Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
bubus wrote:to ja zaciskam kciuki, opis wydaje się oznaczać,że się udało, życzę tego bardzo szczerze!!!
ewa a jak Ty się dziś czujesz???
jak to miło jak już nie ma tu przepychanek
A dziękuję, już zdecydowanie lepiej
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
vioris wrote:A gdzie w końcu te badania będziesz robić?
-
Suomi wrote:Aaa w końcu poszłam do pierwszego lepszego laboratorium po drodze z pracy i pewnie przepłaciłam, bo ale już trudno ;/ przynajmniej AMH będę mieć w miarę szybko, a tego najbardziej się boję. A resztę zrobię chyba w invikcie, ale muszę poczekać jeszcze kilka dni. Na cytologię wszędzie się długo czeka
A ile się czeka na AMH? I HIV miałaś po jakim czasie?
Ja na szczęście mam cytologię, bo robiłam z NFZ. -
nick nieaktualny
-
vioris wrote:ComeToMeBaby do Ciebie się chyba dziewczyny zwracają Cometa? szybciej i prościej, bo se nick wymyśliłaś przeraźliwy do pisania
Co do tych badań to widzę ceny wszędzie podobne. Mi odpisali z ŚLA i drożej wychodzą te badania, niż w tym drugim labie. I to sporo drożej. Tyle, że w ŚLA mamy możliwość pojechać tam do 21.00 a w drugim tylko rano do 10.15. I teraz pytanie, czy na HIV się czeka serio tyle dni? Bo na stronie jest czas oczekiwania do 21 dni. Gdyby to jednak było szybciej, to byśmy zrobili te badania wszystkie w poniedziałek w tym tańszym labie, bo tż będzie miał na południe do pracy a na razie pracuje 5-17 i nie ma kiedy podjechać.
Jak założyłam nicka to się okazało że nie można zmienić nazwy i dziewczyny na innym wątku wymyśliły skrótowo Kometa I tak się przyjęło.
Proszę cię- Vitalabo:
HIV przeciwciała/antygen (Combo) IV generacji 1 dzień roboczy, 50 zł
cennik vitalabo:
http://www.vitalabo.com.pl/oferta/dla-pacjenta/cennik-badan
21 dni? co to za lab?!
-
vioris wrote:A gdzie w końcu te badania będziesz robić?
taka uwaga: jak klikam takiego twojego posta, aby na niego odpowiedzieć to widzisz- cytuje mi tylko twoją ostatnią wypowiedź, nie tę na którą chciałam odpowiedzieć. pozwól więc że ręcznie skopiuję odpowiedni fragment (całe szczęście jestem akurat na kompie):
My 29-ego
A posty długie pisałam, bo na każdym forum krzyczą, żeby nie pisać posta pod postem i juz się tak nauczyłam jakoś, ale fakt że to forum jest ciężkie w obsłudze jeśli chodzi o cytowanie bo się nie da kilku zaznaczyć i potem odipsywać
czyli Wy też świeżaki małżeńskie? Jak wam małżeństwo służy?
chodziło o to, kiedy ktoś pisze jednego posta pod drugim (nie cytując czy nie odnosząc się do czyichś wypowiedzi) tylko pisze jakby po jednym zdaniu na posta zamiast wypowiedzieć się w jednym poście- raz a konkretnie. Bo mógłby przecież. Sporadycznie to tam luz, najwyżej się przewinie, ale jak ktoś tego nadużywa to jest to męczące dla czytających.
natomiast kiedy, tak jak ty, odnosisz się do kilku wypowiedzi różnych osób to czytelniej i prościej potem w obsłudze twojego posta (np. żeby ci odpowiedzieć) byłoby gdybyś cytowała wybraną wypowiedź kogoś i na nią odpisała w jednym poście, a potem zacytowała inny post i na niego odpowiedziała w drugim poście. wtedy pierwsza osoba którą zacytowałaś może tobie odpowiedzieć tak jak należy a nie do ostatniego cytatu (do kogoś innego)- jak to zrobiłam teraz ja.
trochę to pokrętnie wytłumaczyłam, ale może da się mnie zrozumieć -
Graśka wrote:Mam wyniki dzisiejsze: prog.0.65 i est.342.9 to dobrze? Kayaa trzymam kciuki:-)
bardzo dobrze.
podczas stymulacji progesteron nie może urosnąć powyżej 1,5 gdyż wówczas odroczą ci transfer. na razie prog elegancko a estradiol- hmm... na jeden dojrzały pęcherzyk przypada ok. 200 estradiolu, więc trzeba by pomnożyć razy liczę policzonych przez dr jajeczek. Z tym, że są to wartości dla dojrzałych pęcherzyków, a u ciebie są dopiero w początkowej fazie wzrostu. Jeszcze się rozbuja -
Suomi wrote:AMH 3-5 dni, a HIV 2 dni.
-
Julita76 wrote:Lonia a jak Ty się czujesz?? odpoczywasz??
Julita76 lubi tę wiadomość
-
Lonia wrote:U mnie chyba znowu nic z tego nie bedzie, pobolewal mnie brzuch w pierwszych dniach ale to tak w zasadzie po 10 minut i koniec. Brak jakich kolwiek objawow moze tyle ze apetyt wiekszy ale to zasluga encortonu. Spada mi poziom optymizmu, szczegolnie, ze to juz powtorka
-
Hej dziewczyny,
jestem już po wszystkich badaniach...
Udało mi się zrobić wszystko oprócz:różyczki, toxo, cytologii, mojej grupy krwi i fsh bo to już mam.
Za resztę badań zapłaciłam 617zł + jeszcze USG piersi w następnym tyg.
Wyniki całej wirusologii przyszły mi przed chwilą - szybko
Najbardziej martwię się chlamydią - bo Pani w labie powiedziała, że 20 dni roboczych się czeka - wychodzi, że wynik będzie 04.02.16r. jak będę miała wizytę...;/
Nie robiłam tylko chlamydii z krwi - mam nadzieję, że nie będzie potrzebna, skoro będę miała wymaz??
Cytologie robiłam pod koniec roku w lux medzie - wynik miał przyjść za 3 tyg, a przyszedł po 4 dniach, więc może te dni oczekiwania są troche przesadzone...mam nadzieję
---
Lonia ja też jestem w tym cyklu na encortonie i nie zbyt dobrze sie... czuję -
migotka- najszybciej robi vitalabo- 10 dni roboczych, a tuż za nim Alab- 11 dni roboczych. Robiłam w Alabie i miałam jeden czy dwa dni szybciej. Mi zależało na czasie i szukałam takiego laba które po pierwsze robi wymazy ginekologiczne a po drugie robi je szybko.
20 dni to bardzo długo. Ale skoro już je tam zrobiłaś to pozostaje czekać. Wymaz dostarczyłam na I usg, na kwalifikację nie jest ci potrzebny ale powie ci dr abyś zrobiła (jeśli do tej pory nie będziesz miała wyniku).
aaa.... chlamydia z krwi jest potrzebna do kwalifikacji. to badanie określa czy w ogóle jest chlamydia w organizmie, tyle ze chyba ono jest nieprecyzyjne, ale wymagane (zapisane w programie).
a wymaz swoją drogą, ale już po kwalifikacji. wymóg wymazu wszedł 1.listopada i nie ma go zapisanego w programie (dokumencie). ale zrobić trzeba i ten wymaz pokazuje czy w miejscu które interesuje klinikę pod kątem invitro tej chlamydii nie ma (szyjka macicy, macica).Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 20:23
-
nick nieaktualnyLonia wrote:U mnie chyba znowu nic z tego nie bedzie, pobolewal mnie brzuch w pierwszych dniach ale to tak w zasadzie po 10 minut i koniec. Brak jakich kolwiek objawow moze tyle ze apetyt wiekszy ale to zasluga encortonu. Spada mi poziom optymizmu, szczegolnie, ze to juz powtorka
Lonia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ComeToMeBaby wrote:taka uwaga: jak klikam takiego twojego posta, aby na niego odpowiedzieć to widzisz- cytuje mi tylko twoją ostatnią wypowiedź, nie tę na którą chciałam odpowiedzieć. pozwól więc że ręcznie skopiuję odpowiedni fragment (całe szczęście jestem akurat na kompie):
My 29-ego
A posty długie pisałam, bo na każdym forum krzyczą, żeby nie pisać posta pod postem i juz się tak nauczyłam jakoś, ale fakt że to forum jest ciężkie w obsłudze jeśli chodzi o cytowanie bo się nie da kilku zaznaczyć i potem odipsywać
czyli Wy też świeżaki małżeńskie? Jak wam małżeństwo służy?
chodziło o to, kiedy ktoś pisze jednego posta pod drugim (nie cytując czy nie odnosząc się do czyichś wypowiedzi) tylko pisze jakby po jednym zdaniu na posta zamiast wypowiedzieć się w jednym poście- raz a konkretnie. Bo mógłby przecież. Sporadycznie to tam luz, najwyżej się przewinie, ale jak ktoś tego nadużywa to jest to męczące dla czytających.
natomiast kiedy, tak jak ty, odnosisz się do kilku wypowiedzi różnych osób to czytelniej i prościej potem w obsłudze twojego posta (np. żeby ci odpowiedzieć) byłoby gdybyś cytowała wybraną wypowiedź kogoś i na nią odpisała w jednym poście, a potem zacytowała inny post i na niego odpowiedziała w drugim poście. wtedy pierwsza osoba którą zacytowałaś może tobie odpowiedzieć tak jak należy a nie do ostatniego cytatu (do kogoś innego)- jak to zrobiłam teraz ja.
trochę to pokrętnie wytłumaczyłam, ale może da się mnie zrozumieć
To forum jest trochę dziwne Bardzo niedopracowane niestety. Ja jestem nauczona zwłaszcza wizaz-u i tam jest zupełnie inaczej i łatwiej się cytuje. I wiem, wiem o co Ci chodzi Ja po prostu mówię o doświadczeniach z innych for, gdzie każdy krzyczał jak się nawet cytowało, ale napisało kilka postów a nie jednego. Ale tutaj już wiem jak mam robić
No my świeżaki małżeńskie, ale w związku ponad 6 lat jesteśmy, więc małżeństwo nic poza moim nazwiskiem i papierologią nie zmieniło W dodatku, to już mój drugi ślub i drugi mąż Oby ostatni
ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLonia wrote:U mnie chyba znowu nic z tego nie bedzie, pobolewal mnie brzuch w pierwszych dniach ale to tak w zasadzie po 10 minut i koniec. Brak jakich kolwiek objawow moze tyle ze apetyt wiekszy ale to zasluga encortonu. Spada mi poziom optymizmu, szczegolnie, ze to juz powtorka
Lonia nie przekreślaj swojego malucha, nawet jak nic nie czujesz to możesz być w ciąży. Ja jak robiłam test to też cyców już nie czułam a jednak wyszedł pozytyw, więc głowa do góry kochana, czekamy na betę
ewlinaaa85, Lonia lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Tak, jam to jest Cometa. Lub Kometa.
Jak założyłam nicka to się okazało że nie można zmienić nazwy i dziewczyny na innym wątku wymyśliły skrótowo Kometa I tak się przyjęło.
Proszę cię- Vitalabo:
HIV przeciwciała/antygen (Combo) IV generacji 1 dzień roboczy, 50 zł
cennik vitalabo:
http://www.vitalabo.com.pl/oferta/dla-pacjenta/cennik-badan
21 dni? co to za lab?!
Nie pamiętam już co to za jaki, ale może to chodziło o chlamydię, skoro migotka ma też 20 dni. Może mi się coś pomerdało.