X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradźcie, przygotowałam zastrzyk cetrotide ale nie mogę usunąć pęcherzyków powietrza, dociskam tłok strzykawki i lecą krople leku a bąbel powietrza nadal jest. Dodam tylko że pstrykanie w strzykawkę nie pomaga. Już tak kilka kropel wypłynęło, a spory pęcherz powietrza nadal jest.Jak wy robiłyście te zastrzyki? Będę bardzo wdzięczna za pomoc :)

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mieszkam w takiej dziurze, że jest tylko 1 laboratorium...
    Hmmm...w takim razie chyba będę musiała się jeszcze jutro przejść na tą chlamydię z krwi... ;/

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal mam nadzieję że się uda, to podejście jest inne bo na naturalnym cyklu, wtedy dokuczaly mi bóle piersi a teraz nic kompletnie. Do tego po scratchingu wydłużył mi się cykl, transfer miałam robiony w 22dc, dziś jest już 26dc. Staram się wytrzymać w spokoju ale mam już odpały i momentami świruje. Jestem z natury niecierpliwcem ale liczę, że scratching i nacięcie otoczki swoje zrobi :)

3jvz73sbpxjphhug.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia jeszcze trochę, ale wierzę że świrujesz już :) Ja sama się boję swoich odczuć....

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u mnie okres zawsze trwał od 5-6dni a od czasu stymulacji po dwa dni :/ niby fajnie że, tak krótko a z drugiej strony boję się żeby teraz nie było problemów z owulacją.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ania- karny ołówek już zaostrzyłam Grrrr28.gif
    ale za co ? za ten przecinek na koncu? :P

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    To forum jest trochę dziwne :/ Bardzo niedopracowane niestety. Ja jestem nauczona zwłaszcza wizaz-u i tam jest zupełnie inaczej i łatwiej się cytuje. I wiem, wiem o co Ci chodzi :) Ja po prostu mówię o doświadczeniach z innych for, gdzie każdy krzyczał jak się nawet cytowało, ale napisało kilka postów a nie jednego. Ale tutaj już wiem jak mam robić :)

to może rób na odwrót ;)
    vioris wrote:
    No my świeżaki małżeńskie, ale w związku ponad 6 lat jesteśmy, więc małżeństwo nic poza moim nazwiskiem i papierologią nie zmieniło :P W dodatku, to już mój drugi ślub i drugi mąż :D Oby ostatni :P :P :P
    o kurka, to jednak poza sierpniem niewiele mamy wspólnego z tymi ślubami :P
    to mój pierwszy ślub i pierwszy mąż (choć narzeczonym był trzecim ;) jednego pożegnałam a się okazało że już szukał pierścionka, drugi się oświadczył ale to było dla mnie za szybko a trzecim był mój obecny mąż).
    mi małżeństwo nazwiska nie zmieniło :P nazwisko (na moje) zmienił mój mąż <3
    a w związku byliśmy 8 miesięcy jak mi się oświadczył, w równy rok (bez jednego dnia) wzięliśmy ślub. także my świeżaki pełną gębą :)
    aaa to jeszcze tylko dopowiem, że na dziecko zdecydowaliśmy się po 6ciu miesiącach znajomości. także- torpeda :P

szurusiowa, Lola79 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Dziewczyny doradźcie, przygotowałam zastrzyk cetrotide ale nie mogę usunąć pęcherzyków powietrza, dociskam tłok strzykawki i lecą krople leku a bąbel powietrza nadal jest. Dodam tylko że pstrykanie w strzykawkę nie pomaga. Już tak kilka kropel wypłynęło, a spory pęcherz powietrza nadal jest.Jak wy robiłyście te zastrzyki? Będę bardzo wdzięczna za pomoc :)
    mi się to też zdarzyłoo i olałam temat. bo ile można pukać w strzykawkę. wstrzyknęłam z jednym bąbelkiem powietrza. i żyję.
    ale następne zastrzyki uważnie i delikatnie mieszałam- takim ruchem kolistym, nie wstrząsaniem. mimo że tamten też ostrożnie mieszałam nie chciał bąbelek ujść. no to trudno.

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    to mój pierwszy ślub i pierwszy mąż (choć narzeczonym był trzecim ;) jednego pożegnałam a się okazało że już szukał pierścionka, drugi się oświadczył ale to było dla mnie za szybko a trzecim był mój obecny mąż).
    a w związku byliśmy 8 miesięcy jak mi się oświadczył, w równy rok (bez jednego dnia) wzięliśmy ślub. także my świeżaki pełną gębą :)
    aaa to jeszcze tylko dopowiem, że na dziecko zdecydowaliśmy się po 6ciu miesiącach znajomości. także- torpeda :P
    Lubię takie historie małżeńskie bo u mnie była podobna torpeda :) poznaliśmy się w maju 2009a ślub cywilny braliśmy 28 sierpnia 2010, rok pózniej 16 lipca 2011 wzięliśmy kościelny. Dodam, że mój maż od 13 października 2009 do 14 maja 2010 był na misji w Afganistanie, oświadczył sie przez skypa w sylwestra a pierścionek przywiózł kurier. Taka fajna historia a już za chwilę 6 rocznica :)

Lola79, ComeToMeBaby, Julita76, Torunianka lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Nadal mam nadzieję że się uda, to podejście jest inne bo na naturalnym cyklu, wtedy dokuczaly mi bóle piersi a teraz nic kompletnie. Do tego po scratchingu wydłużył mi się cykl, transfer miałam robiony w 22dc, dziś jest już 26dc. Staram się wytrzymać w spokoju ale mam już odpały i momentami świruje. Jestem z natury niecierpliwcem ale liczę, że scratching i nacięcie otoczki swoje zrobi :)
    bebe.gif <--- wizualizuj :)

Lonia, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Kurcze u mnie okres zawsze trwał od 5-6dni a od czasu stymulacji po dwa dni :/ niby fajnie że, tak krótko a z drugiej strony boję się żeby teraz nie było problemów z owulacją.
    ja miałam całkiem normalny

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ja miałam całkiem normalny
    Mnie też się skrócił z 5 do 3 dni i był bardzo skapy,różnie nasze organizmy reaguja

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Wow Cometa a ja myślałam że, Ty z długim stazem jesteś hyhy i pomyśleć że ja w czerwcu będę świętowała 8 lat po ślubie a w sierpniu 13 lat ogólnie w związku

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    ale za co ? za ten przecinek na koncu? :P
    za "puki co" :P
    chociaż mówią że "póki co" to też niepoprawna forma, rusycyzm. że lepiej używać na razie, tymczasem, chwilowo. ale to już są dywagacje na temat polszczyzny a ja wysyłam ołówki ortograficzne ;)

ewlinaaa85, Ania1986 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Wow Cometa a ja myślałam że, Ty z długim stazem jesteś hyhy i pomyśleć że ja w czerwcu będę świętowała 8 lat po ślubie a w sierpniu 13 lat ogólnie w związku
    a tak mi się poukładało w życiu. nie zawsze szcześliwie.
    poprzedni związek trwał 10 lat ale mój partner zmarł na raka. po jakichś 9 czy 10 miesiącach poznałam obecnego męża i poszło lawinowo.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a tak mi się poukładało w życiu. nie zawsze szcześliwie.
    poprzedni związek trwał 10 lat ale mój partner zmarł na raka. po jakichś 9 czy 10 miesiącach poznałam obecnego męża i poszło lawinowo.
    Nie zazdroszczę :( aż mnie zatkało wiele przeszłaś :(

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noooo, spoko. dzięki.
    szczęśliwa jestem i to najważniejsze :)

ewlinaaa85, Lonia, Lola79, Julita76 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No więc nie tylko ja w związku świeża ;) tez mam podobne historie na koncie. W 1 mężem ślub c. Po 4 miesiącach znajomości. Kościelny po roku i 2 miesiącach. Mimo rozwodu nie żałuję kilku lat związku :) Mam syna którego oboje uwielbiamy. Obecny narzeczony oświadczył się po 4 miesiącach i od tego momentu stwierdziliśmy że chcemy mieć dziecko. Po ponad roku wspólne mieszkanie. Łączny staż znajomości 2 lata. Od pierwszego telefonu ;) Taka moja historia :)

P.s. ciekawostka. Obecny narzeczony to pierwszy i jedyny narzeczony w moim życiu mimo tego że parę lat po rozwodzie jestem ;) nazwisko mam po byłym ale w planach jest zmiana ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 22:50

ewlinaaa85, Lonia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde cały dzień boli mnie jedno jajooo.

jeśli chodzi o zwrot kosztów badań. To mam potwierdzenie przyjęcia zlecenia z wyszczególnionymi badaniami kosztami danymi labu i moimi. To tego podpięty paragon. Czy to wystarczy w razie czego?

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    noooo, spoko. dzięki.
    szczęśliwa jestem i to najważniejsze :)
    To najważniejsze! Myślę że wszystko co nas w życiu spotyka ma swój ukryty cel. Mimo że nie zawsze jest różowo.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ