X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tera83 może przejdź się do lekarza rodzinnego. Przecież nie możesz się tak męczyć przez całą ciążę.

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!
    Czytam Was juz od dluzszego czasu,ale jakos nie mialam odwagi sama napisac.Nigdy nie udzielalam sie na forach i nie mam doswiadczenia w dzieleniu sie swoimi problemami. Problem bezplodnosci jest zupelnie niezrozumialy dla wiekszosci spoleczenstwa.Osoby borykajace sie z bezplodnoscia nie maja z kim porozmawiac,czesto najblizsze otoczenie nie wie jaka walke toczymy o te najwieksze szczescie.Dlatego postanowilam napisac,bo widze ze nie jestem sama, ze dzieki Wam moze bedzie mi latwiej poradzic sobie z co miesiecznym niepowodzeniem.Staramy sie o dziecko od dwoch lat,przygode z Artemida rozpoczelismy we wrzesniu.Badania hormonow-ok, nasienie-ok, owulacja-ok, jajowody drozne.Przez 3 miesiace bralam Aromek, obecnie cykl naturalny,bo mialam mala torbielke.Zrobilimsy cala wirusologie i w przyszlym cyklu chcemy podejsc do pierwszej inseminacji.Wiaze z tym duze nadzieje, choc wiem ze skutecznosc nie jest,az taka duza...Wszystkim,ktore spodziewaja sie swojego Cudu wielkie gratulacje, zas starajacym sie duzo cierpliowsci,wiary i nadziei...

• TERA83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Tera83 może przejdź się do lekarza rodzinnego. Przecież nie możesz się tak męczyć przez całą ciążę.
    Hehe rodzinna to mam taką ze brak słów ona na niczym się nie zna a poza tym co ona mi poradzi nic niestety z.AZS tak.się czasem prZechodzi ciążę

iv09mg7ytr87391w.png

4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
    9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
    14.02.2017 SERDUSZKO BIJE
  • TERA83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    Czesc Dziewczyny!
    Czytam Was juz od dluzszego czasu,ale jakos nie mialam odwagi sama napisac.Nigdy nie udzielalam sie na forach i nie mam doswiadczenia w dzieleniu sie swoimi problemami. Problem bezplodnosci jest zupelnie niezrozumialy dla wiekszosci spoleczenstwa.Osoby borykajace sie z bezplodnoscia nie maja z kim porozmawiac,czesto najblizsze otoczenie nie wie jaka walke toczymy o te najwieksze szczescie.Dlatego postanowilam napisac,bo widze ze nie jestem sama, ze dzieki Wam moze bedzie mi latwiej poradzic sobie z co miesiecznym niepowodzeniem.Staramy sie o dziecko od dwoch lat,przygode z Artemida rozpoczelismy we wrzesniu.Badania hormonow-ok, nasienie-ok, owulacja-ok, jajowody drozne.Przez 3 miesiace bralam Aromek, obecnie cykl naturalny,bo mialam mala torbielke.Zrobilimsy cala wirusologie i w przyszlym cyklu chcemy podejsc do pierwszej inseminacji.Wiaze z tym duze nadzieje, choc wiem ze skutecznosc nie jest,az taka duza...Wszystkim,ktore spodziewaja sie swojego Cudu wielkie gratulacje, zas starajacym sie duzo cierpliowsci,wiary i nadziei...
    Witamy i trzymamy kciuki

iv09mg7ytr87391w.png

4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
    9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
    14.02.2017 SERDUSZKO BIJE
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tera83 w takim razie przykro mi i trzymaj się

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 witamy :) Informuj nas na bieżąco i udzielaj się :)

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 witam cię. Pisz śmiało ze wszystkimi swoimi obawami bo mamy tu ekspertów od wielu badan I dziewczyny na pewno pomoga. Ja oczywiście życzę żeby 1 inseminacja była wasza ostatnia:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 13:49

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba A jeśli chodzi O wage to ja nigdy nie należałam do chudzielcow. Zawsze miałam noge tylek i lekki brzuszek dlatego myślę że aż Tak nie tyje plus oczywiście dieta cukrzycowa to robi swoje:-)

Makumba lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy inseminacja jest na peknietym pecherzyku czy przed jego peknieciem i czy zawsze przy inseminacji daja zastrzyk na pekniecie pecherzykow? W ostatnim cyklu pecherzyk mi nie pekl, zrobila sie torbiel, zastanawiam sie czy syuacja sie nie powtorzy w cyklu z inseminacja.Jak to u Was wygladalo?

• Makumba Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta to zależy jak się ułoży Twoja owulacja i wizyty. Wszystko w rękach przypadku. Ovitrell na pęknięcie raczej dawali nam wszystkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 15:49

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Lotta ja mialam ba nie peknietym pecherzyku.

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj lotta. Rozgość sie u nas:) jesli chodzi o iui to nie rob sobie zbyt dużych nadziei bo niestety ale iui rozwiązuje wyłącznie problem wrogiego śluzu.w innych przypadkach jesli sie nie udaje to iui nie pomoże. Oczywiście warto próbować iui raz lub dwa bo może właśnie u was zaskoczy czego ci życzę z całego serca. Najlepiej robic iui na niepękniętych pęcherzykach w dniu w ktorym pękają. Bo od pęknięcia sa zlote 3 godziny gdzie Komorka może zostać zapłodniona. Zazwyczaj dają zastrzyk na pęknięcie ovitrelle przed iui. Masz pytania to wal śmiało! Powodzenia!

Makumba lubi tę wiadomość

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiastokrota trzymam kciuki za owocna stymulacje. Jak ona będzie u Ciebie wyglądać? Jakie masz leki?

asiastokrota lubi tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Witaj lotta. Rozgość sie u nas:) jesli chodzi o iui to nie rob sobie zbyt dużych nadziei bo niestety ale iui rozwiązuje wyłącznie problem wrogiego śluzu.w innych przypadkach jesli sie nie udaje to iui nie pomoże. Oczywiście warto próbować iui raz lub dwa bo może właśnie u was zaskoczy czego ci życzę z całego serca. Najlepiej robic iui na niepękniętych pęcherzykach w dniu w ktorym pękają. Bo od pęknięcia sa zlote 3 godziny gdzie Komorka może zostać zapłodniona. Zazwyczaj dają zastrzyk na pęknięcie ovitrelle przed iui. Masz pytania to wal śmiało! Powodzenia!
    Święte słowa! :-)

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedzi:-) W przyszlym tygodniu mam wizyte u doktora Z, do tej pory chodzilam do Dr P. Mam nadzieje, ze nie bedzie sie spieszyl i wszystko wyjasni. Wiem,ze inseminacja jest malo skuteczna,ale poki co staram sie myslec glownie o tych pozytywnych zakonczeniach:-)

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia trzymamy kciuki za jutrzejsza wizytę! Powodzenia:-)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Asiastokrota fajnie że ruszacie z kopyta :). daj znać jak jutro na wizycie.

Lotta84 witamy cie i powodzenia. Ja też mam wizytę u dr Z za tydzień ;)

A ja ciągle czekam na wieści od Jagody. Nie pisała nic o wizycie. Chyba, że coś przeoczyłam.

Jejku jak ja nie mogę się doczekać kolejnego poniedziałku. A ja w święta miałam taki apetyt. Wzięłam leki które dostałam w aptece na te bakterie no i pomagają. Dzisiaj cały dzień nic mnie nie bolało.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam wam powiedzieć, że mam męża na zwolnieniu lekarskim. No tak go wysypało jakieś uczulenie, że wygląda jak trędowaty. Już się martwiłam, że to jakaś odra albo różyczka i, że mnie zarazi ale na szczęście to jakieś uczulenie.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Asiastokrota trzymam kciuki za owocna stymulacje. Jak ona będzie u Ciebie wyglądać? Jakie masz leki?
    Dziękuje, licze że taka będzie. Dr D mówił wcześniej że tym razem pójdziemy krótkim protokołem. Na krótkim się nie znam.
    Nic nie wiem :-) Licze na to że wszystkiego do wiem się jutro. Będą to same dobre wieści :-) Jutro mamy rozpisać całą stymulację, dowiem się jakie leki i co i jak będzie wyglądało. Szkodazże nie mam nikogo do pary we dwie zawsze raz niej :-)

Karcia, malgos741, Makumba lubią tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiastokrota no ja chyba tez tym razem testować będę sama :(

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ