X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina... Masz przerypane :-P
    Ja też nie mam lekko. Moja teściowa pracuje w otoczeniu księży i sióstr zakonnych. I jest bardzo bogobojna... Moja strona ateistyczna ale im też nie mówiliśmy nawet o staraniach bo nie chcieliśmy żeby nam ktoś zaglądał pod kołdrę. Rodzina nic nie wie. Poza moim bratem i bratową.

ewlinaaa85, szurusiowa, Lola79 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z rodziny tylko mama wie. I 3 bliskie mi koleżanki. Jedna z nich też dotknięta problemem. Ogólnie to nie traktuje tego jak temat tabu i jasno określam swoje poglądy. W rozmowach z ludzmi w sumie mowie jak dochodzi do takich tematów że bym się zdecydowala. Nigdy nie bardzo interesowały mnie opinie innych ludzi. Zawsze kieruję się swoim rozumem i wartościami nawet jeśli mam się uczyć na własnych błędach. Za to zresztą często bywam nienawidzona, uważana za arogancka, cyniczna i takie tam cudownosci ;) jestem szczera, a moje życie to moja sprawa ;)
    Jeśli uda mi się mieć dziecko to nie będę pytana ukrywała że jest z in vitro.
    Normalni i wrażliwi ludzie to zrozumieją i uszanuja. Reszta dla mnie nie istnieje ;)
    Taka to kontrowersyjna moja skromna osobowość :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 21:58

szurusiowa, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie z kolei wszystkie ciotki, kuzynki mają bardzo dużo dzieci i tylko się dowiaduję co chwile, że znowu kolejna w ciąży :s i ogólnie to dla nich jest to nie do pojęcia, że można mieć jakiś problem w zajsciu w ciążę... Dlatego wiedzą tylko rodzice.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 21:57

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, myślę jak ty. Ale dopóki dziecka nie ma to nie chcemy być zasypywani pytaniami: czy to już? Kiedy? Jesteś już w ciąży? Udało się?
    Wyobraźcie sobie te pytania tuż po zerowej becie.

Powiemy dopiero o ciąży w trzecim miesiącu. Kiedy w miarę będę już spokojna że wszystko ok.

Natomiast co do samej metody to też nie będziemy ukrywać. Nawet w stosunku do teściowej. Tak zdecydował mój mąż.

Lola79, ewlinaaa85, Mimbla, Kayaa lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Lola, myślę jak ty. Ale dopóki dziecka nie ma to nie chcemy być zasypywani pytaniami: czy to już? Kiedy? Jesteś już w ciąży? Udało się?
    Wyobraźcie sobie te pytania tuż po zerowej becie.

Powiemy dopiero o ciąży w trzecim miesiącu. Kiedy w miarę będę już spokojna że wszystko ok.

Natomiast co do samej metody to też nie będziemy ukrywać. Nawet w stosunku do teściowej. Tak zdecydował mój mąż.
    No ja o szczegółach typu kiedy co i jak też nie mowie. Tylko w sumie mama i kumpela daty będzie znała. A o sukcesie poinformuje jak Ty po 3 miesiącach :) Chyba że przymusowe l4 czy szpital by wypadł. ..

bubus lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bubus wrote:
    Mimbla, a na jakim jesteś tam etapie? w sensie etapie leczenia?
    wy nie macie swojego wątku?

No o ile wiem to nie mamy swojego wątku.
    W praktyce - pewnie mogłabym go założyć sama, ale wystarcza mi wiedza z wątku ogólnego o in-v, sporo dziewczyn - w dużej mierze już ex-pacjentek kliniki, poznałam na privach.

A u mnie bida z nędzą, w lipcu, tj w trakcie II procedury zrobiliśmy kariotypy i wyszedł problem u małża, tj translokacja zrównoważona między dwoma chromosomami. Teraz więc wiemy, że to ona odpowiada za zwiększone ryzyko poronień wczesnych...no i tak właśnie się ciągle działo. Ostatni mrożak coś tam próbował z siebie wykrzesać, beta trochę przyrastała.. ale niestety radość była krótka. Jestem w sumie po 5 transferach, po 2 procedurach rządowych.

Jak się wygrzebię z popiołów to niestety już z dawcą podejdę komercyjnie. Ten cykl póki co odpoczywam i negocjuję warunki z kliniką. Jak oferta będzie słaba, to wyniosę się do innego ośrodka. Najpewniej GynCentrum, bo w sumie jestem z Katowic.

Taki jest plan.

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla dobrze Cie widzieć :) na prawdę dobrze
    :) zajrzyj i do nas trochę. ..

Przepraszam że tak się tu wbijaj nie z gruszki ni z pietruszki ale zobaczyłam Mimble i tęsknota zrobiła swoje ; )

Miłej nocy i ogólnej pomyślności dla wszystkich :)

Mimbla, ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Lonia, ewa84 lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Mimbla dobrze Cie widzieć :) na prawdę dobrze
    :) zajrzyj i do nas trochę. ..

Przepraszam że tak się tu wbijaj nie z gruszki ni z pietruszki ale zobaczyłam Mimble i tęsknota zrobiła swoje ; )

Miłej nocy i ogólnej pomyślności dla wszystkich :)

Dobrze dobrze. Zaraz tam zajrzę :) Dziękuję Ci Triss, za miłe słowo :).

triss lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dziś 6dpt i jakoś inaczej się czuję, pobolewa mnie brzuch od czasu do czasu coś zakłuje, poprawił mi się metabolizm i bardziej wzdęta jestem, do tego katar. Może to dobry zwiastun pozytywnej bety :) Nadal czekam cierpliwie ...

ewlinaaa85, Kayaa, szurusiowa, Suomi, Julita76, Bydgoszczanka, ewa84, Torunianka lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, wytrzymaj :-D

Lonia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Hej dziewczyny :) dziś 6dpt i jakoś inaczej się czuję, pobolewa mnie brzuch od czasu do czasu coś zakłuje, poprawił mi się metabolizm i bardziej wzdęta jestem, do tego katar. Może to dobry zwiastun pozytywnej bety :) Nadal czekam cierpliwie ...

Tak, tak Lonia u mnie było podobnie :) jest dobrze :D

Lonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia brawo, grunt to pozytywne myślenie :) na pewno będzie pozytywna beta, jeszcze tylko kilka dni :)

Ale zaszalałyście z wpisami ostatnio....zanim wczoraj wieczorem wszystko nadrobiłam to padłam.... ;)
    W kwestie polityczno-ideologiczne w sprawie in vitro nie wchodzę bo mi się nie wolno denerwować ;)
    Co do spraw finansowych, to wierzę że klinika dobrze sobie to skalkulowała, tym bardziej że nie ma co liczyć na dokończenie procedur po 30/06...jak pytałam o okres przechowywania zamrożonych zarodków w ramach programu, a program gwarantuje 1 rok od udanego transferu, to doktorek powiedziała, że w związku z nieprzedłużeniem programu, mamy tylko do 30/06, a potem przyjdzie faktura do zapłacenia.
    Tak więc życzę Wam wszystkim dziewczyny, żeby nie było więcej problemów, które Wam marnują cykl i żebyście zachodziły w ciąże jedna po drugiej :)

Lonia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszej wizycie już nieco spokojniejsza....maluch co prawda nadal wygląda jak "obcy" ;) jest chudy i długi, ale słyszałam serduszko :) lekarz mówi że wszystko w porządku, tętno równe i mocne :) jajniki nadal powiększone, mówił, że od razu widać że po mocnej stymulacji, więc sądzę że na podstawie wyglądu naszych jajników lekarze od razu wiedzą że ciąża jest z in vitro ;) leki mam nadal brać tak jak brałam i za 3 tygodnie kolejna wizyta, plus baaaardzo długa lista badań do wykonania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 08:45

szurusiowa, Suomi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Lonia brawo, grunt to pozytywne myślenie :) na pewno będzie pozytywna beta, jeszcze tylko kilka dni :)
    Co do spraw finansowych, to wierzę że klinika dobrze sobie to skalkulowała, tym bardziej że nie ma co liczyć na dokończenie procedur po 30/06...jak pytałam o okres przechowywania zamrożonych zarodków w ramach programu, a program gwarantuje 1 rok od udanego transferu, to doktorek powiedziała, że w związku z nieprzedłużeniem programu, mamy tylko do 30/06, a potem przyjdzie faktura do zapłacenia.
    Tak więc życzę Wam wszystkim dziewczyny, żeby nie było więcej problemów, które Wam marnują cykl i żebyście zachodziły w ciąże jedna po drugiej :)

Tak z ciekawości ile to mniej więcej może kosztować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 08:57

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka wrote:
    Chyba 500-900 zl na rok cos w tych kwotach

Bydgoszczanka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! A czy ktoras sie dowiadywala o transfery po zakończeniu programu,bo cos na watku ivf ktos wspominal ze przez rok od zakończenia programu beda darmowe

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka wrote:
    Przechowywanie mrozaków 600zl + VAT
    Przynajmniej u nas w klinice.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Hej kochane! A czy ktoras sie dowiadywala o transfery po zakończeniu programu,bo cos na watku ivf ktos wspominal ze przez rok od zakończenia programu beda darmowe
    Też mi się to o uszy obiło, nie wiem czy tu też ktoras z dziewczyn o tym nie pisała :) a transfer mrozaka w artvimedzie kosztuje 1400zl hyhy

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam nadzieję że skoro zapłacili za procedurę to do końca roku bedzie bezpłatne przechowywanie mrozakow, trochę tak bez sensu ale co zrobić, taki kraj :p

No ciekawe ciekawe jak to z tymi transferami będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:46

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Dziś już mniej optymistycznie niż wczoraj przynajmniej u mnie. Bardzo obolala jestem ledwo chodzę. Objawy otrzewnowe więc nadal poważnie. Wczoraj cały dzień spania z pobudka na jedzenie. Dzisiaj dwa mega bolesne zastrzyki do mięśniowe :( wrogowi tego nie życzę :/

Ale za to junior. .. junior rośnie jak na drożdżach :) Ma juz 8 mm a serduszko bije 130 uderzeń na minutę i miałam przyjemność je usłyszeć. :)) i to mi daje siłę by przetrwać ten ból.

Pozdrawiamy ♥

ewa84, Bydgoszczanka, ewlinaaa85, szurusiowa, ComeToMeBaby, pszczółka p, Lola79 lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ