X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    No mnie też pytał ile mam km do kliniki :) ogólnie jeśli chodzi o dojazdy to nasz Dr dziewczynom z daleka bardzo idzie na rękę i chwała mu za to bo jechać 300km jest wyczerpujące i kosztowne :)
    Dasz radę :) pomalutku będziesz wstrzykiwała i ani nie poczujesz. Ciekawe jak zareagujesz po takiej dawce. Jak już się zaczną zastrzyki to później reszta idzie jak burza ani się nie obejrzysz a już będziesz po transferze :D
    to chyba tylko ja jakos mam pod górkę u niego pod pierwszej wizyty i spodziewam sie ze bedzie chciał mnie przeciągnąć przez 3 wizyty usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    to chyba tylko ja jakos mam pod górkę u niego pod pierwszej wizyty i spodziewam sie ze bedzie chciał mnie przeciągnąć przez 3 wizyty usg.
    No coś Ty jak ci komórki ładnie urosną to nie widzę powodu żeby przeciagać Cie do trzech wizyt usg :) chyba że mu w oko wpadłaś hyhyhy

Lola79 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    No coś Ty jak ci komórki ładnie urosną to nie widzę powodu żeby przeciagać Cie do trzech wizyt usg :) chyba że mu w oko wpadłaś hyhyhy
    o nie nie bron Cie Panie Boze abym mu w oko wpadła :D

ewlinaaa85, ewa84 lubią tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania będzie dobrze:) ja miałam po 150j menopuru i mam problemy z jajnikami - reagują z opóźnieniem hehe :) poza tym każda wizyta u innego lekarza może wypaść i on decyduje kiedy kolejna :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    o nie nie bron Cie Panie Boze abym mu w oko wpadła :D
    Hehe udane jesteście :-D

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ania będzie dobrze:) ja miałam po 150j menopuru i mam problemy z jajnikami - reagują z opóźnieniem hehe :) poza tym każda wizyta u innego lekarza może wypaść i on decyduje kiedy kolejna :)
    Jakie tam problemy. Masz juniora pod serduchem a 4 w kolejce czekają :)

ewa84, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Ja to akurat mam bliziutko bo jakieś 150km więc myślę że usg nie od tego zależy a od ilości i wielkości wyhodowanych jajuszek :)
    035.gif

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    bo ty się już od początku na niego źle nastawiłaś ;)
    heh feromony wam się widocznie nie zgrały :P

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola- nie peniaj, cetrotide nie jest straszny.
    ja po pierwszym zastrzyku, tak jak w ulotce napisano, miałam niewielkie lekko szczypiące zaczerwienienie, średnicy około 2 cm. Trwało to tylko parę minut i zeszło. Drugi zastrzyk i dużo mniejsze szczypanie i obrzęk na 1 cm. Trzeci już chyba bez atrakcji. Uczucie i wygląd jakbyś wpadła w pokrzywy i lekko się drasnęła (nie mówimy o barszczu sosnowskiego :P ). Spokojnie- ogarniesz to.

Lola79, Lonia, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Lola- nie peniaj, cetrotide nie jest straszny.
    ja po pierwszym zastrzyku, tak jak w ulotce napisano, miałam niewielkie lekko szczypiące zaczerwienienie, średnicy około 2 cm. Trwało to tylko parę minut i zeszło. Drugi zastrzyk i dużo mniejsze szczypanie i obrzęk na 1 cm. Trzeci już chyba bez atrakcji. Uczucie i wygląd jakbyś wpadła w pokrzywy i lekko się drasnęła (nie mówimy o barszczu sosnowskiego :P ). Spokojnie- ogarniesz to.

Pewnie ze ogarnę ;)
    Bardziej się teraz pracą stresuje i tym że będę musiała ludziom wciskać kity ;
    akcja konspiracja ;)

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj jestem już zmęczona. mamę mam w szpitalu, dziś pół dnia załatwiałam jej różne rzeczy, w tym ogarnianie na izbie przyjęć, jeżdżenie po "wyprawkę" szpitalną, nakarmienie kota i takie tam. Złamała sobie rękę, leży na ortopedii, ręka w tymczasowym gipsie, jutro operacja bo na rtg widoczne są odłamki. Nieźle się załatwiła. Już ledwie na oczy widzę.

Także: czekam na jutro.
    Jutro Kometa powinna rozpocząć swój cykl crio. I jeśli wszystko dobrze pójdzie to teoretycznie od tego momentu będę już w ciąży ;) taaa daaam.
    tralala.gif

Lola79, Kayaa, ivf-ivf, Vanili, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    ale Ty kochana na każda stymulacje(o ile miałas szybciej przed ivf) reagowałaś z opóźnieniem ?

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalendarz dla kibiców:

FORUMOWE CIĄŻE: http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
    Julita75- 6.12.2015 transfer, Vanili- 13.12.2015 transfer, ewa84- 28.12.2015 transfer, Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, Kayaa- 31.12.2015 criotransfer

KALENDARZ KCIUKOWY:
    26.01 ComeToMeBaby- termin @ i rozpoczęcie cyklu criotransferowego
    28.01 Ewelina- scratching
    28.01 Lonia- I usg
    29.01 Ania1986- rozpoczęcie stymulacji
    30.01 Lola79- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
    30.01 Graśka- beta http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    04.02 migot_ka- wizyta kwalifikacyjna
    10.02 pabelka88- termin @ i rozpoczęcie stymulacji
    10.02 vioris- wizyta kwalifikacyjna
    10.02 Suomi- wizyta kwalifikacyjna
    19.02 Torunianka – termin @ i rozpoczęcie stymulacji
    19.02 Julita75- badania prenatalne http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif

Torunianka, Vanili lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ja dzisiaj jestem już zmęczona. mamę mam w szpitalu, dziś pół dnia załatwiałam jej różne rzeczy, w tym ogarnianie na izbie przyjęć, jeżdżenie po "wyprawkę" szpitalną, nakarmienie kota i takie tam. Złamała sobie rękę, leży na ortopedii, ręka w tymczasowym gipsie, jutro operacja bo na rtg widoczne są odłamki. Nieźle się załatwiła. Już ledwie na oczy widzę.

Także: czekam na jutro.
    Jutro Kometa powinna rozpocząć swój cykl crio. I jeśli wszystko dobrze pójdzie to teoretycznie od tego momentu będę już w ciąży ;) taaa daaam.
    tralala.gif
    Uuuuuu nie fajnie z tą ręką. To kciuki za sprawą operację i powrót do zdrowia. No proszę cykl ponownie zaczynasz. Ale Ty już na luzie bez klucia :) wyśpij się!

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Pewnie ze ogarnę ;)
    Bardziej się teraz pracą stresuje i tym że będę musiała ludziom wciskać kity ;
    akcja konspiracja ;)
    ja stwierdziłam ze sie rozchoruje na tydzień (powinno styknąc)przynajmniej na 3 pierwsze wizyty :P wiecie jakies grypsko albo zapalenie płuc takie abym musiała leżeć w lozku :)bo w innym wypadku podejrzewam ze byli by skłonni mnie ciągać do dzieciaka "chora" to będzie dla mnie najbezpieczniejsza opcja bo przecież mnie nie wyrzuca bo sie rozchorowałam , niania tez człowiek ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 21:47

ewa84 lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Uuuuuu nie fajnie z tą ręką. To kciuki za sprawą operację i powrót do zdrowia. No proszę cykl ponownie zaczynasz. Ale Ty już na luzie bez klucia :) wyśpij się!
    nom :) może jutro, może pojutrze, zobaczymy.
    dobranoc, uciekam powoli.

dzięki! kciuki przekażę mamie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 21:39

c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    ale Ty kochana na każda stymulacje(o ile miałas szybciej przed ivf) reagowałaś z opóźnieniem ?
    Miałam clo tylko z 8 cykli łącznie i zawsze na początku słabo rosły, generalnie u nas niepłodność idiopatyczna i zaburzenia pracy jajników.
    Chyba tylko ja i julita miałyśmy więcej usg.

Kometa: odpocznij, dużo zdrowia dla mamy

iv094x39ir3hgbzx.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Kometa zdrówka dla mamy :) Fajnie że już cykl zaczynasz :)

Ania opcja z chorobą chyba najlepsza :P jakaś zakazna najlepiej :P

Ja dziś byłam wreszcie na tym PCR. 150 zł lżejsza jestem :/ Pobrała położna, ale jednak wolę lekarza. No tak mi grzebała wziernikiem żeby szyjkę znaleźć :/ No i pobierała nie na szczoteczkę tylko na wacik... Powiedziała, że w różnych labach mają różne te wymazowki a u nich to badanie się robi taką. Już to pierdzielę. Serio mam dość tego badania już.

Powiem Wam, że strasznie mi się ciągnie to czekanie. Nie wiem na czym stoję, wiem że wydałam już 1000 zł na badania i jeszcze tyle czasu do wizyty. A brzuch mnie boli już 3 dzień i nie wiem co mi jest. Żeby się nie okazało, że coś mi się tam zrobiło bo się wkurzę :/

Mam jeszcze takie pytanie do Was. Miała któraś z Was kiedyś uraz piersi? Ja miałam ponad 1.5 roku temu i do teraz mnie boli to miejsce. Gin robił mi usg i nic w tym miejscu nie ma, no ale boli ciągle tak długo. Nie wiem ile jeszcze może trwać ten ból. Mówi, że mogło mi się tam jakieś zwłóknienie zrobić i dlatego boli. No ale ileż może jeszcze boleć? :(

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, sprawdzałam Tsh po tygodniu, a potem po kolejnym jeszcze od zmiany dawki

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa zdrowia dla mamy i powodzenia w cyklu crio :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 22:00

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ