X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • vioris Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Dr to w ogóle stwierdził, że na razie jest spokojnie, a zacznie się w marcu :P

Ciekawe co będzie w marcu.
    Szczerze mówiąc, gdyby mi się @ przesunęła, to na wizytę mogę trafić na samym początku cyklu 1-2 dc. Wtedy by była szansa na rozpoczęcie stymulacji od razu, tyle że nie będę mieć aktualnego FSH, bo to mam tylko sprzed roku. W związku z tym, czy oni mogą mnie zakwalifikować i rozpocząć stymulację bez tego wyniku, czy obojętnie jak trafię 1-2 czy 5-6 dc to i tak zaczniemy w marcu najwcześniej, bo będą wymagać nowego FSH i nie można donieść później?

Tak swoją drogą, czy oni nie chcą też LH? Bo to się patrzy na stosunek FSH do LH a w wymaganiach tego LH nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 14:27

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    Czy ktoś może podać listę wymaganych do kwalifikacji badań w artvimedzie ? Proszę to pilne.

oboje: VDRL, HBsAg, antyHBc, HIV, HCV (ważne 6 m-cy)

pacjentka:
    - FSH i AMH w 3 dc (ważne rok)

- pc IgG i IgM p/chlamydia trachomatis (ważne 3 m-ce)

- Toxoplazmoza IgG i IgM
    - Różyczka IgG
    (oba powyższe jeśli wcześniej IgG było pozytywne nie trzeba powtarzać)

Do tego dojdą (raczej już na wizycie- nie są konieczne do samej kwalifikacji jako takiej):
    - biocenoza pochwy (3 m-ce)
    - cytologia (12 m-cy)
    - zalecane USG piersi (12 m-cy)
    - poziom wit D (zalecany, nieobowiązkowy)
    - wymaz z kanału szyjki na chlamydia trachomatis metodą PCR (DNA) - 3 m-ce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 14:45

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Szczerze mówiąc, gdyby mi się @ przesunęła, to na wizytę mogę trafić na samym początku cyklu 1-2 dc. Wtedy by była szansa na rozpoczęcie stymulacji od razu, tyle że nie będę mieć aktualnego FSH, bo to mam tylko sprzed roku. W związku z tym, czy oni mogą mnie zakwalifikować i rozpocząć stymulację bez tego wyniku, czy obojętnie jak trafię 1-2 czy 5-6 dc to i tak zaczniemy w marcu najwcześniej, bo będą wymagać nowego FSH i nie można donieść później?

Tak swoją drogą, czy oni nie chcą też LH? Bo to się patrzy na stosunek FSH do LH a w wymaganiach tego LH nie ma.
    nie wiem czy cię zakwalifikują bez FSH. Tak samo jak bez AMH.
    Zdaje się, ze to Lola przechodziła. Była na wizycie bez FSH i nie dostała kwalifikacji, dopiero jak dowiozła. Te dwa badania są konieczne do kwalifikacji a FSH z 2-3 dc. AMH to obojętnie z jakiego dc. Myślę, że bez aktualnego FSH nie ruszysz. Bo FSH i AMH mają pewne ograniczenia w kwalifikacji- jeśli będą zbyt niskie (np. AMH) to dr nie będzie mógł przyznać kwalifikacji. Najprawdopodobniej więc poczeka za wynikiem.

Lola79 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    nie wiem czy cię zakwalifikują bez FSH. Tak samo jak bez AMH.
    Zdaje się, ze to Lola przechodziła. Była na wizycie bez FSH i nie dostała kwalifikacji, dopiero jak dowiozła. Te dwa badania są konieczne do kwalifikacji a FSH z 2-3 dc. AMH to obojętnie z jakiego dc. Myślę, że bez aktualnego FSH nie ruszysz. Bo FSH i AMH mają pewne ograniczenia w kwalifikacji- jeśli będą zbyt niskie (np. AMH) to dr nie będzie mógł przyznać kwalifikacji. Najprawdopodobniej więc poczeka za wynikiem.

No AMH będę mieć na pewno dobre, bo ja miałam powyzej 9 wynik, tylko ten FSH muszę zrobić w 3 dc i jak wizyta mi wypadnie 1-2 dc to nie będę mieć tego badania, ehh. Mam tylko to stare FSH. Czyli tak czy siak widzę, będę musiała zaczynać w marcu najwcześniej...

A stymulację rozpoczynają tylko od 2 dc? Nawet jak kobieta ma dłuższe cykle swoje naturalne?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O gwiazdeczko, przywolalam Cie tu w koncu :))

Mam nadzieje, ze Ci sie uda zakwalifikowac, trzymam kciuki :)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    A stymulację rozpoczynają tylko od 2 dc? Nawet jak kobieta ma dłuższe cykle swoje naturalne?
    tak. czytałam ulotki od "stymulantów" ;) zaczyna się w 2 lub 3dc.
    niezależnie od natury. bo stymulacja to nie natura i trwa ile trwa. to sztuczny cykl zależny całkowicie od hormonów, które dostajesz, więc stymulanty mają gdzieś naturę. No- może nie tak do końca bo są zbliżone do cyklu, ale jednak krótsze.

c5e015d88e.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    tak. czytałam ulotki od "stymulantów" ;) zaczyna się w 2 lub 3dc.
    niezależnie od natury. bo stymulacja to nie natura i trwa ile trwa. to sztuczny cykl zależny całkowicie od hormonów, które dostajesz, więc stymulanty mają gdzieś naturę. No- może nie tak do końca bo są zbliżone do cyklu, ale jednak krótsze.

Wiesz, pytam dlatego że byłam stymulowana CLO przez pół roku od 5 dc dlatego, że moje naturalne cykle są długie. Miałam jeden pierwszy cykl od 2 dc (bo tak się niby zaleca) rozpoczęcie stymulacji to i tak nic nie zmieniło i pęcherzyk dopiero był dobry w 18 dc mimo, że lek brałam od 2dc. Dlatego potem już brałam CLO od 5dc bo to nic nie zmieniało i owulację miałam koło 18 -19 dc.
    Nie wiem na ile ma to związek z tym co się podaje do in vitro, ale to też była stymulacja, tyle że delikatniejsza dlatego myślałam, że to działa podobnie :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:

Nie zakładaj od razu z góry, że ci się okres przesunie bo to jak wróżenie z fusów i tylko się nie potrzebnie nakręcasz. Wiem że łatwo mi się mówi bo pierwsza wizytę mam za sobą ale mówię to z własnego doświadczenia. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 14:52

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris- clo to inna bajka. my tu o invitro mówimy :P
    ;) hyhyhy

c5e015d88e.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Nie zakładaj od razu z góry, że ci się okres przesunie bo to jak wróżenie z fusów i tylko się nie potrzebnie nakręcasz. Wiem że łatwo mi się mówi bo pierwsza wizytę mam za sobą ale mówię to z własnego doświadczenia. ;)

Ja nie zakładam, bo nie mam na to wpływu ;) ani tym bardziej sie nie nakręcam. Nastawiam się, że jeśli się w ogóle dostaniemy to zaczniemy w marcu stymulację i tyle. Jakby się udało od razu w lutym to fajnie, ale na to raczej małe szanse są przez to FSH, które muszę dopiero w 3 dc zrobić.

Kometa wiem, że inna bajka no ale zastanawiałam się czy długość cyklu nie ma wpływu mimo wszystko na rozpoczęcie stymulacji :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cykle średnio 40 dniowe i zaczynałam normalnie 2dc
    Dzuewczyny pisały że w niektórych klinikach można zacząć też 3dc

Edit: clo też dostawalam od 5dc bo były lepsze efekty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 15:02

iv094x39ir3hgbzx.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ja miałam cykle średnio 40 dniowe i zaczynałam normalnie 2dc
    Dzuewczyny pisały że w niektórych klinikach można zacząć też 3dc

Edit: clo też dostawalam od 5dc bo były lepsze efekty

I jak rosły komórki? 11 dni później miałaś punkcję tak? :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie najgorzej chociaż 6dc były takie sobie, musiałam mieć wizytę kolejną 8 dc i już były ładne bez zwiększania dawki i 10 dc ostatnie usg popołudniu i decyzja 12dc punkcja ;)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa dzwonilam kurde i babka mnie laczyla z dzialem od ivf i tam nikt nie odbieral, teraz tez,moze juz mają dosyc telefonów ;)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jednak nie będę miała chlamydi z krwi na wizytę bo czeka się 2 tygodnie. I co teraz doktor nawet jeśli powie ze mamy dowieść to kwalifikacji nie dostaniemy. A na następna wizytę może już miejsc nie być. Zwariuje chyba.

• Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    oboje: VDRL, HBsAg, antyHBc, HIV, HCV (ważne 6 m-cy)

pacjentka:
    - FSH i AMH w 3 dc (ważne rok)

- pc IgG i IgM p/chlamydia trachomatis (ważne 3 m-ce)

- Toxoplazmoza IgG i IgM
    - Różyczka IgG
    (oba powyższe jeśli wcześniej IgG było pozytywne nie trzeba powtarzać)

Do tego dojdą (raczej już na wizycie- nie są konieczne do samej kwalifikacji jako takiej):
    - biocenoza pochwy (3 m-ce)
    - cytologia (12 m-cy)
    - zalecane USG piersi (12 m-cy)
    - poziom wit D (zalecany, nieobowiązkowy)
    - wymaz z kanału szyjki na chlamydia trachomatis metodą PCR (DNA) - 3 m-ce
    Cometa a tą chlamydie to tylko ja mam zrobić,mąż nie?

• Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Bydgoszczanka- priv masz :)[/Q

Melduje, że odpisałam :-D

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona12 wrote:
    Kurczę jednak nie będę miała chlamydi z krwi na wizytę bo czeka się 2 tygodnie. I co teraz doktor nawet jeśli powie ze mamy dowieść to kwalifikacji nie dostaniemy. A na następna wizytę może już miejsc nie być. Zwariuje chyba.
    we vitalabo 6 dni roboczych

Fiona12 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona12 wrote:
    Cometa a tą chlamydie to tylko ja mam zrobić,mąż nie?
    cała tą listę skopiowałam z maila dr do vioris.
    dodałam tylko notkę o tym co można na wizycie dopiero dostać zlecone ale i tak jest wymagane.
    pisałam wcześniej: my mężowi nie robiliśmy chlamydii z krwi i dr tego od nas nie chciał. i jak widać z tej rozpiski dr też tego nie wypisał vioris.

Fiona12 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    we vitalabo 6 dni roboczych
    Ja jestem z okolic Krosna na Podkarpaciu i tu szybciej nigdzie nie zrobię. Ale dzieki☺

‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ