Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Lola79 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Czy w trakcie stymulacji robione są w klinice badania hormonów? Jeśli tak to kiedy? Przed usg czy po?
Lola79 lubi tę wiadomość
-
Bydgoszczanka wrote:Dziękuję jakoś leci. Zmęczona jestem i senna. Czasami mnie brzuch pobolewa ale nie jest źle. Zachcianek nie mam ale na słodycze patrzeć nie mogę jeden plus. No i cycki bolą dość mocno. A jak tam u Ciebie? Jak się poczuwasz?
No to dobrze że bez mdłości i podobnych atrakcji
U mnie cycki też pobolewaja raz mniej innym razem wyć się chce
Ale to nic najgorsze są problemy trawienne jak narazie jeszcze jak sobie pozwolę na coś niedozwolonego to mnie wątroba boli, ale to skutki hiperki.Bydgoszczanka, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
Leki odebrane. Szokująca cena bez refundacji prawie 3800 zl.. tylko gdy zapytałam aptekarki o trzymanie Menopuru w lodówce byla zaskoczona bo nie dostała z hurtowni info. Mam nadzieję że lek będzie dobry kurde. Niby dostali to niedawnoz hurtowni ale domniemam ze trzymali w temp. Aptecznej..
-
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:hej kochane! ile razy miałyscie usg przed punkcja? A punkcje w jakim dniu cyklu?
im bardziej czytam historie ivf innych z podobnymi wynikami tym bardziej jestem przerazona i trace nadzieje ...
Ja postanowiłam wrzucic na luz kierując się maksyma co ma być to będzie. Jesteśmy pod okiem specjalistów. Zalapalysmy się na program ministerialny. Na rozwój sytuacji nie mamy wpływu. Mam koleżankę po 3 procedurach nieudanych. 4,5 roku walki. Wyniki dobre. Dziecka nie ma.
To co ona ma myśleć? Trzeba być twardym i wierzyć że się uda. Jak nie za 1 to za 2 razem. A jak trzeba będzie to 3 nawet
Nie nakręcam się na szybki sukces. Jeśli przyjdzie będzie radość jeśli trzeba będzie czekać nie będę czuła strasznego rozczarowania. .Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 19:25
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:hej kochane! ile razy miałyscie usg przed punkcja? A punkcje w jakim dniu cyklu?
im bardziej czytam historie ivf innych z podobnymi wynikami tym bardziej jestem przerazona i trace nadzieje ...
Ja miałam 1 usg w 6dc 2 usg w 10dc i punkcje w 12dc -
nick nieaktualnyAnia1986 wrote:hej kochane! ile razy miałyscie usg przed punkcja? A punkcje w jakim dniu cyklu?
im bardziej czytam historie ivf innych z podobnymi wynikami tym bardziej jestem przerazona i trace nadzieje ... -
Lola79 wrote:Myślę że dziewczyny które maja blisko usg mają w 6,8,10 dc punkcje w okolicy 13 dc. Te w daleka tylko 2 wizyty z usg. Tak kojarzę z forum
Lola79, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
ewa84 wrote:Ja mam 300km i miałam 6,8,10 punkcja 12 bo moje pęcherzyki 6dc były bez rewelacji i dlatego wizyta 8dc bez zmiany dawki leku i 8 były zdecydowanie lepsze
-
Myślę że odległość nie ma znaczenia, gdyby moje pęcherzyki były zadowalające nikt by mi nie kazał przychodzić często, po prostu były nierównej wielkości i była szansa na skorygowanie dawki mimo dobrego amh 4,26 moje jajniki nie zareagowały idealnie odrazu.
ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLola79 wrote:Myślę że dziewczyny które maja blisko usg mają w 6,8,10 dc punkcje w okolicy 13 dc. Te w daleka tylko 2 wizyty z usg. Tak kojarzę z forum
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 22:35
-
nick nieaktualnyLola79 wrote:Ewelina a u Ciebie niedługo scratching. Powiedz mi a jak z zastrzykamu Cetritide? Bo właśnie ulotkę czytam że 1 wstrzykiwanie ma być robione pod nadzorem lekarza. .
cetroide wszytkie tu robiłyśmy same bez nadzoru lekarza nie martw się łatwo się go miesza i robi. Ja zawsze pod skosem robiłam lekko i nie bolało wcaleLola79, ewa84, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Ja to akurat mam bliziutko bo jakieś 150km więc myślę że usg nie od tego zależy a od ilości i wielkości wyhodowanych jajuszek
-
nick nieaktualnyLola79 wrote:No to przede wszystkim. Ale lekarz pyta z tego co wiem właśnie o odległość od kliniki i czasem jeśli rokowania są dobre to jedną wizytę mniej daje parom z daleka. Mnie pytał tez skąd jestem i zaznaczył. Ja mam tylko 101 km więc luz blues. Oby moje jajniki dobrze pracowały. Trochę mnie przeraża dawka Menopuru ale jakoś to może przeżyje
Dasz radę pomalutku będziesz wstrzykiwała i ani nie poczujesz. Ciekawe jak zareagujesz po takiej dawce. Jak już się zaczną zastrzyki to później reszta idzie jak burza ani się nie obejrzysz a już będziesz po transferzeLola79 lubi tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:No mnie też pytał ile mam km do kliniki ogólnie jeśli chodzi o dojazdy to nasz Dr dziewczynom z daleka bardzo idzie na rękę i chwała mu za to bo jechać 300km jest wyczerpujące i kosztowne
Dasz radę pomalutku będziesz wstrzykiwała i ani nie poczujesz. Ciekawe jak zareagujesz po takiej dawce. Jak już się zaczną zastrzyki to później reszta idzie jak burza ani się nie obejrzysz a już będziesz po transferzeewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość