X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina... Masz przerypane :-P
    Ja też nie mam lekko. Moja teściowa pracuje w otoczeniu księży i sióstr zakonnych. I jest bardzo bogobojna... Moja strona ateistyczna ale im też nie mówiliśmy nawet o staraniach bo nie chcieliśmy żeby nam ktoś zaglądał pod kołdrę. Rodzina nic nie wie. Poza moim bratem i bratową.

ewlinaaa85, szurusiowa, Lola79 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z rodziny tylko mama wie. I 3 bliskie mi koleżanki. Jedna z nich też dotknięta problemem. Ogólnie to nie traktuje tego jak temat tabu i jasno określam swoje poglądy. W rozmowach z ludzmi w sumie mowie jak dochodzi do takich tematów że bym się zdecydowala. Nigdy nie bardzo interesowały mnie opinie innych ludzi. Zawsze kieruję się swoim rozumem i wartościami nawet jeśli mam się uczyć na własnych błędach. Za to zresztą często bywam nienawidzona, uważana za arogancka, cyniczna i takie tam cudownosci ;) jestem szczera, a moje życie to moja sprawa ;)
    Jeśli uda mi się mieć dziecko to nie będę pytana ukrywała że jest z in vitro.
    Normalni i wrażliwi ludzie to zrozumieją i uszanuja. Reszta dla mnie nie istnieje ;)
    Taka to kontrowersyjna moja skromna osobowość :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 21:58

szurusiowa, ComeToMeBaby, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie z kolei wszystkie ciotki, kuzynki mają bardzo dużo dzieci i tylko się dowiaduję co chwile, że znowu kolejna w ciąży :s i ogólnie to dla nich jest to nie do pojęcia, że można mieć jakiś problem w zajsciu w ciążę... Dlatego wiedzą tylko rodzice.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 21:57

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, myślę jak ty. Ale dopóki dziecka nie ma to nie chcemy być zasypywani pytaniami: czy to już? Kiedy? Jesteś już w ciąży? Udało się?
    Wyobraźcie sobie te pytania tuż po zerowej becie.

Powiemy dopiero o ciąży w trzecim miesiącu. Kiedy w miarę będę już spokojna że wszystko ok.

Natomiast co do samej metody to też nie będziemy ukrywać. Nawet w stosunku do teściowej. Tak zdecydował mój mąż.

Lola79, ewlinaaa85, Mimbla, Kayaa lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Lola, myślę jak ty. Ale dopóki dziecka nie ma to nie chcemy być zasypywani pytaniami: czy to już? Kiedy? Jesteś już w ciąży? Udało się?
    Wyobraźcie sobie te pytania tuż po zerowej becie.

Powiemy dopiero o ciąży w trzecim miesiącu. Kiedy w miarę będę już spokojna że wszystko ok.

Natomiast co do samej metody to też nie będziemy ukrywać. Nawet w stosunku do teściowej. Tak zdecydował mój mąż.
    No ja o szczegółach typu kiedy co i jak też nie mowie. Tylko w sumie mama i kumpela daty będzie znała. A o sukcesie poinformuje jak Ty po 3 miesiącach :) Chyba że przymusowe l4 czy szpital by wypadł. ..

bubus lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bubus wrote:
    Mimbla, a na jakim jesteś tam etapie? w sensie etapie leczenia?
    wy nie macie swojego wątku?

No o ile wiem to nie mamy swojego wątku.
    W praktyce - pewnie mogłabym go założyć sama, ale wystarcza mi wiedza z wątku ogólnego o in-v, sporo dziewczyn - w dużej mierze już ex-pacjentek kliniki, poznałam na privach.

A u mnie bida z nędzą, w lipcu, tj w trakcie II procedury zrobiliśmy kariotypy i wyszedł problem u małża, tj translokacja zrównoważona między dwoma chromosomami. Teraz więc wiemy, że to ona odpowiada za zwiększone ryzyko poronień wczesnych...no i tak właśnie się ciągle działo. Ostatni mrożak coś tam próbował z siebie wykrzesać, beta trochę przyrastała.. ale niestety radość była krótka. Jestem w sumie po 5 transferach, po 2 procedurach rządowych.

Jak się wygrzebię z popiołów to niestety już z dawcą podejdę komercyjnie. Ten cykl póki co odpoczywam i negocjuję warunki z kliniką. Jak oferta będzie słaba, to wyniosę się do innego ośrodka. Najpewniej GynCentrum, bo w sumie jestem z Katowic.

Taki jest plan.

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla dobrze Cie widzieć :) na prawdę dobrze
    :) zajrzyj i do nas trochę. ..

Przepraszam że tak się tu wbijaj nie z gruszki ni z pietruszki ale zobaczyłam Mimble i tęsknota zrobiła swoje ; )

Miłej nocy i ogólnej pomyślności dla wszystkich :)

Mimbla, ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Lonia, ewa84 lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Mimbla dobrze Cie widzieć :) na prawdę dobrze
    :) zajrzyj i do nas trochę. ..

Przepraszam że tak się tu wbijaj nie z gruszki ni z pietruszki ale zobaczyłam Mimble i tęsknota zrobiła swoje ; )

Miłej nocy i ogólnej pomyślności dla wszystkich :)

Dobrze dobrze. Zaraz tam zajrzę :) Dziękuję Ci Triss, za miłe słowo :).

triss lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dziś 6dpt i jakoś inaczej się czuję, pobolewa mnie brzuch od czasu do czasu coś zakłuje, poprawił mi się metabolizm i bardziej wzdęta jestem, do tego katar. Może to dobry zwiastun pozytywnej bety :) Nadal czekam cierpliwie ...

ewlinaaa85, Kayaa, szurusiowa, Suomi, Julita76, Bydgoszczanka, ewa84, Torunianka lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, wytrzymaj :-D

Lonia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Hej dziewczyny :) dziś 6dpt i jakoś inaczej się czuję, pobolewa mnie brzuch od czasu do czasu coś zakłuje, poprawił mi się metabolizm i bardziej wzdęta jestem, do tego katar. Może to dobry zwiastun pozytywnej bety :) Nadal czekam cierpliwie ...

Tak, tak Lonia u mnie było podobnie :) jest dobrze :D

Lonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia brawo, grunt to pozytywne myślenie :) na pewno będzie pozytywna beta, jeszcze tylko kilka dni :)

Ale zaszalałyście z wpisami ostatnio....zanim wczoraj wieczorem wszystko nadrobiłam to padłam.... ;)
    W kwestie polityczno-ideologiczne w sprawie in vitro nie wchodzę bo mi się nie wolno denerwować ;)
    Co do spraw finansowych, to wierzę że klinika dobrze sobie to skalkulowała, tym bardziej że nie ma co liczyć na dokończenie procedur po 30/06...jak pytałam o okres przechowywania zamrożonych zarodków w ramach programu, a program gwarantuje 1 rok od udanego transferu, to doktorek powiedziała, że w związku z nieprzedłużeniem programu, mamy tylko do 30/06, a potem przyjdzie faktura do zapłacenia.
    Tak więc życzę Wam wszystkim dziewczyny, żeby nie było więcej problemów, które Wam marnują cykl i żebyście zachodziły w ciąże jedna po drugiej :)

Lonia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszej wizycie już nieco spokojniejsza....maluch co prawda nadal wygląda jak "obcy" ;) jest chudy i długi, ale słyszałam serduszko :) lekarz mówi że wszystko w porządku, tętno równe i mocne :) jajniki nadal powiększone, mówił, że od razu widać że po mocnej stymulacji, więc sądzę że na podstawie wyglądu naszych jajników lekarze od razu wiedzą że ciąża jest z in vitro ;) leki mam nadal brać tak jak brałam i za 3 tygodnie kolejna wizyta, plus baaaardzo długa lista badań do wykonania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 08:45

szurusiowa, Suomi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Lonia brawo, grunt to pozytywne myślenie :) na pewno będzie pozytywna beta, jeszcze tylko kilka dni :)
    Co do spraw finansowych, to wierzę że klinika dobrze sobie to skalkulowała, tym bardziej że nie ma co liczyć na dokończenie procedur po 30/06...jak pytałam o okres przechowywania zamrożonych zarodków w ramach programu, a program gwarantuje 1 rok od udanego transferu, to doktorek powiedziała, że w związku z nieprzedłużeniem programu, mamy tylko do 30/06, a potem przyjdzie faktura do zapłacenia.
    Tak więc życzę Wam wszystkim dziewczyny, żeby nie było więcej problemów, które Wam marnują cykl i żebyście zachodziły w ciąże jedna po drugiej :)

Tak z ciekawości ile to mniej więcej może kosztować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 08:57

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka wrote:
    Chyba 500-900 zl na rok cos w tych kwotach

Bydgoszczanka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! A czy ktoras sie dowiadywala o transfery po zakończeniu programu,bo cos na watku ivf ktos wspominal ze przez rok od zakończenia programu beda darmowe

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka wrote:
    Przechowywanie mrozaków 600zl + VAT
    Przynajmniej u nas w klinice.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Hej kochane! A czy ktoras sie dowiadywala o transfery po zakończeniu programu,bo cos na watku ivf ktos wspominal ze przez rok od zakończenia programu beda darmowe
    Też mi się to o uszy obiło, nie wiem czy tu też ktoras z dziewczyn o tym nie pisała :) a transfer mrozaka w artvimedzie kosztuje 1400zl hyhy

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam nadzieję że skoro zapłacili za procedurę to do końca roku bedzie bezpłatne przechowywanie mrozakow, trochę tak bez sensu ale co zrobić, taki kraj :p

No ciekawe ciekawe jak to z tymi transferami będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:46

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Dziś już mniej optymistycznie niż wczoraj przynajmniej u mnie. Bardzo obolala jestem ledwo chodzę. Objawy otrzewnowe więc nadal poważnie. Wczoraj cały dzień spania z pobudka na jedzenie. Dzisiaj dwa mega bolesne zastrzyki do mięśniowe :( wrogowi tego nie życzę :/

Ale za to junior. .. junior rośnie jak na drożdżach :) Ma juz 8 mm a serduszko bije 130 uderzeń na minutę i miałam przyjemność je usłyszeć. :)) i to mi daje siłę by przetrwać ten ból.

Pozdrawiamy ♥

ewa84, Bydgoszczanka, ewlinaaa85, szurusiowa, ComeToMeBaby, pszczółka p, Lola79 lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ