Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Lonia wrote:Pytałam Chrostowskiego o suplementy dla mojego M, usłyszałam odpowiedź, że suplementy to bujda i nie ma sensu wydawać pieniędzy. U nas tylko 10%żywych plemników i 0% ruchu.
Ja bym Lonia spróbowała suplementów. Mój mąż mimo dobrego nasienia brał Salfazin. Do kwasu foliowego nie chciał się przekonać -
Hoho obudzila się ekipa. Tylko naszej mentorki coś brak
Mój dziś dostanie listę supli które jutro ma kupić. Średnio lubi brać jakiekolwiek tabsy jak to facet ale cóż cel vjest wzniosły będę musiała go oczywiście pilnować żeby brał regularnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:15
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Mialo byc cytuj nie lubie to. No normalnie chyba w końcu mu krzywdę zrobie za takie gadanie to pewnie według niego u nas stal sie cud i same sie poprawily hehe u nas wszystkie parametry nasienia sie poprawily oprocz morfologii
-
Suomi wrote:No i chyba faktycznie nie ma sensu wierzyć w suplementy i czekać na cud.
U nas jeszcze morfologia 1%, ruch szybki max 8% i reszta też do bani, ale ostatnio w moim wyniku biocenozy była uwaga: w materiale występują ruchome plemniki co kilka pól widzenia
Mój mąż akurat odbierał wyniki i najbardziej to przeżywał i się bardzo cieszył.
ale jesteś asSuomi lubi tę wiadomość
-
Mój brał androvit, brał promen- przez pół roku nic to nie dało (badaliśmy nasienie).
od jakiegoś czasu bierze tylko salfazin i daję mu kwas foliowy.
a od wskazówki dr o wit. D częstuję też tą witaminą mojego męża.
my nie mamy czasu już na eksperymenty ze suplementami.
ale nie przerywam mu salfazinu, kwasu foliowego i wit.D- niech bierze aż do skutku. W razie gdyby za pierwszym razem się nie udało to nie będzie miał przerwy w braniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:25
-
Mój od 10 miesięcy bierze androvit, Q10, kwas foliowy, wit C,wit D, selen, wit E w dużej dawce, macę, pił soki z granatów. Jak zaczynaliśmy suplementację miał niecałe 10 mln w całości, kilka miesięcy później było niecałe 2 mln w całości, później znowu trochę lepiej. W dniu punkcji miał 3,5 w całości. Mieliśmy także od androloga kurację: undextor + temaxifen ale w końcu zrezygnowaliśmy bo leki te mogą przynieść poprawę albo pogorszenie. Z tymi suplementami to myślę że nie mają większego znaczenia a raczej zaspakajają nasze sumienie że zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy.
Kometa, czy możesz moje testowanie dopisać do kalendarza ? Transfer był 21 więc betę zrobię chyba w sobotę.Lola79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
Graśka wrote:Mój od 10 miesięcy bierze androvit, Q10, kwas foliowy, wit C,wit D, selen, wit E w dużej dawce, macę, pił soki z granatów. Jak zaczynaliśmy suplementację miał niecałe 10 mln w całości, kilka miesięcy później było niecałe 2 mln w całości, później znowu trochę lepiej. W dniu punkcji miał 3,5 w całości. Mieliśmy także od androloga kurację: undextor + temaxifen ale w końcu zrezygnowaliśmy bo leki te mogą przynieść poprawę albo pogorszenie. Z tymi suplementami to myślę że nie mają większego znaczenia a raczej zaspakajają nasze sumienie że zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy.
Kometa, czy możesz moje testowanie dopisać do kalendarza ? Transfer był 21 więc betę zrobię chyba w sobotę.
ale to szybko zlecialo. Nie tak dawno miałaś kwalifikację a tu już testowanie
-
nick nieaktualny
-
ComeToMeBaby wrote:zapisałam, ale mi to wychodzi 9dpt. Jesteś pewna???
Raczej tak, 10dpt wypada w niedziele, wiec nie miałabym jak zrobić bety. Chyba że uda mi się wytrzymać do poniedziałku, ale wątpięszurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
Graśka wrote:Raczej tak, 10dpt wypada w niedziele, wiec nie miałabym jak zrobić bety. Chyba że uda mi się wytrzymać do poniedziałku, ale wątpię
Lepiej wytrzymaj do poniedziałku. Jak będzie za wcześnie to będziesz się stresować, a to nie jest wskazane.ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
ewa84 wrote:Bydgoszczanka jak tam samopoczucie?
Graska: wytrwałości
Dziękuję jakoś leci. Zmęczona jestem i senna. Czasami mnie brzuch pobolewa ale nie jest źle. Zachcianek nie mam ale na słodycze patrzeć nie mogę jeden plus. No i cycki bolą dość mocno. A jak tam u Ciebie? Jak się poczuwasz? -
nick nieaktualnyLola79 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Czy w trakcie stymulacji robione są w klinice badania hormonów? Jeśli tak to kiedy? Przed usg czy po?
Lola79 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny