X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana takich lekarzy to chyba ze świecą szukać... A ja teraz usg tydzień po tygodniu, bo chodzę do wojewódzkiego i do swojego lekarza.

Tez przytyłam 5 kg.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba mądrze gadasz, lubię czytać Twoje wpisy.

Asia08 lubi tę wiadomość

Marzenia się spełnia :)
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 5kg to malutko, naprawdę niewiele, macie już półmetek w sumie. 5 kg to ja miałam w 4 tygodnie pewnie, w połowie ciąży jakieś 15 kg co najmniej. A na koniec 40 kg. Dramat.

• Asia08 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Ana takich lekarzy to chyba ze świecą szukać... A ja teraz usg tydzień po tygodniu, bo chodzę do wojewódzkiego i do swojego lekarza.

Tez przytyłam 5 kg.

A czemu tak czesto chodzisz?

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Dziewczyny 5kg to malutko, naprawdę niewiele, macie już półmetek w sumie. 5 kg to ja miałam w 4 tygodnie pewnie, w połowie ciąży jakieś 15 kg co najmniej. A na koniec 40 kg. Dramat.
    Jagoda ostro:-)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, o maj gad!

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda mi się wydaje, że ta waga i wielkość brzucha to się dopiero rozkręca u mnie.
    A czemu tak dużo przytyłaś? Woda Ci się zbierała?

Ale buraka strzeliłam przed chwilą :-)

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:

Tez przytyłam 5 kg.
    Ja teraz się wybieram na 3D I zapytałam czy mam przychodzić do niego bo akurat wypada W tym samym czasie to on że bez sensu dziecko stresować. to Mówie że przełóże tak żeby było tydzień lub 2 różnicy to powiedział że 1 miesiąc to jest sens.
    Ja też na diecie I 5 kg gdybym jadła normalnie cukier to pewnie już by było 10 kg

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadłam bez opamiętania. A na koniec zatrucie ciążowe, ale to było "tylko 8 kg" w ostatnie 3 tygodnie, więc w całości mojej nadwagi bez znaczenia kompletnie. Majtki miałam jak samoloty lub spadochrony. Wszystko zgubiłam na szczęście, właściwie w 9 miesięcy wróciłam do swojej wagi. Może dlatego, że byłam dość chuda przed ciążą.

Makumba lubi tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba i jeszcze nie wiesz co będziesz mieć?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Jadłam bez opamiętania. A na koniec zatrucie ciążowe, ale to było "tylko 8 kg" w ostatnie 3 tygodnie, więc w całości mojej nadwagi bez znaczenia kompletnie. Majtki miałam jak samoloty lub spadochrony. Wszystko zgubiłam na szczęście, właściwie w 9 miesięcy wróciłam do swojej wagi. Może dlatego, że byłam dość chuda przed ciążą.
    A O co chodzi z zatrucie ciążowym?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Ja teraz się wybieram na 3D I zapytałam czy mam przychodzić do niego bo akurat wypada W tym samym czasie to on że bez sensu dziecko stresować. to Mówie że przełóże tak żeby było tydzień lub 2 różnicy to powiedział że 1 miesiąc to jest sens.
    Ja też na diecie I 5 kg gdybym jadła normalnie cukier to pewnie już by było 10 kg
    Może dlatego te dzieci się tak odwracają? A jak są malutkimi płodami to przecież nie słyszą.
    Ja dziś zrobiłam kokosanki i opendzlowałam kilka pychaaa
    Boję się testu obciążenia glukozą :-(

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Makumba i jeszcze nie wiesz co będziesz mieć?
    NIE :-/ Wredota była odwrócona plecami.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda ale miałaś taki apetyt czy wiedziałaś, że możesz sobie pozwolić?
    Szybko zrzuciłaś. Pozazdrościć.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    A O co chodzi z zatrucie ciążowym?
    Nie wiem. Tak mi to zdefiniowano. Zatrzymanie wody w organizmie, wysokie ciśnienie - jak mnie wieźli na cc to miałam 180/111. Zagrożenie rzucawką i odklejające się łożysko. Czujność dr na dyżurze była nieoceniona, bo cięcie miałam w niedzielę w nocy. Gdyby czekała do rana, nie byłoby co zbierać.
    Skąd się bierze, nie wiem, ale jest ryzyko, że ponownie wystąpi w drugiej ciąży.
    Bardzo często robili mi w szpitalu wyniki krwi na wskaźniki nerkowe. Byłam bardzo opuchnięta.

• Makumba Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Co zrobiłaś z gaciami? :-D

J_agoda, Asia08, ana1122, malgos741 lubią tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba miałam apetyt i nie chciałam sobie odmawiać, ale nie miałam kompletnie świadomości, że aż do takiego stanu się doprowadzę. Całe życie byłam chuda, więc wydawało mi się, że zawsze można bezkarnie jeść, zwłaszcza będąc w ciąży.

Makumba lubi tę wiadomość

• Makumba Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Nie wiem. Tak mi to zdefiniowano. Zatrzymanie wody w organizmie, wysokie ciśnienie - jak mnie wieźli na cc to miałam 180/111. Zagrożenie rzucawką i odklejające się łożysko. Czujność dr na dyżurze była nieoceniona, bo cięcie miałam w niedzielę w nocy. Gdyby czekała do rana, nie byłoby co zbierać.
    Skąd się bierze, nie wiem, ale jest ryzyko, że ponownie wystąpi w drugiej ciąży.
    Bardzo często robili mi w szpitalu wyniki krwi na wskaźniki nerkowe. Byłam bardzo opuchnięta.
    A to pamietam, pisałaś już. Ech cholera.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Co zrobiłaś z gaciami? :-D
    Haha ze szczęścia wyrzuciłam, chociaż pierwotnie miałam plan zostawić na pamiątkę. Ledwo się na suszarce mieściły. A w spodnie potem wchodziłam w jedną nogawkę cała :) - jak schudłam oczywiście.

ana1122, Asia08 lubią tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja całe życie na diecie więc inaczej się patrzy. Zawsze zazdrościlam tym chudzinom że tyle jedza a ja musze się wstrzymać

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ