X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Mogę dołączyć? Dziś zapisalismy się wstępnie na kwalifikację na 7.01...jeszcze nie wiemy czy nam się uda finansowo wydolac,ale...
    Za wszystkie was z całej siły trzymam paluchy! <3
    Oo pabelka a tak dziś właśnie pomyślałam o tobie i czy coś działasz w tej kwestii :)
    Witamy w naszym gronie :)

pabelka88, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Szybki komunikat: 14 jajców pobrano.
    Progesteron za wysoki (1,9), transfer odlozony. Ten cykl do końca i następny odpoczywam, w kolejnym transfer.

Nie mogłam pisać, bo mężowi padł telefon i mu pozyczylam. Wracamy do teściów na obiad.
    Jak się czujesz Cometa? Trochę mi przykro że, transfer przełożyli mam jednak nadzieję wszystko się dobrze ułoży.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Pytanie... pewnie, że tak! :)

A skąd jesteś? Daleko masz do Krakowa?
    Ponad 400km...Jestem z Kujawszczyzny.

Lonia lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Oo pabelka a tak dziś właśnie pomyślałam o tobie i czy coś działasz w tej kwestii :)
    Witamy w naszym gronie :)
    :-* teraz tylko muszę błagać Boga żebyśmy podolali finansowo...ale wierzę że będzie dobrze! :-)

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pabelka :) dobrze że jednak zdecydowałaś się poszukać nieco dalej...
    wiem że dojazdy mogą być kosztowne i męczące, ale nie będziesz sama z drugiego końca Polski jest tu sporo dziewczyn :)

pabelka88, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    :-* teraz tylko muszę błagać Boga żebyśmy podolali finansowo...ale wierzę że będzie dobrze! :-)
    Będzie dobrze. Musi być nie ma innej opcji, bardzo się cieszę że, do nas dołązyłaś. Ściskam mocno :*

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Witaj Pabelka :) dobrze że jednak zdecydowałaś się poszukać nieco dalej...
    wiem że dojazdy mogą być kosztowne i męczące, ale nie będziesz sama z drugiego końca Polski jest tu sporo dziewczyn :)
    Kochana wlasnie zauważyłam że u Ciebie kropek na dobre się zadomowił! Moje OGROMNE GRATULACJE! :-) rośnijcie zdrowo! :-*

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Szybki komunikat: 14 jajców pobrano.
    Progesteron za wysoki (1,9), transfer odlozony. Ten cykl do końca i następny odpoczywam, w kolejnym transfer.

Nie mogłam pisać, bo mężowi padł telefon i mu pozyczylam. Wracamy do teściów na obiad.

Cometa no ładny wynik...będzie z czego wybierać i jest szansa, że ominie Cię hiperka szerokim łukiem :)
    Jednak bardzo Ci skoczył ten progesteron... szkoda, ze będziesz musiała czekać, bo to czekanie zawsze się okrutnie dłuży.
    Z Kayaą i Lonią pewnie będziecie jedna po drugiej swoje maluch odbierały :) więc będzie Wam raźniej ;)

ComeToMeBaby, Lonia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Kochana wlasnie zauważyłam że u Ciebie kropek na dobre się zadomowił! Moje OGROMNE GRATULACJE! :-) rośnijcie zdrowo! :-*
    Dziękujemy :) taki mamy zamiar ;)

pabelka88 lubi tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Będzie dobrze. Musi być nie ma innej opcji, bardzo się cieszę że, do nas dołązyłaś. Ściskam mocno :*
    I ja ściskam Cię słońce!!!
    Skacze po of z wątku na wątek ponad 3 lata,mam nadzieję że ten temat będzie już moim ostatnim...i w końcu będzie mi dane zobaczyć tę słynną fioletowa stronę mocy ;-)
    Wam wszystkim oczywiście też życzę szybkiego powodzenia! :-)

ewlinaaa85, Julita76, Bydgoszczanka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Mogę dołączyć? Dziś zapisalismy się wstępnie na kwalifikację na 7.01...jeszcze nie wiemy czy nam się uda finansowo wydolac,ale...
    Za wszystkie was z całej siły trzymam paluchy! <3
    o, cześć! widzisz, jednak Kraków?
    I bardzo dobrze, że opuściliście Bdg.

trzymam kciuki! :)

pabelka88 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Nareszcie kochana sie zdecydowalas;) witamy :) ja tez nie wiem jak podolamy finansowo bo nas dojazd tez zje noi prace moge stracic ale chodzbym miala jesc chleb z margarynka caly miesiąc to dam rade bo cel najwazniejszy!

pabelka88, ComeToMeBaby, Julita76, ewa84, Torunianka, Lonia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa gratuluję jajek,kura nioska z Ciebie niezła :)
    Vanili gratuluję :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Czyli co - będą chodowac, mrozic a potem tak jak Lonia, monitoring i w naturalnym cyklu?

Grunt, że mają z czego wybierać hyhyhy
    Organizm tez wróci do normy ;)
    Teraz ważne abyś doszła do siebie po punkcji :)

Ps Grzeczna byłaś? Nie zaczepialaś pana anestezjologa :>
    na farmakologicznym. ale podobnie dość.

jutro powinni dzwonić i mówić ile z tych 14 było dojrzałych i się zapłodniło, w środę wieczorem jak się dzielą, ile nadaje się do mrożenia.
    oscyluję rozpoczęcie właściwego cyklu gdzieś pod koniec stycznia, a transfer pewnie w połowie lutego.

Teraz dostałam receptę na zakończenie tego cyklu Duphaston i Unidox. Potem cykl odpoczywam, a w kolejnym cyklu Estrofem. W 10 czy 11 dniu cyklu mam iść na usg sprawdzić grubość endo i wysłać info dr smsem. Jak będzie ok biorę resztę leków (dupek, estrofem, lutka, encorton) i mówi mi kiedy przyjechać na transfer- w około 5 dni później.

Anestezjologowi się przyznałam, że to mój pierwszy raz to się śmiał, że czeka mnie przygoda. Dostałam coś na uspokojenie a potem już narkozę. Odleciałam chyba dość szybko- nie pamiętam hehe Jak się obudziłam to miałam już gatki- położna mi założyła, miałam tylko podciągnąć, potem mi pomogła się ubrać do końca i wyszła ze mną do gabinetu na leżakowanie. Najpierw zaprowadziła mnie do jednego gabinetu, a się okazało że tam jakiś facet czeka (potem mi m mówił, że on na punkcję...0, no to mnie zaprowadziła do innego gabinetu to tylko powiedziałam, że to nie szkodzi, bo ja lubię zwiedzać :P hyhyhy mój m miał ubaw. Ułożyły mnie, miałam dreszcze przeokrutne więc mi przyniosły kołdrę, podpięły glukozę i zawołały męża, żeby mnie potrzymał za rękę :) I leżałam i leżałam i leżałam... Już mi się nudzić zaczęło. Potem na krzesełko do poczekalni i znów czekanie, czekanie, czekanie. Info jest takie, że nasienie partner oddaje po minimum dwóch godzinach od zabiegu. W końcu zrobił co trzeba i wtedy na konsulting do lekarza. Wszystko objaśnił, rozpisał plan co dalej, dał recepty i po zdjęciu wenflonu ruszyliśmy do domu. Trochę to trwało...
    Samopoczucie nawet całkiem dobre, głodna byłam już jak skurczybyk ale piguła mówiła, że z tym jedzeniem to tak ostrożnie żeby nie zemdliło. Ale musiałam pochłonąć już w samochodzie banana, takie ssanie miałam. A potem delikatny obiad, właśnie popijam koktajl truskawkowy. Nie jest źle. Po samym przebudzeniu i podczas leżakowania czułam podbrzusze, ale teraz w zasadzie prawie wcale, więc mam nadzieję na szybką rekonwalescencję :P

ewlinaaa85, Julita76, Vanili, Torunianka lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Cometa powodzenia na jutro Ci życzę :) oby punkcja była bezproblemowa :D daj znać jak już będzie po wszystkim.
    Ps. Mam nadzieję że, tego misia z kamerką zabierasz ze sobą hyhy :P bo wiesz muszę wiedzieć czy była w końcu ta cholerna intubacja :)
    sprawdziłam nagranie- walili tylko w żyłę :P

ewlinaaa85, Vanili lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Jak się czujesz Cometa? Trochę mi przykro że, transfer przełożyli mam jednak nadzieję wszystko się dobrze ułoży.
    tak sobie wczoraj rozmawialiśmy z mężem, byliśmy już uprzedzeni przez dr, że prg wysoki i nie wiadomo czy transfer będzie możliwy- że gdyby nie to się nic nie dzieje, najważniejsze zgrać endometrium z zarodkiem, więc nie ma co transferu na hurra robić, bo być może nie miałby już szans się zagnieździć. Poczekamy, spoko.

ewlinaaa85, Julita76 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    to nie Boga a szefa błagaj :P

ewlinaaa85, Vanili lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Nareszcie kochana sie zdecydowalas;) witamy :) ja tez nie wiem jak podolamy finansowo bo nas dojazd tez zje noi prace moge stracic ale chodzbym miala jesc chleb z margarynka caly miesiąc to dam rade bo cel najwazniejszy!
    e- nie nie nie! to się dobrze odżywiać trzeba!
    wysokobiałkowo najlepiej :)

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    e- nie nie nie! to się dobrze odżywiać trzeba!
    wysokobiałkowo najlepiej :)
    To bede wciagac serki wiejskie ;) a tak Poważnie to podobno dziewczyny biora odzywke wysoko białkowa dla kulturystów ;)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    To bede wciagac serki wiejskie ;) a tak Poważnie to podobno dziewczyny biora odzywke wysoko białkowa dla kulturystów ;)
    mogłabym, ale nie przesadzałam aż tak. we wszystkim należy zachować umiar.

c5e015d88e.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ