X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Pytałam Chrostowskiego o suplementy dla mojego M, usłyszałam odpowiedź, że suplementy to bujda i nie ma sensu wydawać pieniędzy. U nas tylko 10%żywych plemników i 0% ruchu.

Ja bym Lonia spróbowała suplementów. Mój mąż mimo dobrego nasienia brał Salfazin. Do kwasu foliowego nie chciał się przekonać :-D

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoho obudzila się ekipa. Tylko naszej mentorki coś brak ;)

Mój dziś dostanie listę supli które jutro ma kupić. Średnio lubi brać jakiekolwiek tabsy jak to facet ale cóż cel vjest wzniosły ;) będę musiała go oczywiście pilnować żeby brał regularnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:15

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Mialo byc cytuj nie lubie to. No normalnie chyba w końcu mu krzywdę zrobie za takie gadanie :/ to pewnie według niego u nas stal sie cud i same sie poprawily hehe :-D u nas wszystkie parametry nasienia sie poprawily oprocz morfologii
    tak naprawdę u faceta wyniki mogą się zmieniać i co trzy miesiące. jeśli nie jest znana przyczyna kiepskich wyników i trudno do niej dojść to z wynikami jest jak na loterii. i nie ma dowodów na to, że akurat poprawiły cokolwiek suplementy. suplementy to nie leki- nie są objęte normami. Tak naprawdę w suplementach może być wszystko tylko nie to co opisane na opakowaniu. Kiedyś widziałam program typu "uwaga" o polskich suplementach diet. Także wiesz. Czynników wpływających na nasienie przez te 3 miesiące kiedy następuje produkcja i dojrzewanie spermy jest tak dużo że niemożliwe jest zbadanie ich realnego wpływu na nasienie. Nikt takich szerokich badań nie przeprowadził, bo nie ma w tym żadnego interesu. Leki- tak. Suplementy- nie.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    No postraszyc kara i polowa od razu sie znalazla hihi ;) a drugiej połowie na odzew daje czas do 22 pozniej poleca kary :-D
    od wlepiania kar na tym wątku jestem ja! wait.gif
    się tak nie rozpędzaj :P

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    No i chyba faktycznie nie ma sensu wierzyć w suplementy i czekać na cud.
    U nas jeszcze morfologia 1%, ruch szybki max 8% i reszta też do bani, ale ostatnio w moim wyniku biocenozy była uwaga: w materiale występują ruchome plemniki co kilka pól widzenia :)
    Mój mąż akurat odbierał wyniki i najbardziej to przeżywał i się bardzo cieszył.
    hahahaha w biocenozie??!!!
    ale jesteś as

Suomi lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brał androvit, brał promen- przez pół roku nic to nie dało (badaliśmy nasienie).
    od jakiegoś czasu bierze tylko salfazin i daję mu kwas foliowy.
    a od wskazówki dr o wit. D częstuję też tą witaminą mojego męża.

my nie mamy czasu już na eksperymenty ze suplementami.
    ale nie przerywam mu salfazinu, kwasu foliowego i wit.D- niech bierze aż do skutku. W razie gdyby za pierwszym razem się nie udało to nie będzie miał przerwy w braniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:25

c5e015d88e.png
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od 10 miesięcy bierze androvit, Q10, kwas foliowy, wit C,wit D, selen, wit E w dużej dawce, macę, pił soki z granatów. Jak zaczynaliśmy suplementację miał niecałe 10 mln w całości, kilka miesięcy później było niecałe 2 mln w całości, później znowu trochę lepiej. W dniu punkcji miał 3,5 w całości. Mieliśmy także od androloga kurację: undextor + temaxifen ale w końcu zrezygnowaliśmy bo leki te mogą przynieść poprawę albo pogorszenie. Z tymi suplementami to myślę że nie mają większego znaczenia a raczej zaspakajają nasze sumienie że zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy.

Kometa, czy możesz moje testowanie dopisać do kalendarza ? :D Transfer był 21 więc betę zrobię chyba w sobotę.

Lola79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Mój od 10 miesięcy bierze androvit, Q10, kwas foliowy, wit C,wit D, selen, wit E w dużej dawce, macę, pił soki z granatów. Jak zaczynaliśmy suplementację miał niecałe 10 mln w całości, kilka miesięcy później było niecałe 2 mln w całości, później znowu trochę lepiej. W dniu punkcji miał 3,5 w całości. Mieliśmy także od androloga kurację: undextor + temaxifen ale w końcu zrezygnowaliśmy bo leki te mogą przynieść poprawę albo pogorszenie. Z tymi suplementami to myślę że nie mają większego znaczenia a raczej zaspakajają nasze sumienie że zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy.

Kometa, czy możesz moje testowanie dopisać do kalendarza ? :D Transfer był 21 więc betę zrobię chyba w sobotę.

ale to szybko zlecialo. Nie tak dawno miałaś kwalifikację a tu już testowanie :)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    zapisałam, ale mi to wychodzi 9dpt. Jesteś pewna???

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jaka tu dziś cisza jest :)
    Julita mam pytanie Ty sobie sama obniżałaś TSH z tego co pamiętam bo też Ci się coś podwyższył - po ilu dniach robiłaś kolejne badanie w labie i wyszło Ci że jest ok?

• Graśka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    zapisałam, ale mi to wychodzi 9dpt. Jesteś pewna???

Raczej tak, 10dpt wypada w niedziele, wiec nie miałabym jak zrobić bety. Chyba że uda mi się wytrzymać do poniedziałku, ale wątpię :)

szurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Raczej tak, 10dpt wypada w niedziele, wiec nie miałabym jak zrobić bety. Chyba że uda mi się wytrzymać do poniedziałku, ale wątpię :)

Lepiej wytrzymaj do poniedziałku. Jak będzie za wcześnie to będziesz się stresować, a to nie jest wskazane.

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka jak tam samopoczucie?

Graska: wytrwałości :)

iv094x39ir3hgbzx.png

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Bydgoszczanka jak tam samopoczucie?

Graska: wytrwałości :)

Dziękuję jakoś leci. Zmęczona jestem i senna. Czasami mnie brzuch pobolewa ale nie jest źle. Zachcianek nie mam ale na słodycze patrzeć nie mogę :-D jeden plus. No i cycki bolą dość mocno. A jak tam u Ciebie? Jak się poczuwasz?

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Czy w trakcie stymulacji robione są w klinice badania hormonów? Jeśli tak to kiedy? Przed usg czy po?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Czy w trakcie stymulacji robione są w klinice badania hormonów? Jeśli tak to kiedy? Przed usg czy po?
    Mi na pierwszym podglądzie jajec pobierali krew w klinice na progesteron i estradiol

Lola79 lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Mi na pierwszym podglądzie jajec pobierali krew w klinice na progesteron i estradiol
    Aha ale przed czy po usg? Robią na każdej czy tylko 1?

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:

Mi pobierali dwa razy. Raz przed USG raz po USG.

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Mi pobierali tylko raz po usg

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm czyli jednej reguły nie ma. Wyniki są na miejscu?

‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ