X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • vioris Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ja dzwoniłam 5tego listopada i zapisali mnie na 1.12 na wizytę. Przy czym potem przyspieszyli. Ale początek listopada, po wejściu tych wszystkich zmian, akredytacji itp to był okres wzmożonych telefonów po klinikach w poszukiwaniu tej, która jeszcze kwalifikuje. Myślę że te osoby, które zdążyły się zapisać w pierwszym tygodniu listopada miały dużo szczęścia. W tym ja :) To była pewnie kwestia tylko kilku dni.

No pewnie o te klika dni się po prostu spóźniłam. Nie ma co już teraz myśleć :)

A czuję się teraz tak samo jak Wy wtedy ;) Jakbym o sobie czytała :P I też się boję, że nas nie zakwalifikują, bo czegoś się doktor dopatrzy, co nas dyskwalifikuje... Był ktoś, kto się nie zakwalifikował? U nas też taka sytuacja dziwna, bo ja zdrowa, u mojego męża bardzo duża ilość plemników, 4% prawidłowych (czyli najniższa norma). Jedynie ruchu szybkiego 0% mamy no i przeciwciała. Pewnie każda z Was miała takie obawy, że akurat w swoim przypadku mogą nie zakwalifikować ;)
    W dodatku my 12-ego wyjeżdżamy na tydzień na narty i mam nadzieję, że w tym czasie nie będziemy musieli przyjeżdżać ;)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    rozwala mnie to.
    mam nadzieję, że klinika ma dobrze policzone wszystko i dostaniemy swoje procedury. bo jak rozpieprzą wszystkie środki to skończymy co najwyżej na jednej... a nie wiadomo czy pierwsza się powiedzie przecież. oby. wkurzające to jest bo czasu niby jest, ale jak nie będą mieli środków to się wkurzę.

Też się tego obawiam.

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, niektórym dzwoniącym mówiła że nie gwarantuje czy będą środki, a niektórym nic o tym nie wspominała, tylko żeby "na spokojnie porobili sobie badania i się umówili"... No także ten.

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    rozwala mnie to.
    mam nadzieję, że klinika ma dobrze policzone wszystko i dostaniemy swoje procedury. bo jak rozpieprzą wszystkie środki to skończymy co najwyżej na jednej... a nie wiadomo czy pierwsza się powiedzie przecież. oby. wkurzające to jest bo czasu niby jest, ale jak nie będą mieli środków to się wkurzę.

Dokładnie. Ja wiem, że oni mają dużą skuteczność i zostają po 2 procedury jak ktoś zajdzie w pierwszym cyklu, no ale jakoś dziwne się to wydaje. No i jak się dzwoni, to mówią że nie zapisują.

szurusiowa na pewno chodziło o zapisy na rządówkę? Może się po prostu zapisywali na wizytę?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Dokładnie. Ja wiem, że oni mają dużą skuteczność i zostają po 2 procedury jak ktoś zajdzie w pierwszym cyklu, no ale jakoś dziwne się to wydaje. No i jak się dzwoni, to mówią że nie zapisują.

szurusiowa na pewno chodziło o zapisy na rządówkę? Może się po prostu zapisywali na wizytę?
    Dyktowała z kartki jakie badania mają zrobić na kwalifikacje.

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos dzwoni:
    Aniaaaaaaaaaaa, dzwoniłaś? :P

ja to im chyba pismo przez zakładkę kontakt wyślę z zapytaniem.

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.chcemybycrodzicami.pl/artykul/1311/nie-ma-juz-in-vitro
    Poczytajcie sobie :)

szurusiowa lubi tę wiadomość

• vioris Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Dyktowała z kartki jakie badania mają zrobić na kwalifikacje.

cóż... z jednej strony albo się cieszyć, bo mają dużo środków i wystarczy, a z drugiej bać się czy wystarczy.

Dziwi mnie to bardzo, bo jak dzowniłam to była reakcja ze złością w głosie, że nie zapisują nowych par i dzwonić w marcu. To może zmienili zasady teraz i zapisują, nie gwarantując kwalifikacji??

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    http://www.chcemybycrodzicami.pl/artykul/1311/nie-ma-juz-in-vitro
    Poczytajcie sobie :)

"Tak więc szanse na kwalifikację są niewielkie, szczególnie, że pierwszeństwo przed nowymi pacjentami, mają ci, którzy już są w procedurze. Rządowy program in vitro przewiduje trzy podejścia do zabiegu, tak więc osoby po pierwszym lub drugim IVF są w kolejce przed tymi, którzy staraliby się o pierwszy zabieg. " no chciałabym żeby tak było, ale kto nam to niby zagwarantuje?

"W większości polskich klinik nie ma mowy o nowych pacjentach. Kwalifikacja jest zamknięta, a środki na leczenie zakwalifikowanych zabezpieczone." jakoś nie chce mi się w to wierzyć wiedząc, że kwalifikacje w Artvimedzie idą hurtem.

"Natomiast lepiej sytuacja wygląda w krakowskim Artvimedzie. Według nieoficjalnych danych jest tam jeszcze kilka wolnych miejsc." kilka??? chyba ten kto pisał artykuł nie zapoznał się z naszym wątkiem ;)

Bydgoszczanka, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Dziwi mnie to bardzo, bo jak dzowniłam to była reakcja ze złością w głosie, że nie zapisują nowych par i dzwonić w marcu.
    eehehehehe te babki muszą już mieć dosyć tego młyna :P w sumie nie dziwię im się ale gdzie uprzejma obsługa klienta?! a no tak... my jesteśmy klient NFZ-owski, i tak mamy tam lepszy wypas niż w szpitalu ;) powinnyśmy je pewnie po stopach całować.

ewlinaaa85, vioris lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr to w ogóle stwierdził, że na razie jest spokojnie, a zacznie się w marcu :P

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka- priv masz :)

Bydgoszczanka lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Dr to w ogóle stwierdził, że na razie jest spokojnie, a zacznie się w marcu :P
    o maj gad... :P
    no- pewnie im się w marcu skumulują procedury. tych które podchodzić będą po raz kolejny i tych które po raz pierwszy...

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    eehehehehe te babki muszą już mieć dosyć tego młyna :P w sumie nie dziwię im się ale gdzie uprzejma obsługa klienta?! a no tak... my jesteśmy klient NFZ-owski, i tak mamy tam lepszy wypas niż w szpitalu ;) powinnyśmy je pewnie po stopach całować.
    Nie tylko w szpitalu :) wydaje mi się że, wogóle mamy lepiej niż pary w innych klinikach. Przecież nigdzie nawet nie stosuje się scratchingu dla nas klientów NFZ :) a tu Dr na prawde stara się żeby wszystko zakończyć na jednej procedurze ;)

szurusiowa, ComeToMeBaby, Lonia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina- ja o uprzejmości pisałam :)

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ewelina- ja o uprzejmości pisałam :)
    Hahahhaha no ok to ja ogółem hyhy gorączkę mam to i ze zrozumieniem nie czytam hahaha

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Hahahhaha no ok to ja ogółem hyhy gorączkę mam to i ze zrozumieniem nie czytam hahaha
    ale jak z gorączką? przeziębiłaś się bidoku?

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ale jak z gorączką? przeziębiłaś się bidoku?
    Aaa od wczoraj mnie jakoś męczy i do tego od kilku dni mam ból głowy nie do zniesienia mąż się śmieje że, ta głowa to z nadmiaru siedzenia na tym forum boli hyhy

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Suomi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja do dziś jestem w szoku, że w ogóle jest jakakolwiek szansa na rządówkę. Od września we wszystkich klinikach we Wrocławiu nas spławiali i kazali czekać do stycznia. Ja w godzinę po ogłoszeniu rozdysponowania środków pisałam i dzwoniłam do różnych klinik, podobnie robiły laski z wątku ,,Czekając na styczeń" i nigdzie nie było nowych kwalifikacji. Dr CH odpisał mi osobiście po paru dniach, że mamy się zapisać do Artvimedu na wizytę i jeśli spełniamy warunki to nas zakwalifikują od razu do programu MZ. Wiedzą jaki mają budżet i na ile nowych par mogą sobie pozwolić, więc myślę, że starczy dla Was pieniędzy na wszystkie 3 procedury. Tam, w odróżnieniu od innych klinik, chyba niema takiego bałaganu.
    W każdym razie, ja będę szczęśliwa, jeśli chociaż na jedną procedurę nas zakwalifikują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 14:21

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś może podać listę wymaganych do kwalifikacji badań w artvimedzie ? Proszę to pilne.

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ