Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Tera83 może przejdź się do lekarza rodzinnego. Przecież nie możesz się tak męczyć przez całą ciążę.Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Czesc Dziewczyny!
Czytam Was juz od dluzszego czasu,ale jakos nie mialam odwagi sama napisac.Nigdy nie udzielalam sie na forach i nie mam doswiadczenia w dzieleniu sie swoimi problemami. Problem bezplodnosci jest zupelnie niezrozumialy dla wiekszosci spoleczenstwa.Osoby borykajace sie z bezplodnoscia nie maja z kim porozmawiac,czesto najblizsze otoczenie nie wie jaka walke toczymy o te najwieksze szczescie.Dlatego postanowilam napisac,bo widze ze nie jestem sama, ze dzieki Wam moze bedzie mi latwiej poradzic sobie z co miesiecznym niepowodzeniem.Staramy sie o dziecko od dwoch lat,przygode z Artemida rozpoczelismy we wrzesniu.Badania hormonow-ok, nasienie-ok, owulacja-ok, jajowody drozne.Przez 3 miesiace bralam Aromek, obecnie cykl naturalny,bo mialam mala torbielke.Zrobilimsy cala wirusologie i w przyszlym cyklu chcemy podejsc do pierwszej inseminacji.Wiaze z tym duze nadzieje, choc wiem ze skutecznosc nie jest,az taka duza...Wszystkim,ktore spodziewaja sie swojego Cudu wielkie gratulacje, zas starajacym sie duzo cierpliowsci,wiary i nadziei... -
asiastokrota wrote:Tera83 może przejdź się do lekarza rodzinnego. Przecież nie możesz się tak męczyć przez całą ciążę.
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
Lotta84 wrote:Czesc Dziewczyny!
Czytam Was juz od dluzszego czasu,ale jakos nie mialam odwagi sama napisac.Nigdy nie udzielalam sie na forach i nie mam doswiadczenia w dzieleniu sie swoimi problemami. Problem bezplodnosci jest zupelnie niezrozumialy dla wiekszosci spoleczenstwa.Osoby borykajace sie z bezplodnoscia nie maja z kim porozmawiac,czesto najblizsze otoczenie nie wie jaka walke toczymy o te najwieksze szczescie.Dlatego postanowilam napisac,bo widze ze nie jestem sama, ze dzieki Wam moze bedzie mi latwiej poradzic sobie z co miesiecznym niepowodzeniem.Staramy sie o dziecko od dwoch lat,przygode z Artemida rozpoczelismy we wrzesniu.Badania hormonow-ok, nasienie-ok, owulacja-ok, jajowody drozne.Przez 3 miesiace bralam Aromek, obecnie cykl naturalny,bo mialam mala torbielke.Zrobilimsy cala wirusologie i w przyszlym cyklu chcemy podejsc do pierwszej inseminacji.Wiaze z tym duze nadzieje, choc wiem ze skutecznosc nie jest,az taka duza...Wszystkim,ktore spodziewaja sie swojego Cudu wielkie gratulacje, zas starajacym sie duzo cierpliowsci,wiary i nadziei...
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
Lotta84 witam cię. Pisz śmiało ze wszystkimi swoimi obawami bo mamy tu ekspertów od wielu badan I dziewczyny na pewno pomoga. Ja oczywiście życzę żeby 1 inseminacja była wasza ostatnia:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 13:49
-
Makumba A jeśli chodzi O wage to ja nigdy nie należałam do chudzielcow. Zawsze miałam noge tylek i lekki brzuszek dlatego myślę że aż Tak nie tyje plus oczywiście dieta cukrzycowa to robi swoje:-)
Makumba lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy inseminacja jest na peknietym pecherzyku czy przed jego peknieciem i czy zawsze przy inseminacji daja zastrzyk na pekniecie pecherzykow? W ostatnim cyklu pecherzyk mi nie pekl, zrobila sie torbiel, zastanawiam sie czy syuacja sie nie powtorzy w cyklu z inseminacja.Jak to u Was wygladalo?
-
Witaj lotta. Rozgość sie u nas:) jesli chodzi o iui to nie rob sobie zbyt dużych nadziei bo niestety ale iui rozwiązuje wyłącznie problem wrogiego śluzu.w innych przypadkach jesli sie nie udaje to iui nie pomoże. Oczywiście warto próbować iui raz lub dwa bo może właśnie u was zaskoczy czego ci życzę z całego serca. Najlepiej robic iui na niepękniętych pęcherzykach w dniu w ktorym pękają. Bo od pęknięcia sa zlote 3 godziny gdzie Komorka może zostać zapłodniona. Zazwyczaj dają zastrzyk na pęknięcie ovitrelle przed iui. Masz pytania to wal śmiało! Powodzenia!
Makumba lubi tę wiadomość
-
nadziejka88 wrote:Witaj lotta. Rozgość sie u nas:) jesli chodzi o iui to nie rob sobie zbyt dużych nadziei bo niestety ale iui rozwiązuje wyłącznie problem wrogiego śluzu.w innych przypadkach jesli sie nie udaje to iui nie pomoże. Oczywiście warto próbować iui raz lub dwa bo może właśnie u was zaskoczy czego ci życzę z całego serca. Najlepiej robic iui na niepękniętych pęcherzykach w dniu w ktorym pękają. Bo od pęknięcia sa zlote 3 godziny gdzie Komorka może zostać zapłodniona. Zazwyczaj dają zastrzyk na pęknięcie ovitrelle przed iui. Masz pytania to wal śmiało! Powodzenia!
-
Dziekuje za odpowiedzi:-) W przyszlym tygodniu mam wizyte u doktora Z, do tej pory chodzilam do Dr P. Mam nadzieje, ze nie bedzie sie spieszyl i wszystko wyjasni. Wiem,ze inseminacja jest malo skuteczna,ale poki co staram sie myslec glownie o tych pozytywnych zakonczeniach:-)
-
Cześć dziewczyny.
Asiastokrota fajnie że ruszacie z kopyta. daj znać jak jutro na wizycie.
Lotta84 witamy cie i powodzenia. Ja też mam wizytę u dr Z za tydzień
A ja ciągle czekam na wieści od Jagody. Nie pisała nic o wizycie. Chyba, że coś przeoczyłam.
Jejku jak ja nie mogę się doczekać kolejnego poniedziałku. A ja w święta miałam taki apetyt. Wzięłam leki które dostałam w aptece na te bakterie no i pomagają. Dzisiaj cały dzień nic mnie nie bolało.asiastokrota lubi tę wiadomość
-
A zapomniałam wam powiedzieć, że mam męża na zwolnieniu lekarskim. No tak go wysypało jakieś uczulenie, że wygląda jak trędowaty. Już się martwiłam, że to jakaś odra albo różyczka i, że mnie zarazi ale na szczęście to jakieś uczulenie.
-
Lura82 wrote:Asiastokrota trzymam kciuki za owocna stymulacje. Jak ona będzie u Ciebie wyglądać? Jakie masz leki?
Nic nie wiemLicze na to że wszystkiego do wiem się jutro. Będą to same dobre wieści
Jutro mamy rozpisać całą stymulację, dowiem się jakie leki i co i jak będzie wyglądało. Szkodazże nie mam nikogo do pary we dwie zawsze raz niej
Karcia, malgos741, Makumba lubią tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc