X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Hmm czyli jednej reguły nie ma. Wyniki są na miejscu?

Tak na miejscu. lekarz na kolejnej wizycie powie Ci co i jak.

Lola79 lubi tę wiadomość

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka wrote:
    Tak na miejscu. lekarz na kolejnej wizycie powie Ci co i jak.
    No to git ;) dziś odbieram leki i spokojnie czekam na @

Bydgoszczanka, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Czy w trakcie stymulacji robione są w klinice badania hormonów? Jeśli tak to kiedy? Przed usg czy po?
    Mi pobierali po każdym usg czyli 6,8,10 dc z tym że 10 sama zapytałam doktora czy też mam oddać krew:p

Lola79 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka wrote:
    Dziękuję jakoś leci. Zmęczona jestem i senna. Czasami mnie brzuch pobolewa ale nie jest źle. Zachcianek nie mam ale na słodycze patrzeć nie mogę :-D jeden plus. No i cycki bolą dość mocno. A jak tam u Ciebie? Jak się poczuwasz?

No to dobrze że bez mdłości i podobnych atrakcji :)

U mnie cycki też pobolewaja raz mniej innym razem wyć się chce :)
    Ale to nic :) najgorsze są problemy trawienne jak narazie jeszcze jak sobie pozwolę na coś niedozwolonego to mnie wątroba boli, ale to skutki hiperki.

Bydgoszczanka, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leki odebrane. Szokująca cena bez refundacji prawie 3800 zl.. tylko gdy zapytałam aptekarki o trzymanie Menopuru w lodówce byla zaskoczona bo nie dostała z hurtowni info. Mam nadzieję że lek będzie dobry kurde. Niby dostali to niedawnoz hurtowni ale domniemam ze trzymali w temp. Aptecznej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane! ile razy miałyscie usg przed punkcja? A punkcje w jakim dniu cyklu?

im bardziej czytam historie ivf innych z podobnymi wynikami tym bardziej jestem przerazona i trace nadzieje ...

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    hej kochane! ile razy miałyscie usg przed punkcja? A punkcje w jakim dniu cyklu?

im bardziej czytam historie ivf innych z podobnymi wynikami tym bardziej jestem przerazona i trace nadzieje ...
    Kobieto Ty mnie nie załamuj bo moje wyniki są gorsze ;)
    Ja postanowiłam wrzucic na luz kierując się maksyma co ma być to będzie. Jesteśmy pod okiem specjalistów. Zalapalysmy się na program ministerialny. Na rozwój sytuacji nie mamy wpływu. Mam koleżankę po 3 procedurach nieudanych. 4,5 roku walki. Wyniki dobre. Dziecka nie ma.
    To co ona ma myśleć? Trzeba być twardym i wierzyć że się uda. Jak nie za 1 to za 2 razem. A jak trzeba będzie to 3 nawet :)
    Nie nakręcam się na szybki sukces. Jeśli przyjdzie będzie radość jeśli trzeba będzie czekać nie będę czuła strasznego rozczarowania. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 19:25

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:

Ja miałam 1 usg w 6dc 2 usg w 10dc i punkcje w 12dc

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że dziewczyny które maja blisko usg mają w 6,8,10 dc punkcje w okolicy 13 dc. Te w daleka tylko 2 wizyty z usg. Tak kojarzę z forum :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:

W 6dc pierwsze usg w 9dc drugie usg w 11dc punkcja

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    W 6dc pierwsze usg w 9dc drugie usg w 11dc punkcja
    Ooo nieźle. Szybko jakoś. To daje nadzieję ze może i u mnie się skończy na 2 ;)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina a u Ciebie niedługo scratching. Powiedz mi a jak z zastrzykamu Cetritide? Bo właśnie ulotkę czytam że 1 wstrzykiwanie ma być robione pod nadzorem lekarza. .

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Myślę że dziewczyny które maja blisko usg mają w 6,8,10 dc punkcje w okolicy 13 dc. Te w daleka tylko 2 wizyty z usg. Tak kojarzę z forum :)
    Ja mam 300km i miałam 6,8,10 punkcja 12 bo moje pęcherzyki 6dc były bez rewelacji i dlatego wizyta 8dc bez zmiany dawki leku i 8 były zdecydowanie lepsze :)

Lola79, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ja mam 300km i miałam 6,8,10 punkcja 12 bo moje pęcherzyki 6dc były bez rewelacji i dlatego wizyta 8dc bez zmiany dawki leku i 8 były zdecydowanie lepsze :)
    No właśnie pewnie wiele czynników ma wpływ na ilość wizyt. Ważne żeby stymulacja dala dobry efekt. Ja mam blisko wiec raczej bez względu na pęcherzyki będę musiała jeździć co 2 dni. Ech juz bym chciała zacząc z jednej strony. Potem to przeleci szybko od 1 klucia. W pracy póki co nie mówiłam nic o tym ze będę się zwalniala czasem zobaczymy kiedy mnie @ odwiedzi. Może cześć wizyt w weekend wypadnie.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że odległość nie ma znaczenia, gdyby moje pęcherzyki były zadowalające nikt by mi nie kazał przychodzić często, po prostu były nierównej wielkości i była szansa na skorygowanie dawki :) mimo dobrego amh 4,26 moje jajniki nie zareagowały idealnie odrazu.

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Ja to akurat mam bliziutko bo jakieś 150km więc myślę że usg nie od tego zależy a od ilości i wielkości wyhodowanych jajuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 22:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Ewelina a u Ciebie niedługo scratching. Powiedz mi a jak z zastrzykamu Cetritide? Bo właśnie ulotkę czytam że 1 wstrzykiwanie ma być robione pod nadzorem lekarza. .
    No już w czwartek hyh aż mnie ciarki przechodzą na samą myśl :) zleciał mi ten miesiąc nie wiarygodnie szybko hehe
    cetroide wszytkie tu robiłyśmy same bez nadzoru lekarza :) nie martw się łatwo się go miesza i robi. Ja zawsze pod skosem robiłam lekko i nie bolało wcale :)

Lola79, ewa84, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Ja to akurat mam bliziutko bo jakieś 150km więc myślę że usg nie od tego zależy a od ilości i wielkości wyhodowanych jajuszek :)
    No to przede wszystkim. Ale lekarz pyta z tego co wiem właśnie o odległość od kliniki i czasem jeśli rokowania są dobre to jedną wizytę mniej daje parom z daleka. Mnie pytał tez skąd jestem i zaznaczył. Ja mam tylko 101 km więc luz blues. Oby moje jajniki dobrze pracowały. Trochę mnie przeraża dawka Menopuru ale jakoś to może przeżyje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    No to przede wszystkim. Ale lekarz pyta z tego co wiem właśnie o odległość od kliniki i czasem jeśli rokowania są dobre to jedną wizytę mniej daje parom z daleka. Mnie pytał tez skąd jestem i zaznaczył. Ja mam tylko 101 km więc luz blues. Oby moje jajniki dobrze pracowały. Trochę mnie przeraża dawka Menopuru ale jakoś to może przeżyje ;)
    No mnie też pytał ile mam km do kliniki :) ogólnie jeśli chodzi o dojazdy to nasz Dr dziewczynom z daleka bardzo idzie na rękę i chwała mu za to bo jechać 300km jest wyczerpujące i kosztowne :)
    Dasz radę :) pomalutku będziesz wstrzykiwała i ani nie poczujesz. Ciekawe jak zareagujesz po takiej dawce. Jak już się zaczną zastrzyki to później reszta idzie jak burza ani się nie obejrzysz a już będziesz po transferze :D

Lola79 lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    No mnie też pytał ile mam km do kliniki :) ogólnie jeśli chodzi o dojazdy to nasz Dr dziewczynom z daleka bardzo idzie na rękę i chwała mu za to bo jechać 300km jest wyczerpujące i kosztowne :)
    Dasz radę :) pomalutku będziesz wstrzykiwała i ani nie poczujesz. Ciekawe jak zareagujesz po takiej dawce. Jak już się zaczną zastrzyki to później reszta idzie jak burza ani się nie obejrzysz a już będziesz po transferze :D
    Juz się psychicznie nastawian na to wszystko. Klucie, pierwsza narkoza itd... kolejne życiowe wyzwania ;) dobrze że przez zimę na brzuszku więcej tłuszczyku. Amortyzacja większą będzie ;-)

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ