz poród na marzec jakoś pod koniec jak mnie moja słaba pamięć nie myli więc się nie przejmuj luty już mamy więc do porodu spokojnie dotrzymasz (to moja wróżba / życzenie :) ) tym bardziej sama widzisz że córeczka ma póki co świat w głębokim poważaniu :)

eve87 lubi tę wiadomość

Karcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka jak ja ostatnio bylam na wizycie u mojej gin, bo miesiaczka mi sie zatrzymała i pytalam jej czy będę mogła podejsc do crio jesli nie bedzie owulacji to powiedziała zeby się nie martwic bo nie musi byc owulki. Nie dopytalam jej bo mam jeszcze czas do kwietnia

e_mil_ka lubi tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    hehe Ana Ty to jesteś szalona :) laleczki zrobię ale nie natrę ich czosnkiem bo nie zniosę już ani chwili dłużej tego smrodu męża pasłam nim ostatnio jak był chory i myslałam że go za okno będę musiała na noc wystawić. Eve Ty masz poród na marzec jakoś pod koniec jak mnie moja słaba pamięć nie myli więc się nie przejmuj luty już mamy więc do porodu spokojnie dotrzymasz (to moja wróżba / życzenie :) ) tym bardziej sama widzisz że córeczka ma póki co świat w głębokim poważaniu :)
    Trzeba było wystawić za okno to by się nauczył jaką dobra ma żonę że tyle z nim wytrzymuje:-) to natrzyj czym chcesz może być i alkoholem żebym Tylko zdrowa była.
    A jak tam remont? dużo na głowie?

Karcia lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Trzeba było wystawić za okno to by się nauczył jaką dobra ma żonę że tyle z nim wytrzymuje:-) to natrzyj czym chcesz może być i alkoholem żebym Tylko zdrowa była.
    A jak tam remont? dużo na głowie?
    oki to natrę bimberkiem od teścia, teścia nie lubię ale bimber nie jest zły :) . Remont powoli do przodzu dziś pojawiła się pierwsza przeszkoda rury od wody w ziemi pod betonem mi zamarzły i nie można odprowadzić wody i się znów tym martwię. Myślę że za 2 tyg już będę na swoim i to mnie cieszy bo mimo małego metrarza to mam już malutki pokoik dla dziecka (mam nadzieję że kiedyś się przyda ). Ana ja już się Ciebie o to raz pytałam ale Ty cholernico mi odpowiedziałaś czy masz już jakieś imię wybrane dla maluszka?

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *zjadłam "nie" nie odpowiedziałaś miało być

Karcia
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    oki to natrę bimberkiem od teścia, teścia nie lubię ale bimber nie jest zły :) . Remont powoli do przodzu dziś pojawiła się pierwsza przeszkoda rury od wody w ziemi pod betonem mi zamarzły i nie można odprowadzić wody i się znów tym martwię. Myślę że za 2 tyg już będę na swoim i to mnie cieszy bo mimo małego metrarza to mam już malutki pokoik dla dziecka (mam nadzieję że kiedyś się przyda ). Ana ja już się Ciebie o to raz pytałam ale Ty cholernico mi odpowiedziałaś czy masz już jakieś imię wybrane dla maluszka?
    Coś tam po główie chodzi Tylko nie wiem jeszcze co będzie. Jakos dla dziewczynki więcej mi się podoba ale jeszcze konkretnie wybranego nie. Remontem się nie przejmuj zawsze przy budowie coś się dzieje ale będzie dobrze. To szybko ci to idzie. Potem musisz aby dobrze z mezem ochrzcic dom i pokój się przyda ten mały:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 23:52

Karcia lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no tak chrzest domu obowiązkowy :)

ana1122 lubi tę wiadomość

Karcia
  • TERA83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Lillyanne a ja bym chciała bliźniaki - spełniłoby to moje marzenie o 3 dzieci. Ale mam świadomość, że to zdecydowanie większe ryzyko, więc niech sobie to pozostanie w sferze marzeń i życzeń. :)

Terra co powiedział lekarz? Badał Cię?

Eve uważaj na siebie, na Was :)
    Lekarz mnie nie badał, za wcześnie.... wizyta za 2 tyg. jadę jeszcze do Artemidy potem 21go na miejscu, dostałam duphaston i L4 żeby odpoczywać

iv09mg7ytr87391w.png

4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
    9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
    14.02.2017 SERDUSZKO BIJE
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TERA83 wrote:
    Lekarz mnie nie badał, za wcześnie.... wizyta za 2 tyg. jadę jeszcze do Artemidy potem 21go na miejscu, dostałam duphaston i L4 żeby odpoczywać
    No na usg to za wcześnie ja bym teraz zrobiła 5 tc żeby sprawdzić czy jest zarodek A Potem az w 7 tc żeby było ładne serduszko widać

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonia86 wrote:
    Emilka na pewno wiesz że do transferu najważniejsze jest endometrium i ja już kilka cykli nad nim pracuje, ale efekt kiepski, jestem w podobnej do Ciebie sytuacji i nie zdecydowałabym się na transfer przy cyklu bezowulacyjnym, ale to tylko moje zdanie, choć poparte przez dr z, niedługo mam wizytę, jeśli znowu endo nie urośnie albo nie bedzie owu to od przyszłego cyklu będę prosić o leki. A powiedz mi czy przed criotransferu musimy powtarzać jakieś badania? Ciągle zapominam się o to zapytać w rejestracji, ja wszystkie badania miałam robione na przełomie sierpnia i września.

Soniu tak jak mówisz endometrium najważniejsze ale bez owulacji nie ma ciałka żółtego wytwarzającego progesteron. Nie wiem czy w takim wypadku potem całą ciąże łykać trzeba go w tabletkach? Chyba odpuszczę ten cykl jesli nie będzie owulki. Jeśli chodzi o badania to musiałam powtórzyć wirusologie. Wyszło troche taniej bo w ostatnim badaniu wyszło że byłam szczepiona na różyczkę i na nią już nie kazali powatarzać.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ