X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Wiesz co mij dostał testosteron w żelu do smarowania w skórę od urologa, ale dr Serafin na 2 wizycie absolutnie zakazał stosowania tłumacząc że to hamuje wytwarzanie plemników. ..i działa na facetów jak antyki u kobiet. Wiec żel poszedł w odstawke.
    i miał racje, bo jak facet przyjmuje czysty testosteron bez tzw "osłony" to moze mu wybic to nasienie ktore jest (jak dr stwierdził działa jak anty) tribusteron jedynie stymuluje testosteron obecny w organizmie(w składzie nie ma czystego testosteronu) i tu jest róznica.

Nam tez androlog chciał dac czysty testosteron tylko ze w tabsach ale nie zgodziłam sie aby go przyjmował a androlog nie widział potrzeby wypisania tzw"osłony"

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie chyba jednak szybciej @ nawiedzi bo od 2 dni boli mnie brzuch jakby to za chwile mialo mnie zalac, jeszcze dzis luteina i koniec...

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    a mnie chyba jednak szybciej @ nawiedzi bo od 2 dni boli mnie brzuch jakby to za chwile mialo mnie zalac, jeszcze dzis luteina i koniec...
    Ej no nie zgadzam się. Twoja @ miała czekać ma moją ;)

Jutro kupie jakieś suple z Twojej listy. Stoisko z Olimpem mam blisko domu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Ej no nie zgadzam się. Twoja @ miała czekać ma moją ;)

Jutro kupie jakieś suple z Twojej listy. Stoisko z Olimpem mam blisko domu :)
    no ja za bardzo szczesliwa nie jestem (ze wzgledu na kombinacje ktore mnie czekaja) i naprawde mi pasuje rozpoczecie stymulacji tego 29 !:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ze tak zapytam , gdzie reszta ekipy? w kulki sobie lecą?! chyba pora za to kary wprowadzic!

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    A ze tak zapytam , gdzie reszta ekipy? w kulki sobie lecą?! chyba pora za to kary wprowadzic!
    Hyhy ja już jestem :) stoję sobie w korku i właśnie mi się o was przypomniało hyhyh no nie za wiele się tu dziś dzieje :) ja się za to wyjeździłam jak nigdy :P

• Suomi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy, jesteśmy, ale faktycznie coś tu dziś spokojnie.
    Ja tez juz kupiłam część z tych suplementów i mój je bierze. Mam też lekarze mówili, że suplementacja nie ma sensu, a leczenie hormonalne w naszym przypadku nic nie da, bo wszystko idealne. Mój jak przestał pić piwsko i włączył niektóre suplementy to podskoczylo z 0,8 do 2,8 mln. Zawsze coś :)
    Ale u niego była operacja na jądrach w dzieciństwie i chyba przez to taka lipa z plemnikami bo innej przyczyny nie widzę.
    Z tego wszystkiego chyba aż się piwa napiję w samotności :)

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam Chrostowskiego o suplementy dla mojego M, usłyszałam odpowiedź, że suplementy to bujda i nie ma sensu wydawać pieniędzy. U nas tylko 10%żywych plemników i 0% ruchu.

Ania1986, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Pytałam Chrostowskiego o suplementy dla mojego M, usłyszałam odpowiedź, że suplementy to bujda i nie ma sensu wydawać pieniędzy. U nas tylko 10%żywych plemników i 0% ruchu.
    Mialo byc cytuj nie lubie to. No normalnie chyba w końcu mu krzywdę zrobie za takie gadanie :/ to pewnie według niego u nas stal sie cud i same sie poprawily hehe :-D u nas wszystkie parametry nasienia sie poprawily oprocz morfologii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 19:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No postraszyc kara i polowa od razu sie znalazla hihi ;) a drugiej połowie na odzew daje czas do 22 pozniej poleca kary :-D

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Mialo byc cytuj nie lubie to. No normalnie chyba w końcu mu krzywdę zrobie za takie gadanie :/ to pewnie według niego u nas stal sie cud i same sie poprawily hehe :-D
    Miałam go za jakiś autorytet ponieważ wcześniej trafialiśmy na pseudo lekarzy. Chętnie byśmy spróbowali wszystkiego żeby tylko pomogło i dobija mnie taka informacja,że nam już nic nie pomoże i przy tak ciężkim czynniku męskim i z in vitro też może być problem. Mam teraz watpliwości czy samemu nie zaeksperymentować

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    No postraszyc kara i polowa od razu sie znalazla hihi ;) a drugiej połowie na odzew daje czas do 22 pozniej poleca kary :-D
    No ja się na Was naczekałam od 6 rano ;) ale jest niedziela to Wam wybaczam :P

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba faktycznie nie ma sensu wierzyć w suplementy i czekać na cud.
    U nas jeszcze morfologia 1%, ruch szybki max 8% i reszta też do bani, ale ostatnio w moim wyniku biocenozy była uwaga: w materiale występują ruchome plemniki co kilka pól widzenia :)
    Mój mąż akurat odbierał wyniki i najbardziej to przeżywał i się bardzo cieszył.

ComeToMeBaby, Torunianka, szurusiowa lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    U nas jeszcze morfologia 1%, ruch szybki max 8% i reszta też do bani, ale ostatnio w moim wyniku biocenozy była uwaga: w materiale występują ruchome plemniki co kilka pól widzenia :)
    U nas nigdy nie udało się wykonać morfologii

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, to niedobrze :/ chyba poniżej 1mln nie da się wykonać, tak? U nas dwa razy się udało.
    Na pierwszej wizycie w invikcie baba dala dam 10% szans na powodzenie in vitro przy takim nasieniu i żeby najlepiej od razu zamrozić i wysłała nas na milion badań genetycznych za 500 bankiek. Nie zrobiliśmy żadnego, ale chyba tylko dlatego, że ona nie wzbudziła w nas zaufania.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Miałam go za jakiś autorytet ponieważ wcześniej trafialiśmy na pseudo lekarzy. Chętnie byśmy spróbowali wszystkiego żeby tylko pomogło i dobija mnie taka informacja,że nam już nic nie pomoże i przy tak ciężkim czynniku męskim i z in vitro też może być problem. Mam teraz watpliwości czy samemu nie zaeksperymentować
    Kochana ja sama siedziałam na forach internetowych i szukalam informacji co moze pomóc, bo jak poszlismy do androloga to od razu ivf, mimo ze bylismy juz po 3 badaniu i widac bylo tendencje wzrostowa w parametrach, do tego chcial nam przepisac czysty testosteron tak jak juz wyżej wspomnialam. Zaparlam sie, dlugie godziny poswiecilam na wyszukiwaniu info,ale sie udało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    U nas w pierwszym badaniu ruch szybki postepowy 2% byl morfologia 2% teraz jest ruch szybki postepowy 33% a morfologia 3%

• Suomi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, no faktycznie u Was poprawa jest wielka. Dobrze, dobrze, zawsze to większa szansa na dobrej jakości zarodki.
    Mój też dlatego wcina suplementy. Na naturalsa może i szanse znikome, ale wzrastają przy in vitro.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    bo puki sie nie spróbuje
    nadstaw się!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/36049430fc64.jpg

póki póki póki póki póki póki póki póki póki póki

póki się nie nauczysz będę w ciebie ciskać strzały, z premedytacją piętnując twoje "pukanie".

ewlinaaa85, sylwiaśta159, Lonia, Vanili lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    cicho, weekend jest :P

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ