Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Leo piękny Jerzyk
Eve leż i się nie denerwuj...
Emilka będzie dobrze .. ja coś czuję że w tym cyklu pojedziesz po maluszka..
Tera t kuruj się i czekamy na pozytywną betę... kciuków nie puszczam nadal.
Ana jak skurcze?
ps. mam już kwas foliowy i b12 meta01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Monisiek wrote:Ale cykl stymulowany wcale nie oznacza, że jest on bezowulacyjny. Ja przy każdej insemce miałam stymulację i zawsze mam owulację.
W moim przypadku był bezowulacyjny i podałam to jako przykładNie spoczniemy nim poczniemy...
Ivf 09.2012
Crio 10.2015 [*]
Crio 12.2016 [*] [*]
Plan jest - czekamy na start! -
Lillyanne a ja bym chciała bliźniaki - spełniłoby to moje marzenie o 3 dzieci. Ale mam świadomość, że to zdecydowanie większe ryzyko, więc niech sobie to pozostanie w sferze marzeń i życzeń.
Terra co powiedział lekarz? Badał Cię?
Eve uważaj na siebie, na WasMarzenia się spełnia -
Izaura wrote:Dzieki Fiona
Powiem Wam Dziewczyny ze niezle sie wkurze jesli tu będzie problem (oczywiście lepiej wiedzieć ) bo od lat kazdemu lekarzowi podkreslam o tej grupie krwi i ze mialam poronienie, nigdy nikt nie zwrócił na to uwagi, wręcz mowili ze poronienia sie zdążają. ...
http://www.rckik.zgora.pl/Files/files/zalecenia-dotycz%C4%84ce-stosowania-immunoglobuliny-anty-rhd-obowi%C4%85zuj%C4%85ce-od-18.12.2015-r..pdfMarzenia się spełnia -
Emilka na pewno wiesz że do transferu najważniejsze jest endometrium i ja już kilka cykli nad nim pracuje, ale efekt kiepski, jestem w podobnej do Ciebie sytuacji i nie zdecydowałabym się na transfer przy cyklu bezowulacyjnym, ale to tylko moje zdanie, choć poparte przez dr z, niedługo mam wizytę, jeśli znowu endo nie urośnie albo nie bedzie owu to od przyszłego cyklu będę prosić o leki. A powiedz mi czy przed criotransferu musimy powtarzać jakieś badania? Ciągle zapominam się o to zapytać w rejestracji, ja wszystkie badania miałam robione na przełomie sierpnia i września.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
nick nieaktualny
-
ana1122 wrote:Karcia wracaj tu do nas trzeba poczarowac Eve. Mi też zrób jakieś laleczki I natrzyj je czosnkiem żebym zdrowa była
laleczki zrobię ale nie natrę ich czosnkiem bo nie zniosę już ani chwili dłużej tego smrodu męża pasłam nim ostatnio jak był chory i myslałam że go za okno będę musiała na noc wystawić. Eve Ty masz poród na marzec jakoś pod koniec jak mnie moja słaba pamięć nie myli więc się nie przejmuj luty już mamy więc do porodu spokojnie dotrzymasz (to moja wróżba / życzenie
) tym bardziej sama widzisz że córeczka ma póki co świat w głębokim poważaniu
eve87 lubi tę wiadomość
Karcia -
nick nieaktualnyEmilka jak ja ostatnio bylam na wizycie u mojej gin, bo miesiaczka mi sie zatrzymała i pytalam jej czy będę mogła podejsc do crio jesli nie bedzie owulacji to powiedziała zeby się nie martwic bo nie musi byc owulki. Nie dopytalam jej bo mam jeszcze czas do kwietnia
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Karcia wrote:hehe Ana Ty to jesteś szalona
laleczki zrobię ale nie natrę ich czosnkiem bo nie zniosę już ani chwili dłużej tego smrodu męża pasłam nim ostatnio jak był chory i myslałam że go za okno będę musiała na noc wystawić. Eve Ty masz poród na marzec jakoś pod koniec jak mnie moja słaba pamięć nie myli więc się nie przejmuj luty już mamy więc do porodu spokojnie dotrzymasz (to moja wróżba / życzenie
) tym bardziej sama widzisz że córeczka ma póki co świat w głębokim poważaniu
A jak tam remont? dużo na głowie?Karcia lubi tę wiadomość
-
ana1122 wrote:Trzeba było wystawić za okno to by się nauczył jaką dobra ma żonę że tyle z nim wytrzymuje:-) to natrzyj czym chcesz może być i alkoholem żebym Tylko zdrowa była.
A jak tam remont? dużo na głowie?. Remont powoli do przodzu dziś pojawiła się pierwsza przeszkoda rury od wody w ziemi pod betonem mi zamarzły i nie można odprowadzić wody i się znów tym martwię. Myślę że za 2 tyg już będę na swoim i to mnie cieszy bo mimo małego metrarza to mam już malutki pokoik dla dziecka (mam nadzieję że kiedyś się przyda ). Ana ja już się Ciebie o to raz pytałam ale Ty cholernico mi odpowiedziałaś czy masz już jakieś imię wybrane dla maluszka?
Karcia -
Karcia wrote:oki to natrę bimberkiem od teścia, teścia nie lubię ale bimber nie jest zły
. Remont powoli do przodzu dziś pojawiła się pierwsza przeszkoda rury od wody w ziemi pod betonem mi zamarzły i nie można odprowadzić wody i się znów tym martwię. Myślę że za 2 tyg już będę na swoim i to mnie cieszy bo mimo małego metrarza to mam już malutki pokoik dla dziecka (mam nadzieję że kiedyś się przyda ). Ana ja już się Ciebie o to raz pytałam ale Ty cholernico mi odpowiedziałaś czy masz już jakieś imię wybrane dla maluszka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 23:52
Karcia lubi tę wiadomość
-
J_agoda wrote:Lillyanne a ja bym chciała bliźniaki - spełniłoby to moje marzenie o 3 dzieci. Ale mam świadomość, że to zdecydowanie większe ryzyko, więc niech sobie to pozostanie w sferze marzeń i życzeń.
Terra co powiedział lekarz? Badał Cię?
Eve uważaj na siebie, na Was
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
TERA83 wrote:Lekarz mnie nie badał, za wcześnie.... wizyta za 2 tyg. jadę jeszcze do Artemidy potem 21go na miejscu, dostałam duphaston i L4 żeby odpoczywać
-
sonia86 wrote:Emilka na pewno wiesz że do transferu najważniejsze jest endometrium i ja już kilka cykli nad nim pracuje, ale efekt kiepski, jestem w podobnej do Ciebie sytuacji i nie zdecydowałabym się na transfer przy cyklu bezowulacyjnym, ale to tylko moje zdanie, choć poparte przez dr z, niedługo mam wizytę, jeśli znowu endo nie urośnie albo nie bedzie owu to od przyszłego cyklu będę prosić o leki. A powiedz mi czy przed criotransferu musimy powtarzać jakieś badania? Ciągle zapominam się o to zapytać w rejestracji, ja wszystkie badania miałam robione na przełomie sierpnia i września.
Soniu tak jak mówisz endometrium najważniejsze ale bez owulacji nie ma ciałka żółtego wytwarzającego progesteron. Nie wiem czy w takim wypadku potem całą ciąże łykać trzeba go w tabletkach? Chyba odpuszczę ten cykl jesli nie będzie owulki. Jeśli chodzi o badania to musiałam powtórzyć wirusologie. Wyszło troche taniej bo w ostatnim badaniu wyszło że byłam szczepiona na różyczkę i na nią już nie kazali powatarzać.