X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no wtedy 5 fotek powinnam mieć :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Hehe no wtedy 5 fotek powinnam mieć :p
    No tak, cztery plus to na wypisie. Dlatego się pytam gdzie masz te cztery jeśli nie na wypisie.

A jeśli masz cztery, na wypisie, i nie są do siebie podobne to może to twój zarodek który Ci podali, w różnych etapach rozwoju? Hmm? I w ogóle się dziwię czemu jeszcze tu nam tego nie zeskanowałaś :-P

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no ja myślę że te zdjęcia nie są idealnej jakości. Moje 4 zarodki były prawie takie same tylko jeden na wcześniejszym etapie ;) na tych fotkach na jednej widać z jednej strony kolejny, na drugim z innej :p
    Może to ten sam a mi wydaje się ze różne bo widziałam wszystkie na jedynym foto i tak sobie wymyśliłam hehe a zdjęć tyle że względu na tą jakość ;)

No i też nie mam na wypisie jakiej jakości są pozostałe bo jak dzwonił pan z lab to byłam na dworcu i nie miałam jak podpytac:p wiem tylko tyle o co dowiedziałam się w dniu transecru :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, a raczej dobry wieczór :)
    Samych szczęśliwych chwil w tym Nowym Roku wszystkim życzę :)

Kayaa gratulacje udanego crio :)
    Lonia dobre wieści, super że będziesz mogła jednak w spokoju przejść przez ten monitoring :)

A ja przeżyłam pierwszy wypad całonocny mojego syna wczoraj...niby człowiek się liczy z tym że dzieci dorastają i mają własne życie, ale nie powiem żeby było to łatwe kiedy już do tego dochodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 18:03

ComeToMeBaby, Kayaa lubią tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dziś po 2 h snu pojechalam do kliniki pecherzyk 24mm i nadal nie pękł w zwiazku z tym jutro dzień przerwy i w niedzielę kolejna wizyta. Lekarz ze zdrówka chyba za mna nie przepada hihi :) no i dodatkowo zaczyna tracic na mnie kase bo w ich cenniku monitoring jest okreslony jako 3-5usg za kwote 150 zl, u mnie zapowiada sie wieksza ilosc tych wizyt a jednoznacznie ustalilam, ze nic wiecej nie doplace. Wiec jestem chodzacym zlem hihi no i dzis doktorek slabo wygladal po tym Sylwestrze :)
    Moje kochane wszystkiego dobrego w Nowym Roku ;)

ComeToMeBaby, Julita76, ewa84 lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Lonia, nie daj się! A czemu przerwa? Czemu jutro nie???

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A musi sam pęknąć, nie możesz dostać Ovitrelle?

• Lonia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Dobrze Lonia, nie daj się! A czemu przerwa? Czemu jutro nie???
    Ponieważ sa marne szanse na pęknięcie (wedlug specjalisty zdrówko) ale specjalnie się nie upierałam bo mam jutro dyżur w pracy a nawet jak pęknie jutro i to wyjdzie w niedzielę to transfer najszybciej odbędzie się w poniedziałek. Niedziela wizytę mam rano więc nie będzie to duże obsunięcie czasowe.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    A musi sam pęknąć, nie możesz dostać Ovitrelle?
    No chyba musi sam Chruścik bynajmniej tak mówił, dostałam rozpiske leków i nie ma tam ovitrelle. Leki mam zaczac przyjmować od momentu peknięcia i jest to tylko Luteina, Estrofem, Duphaston, Encorton. Zastanawiam się czy może w ogóle nie pęknać, dziś 16 dzień cyklu.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    No chyba musi sam Chruścik bynajmniej tak mówił, dostałam rozpiske leków i nie ma tam ovitrelle. Leki mam zaczac przyjmować od momentu peknięcia i jest to tylko Luteina, Estrofem, Duphaston, Encorton. Zastanawiam się czy może w ogóle nie pęknać, dziś 16 dzień cyklu.

Hej Lonia mi pękł 16 dc gdzie zawsze miałam owulacje ok 14 dc z tym, że ja nie przyjmowałam żadnych tabletek, dopiero teraz po transferze.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może nie pęknąć, może. Ale lepiej żeby pękł.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, nie pozostaje więc nic poza czekaniem, Lonia ;-)

Lonia lubi tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:
    Hej Lonia mi pękł 16 dc gdzie zawsze miałam owulacje ok 14 dc z tym, że ja nie przyjmowałam żadnych tabletek, dopiero teraz po transferze.
    Ja się znowu rozregulowałam przez ten scratching wydłużył mi się znowu cykl. Zaczynam się martwić, że pęcherzyk wcale nie pęknie i przepadnie mi transfer w tym cyklu. Liczę, że tak nie będzie ale gdzieś z tyłu głowy taka myśl kraży :(

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I trzymam kciuki żeby pękł :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 19:20

Lonia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    I trzymam kciuki żeby pęknął :-)
    Pękł.
    Ja też :-)

Vanili lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nici z tego byłam dziś na becie to jest 10dpt :/
    i wyszło 3,00 mlU/ml o takim czasie powinno już być powyżej 100 :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 11:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! Czy ktoras z Was starala sie o zwrot kosztów badan które sa w programie a klinika kazala je zrobić prywatne? Jeśli tak to jak to sie odbywa? Trzeba miec faktury imienne?

Czy oprócz wirusologii i krwi cos jeszcze jest refundowane w rzadowce?

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, no wynik bety poniżej 5 to brak ciąży. Ale że też cię skusiło na zrobienie już teraz? Wcale nie powiedziane, że wynik powinien być w setkach. Znam ciąże o niskiej becie na początku. No ale fakt - nie poniżej 5. Może jednak, dla spokoju, zrób betę w terminie i porównaj.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Dziewczyny nici z tego byłam dziś na becie to jest 10dpt :/
    i wyszło 3,00 mlU/ml o takim czasie powinno już być powyżej 100 :(
    Kochana ale byc może cos sie zadziało, bo jakby ciazy nie bylo to chyba by byla w okolicach zera

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa nie ma sensu powtarzania :( w cuda nie wierzę. Dostałam pięciodniowy zarodek więc już spokojnie o tym czasie by coś wyszło. Przykro mi tak cholernie :(
    Nawet nie mam siły do kliniki dzwonić :( nie wiem czy mam im przesłać wynik czy tylko zadzwonić? Zrobię to w poniedziałek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 12:20

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ