X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ivfpredict.com/index-1.html - taka ciekawostka wygrzebana przypadkiem. Kalkulator prawdopodobieństwa powodzenia ivf..

ech... aż tak głęboko jeszcze tematów nie dążyłam. Staram się na obecnym etapie skupiać na tym co jest teraz. Czyli na rozpoczęciu stymulacji w ogóle.
    Nie znam tego typu historii. Kolorowe nie są. Choć z drugiej strony. Przypadki ciąż są różne. Nawet po transferach jednego zarodka. W ciążach naturalnym również. Nie można z góry generalizowac.
    Myślę zdrowy rozsądek i opinia lekarzy powinna być brana pod uwagę. Ja mam na to sporo czasu.

Mogę sobie gdybać. Najpierw muszę choć jeden zarodek wyhodować :)

Dobranoc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 23:09

• vioris Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma możliwości wzięcia dwóch zarodków, jednak pewnie bym brała. Zawsze to chociaż jeden może zostać. Bliźniaki mój mąż by bardzo chciał, a ja wiem co to jest z jednym dzieckiem więc dwoje naraz na początku to hardcore ;)
    No i też zagrożenia takiej ciąży większe. Ale jeśli by się przydarzył podział samoistny to tylko się cieszyć :) Podobno przy nacięciu otoczki to się zdarza częściej.

Nie wiem czy mi się uda Was nadrobić w najbliższym czasie. Dotarłam do 95 strony :D Fajnie się czyta, jak książkę :)

Ogólnie to dziś dzwoniłam do szpitala, bo mam mieć 26 lutego gastroskopię i chciałabym przełożyć na wcześniej. Może się uda. Jakby mi tak coś wyszło, to bym chciała mieć czas na przeleczenie tego zanim zacznę stymulację. Niestety dziś nikt nie odebrał, więc jutro będę próbować.
    W dodatku ten czas to teraz naprawdę będzemy mieć kolorowo ;) Ja jestem w trakcie robienia prawa jazdy, kończę jazdy 2 lutego i w lutym będę jeszcze do egzaminu podchodzić. Jeśli się nie uda (a zakładam, że pierwszy raz może się nie udać :P ) to kolejny egazamin będzie już w marcu. Wtedy stresy, stymulacja,punkcja, transfer cóż... Nie wiem czy to dobry pomysł :/ No ale będę się później tym martwić. Na razie stresuję się, czy ogarnę z wszystkimi badaniami i czy nas zakwalifikują :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny ten kalkulator, wyszło mi 36% .
    Ja bym tam chciała bliźniaki, ale i tak dwóch zarodków nie dostanę niestety.
    O, dziś nie ma żadnych wizyt, ani testów, za to jutro będzie się działo!

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Na wątku ivf/iui na fioletowej stronie jest dziewczyna z trojaczkami. Podane dwie słabe blastki. Podzieliła się jedna z nich. Dwóch chłopaków i dziewczynka.

Kojarzę tę laskę jeszcze z wykresów na ovuf, niezły szok to był, nawet zdjęcia z usg gdzieś wklejała. Trojaczki to już hardcore.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdybym miała wybór, to pewnie wzięłabym 2...jeśli nie uda się zakwalifikować (tfu tfu) to podchodzę komercyjnie i biorę 2, jak się zakwalifikuję to nie mam wyboru...
    Mam braci bliźniaków, więc jestem trochę "oswojona" z tematem, chociaż szczerze mówiąc czasem się zastanawiam, czy z 1 dzieckiem dałabym radę :)
    Ale trojaczki to naprawdę hardcore :)
    Mam już prawie wszystkie wyniki, oprócz chlamydii z krwi, dzisiaj idę jeszcze na USG piersi, a w poniedziałek muszę jeszcze wydębić zaświadczenie o leczeniu...mam nadzieję, że ginka nie będzie robiła problemów...bo w sumie przez ponad 2 lata leczyłam się u 4 różnych lekarzy...
    Miłego dnia!!! :)

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z tym, że ostatnio się źle czułam, bolał mnie brzuch i cycki to obawiając się, że po stymulacji coś mi się nie tak zrobiło, bo okres nie przychodził... zrobiłam sikacza i są dwie kreski. :-D bhcg wyszła mi 658,16. Jestem w totalnym szoku. :-D

ewa84, Ania1986, Anatolka, szurusiowa, Suomi, Torunianka, Kayaa, ewlinaaa85, vioris, ComeToMeBaby, Lola79, Vanili, Lonia lubią tę wiadomość

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka gratulacje :) naturalny cud :) a co u Was bylo powodem kwalifikacji? Dlugo sie staraliscie ogolnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 08:50

Bydgoszczanka lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka :):):) gratuluję :)

iv094x39ir3hgbzx.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Bydgoszczanka gratulacje :) naturalny cud :) a co u Was bylo powodem kwalifikacji? Dlugo sie staraliscie ogolnie?

Dziękuję. Staraliśmy się ok 2,5 roku. Zakwalifikowali nas na niepłodność idiopatyczną. Mi pierwszą stymulację zrobili, ale w związku z tym, że wyhodowałam tylko 4 pęcherzyki Chrustek stwierdził, że nie zrobi mi punkcji. Dostałam tylko zastrzyk z ovitrelle i powiedział żebyśmy starali się normalnie. I tak to wyszło. :-D

Kayaa, ComeToMeBaby, Vanili lubią tę wiadomość

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Bydgoszczanka!!!!!! GRATULACJE!!! :)

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka wrote:
    Dziękuję. Staraliśmy się ok 2,5 roku. Zakwalifikowali nas na niepłodność idiopatyczną. Mi pierwszą stymulację zrobili, ale w związku z tym, że wyhodowałam tylko 4 pęcherzyki Chrustek stwierdził, że nie zrobi mi punkcji. Dostałam tylko zastrzyk z ovitrelle i powiedział żebyśmy starali się normalnie. I tak to wyszło. :-D
    Czad :) a przez ten czas staran mialas stymulacje jakas?

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Czad :) a przez ten czas staran mialas stymulacje jakas?

Nie miałam. Tylko monitoringi cyklu.

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaa, ale czad! Gratulacje. Pięknie się złożyło, nie musisz się faszerować hormonami.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za gratulację... Byle tylko wszystko dobrze się skończyło... :-D

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka: czyli normalnie pecherzyki rosły ładnie i pekały zawsze?
    ile miałas takich monitoringów? :)
    szalenstwo super :D bez stresu

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka Gratuluje :)
    A do mnie dzisiaj dzwonili z Krk i przełożyli wizyte z pt na czwartek :)

Bydgoszczanka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Bydgoszczanka: czyli normalnie pecherzyki rosły ładnie i pekały zawsze?
    ile miałas takich monitoringów? :)
    szalenstwo super :D bez stresu

Nie pamiętam ile miałam.. Ale zawsze było tak, że tylko jeden pęcherzyk był nigdy więcej. Pękały same. Czasami mi się torbiele robiły ale wtedy nie miałam monitoringu. Torbiele mi się robiły na samym początku starań.

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być moze potrzebowalas wzmocnienia owulacji, szkoda ze przez te 2,5 roku nikt nie pomyslal nawet o clo,byc moze juz dawno byla bys mama :)

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Być moze potrzebowalas wzmocnienia owulacji, szkoda ze przez te 2,5 roku nikt nie pomyslal nawet o clo,byc moze juz dawno byla bys mama :)

Też o tym myślałam, ale najwidoczniej tak miało być.

ewa84 lubi tę wiadomość

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Superowo, gratulacje Bydgoszczanka! Normalnie CUDA tu się dzieją! :)

Bydgoszczanka, ewa84 lubią tę wiadomość

‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ