X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Kurde cały dzień boli mnie jedno jajooo.

jeśli chodzi o zwrot kosztów badań. To mam potwierdzenie przyjęcia zlecenia z wyszczególnionymi badaniami kosztami danymi labu i moimi. To tego podpięty paragon. Czy to wystarczy w razie czego?
    poczekajmy aż Ania uzbiera na telefon do Ministerstwa to nam się wszystkiego dowie :P
    hahahahaaaa

Lola79 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    o kurka, to jednak poza sierpniem niewiele mamy wspólnego z tymi ślubami :P
    to mój pierwszy ślub i pierwszy mąż (choć narzeczonym był trzecim ;) jednego pożegnałam a się okazało że już szukał pierścionka, drugi się oświadczył ale to było dla mnie za szybko a trzecim był mój obecny mąż).
    mi małżeństwo nazwiska nie zmieniło :P nazwisko (na moje) zmienił mój mąż <3
    a w związku byliśmy 8 miesięcy jak mi się oświadczył, w równy rok (bez jednego dnia) wzięliśmy ślub. także my świeżaki pełną gębą :)
    aaa to jeszcze tylko dopowiem, że na dziecko zdecydowaliśmy się po 6ciu miesiącach znajomości. także- torpeda :P

No widzisz :) u każdego co innego. Jak to się stało, że Twój mąż zmienił nazwisko na Twoje? Jest ładniejsze czy o co chodzi? To raczej niespotykane :)

Widzę, że każda tutaj miała różne historie.

U mnie był związek długi, od wieku nastoletniego a znaliśmy się od dziecka (od 8 rż) i decyzja o dziecku w wieku 19 lat. Rok starań a w ciąży ślub ;) Nie wiem czemu tak wyszło, ale jakoś tak się zdecydowaliśmy późno na ten ślub. No i urodziłam mając 21 lat córkę :) Niestety po urodzeniu i ślubie wszystko się zaczęło sypać, a właściwie to się chyba sypało już wcześniej. Wytrzymałam w tym małżeństwie 3 lata, a ogólnie w związku 11 lat. Poznałam mojego obecnego męża, zamieszkaliśmy razem po 6 miesiącach. Decyzja o dziecku już była jakoś po roku, ale wtedy przerwaliśmy starania z różnych powodów. No i tak sobie żyliśmy bez ślubu, ale jednak czegoś brakowało :) Miałam nazwisko exa, co mojemu się też nie podobało, więc z ulgą zmieniłam na inne.

Lonia a u Ciebie całkiem romantyczna historia z oświadczynami :)
    Mój się oświadczył w domu. Ja leżałam w łóżku rano, włosy w nieładzie, powyciągana koszulka i majtki :P A on udawał, że przymierza koszulę,krawat,garnitur bo wybieraliśmy się na urodziny 2 dni później. Pytał jak wygląda a ja nic nie podejrzewałam :D I tak do mnie podszedł w tym garniturze, uklęknął, wyciągnął pierścionek a ja byłam w mega szoku :D Ale było miło i będę pamiętać :)

Lola79, Lonia, ComeToMeBaby, Torunianka lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • vioris Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile macie lat dziewczyny? :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    poczekajmy aż Ania uzbiera na telefon do Ministerstwa to nam się wszystkiego dowie :P
    hahahahaaaa
    Nie doładowalas jeszcze? ;)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Ile macie lat dziewczyny? :)
    79... oczywiście nie lat ;) ale rocznik. Więc ten tego nastolatka jeszcze! :-D

• vioris Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    79... oczywiście nie lat ;) ale rocznik. Więc ten tego nastolatka jeszcze! :-D

No, no :) nastolatka oczywiście :D długo się staracie?

nadia199191 lubi tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 w lutym :)

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    No, no :) nastolatka oczywiście :D długo się staracie?
    Ponad rok. Ale po chyba 4 miesiącach juz było jasne że w wynikami mojego Z szans na naturę nie będzie. Potem tylko kolejni lekarze potwierdzali kolejno.
    Ciężka oligospermia. Szybka piłka była. S z racji mojego wieku działać trzeba już ekspresowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 23:50

• vioris Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile lat ma Twój synek? :) Pierwszy raz zaszłaś w ciążę bez problemu?

Lonia to podobnie jak ja. Skończyłam 30 w październiku :) Trójka z przodu i się robi groźnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 23:46

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37.

Nazwisko: ja prowadzę od niedawna firmę a w branży od nastu lat więc mnie wszyscy znają po nazwisku. nie chciałam zmieniać. Mojego męża takie dość śmieszne nazwisko więc wolał aby jego dzieci nie przechodziły gehenny w szkole jak on za młodu więc najpierw stwierdził że dzieci będą się nazywać tak jak ja. A potem doszedł do wniosku że wolałby żebyśmy wszyscy się tak samo nazywali i stanowili jedną rodzinę. Stwierdził poza tym, ze mam bardzo ładne nazwisko więc może być ;)

Lonia- aż się cofnęłam bo przeoczyłam historię twoich oswiadczyn :) Pięknie, no tak wojskowy. Mój w Afganistanie nie był ale za to zabrał mnie na wyjazd w góry, na Babią Górę. Poszliśmy o świcie na szczyt, aby oglądać wschód słońca. Kiedy schodziliśmy ze szczytu zatrzymał mnie na jakiejś polance i oświadczył się w romantycznych okolicznościach przyrody :)

Lola79, Lonia, Torunianka lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Ile lat ma Twój synek? :) Pierwszy raz zaszłaś w ciążę bez problemu?

Lonia to podobnie jak ja. Skończyłam 30 w październiku :) Trójka z przodu i się robi groźnie :D
    Syn 5,5. Miałam 31 jak urodziłam. Ciąża planowana 2 miesiąc staran. Pierwsza ciąża kilka lat przed synem w 1 miesiącu starań niestety poronienie samoistne. Wiec prawie wiatropylna byłam ;)

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa rocznik mój czy 78 jeszcze?

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Kometa rocznik mój czy 78 jeszcze?
    78

dobranoc dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 00:00

c5e015d88e.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30-tki królują jak na razie :)

Lola79 wrote:
    Syn 5,5. Miałam 31 jak urodziłam. Ciąża planowana 2 miesiąc staran. Pierwsza ciąża kilka lat przed synem w 1 miesiącu starań niestety poronienie samoistne. Wiec prawie wiatropylna byłam ;)
    No nieźle! To ja mając lat 19 a starałam się aż rok. Myślałam że teraz też tak będzie a tu niemiła niespodzianka i 2.5 roku minęło. Tzn niby zaszłam w ciążę po prawie roku, ale czy to była na pewno ciąża tego nikt nie wie bo nikt jej nie widział na usg a tylko beta rosła.

Dobranoc :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 29 w lipcu.
    Ślub w czerwcu 2014, a razem jesteśmy 6 lat. W marcu 2014 zaszłam w ciążę od ,,jednego strzału" , bo mój, wtedy jeszcze chłopak, przebywał w delegacji w Norwegii. Bardzo się ucieszyliśmy i zdecydowaliśmy w końcu na ślub. Niestety szybko okazało się, że ciąża jest nieprawidłowa (puste jajo) i gin wysłał mnie do szpitala, w którym spędziłam 2 tyg. Codziennie wieczorem mówili, że jutro rano zabieg łyżeczkowania, a rano stwierdzali, że nie mogą nic zrobić, bo ciąża cały czas się rozwija. Ja miałam cały czas nadzieję, ze jednak zarodek się pojawi, no ale niestety. W końcu poroniłam samoistnie.
    Mój gin powiedział, że nigdy puste jajo nie bierze się z niczego i zawsze jest jakaś przyczyna, dlatego lepiej byłoby ją szybko znaleźć. No i znaleźliśmy... fatalne parametry spermy w każdym badaniu (0,8 - 2,8 mln/ml, morfologia 1%, ruchliwość i inne parametry też znacznie poniżej normy), potem sterta badań i wizyt, ale i tak skończy się na ICSI (mam nadzieję, że udanym ) :)
    Ale jakby co, to każda z nas ma jeszcze sporo czasu - moja mama urodziła mnie w wieku 43 lat i naprawdę fajne dzieci wychodzą po 40stce hyhy

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 30 lat w tym roku.W ogóle Zauważyłam, ze jest bardzo dużo dziewczyn z rocznika 86...czyżby Czarnobyl zrobił swoje? :p
    Staramy się 3 lata i nawet nie drgnęło...NIC...
    Jesteśmy 3,5 roku po ślubie, a razem jakieś 4 lata :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 08:15

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj sie nie pożegnałam nawet bo zasnelam. Wiec się dziś grzecznie przywitam. Dzień dobry :)
    Jeśli chodzi o starania to ze względu na wiek nie chciałam czekać na naturalne cuda. Więc po paru miesiącach zrobiliśmy badanie nasienia. I był ogromny ZONK poniżej 0,5 mln plemników. Potem jazda od lekarza do lekarza. Leki tabletki itp. Żaden lekarz nie dał szansy na naturę. Raczej mówili żeby na wszelki wypadek zamrozić nasienie póki są plemniki. .

• Suomi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki - czy przed procedurami IVF trzeba mieć zrobione szczepienie na WZW typu B?

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Ależ Wy wieczorami macie tematów....a ja padam na pysk i nawet nie mam siły kompa odpalić, tylko n telefonie czasem zerknę ;) No nic póki mi to zmęczenie nie minie będę Was nadrabiać przy porannej kawce, i oczywiście za wszystkie trzymam kciuki zgodnie z kalendarzem Comety :)
    A ja poproszę na jutro o kciuki bo mam wizytę u swojego lekarza, obym usłyszała same dobre wiadomości....

ewlinaaa85, Torunianka, ComeToMeBaby, Lonia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki - czy przed procedurami IVF trzeba mieć zrobione szczepienie na WZW typu B?
    Nie, ale trzeba robić badania w tym kierunku...

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ