Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Urlop macierzyński 20 tygodni, urlop rodzicielski- 32 tygodnie. Ten drugi może korzystać też mąż. Wiec przy składaniu wniosku o urlop macierzyński i rodzicielski trzeba dołączyć oświadczenie męża, że nie będzie korzystał z urlopu rodzicielskiego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 17:50
-
Zastanawiam sie nad wyliczaniem kwoty tego zasklku czy jak to sie nazywa fachowo
. Dostane w kwietniu podwyżkę, tylko ze w kwietniu chcialabym isc na l4. I tu pytanie od kiedy licza srednia przed L4 czy pensja w trakcie zeolnienia tez sie wlicza? Nie wiem czy zrozumiale napisalam
J_agoda lubi tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Dziewczyny martwię się trochę bo od wczoraj boli mnie podbrzusze tak jak bym była po jakimś zabiegu. Jakbym miała jakąś ranę w środku. Nie wiem jak to opisać to nie jest ból miesiączkowy. Pierwszy raz ma coś takiego.
-
Lura82 wrote:Urlop mozesz wziac na rok. 14 ,tyg obowiazkowo musi wykorzystać kobieta.
Caly rok platny 80% lub pol roku 100% kolejne pol roku 60%.
Nie rozumiemJaśniej poproszę z tymi procentami
Ana napisała inaczej. -
e_mil_ka wrote:Dziewczyny martwię się trochę bo od wczoraj boli mnie podbrzusze tak jak bym była po jakimś zabiegu. Jakbym miała jakąś ranę w środku. Nie wiem jak to opisać to nie jest ból miesiączkowy. Pierwszy raz ma coś takiego.
-
Makumba wrote:Czy muszę się od razu zobowiązać ile urlopu chcę wziąć? Czy rok, czy pół?
Ana napisała inaczej.
16 tygodni z urlopu rodzicielskiego możesz wykorzystać w innym terminie niż bezpośrednio po macierzyńskim. Możesz urlop rodzicielski wykorzystac do 6 roku życia dziecka.Makumba lubi tę wiadomość
-
Makumba na chwilę obecna napisalam tylko tyle co siostra mowila mi jakies pol roku temu
wychodzi na to, ze trzeba zadeklarowac jaka kwote chcesz otrzymywac. Czy 80% przez caly urlop czy rozdzielony na dwie czesci 100% i 60%. I chyba na jak dlugo chcesz tez trzeba powiedzieć.
Makumba lubi tę wiadomość
-
Makumba wrote:Czy muszę się od razu zobowiązać ile urlopu chcę wziąć? Czy rok, czy pół?
Ana napisała inaczej.Makumba lubi tę wiadomość
-
Asia08 wrote:Laura do l4 licza srednia z 12 miesiecy poprzedzajacych chorobe...
-
Jesli od razu mama zdecyduje sie na urlop rodzicielski po macierzyńskim to przez cały czas dostaje 80 %. Jesli nie zdecyduje od razu to przez pierwsze 26 tygodni 100% a potem 60 %.
Makumba lubi tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Jesli od razu mama zdecyduje sie na urlop rodzicielski po macierzyńskim to przez cały czas dostaje 80 %. Jesli nie zdecyduje od razu to przez pierwsze 26 tygodni 100% a potem 60 %.
Karcia jeszcze zawsze można go przykryć zegarkiem czy bransoletka jak ktos nie chce sie nim afiszować
Karcia lubi tę wiadomość
-
Ale mnie mąż rozbawił. Wrocil z pracy i po obiedzie poszedł na drzemke. Po pół godzinie wypada z sypialni i krzyczy, ze sie wystraszył dlaczego mnie nie ma w łóżku. Za chwilę jeszcze zaspany mowi, ze ma depresję wiosenna przez przestawienie godzin i nie moze sie wyspac, zaraz bedzie budzik dzwonił bo juz przed 6. Jak go uświadomiłam, ze jest przd 18. Krzyknal: to znaczy ze moge spac jeszcze cala noc?? I pobiegl do sypialni. Ooo i tyle pożytku z chlopa. W
e_mil_ka, asiastokrota, Asia08, leo, ana1122, Makumba, malgos741, Karcia, TERA83 lubią tę wiadomość
-
Lura82 wrote:Zastanawiam sie nad wyliczaniem kwoty tego zasklku czy jak to sie nazywa fachowo
. Dostane w kwietniu podwyżkę, tylko ze w kwietniu chcialabym isc na l4. I tu pytanie od kiedy licza srednia przed L4 czy pensja w trakcie zeolnienia tez sie wlicza? Nie wiem czy zrozumiale napisalam
-
Lura82 wrote:Ale mnie mąż rozbawił. Wrocil z pracy i po obiedzie poszedł na drzemke. Po pół godzinie wypada z sypialni i krzyczy, ze sie wystraszył dlaczego mnie nie ma w łóżku. Za chwilę jeszcze zaspany mowi, ze ma depresję wiosenna przez przestawienie godzin i nie moze sie wyspac, zaraz bedzie budzik dzwonił bo juz przed 6. Jak go uświadomiłam, ze jest przd 18. Krzyknal: to znaczy ze moge spac jeszcze cala noc?? I pobiegl do sypialni. Ooo i tyle pożytku z chlopa. W
Hahaha
Wyobrażam sobie jego radość