X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • vioris Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Dr to w ogóle stwierdził, że na razie jest spokojnie, a zacznie się w marcu :P

Ciekawe co będzie w marcu.
    Szczerze mówiąc, gdyby mi się @ przesunęła, to na wizytę mogę trafić na samym początku cyklu 1-2 dc. Wtedy by była szansa na rozpoczęcie stymulacji od razu, tyle że nie będę mieć aktualnego FSH, bo to mam tylko sprzed roku. W związku z tym, czy oni mogą mnie zakwalifikować i rozpocząć stymulację bez tego wyniku, czy obojętnie jak trafię 1-2 czy 5-6 dc to i tak zaczniemy w marcu najwcześniej, bo będą wymagać nowego FSH i nie można donieść później?

Tak swoją drogą, czy oni nie chcą też LH? Bo to się patrzy na stosunek FSH do LH a w wymaganiach tego LH nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 14:27

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    Czy ktoś może podać listę wymaganych do kwalifikacji badań w artvimedzie ? Proszę to pilne.

oboje: VDRL, HBsAg, antyHBc, HIV, HCV (ważne 6 m-cy)

pacjentka:
    - FSH i AMH w 3 dc (ważne rok)

- pc IgG i IgM p/chlamydia trachomatis (ważne 3 m-ce)

- Toxoplazmoza IgG i IgM
    - Różyczka IgG
    (oba powyższe jeśli wcześniej IgG było pozytywne nie trzeba powtarzać)

Do tego dojdą (raczej już na wizycie- nie są konieczne do samej kwalifikacji jako takiej):
    - biocenoza pochwy (3 m-ce)
    - cytologia (12 m-cy)
    - zalecane USG piersi (12 m-cy)
    - poziom wit D (zalecany, nieobowiązkowy)
    - wymaz z kanału szyjki na chlamydia trachomatis metodą PCR (DNA) - 3 m-ce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 14:45

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Szczerze mówiąc, gdyby mi się @ przesunęła, to na wizytę mogę trafić na samym początku cyklu 1-2 dc. Wtedy by była szansa na rozpoczęcie stymulacji od razu, tyle że nie będę mieć aktualnego FSH, bo to mam tylko sprzed roku. W związku z tym, czy oni mogą mnie zakwalifikować i rozpocząć stymulację bez tego wyniku, czy obojętnie jak trafię 1-2 czy 5-6 dc to i tak zaczniemy w marcu najwcześniej, bo będą wymagać nowego FSH i nie można donieść później?

Tak swoją drogą, czy oni nie chcą też LH? Bo to się patrzy na stosunek FSH do LH a w wymaganiach tego LH nie ma.
    nie wiem czy cię zakwalifikują bez FSH. Tak samo jak bez AMH.
    Zdaje się, ze to Lola przechodziła. Była na wizycie bez FSH i nie dostała kwalifikacji, dopiero jak dowiozła. Te dwa badania są konieczne do kwalifikacji a FSH z 2-3 dc. AMH to obojętnie z jakiego dc. Myślę, że bez aktualnego FSH nie ruszysz. Bo FSH i AMH mają pewne ograniczenia w kwalifikacji- jeśli będą zbyt niskie (np. AMH) to dr nie będzie mógł przyznać kwalifikacji. Najprawdopodobniej więc poczeka za wynikiem.

Lola79 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    nie wiem czy cię zakwalifikują bez FSH. Tak samo jak bez AMH.
    Zdaje się, ze to Lola przechodziła. Była na wizycie bez FSH i nie dostała kwalifikacji, dopiero jak dowiozła. Te dwa badania są konieczne do kwalifikacji a FSH z 2-3 dc. AMH to obojętnie z jakiego dc. Myślę, że bez aktualnego FSH nie ruszysz. Bo FSH i AMH mają pewne ograniczenia w kwalifikacji- jeśli będą zbyt niskie (np. AMH) to dr nie będzie mógł przyznać kwalifikacji. Najprawdopodobniej więc poczeka za wynikiem.

No AMH będę mieć na pewno dobre, bo ja miałam powyzej 9 wynik, tylko ten FSH muszę zrobić w 3 dc i jak wizyta mi wypadnie 1-2 dc to nie będę mieć tego badania, ehh. Mam tylko to stare FSH. Czyli tak czy siak widzę, będę musiała zaczynać w marcu najwcześniej...

A stymulację rozpoczynają tylko od 2 dc? Nawet jak kobieta ma dłuższe cykle swoje naturalne?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O gwiazdeczko, przywolalam Cie tu w koncu :))

Mam nadzieje, ze Ci sie uda zakwalifikowac, trzymam kciuki :)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    A stymulację rozpoczynają tylko od 2 dc? Nawet jak kobieta ma dłuższe cykle swoje naturalne?
    tak. czytałam ulotki od "stymulantów" ;) zaczyna się w 2 lub 3dc.
    niezależnie od natury. bo stymulacja to nie natura i trwa ile trwa. to sztuczny cykl zależny całkowicie od hormonów, które dostajesz, więc stymulanty mają gdzieś naturę. No- może nie tak do końca bo są zbliżone do cyklu, ale jednak krótsze.

c5e015d88e.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    tak. czytałam ulotki od "stymulantów" ;) zaczyna się w 2 lub 3dc.
    niezależnie od natury. bo stymulacja to nie natura i trwa ile trwa. to sztuczny cykl zależny całkowicie od hormonów, które dostajesz, więc stymulanty mają gdzieś naturę. No- może nie tak do końca bo są zbliżone do cyklu, ale jednak krótsze.

Wiesz, pytam dlatego że byłam stymulowana CLO przez pół roku od 5 dc dlatego, że moje naturalne cykle są długie. Miałam jeden pierwszy cykl od 2 dc (bo tak się niby zaleca) rozpoczęcie stymulacji to i tak nic nie zmieniło i pęcherzyk dopiero był dobry w 18 dc mimo, że lek brałam od 2dc. Dlatego potem już brałam CLO od 5dc bo to nic nie zmieniało i owulację miałam koło 18 -19 dc.
    Nie wiem na ile ma to związek z tym co się podaje do in vitro, ale to też była stymulacja, tyle że delikatniejsza dlatego myślałam, że to działa podobnie :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:

Nie zakładaj od razu z góry, że ci się okres przesunie bo to jak wróżenie z fusów i tylko się nie potrzebnie nakręcasz. Wiem że łatwo mi się mówi bo pierwsza wizytę mam za sobą ale mówię to z własnego doświadczenia. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 14:52

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris- clo to inna bajka. my tu o invitro mówimy :P
    ;) hyhyhy

c5e015d88e.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Nie zakładaj od razu z góry, że ci się okres przesunie bo to jak wróżenie z fusów i tylko się nie potrzebnie nakręcasz. Wiem że łatwo mi się mówi bo pierwsza wizytę mam za sobą ale mówię to z własnego doświadczenia. ;)

Ja nie zakładam, bo nie mam na to wpływu ;) ani tym bardziej sie nie nakręcam. Nastawiam się, że jeśli się w ogóle dostaniemy to zaczniemy w marcu stymulację i tyle. Jakby się udało od razu w lutym to fajnie, ale na to raczej małe szanse są przez to FSH, które muszę dopiero w 3 dc zrobić.

Kometa wiem, że inna bajka no ale zastanawiałam się czy długość cyklu nie ma wpływu mimo wszystko na rozpoczęcie stymulacji :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cykle średnio 40 dniowe i zaczynałam normalnie 2dc
    Dzuewczyny pisały że w niektórych klinikach można zacząć też 3dc

Edit: clo też dostawalam od 5dc bo były lepsze efekty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 15:02

iv094x39ir3hgbzx.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ja miałam cykle średnio 40 dniowe i zaczynałam normalnie 2dc
    Dzuewczyny pisały że w niektórych klinikach można zacząć też 3dc

Edit: clo też dostawalam od 5dc bo były lepsze efekty

I jak rosły komórki? 11 dni później miałaś punkcję tak? :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie najgorzej chociaż 6dc były takie sobie, musiałam mieć wizytę kolejną 8 dc i już były ładne bez zwiększania dawki i 10 dc ostatnie usg popołudniu i decyzja 12dc punkcja ;)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa dzwonilam kurde i babka mnie laczyla z dzialem od ivf i tam nikt nie odbieral, teraz tez,moze juz mają dosyc telefonów ;)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jednak nie będę miała chlamydi z krwi na wizytę bo czeka się 2 tygodnie. I co teraz doktor nawet jeśli powie ze mamy dowieść to kwalifikacji nie dostaniemy. A na następna wizytę może już miejsc nie być. Zwariuje chyba.

• Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    oboje: VDRL, HBsAg, antyHBc, HIV, HCV (ważne 6 m-cy)

pacjentka:
    - FSH i AMH w 3 dc (ważne rok)

- pc IgG i IgM p/chlamydia trachomatis (ważne 3 m-ce)

- Toxoplazmoza IgG i IgM
    - Różyczka IgG
    (oba powyższe jeśli wcześniej IgG było pozytywne nie trzeba powtarzać)

Do tego dojdą (raczej już na wizycie- nie są konieczne do samej kwalifikacji jako takiej):
    - biocenoza pochwy (3 m-ce)
    - cytologia (12 m-cy)
    - zalecane USG piersi (12 m-cy)
    - poziom wit D (zalecany, nieobowiązkowy)
    - wymaz z kanału szyjki na chlamydia trachomatis metodą PCR (DNA) - 3 m-ce
    Cometa a tą chlamydie to tylko ja mam zrobić,mąż nie?

• Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Bydgoszczanka- priv masz :)[/Q

Melduje, że odpisałam :-D

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona12 wrote:
    Kurczę jednak nie będę miała chlamydi z krwi na wizytę bo czeka się 2 tygodnie. I co teraz doktor nawet jeśli powie ze mamy dowieść to kwalifikacji nie dostaniemy. A na następna wizytę może już miejsc nie być. Zwariuje chyba.
    we vitalabo 6 dni roboczych

Fiona12 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona12 wrote:
    Cometa a tą chlamydie to tylko ja mam zrobić,mąż nie?
    cała tą listę skopiowałam z maila dr do vioris.
    dodałam tylko notkę o tym co można na wizycie dopiero dostać zlecone ale i tak jest wymagane.
    pisałam wcześniej: my mężowi nie robiliśmy chlamydii z krwi i dr tego od nas nie chciał. i jak widać z tej rozpiski dr też tego nie wypisał vioris.

Fiona12 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    we vitalabo 6 dni roboczych
    Ja jestem z okolic Krosna na Podkarpaciu i tu szybciej nigdzie nie zrobię. Ale dzieki☺

‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ