Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jestem po wizycie jajniki w torbielach całe na jedynym 3 duże, na drugim 1 duża, sporo małych. Pokaźna ilość płynu w jamie otrzewnej
Mam leżeć, no spe brac nawet w nocy co 4 godziny.
Beta 51,9
Edit: zastanawiam się czy odrazu do szpitala się nie wybrać ehhWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 17:32
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:Dziewczyny jestem po wizycie jajniki w torbielach całe na jedynym 3 duże, na drugim 1 duża, sporo małych. Pokaźna ilość płynu w jamie otrzewnej
Beta 51,9
Edit: zastanawiam się czy odrazu do szpitala się nie wybrać ehh
co do reszty to kurcze dziwne że Ci nie dał skierowania do szpitala, taka ilość torbieli i płyn w otrzewnej to troszkę groźnie brzmi no chyba że, jesteśmy takie przewrażliwione. A dał Ci chociaż to L4?
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina przykro mi, że jednak się potwierdziły negatywne wieści, ale od razu gratuluje dalszego planu działania
Ewa gratuluje bety co do torbieli i wody nie wiem co mogłabym poradzić, chyba jedynie że jak będziesz w szpitalu to może byłabyś spokojniejsza, bo pod ciągłą opieką....ja tam od szpitali wolę; co prawda; jak najdalej, ale czasem lepiej mieć jednak lekarzy " pod ręką "ewlinaaa85, ewa84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:Tak dał odrazu na 3 tygodnie, martwi mnie ta woda
edit: spakuj to co masz do spakowania na wszelki wypadek i zmykaj na izbę my tu sobie możemy pisać ale, koniec końcem pewnie każda z nas by się bała tak samo o swojego malucha :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 17:58
ewa84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ewa84 wrote:Dziewczyny jestem po wizycie jajniki w torbielach całe na jedynym 3 duże, na drugim 1 duża, sporo małych. Pokaźna ilość płynu w jamie otrzewnej
Beta 51,9
Edit: zastanawiam się czy odrazu do szpitala się nie wybrać ehh
hej ja też przy becie ok 55 miałam powiększony brzuch od płynu i jajniki
obserwuj się uważnie!!!
2 dni później zaczął się straszny ból podbrzusza i trafiłam do szpitala
(droga do szpitala była bolesna... darłam się i kuliłam z bólu)
dostałam nospę i paracetamol dożylnie
wcześniej już gin po pozytywnej becie wypisał mi diostinex (jeśli dobrze pamiętam) i fraxiparynę i to też kontynuowali mi w szpitalu
jajniki urosły mi przy hiperce do 9 i 11 cm!!!!
ok 8 dni w szpitalu i przeszło
a brzuch i jajniki wróciły powoli do normy
miałam dla kogo znosić ból i chwilowe niedogodności:)
ciąża się utrzymała - uwaga rosnąca beta napędza hiperkę!
mam nadzieje, że u Ciebie skończy się łagodniej. trzymam kciuki!
PS: jedz dużo białka
nie chcę Cię straszyć, tylko uprzedzam, żebyś nie bagatelizowała objawów. Jak coś pisz na priv
pozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 18:42
ewa84, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
ewa84 wrote:Dziewczyny jestem po wizycie jajniki w torbielach całe na jedynym 3 duże, na drugim 1 duża, sporo małych. Pokaźna ilość płynu w jamie otrzewnej
Beta 51,9
Edit: zastanawiam się czy odrazu do szpitala się nie wybrać ehhewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Lola79 wrote:Kurcze te historie z jajnikami po 10 czy 11 cm mnie przerażają. Czy możnaw jakikolwiek sposób temu zaradzić? Choć z małym stopniu. W sensie dieta leki itp?
po pierwszym podejściu do in vitro nie miałam hiperki (ale też podejście skończyło się niepowodzeniem)
za 1 razem miałam pobranych 8 komórek, za drugim aż 20! (przy stymulacją identycznymi dawkami leków). chyba zbyt krótka była przerwa między procedurami. bo tylko 3 mc....
myślę że jajniki nie zdążyły dobrze "odpocząć"
Ale...
nie żałuję...
za 2 mc będę miała córeczkę w ramionachLola79, Torunianka, ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Vanili, ewa84 lubią tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:po pierwszym podejściu do in vitro nie miałam hiperki (ale też podejście skończyło się niepowodzeniem)
za 1 razem miałam pobranych 8 komórek, za drugim aż 20! (przy stymulacją identycznymi dawkami leków). chyba zbyt krótka była przerwa między procedurami. bo tylko 3 mc....
myślę że jajniki nie zdążyły dobrze "odpocząć"
Ale...
nie żałuję...
za 2 mc będę miała córeczkę w ramionach -
Lola79 wrote:Pięknie Wiadomo dla takich celów można wiele znieść. Tak tylko rozmyslam czy jest jakiś złoty środek który może wspomóc w hiperce albo zapobiec aż takim drastycznym formom. Ale z tego co widzę to jak chybił trafił raczej. Ja jeszcze nie miałam stymulacji i chyba czasem panikuje
ale to do lekarza należy tak stymulować aby nie przestymulować. po to monitoring i ewentualna zmiana dawek leków. tak naprawdę jednak nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje, to nie matematyka. ryzyko zawsze jest. jak skutki uboczne lekarstw w ulotkach -
ComeToMeBaby wrote:dieta wysokobiałkowa i dużo pić. wody.
ale to do lekarza należy tak stymulować aby nie przestymulować. po to monitoring i ewentualna zmiana dawek leków. tak naprawdę jednak nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje, to nie matematyka. ryzyko zawsze jest. jak skutki uboczne lekarstw w ulotkach -
Lola79 wrote:Myślisz że dieta wysokobialkowa przed rozpoczęciem stymulacji może działać zapobiegawczo?
co do hiperki to już myślę kwestia doboru odpowiednich leków i monitorowania sytuacji na bieżąco. w rękach lekarza.
jeśli cię to pocieszy to ja hiperki nie miałam.Lola79 lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:nie sądzę, te zalecenia klinikowe to chyba raczej na ładne komórki
co do hiperki to już myślę kwestia doboru odpowiednich leków i monitorowania sytuacji na bieżąco. w rękach lekarza.
jeśli cię to pocieszy to ja hiperki nie miałam.
Póki co @ pomyliła chyba adres. . wina w domu brakWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 21:20
-
ComeToMeBaby wrote:ooo, jesteś! jak tam samopoczucie? wracasz na pole walki? witaj!
Dziś odebrałam wyniki DNA nasienia męża ale nie bardzo wiem czy są prawidłowe więc napisałam do Ch i czekam za odpowiedzią..
Jeśli wszystko będzie w porządku to w lutym zaczynamy 2 podejście.
Oby tym razem się udało..ComeToMeBaby, ewa84, Julita76 lubią tę wiadomość