X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Pytałam Chrostowskiego o suplementy dla mojego M, usłyszałam odpowiedź, że suplementy to bujda i nie ma sensu wydawać pieniędzy. U nas tylko 10%żywych plemników i 0% ruchu.

Ja bym Lonia spróbowała suplementów. Mój mąż mimo dobrego nasienia brał Salfazin. Do kwasu foliowego nie chciał się przekonać :-D

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoho obudzila się ekipa. Tylko naszej mentorki coś brak ;)

Mój dziś dostanie listę supli które jutro ma kupić. Średnio lubi brać jakiekolwiek tabsy jak to facet ale cóż cel vjest wzniosły ;) będę musiała go oczywiście pilnować żeby brał regularnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:15

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Mialo byc cytuj nie lubie to. No normalnie chyba w końcu mu krzywdę zrobie za takie gadanie :/ to pewnie według niego u nas stal sie cud i same sie poprawily hehe :-D u nas wszystkie parametry nasienia sie poprawily oprocz morfologii
    tak naprawdę u faceta wyniki mogą się zmieniać i co trzy miesiące. jeśli nie jest znana przyczyna kiepskich wyników i trudno do niej dojść to z wynikami jest jak na loterii. i nie ma dowodów na to, że akurat poprawiły cokolwiek suplementy. suplementy to nie leki- nie są objęte normami. Tak naprawdę w suplementach może być wszystko tylko nie to co opisane na opakowaniu. Kiedyś widziałam program typu "uwaga" o polskich suplementach diet. Także wiesz. Czynników wpływających na nasienie przez te 3 miesiące kiedy następuje produkcja i dojrzewanie spermy jest tak dużo że niemożliwe jest zbadanie ich realnego wpływu na nasienie. Nikt takich szerokich badań nie przeprowadził, bo nie ma w tym żadnego interesu. Leki- tak. Suplementy- nie.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    No postraszyc kara i polowa od razu sie znalazla hihi ;) a drugiej połowie na odzew daje czas do 22 pozniej poleca kary :-D
    od wlepiania kar na tym wątku jestem ja! wait.gif
    się tak nie rozpędzaj :P

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    No i chyba faktycznie nie ma sensu wierzyć w suplementy i czekać na cud.
    U nas jeszcze morfologia 1%, ruch szybki max 8% i reszta też do bani, ale ostatnio w moim wyniku biocenozy była uwaga: w materiale występują ruchome plemniki co kilka pól widzenia :)
    Mój mąż akurat odbierał wyniki i najbardziej to przeżywał i się bardzo cieszył.
    hahahaha w biocenozie??!!!
    ale jesteś as

Suomi lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brał androvit, brał promen- przez pół roku nic to nie dało (badaliśmy nasienie).
    od jakiegoś czasu bierze tylko salfazin i daję mu kwas foliowy.
    a od wskazówki dr o wit. D częstuję też tą witaminą mojego męża.

my nie mamy czasu już na eksperymenty ze suplementami.
    ale nie przerywam mu salfazinu, kwasu foliowego i wit.D- niech bierze aż do skutku. W razie gdyby za pierwszym razem się nie udało to nie będzie miał przerwy w braniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:25

c5e015d88e.png
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od 10 miesięcy bierze androvit, Q10, kwas foliowy, wit C,wit D, selen, wit E w dużej dawce, macę, pił soki z granatów. Jak zaczynaliśmy suplementację miał niecałe 10 mln w całości, kilka miesięcy później było niecałe 2 mln w całości, później znowu trochę lepiej. W dniu punkcji miał 3,5 w całości. Mieliśmy także od androloga kurację: undextor + temaxifen ale w końcu zrezygnowaliśmy bo leki te mogą przynieść poprawę albo pogorszenie. Z tymi suplementami to myślę że nie mają większego znaczenia a raczej zaspakajają nasze sumienie że zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy.

Kometa, czy możesz moje testowanie dopisać do kalendarza ? :D Transfer był 21 więc betę zrobię chyba w sobotę.

Lola79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Mój od 10 miesięcy bierze androvit, Q10, kwas foliowy, wit C,wit D, selen, wit E w dużej dawce, macę, pił soki z granatów. Jak zaczynaliśmy suplementację miał niecałe 10 mln w całości, kilka miesięcy później było niecałe 2 mln w całości, później znowu trochę lepiej. W dniu punkcji miał 3,5 w całości. Mieliśmy także od androloga kurację: undextor + temaxifen ale w końcu zrezygnowaliśmy bo leki te mogą przynieść poprawę albo pogorszenie. Z tymi suplementami to myślę że nie mają większego znaczenia a raczej zaspakajają nasze sumienie że zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy.

Kometa, czy możesz moje testowanie dopisać do kalendarza ? :D Transfer był 21 więc betę zrobię chyba w sobotę.

ale to szybko zlecialo. Nie tak dawno miałaś kwalifikację a tu już testowanie :)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    zapisałam, ale mi to wychodzi 9dpt. Jesteś pewna???

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jaka tu dziś cisza jest :)
    Julita mam pytanie Ty sobie sama obniżałaś TSH z tego co pamiętam bo też Ci się coś podwyższył - po ilu dniach robiłaś kolejne badanie w labie i wyszło Ci że jest ok?

• Graśka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    zapisałam, ale mi to wychodzi 9dpt. Jesteś pewna???

Raczej tak, 10dpt wypada w niedziele, wiec nie miałabym jak zrobić bety. Chyba że uda mi się wytrzymać do poniedziałku, ale wątpię :)

szurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Raczej tak, 10dpt wypada w niedziele, wiec nie miałabym jak zrobić bety. Chyba że uda mi się wytrzymać do poniedziałku, ale wątpię :)

Lepiej wytrzymaj do poniedziałku. Jak będzie za wcześnie to będziesz się stresować, a to nie jest wskazane.

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka jak tam samopoczucie?

Graska: wytrwałości :)

iv094x39ir3hgbzx.png

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Bydgoszczanka jak tam samopoczucie?

Graska: wytrwałości :)

Dziękuję jakoś leci. Zmęczona jestem i senna. Czasami mnie brzuch pobolewa ale nie jest źle. Zachcianek nie mam ale na słodycze patrzeć nie mogę :-D jeden plus. No i cycki bolą dość mocno. A jak tam u Ciebie? Jak się poczuwasz?

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Czy w trakcie stymulacji robione są w klinice badania hormonów? Jeśli tak to kiedy? Przed usg czy po?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Czy w trakcie stymulacji robione są w klinice badania hormonów? Jeśli tak to kiedy? Przed usg czy po?
    Mi na pierwszym podglądzie jajec pobierali krew w klinice na progesteron i estradiol

Lola79 lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Mi na pierwszym podglądzie jajec pobierali krew w klinice na progesteron i estradiol
    Aha ale przed czy po usg? Robią na każdej czy tylko 1?

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:

Mi pobierali dwa razy. Raz przed USG raz po USG.

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Mi pobierali tylko raz po usg

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm czyli jednej reguły nie ma. Wyniki są na miejscu?

‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ