Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradźcie, przygotowałam zastrzyk cetrotide ale nie mogę usunąć pęcherzyków powietrza, dociskam tłok strzykawki i lecą krople leku a bąbel powietrza nadal jest. Dodam tylko że pstrykanie w strzykawkę nie pomaga. Już tak kilka kropel wypłynęło, a spory pęcherz powietrza nadal jest.Jak wy robiłyście te zastrzyki? Będę bardzo wdzięczna za pomoc :)

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mieszkam w takiej dziurze, że jest tylko 1 laboratorium...
    Hmmm...w takim razie chyba będę musiała się jeszcze jutro przejść na tą chlamydię z krwi... ;/

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal mam nadzieję że się uda, to podejście jest inne bo na naturalnym cyklu, wtedy dokuczaly mi bóle piersi a teraz nic kompletnie. Do tego po scratchingu wydłużył mi się cykl, transfer miałam robiony w 22dc, dziś jest już 26dc. Staram się wytrzymać w spokoju ale mam już odpały i momentami świruje. Jestem z natury niecierpliwcem ale liczę, że scratching i nacięcie otoczki swoje zrobi :)

3jvz73sbpxjphhug.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia jeszcze trochę, ale wierzę że świrujesz już :) Ja sama się boję swoich odczuć....

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u mnie okres zawsze trwał od 5-6dni a od czasu stymulacji po dwa dni :/ niby fajnie że, tak krótko a z drugiej strony boję się żeby teraz nie było problemów z owulacją.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ania- karny ołówek już zaostrzyłam Grrrr28.gif
    ale za co ? za ten przecinek na koncu? :P

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    To forum jest trochę dziwne :/ Bardzo niedopracowane niestety. Ja jestem nauczona zwłaszcza wizaz-u i tam jest zupełnie inaczej i łatwiej się cytuje. I wiem, wiem o co Ci chodzi :) Ja po prostu mówię o doświadczeniach z innych for, gdzie każdy krzyczał jak się nawet cytowało, ale napisało kilka postów a nie jednego. Ale tutaj już wiem jak mam robić :)

to może rób na odwrót ;)
    vioris wrote:
    No my świeżaki małżeńskie, ale w związku ponad 6 lat jesteśmy, więc małżeństwo nic poza moim nazwiskiem i papierologią nie zmieniło :P W dodatku, to już mój drugi ślub i drugi mąż :D Oby ostatni :P :P :P
    o kurka, to jednak poza sierpniem niewiele mamy wspólnego z tymi ślubami :P
    to mój pierwszy ślub i pierwszy mąż (choć narzeczonym był trzecim ;) jednego pożegnałam a się okazało że już szukał pierścionka, drugi się oświadczył ale to było dla mnie za szybko a trzecim był mój obecny mąż).
    mi małżeństwo nazwiska nie zmieniło :P nazwisko (na moje) zmienił mój mąż <3
    a w związku byliśmy 8 miesięcy jak mi się oświadczył, w równy rok (bez jednego dnia) wzięliśmy ślub. także my świeżaki pełną gębą :)
    aaa to jeszcze tylko dopowiem, że na dziecko zdecydowaliśmy się po 6ciu miesiącach znajomości. także- torpeda :P

szurusiowa, Lola79 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Dziewczyny doradźcie, przygotowałam zastrzyk cetrotide ale nie mogę usunąć pęcherzyków powietrza, dociskam tłok strzykawki i lecą krople leku a bąbel powietrza nadal jest. Dodam tylko że pstrykanie w strzykawkę nie pomaga. Już tak kilka kropel wypłynęło, a spory pęcherz powietrza nadal jest.Jak wy robiłyście te zastrzyki? Będę bardzo wdzięczna za pomoc :)
    mi się to też zdarzyłoo i olałam temat. bo ile można pukać w strzykawkę. wstrzyknęłam z jednym bąbelkiem powietrza. i żyję.
    ale następne zastrzyki uważnie i delikatnie mieszałam- takim ruchem kolistym, nie wstrząsaniem. mimo że tamten też ostrożnie mieszałam nie chciał bąbelek ujść. no to trudno.

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    to mój pierwszy ślub i pierwszy mąż (choć narzeczonym był trzecim ;) jednego pożegnałam a się okazało że już szukał pierścionka, drugi się oświadczył ale to było dla mnie za szybko a trzecim był mój obecny mąż).
    a w związku byliśmy 8 miesięcy jak mi się oświadczył, w równy rok (bez jednego dnia) wzięliśmy ślub. także my świeżaki pełną gębą :)
    aaa to jeszcze tylko dopowiem, że na dziecko zdecydowaliśmy się po 6ciu miesiącach znajomości. także- torpeda :P
    Lubię takie historie małżeńskie bo u mnie była podobna torpeda :) poznaliśmy się w maju 2009a ślub cywilny braliśmy 28 sierpnia 2010, rok pózniej 16 lipca 2011 wzięliśmy kościelny. Dodam, że mój maż od 13 października 2009 do 14 maja 2010 był na misji w Afganistanie, oświadczył sie przez skypa w sylwestra a pierścionek przywiózł kurier. Taka fajna historia a już za chwilę 6 rocznica :)

Lola79, ComeToMeBaby, Julita76, Torunianka lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Nadal mam nadzieję że się uda, to podejście jest inne bo na naturalnym cyklu, wtedy dokuczaly mi bóle piersi a teraz nic kompletnie. Do tego po scratchingu wydłużył mi się cykl, transfer miałam robiony w 22dc, dziś jest już 26dc. Staram się wytrzymać w spokoju ale mam już odpały i momentami świruje. Jestem z natury niecierpliwcem ale liczę, że scratching i nacięcie otoczki swoje zrobi :)
    bebe.gif <--- wizualizuj :)

Lonia, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Kurcze u mnie okres zawsze trwał od 5-6dni a od czasu stymulacji po dwa dni :/ niby fajnie że, tak krótko a z drugiej strony boję się żeby teraz nie było problemów z owulacją.
    ja miałam całkiem normalny

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ja miałam całkiem normalny
    Mnie też się skrócił z 5 do 3 dni i był bardzo skapy,różnie nasze organizmy reaguja

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Wow Cometa a ja myślałam że, Ty z długim stazem jesteś hyhy i pomyśleć że ja w czerwcu będę świętowała 8 lat po ślubie a w sierpniu 13 lat ogólnie w związku

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    ale za co ? za ten przecinek na koncu? :P
    za "puki co" :P
    chociaż mówią że "póki co" to też niepoprawna forma, rusycyzm. że lepiej używać na razie, tymczasem, chwilowo. ale to już są dywagacje na temat polszczyzny a ja wysyłam ołówki ortograficzne ;)

ewlinaaa85, Ania1986 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Wow Cometa a ja myślałam że, Ty z długim stazem jesteś hyhy i pomyśleć że ja w czerwcu będę świętowała 8 lat po ślubie a w sierpniu 13 lat ogólnie w związku
    a tak mi się poukładało w życiu. nie zawsze szcześliwie.
    poprzedni związek trwał 10 lat ale mój partner zmarł na raka. po jakichś 9 czy 10 miesiącach poznałam obecnego męża i poszło lawinowo.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a tak mi się poukładało w życiu. nie zawsze szcześliwie.
    poprzedni związek trwał 10 lat ale mój partner zmarł na raka. po jakichś 9 czy 10 miesiącach poznałam obecnego męża i poszło lawinowo.
    Nie zazdroszczę :( aż mnie zatkało wiele przeszłaś :(

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noooo, spoko. dzięki.
    szczęśliwa jestem i to najważniejsze :)

ewlinaaa85, Lonia, Lola79, Julita76 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No więc nie tylko ja w związku świeża ;) tez mam podobne historie na koncie. W 1 mężem ślub c. Po 4 miesiącach znajomości. Kościelny po roku i 2 miesiącach. Mimo rozwodu nie żałuję kilku lat związku :) Mam syna którego oboje uwielbiamy. Obecny narzeczony oświadczył się po 4 miesiącach i od tego momentu stwierdziliśmy że chcemy mieć dziecko. Po ponad roku wspólne mieszkanie. Łączny staż znajomości 2 lata. Od pierwszego telefonu ;) Taka moja historia :)

P.s. ciekawostka. Obecny narzeczony to pierwszy i jedyny narzeczony w moim życiu mimo tego że parę lat po rozwodzie jestem ;) nazwisko mam po byłym ale w planach jest zmiana ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 22:50

ewlinaaa85, Lonia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde cały dzień boli mnie jedno jajooo.

jeśli chodzi o zwrot kosztów badań. To mam potwierdzenie przyjęcia zlecenia z wyszczególnionymi badaniami kosztami danymi labu i moimi. To tego podpięty paragon. Czy to wystarczy w razie czego?

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    noooo, spoko. dzięki.
    szczęśliwa jestem i to najważniejsze :)
    To najważniejsze! Myślę że wszystko co nas w życiu spotyka ma swój ukryty cel. Mimo że nie zawsze jest różowo.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ