X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Bydgoszczanka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Hmm czyli jednej reguły nie ma. Wyniki są na miejscu?

Tak na miejscu. lekarz na kolejnej wizycie powie Ci co i jak.

Lola79 lubi tę wiadomość

hchy3e3kh4wwmhxc.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka wrote:
    Tak na miejscu. lekarz na kolejnej wizycie powie Ci co i jak.
    No to git ;) dziś odbieram leki i spokojnie czekam na @

Bydgoszczanka, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Czy w trakcie stymulacji robione są w klinice badania hormonów? Jeśli tak to kiedy? Przed usg czy po?
    Mi pobierali po każdym usg czyli 6,8,10 dc z tym że 10 sama zapytałam doktora czy też mam oddać krew:p

Lola79 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczanka wrote:
    Dziękuję jakoś leci. Zmęczona jestem i senna. Czasami mnie brzuch pobolewa ale nie jest źle. Zachcianek nie mam ale na słodycze patrzeć nie mogę :-D jeden plus. No i cycki bolą dość mocno. A jak tam u Ciebie? Jak się poczuwasz?

No to dobrze że bez mdłości i podobnych atrakcji :)

U mnie cycki też pobolewaja raz mniej innym razem wyć się chce :)
    Ale to nic :) najgorsze są problemy trawienne jak narazie jeszcze jak sobie pozwolę na coś niedozwolonego to mnie wątroba boli, ale to skutki hiperki.

Bydgoszczanka, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leki odebrane. Szokująca cena bez refundacji prawie 3800 zl.. tylko gdy zapytałam aptekarki o trzymanie Menopuru w lodówce byla zaskoczona bo nie dostała z hurtowni info. Mam nadzieję że lek będzie dobry kurde. Niby dostali to niedawnoz hurtowni ale domniemam ze trzymali w temp. Aptecznej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane! ile razy miałyscie usg przed punkcja? A punkcje w jakim dniu cyklu?

im bardziej czytam historie ivf innych z podobnymi wynikami tym bardziej jestem przerazona i trace nadzieje ...

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    hej kochane! ile razy miałyscie usg przed punkcja? A punkcje w jakim dniu cyklu?

im bardziej czytam historie ivf innych z podobnymi wynikami tym bardziej jestem przerazona i trace nadzieje ...
    Kobieto Ty mnie nie załamuj bo moje wyniki są gorsze ;)
    Ja postanowiłam wrzucic na luz kierując się maksyma co ma być to będzie. Jesteśmy pod okiem specjalistów. Zalapalysmy się na program ministerialny. Na rozwój sytuacji nie mamy wpływu. Mam koleżankę po 3 procedurach nieudanych. 4,5 roku walki. Wyniki dobre. Dziecka nie ma.
    To co ona ma myśleć? Trzeba być twardym i wierzyć że się uda. Jak nie za 1 to za 2 razem. A jak trzeba będzie to 3 nawet :)
    Nie nakręcam się na szybki sukces. Jeśli przyjdzie będzie radość jeśli trzeba będzie czekać nie będę czuła strasznego rozczarowania. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 19:25

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:

Ja miałam 1 usg w 6dc 2 usg w 10dc i punkcje w 12dc

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że dziewczyny które maja blisko usg mają w 6,8,10 dc punkcje w okolicy 13 dc. Te w daleka tylko 2 wizyty z usg. Tak kojarzę z forum :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:

W 6dc pierwsze usg w 9dc drugie usg w 11dc punkcja

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    W 6dc pierwsze usg w 9dc drugie usg w 11dc punkcja
    Ooo nieźle. Szybko jakoś. To daje nadzieję ze może i u mnie się skończy na 2 ;)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina a u Ciebie niedługo scratching. Powiedz mi a jak z zastrzykamu Cetritide? Bo właśnie ulotkę czytam że 1 wstrzykiwanie ma być robione pod nadzorem lekarza. .

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Myślę że dziewczyny które maja blisko usg mają w 6,8,10 dc punkcje w okolicy 13 dc. Te w daleka tylko 2 wizyty z usg. Tak kojarzę z forum :)
    Ja mam 300km i miałam 6,8,10 punkcja 12 bo moje pęcherzyki 6dc były bez rewelacji i dlatego wizyta 8dc bez zmiany dawki leku i 8 były zdecydowanie lepsze :)

Lola79, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ja mam 300km i miałam 6,8,10 punkcja 12 bo moje pęcherzyki 6dc były bez rewelacji i dlatego wizyta 8dc bez zmiany dawki leku i 8 były zdecydowanie lepsze :)
    No właśnie pewnie wiele czynników ma wpływ na ilość wizyt. Ważne żeby stymulacja dala dobry efekt. Ja mam blisko wiec raczej bez względu na pęcherzyki będę musiała jeździć co 2 dni. Ech juz bym chciała zacząc z jednej strony. Potem to przeleci szybko od 1 klucia. W pracy póki co nie mówiłam nic o tym ze będę się zwalniala czasem zobaczymy kiedy mnie @ odwiedzi. Może cześć wizyt w weekend wypadnie.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że odległość nie ma znaczenia, gdyby moje pęcherzyki były zadowalające nikt by mi nie kazał przychodzić często, po prostu były nierównej wielkości i była szansa na skorygowanie dawki :) mimo dobrego amh 4,26 moje jajniki nie zareagowały idealnie odrazu.

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Ja to akurat mam bliziutko bo jakieś 150km więc myślę że usg nie od tego zależy a od ilości i wielkości wyhodowanych jajuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 22:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Ewelina a u Ciebie niedługo scratching. Powiedz mi a jak z zastrzykamu Cetritide? Bo właśnie ulotkę czytam że 1 wstrzykiwanie ma być robione pod nadzorem lekarza. .
    No już w czwartek hyh aż mnie ciarki przechodzą na samą myśl :) zleciał mi ten miesiąc nie wiarygodnie szybko hehe
    cetroide wszytkie tu robiłyśmy same bez nadzoru lekarza :) nie martw się łatwo się go miesza i robi. Ja zawsze pod skosem robiłam lekko i nie bolało wcale :)

Lola79, ewa84, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Ja to akurat mam bliziutko bo jakieś 150km więc myślę że usg nie od tego zależy a od ilości i wielkości wyhodowanych jajuszek :)
    No to przede wszystkim. Ale lekarz pyta z tego co wiem właśnie o odległość od kliniki i czasem jeśli rokowania są dobre to jedną wizytę mniej daje parom z daleka. Mnie pytał tez skąd jestem i zaznaczył. Ja mam tylko 101 km więc luz blues. Oby moje jajniki dobrze pracowały. Trochę mnie przeraża dawka Menopuru ale jakoś to może przeżyje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    No to przede wszystkim. Ale lekarz pyta z tego co wiem właśnie o odległość od kliniki i czasem jeśli rokowania są dobre to jedną wizytę mniej daje parom z daleka. Mnie pytał tez skąd jestem i zaznaczył. Ja mam tylko 101 km więc luz blues. Oby moje jajniki dobrze pracowały. Trochę mnie przeraża dawka Menopuru ale jakoś to może przeżyje ;)
    No mnie też pytał ile mam km do kliniki :) ogólnie jeśli chodzi o dojazdy to nasz Dr dziewczynom z daleka bardzo idzie na rękę i chwała mu za to bo jechać 300km jest wyczerpujące i kosztowne :)
    Dasz radę :) pomalutku będziesz wstrzykiwała i ani nie poczujesz. Ciekawe jak zareagujesz po takiej dawce. Jak już się zaczną zastrzyki to później reszta idzie jak burza ani się nie obejrzysz a już będziesz po transferze :D

Lola79 lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    No mnie też pytał ile mam km do kliniki :) ogólnie jeśli chodzi o dojazdy to nasz Dr dziewczynom z daleka bardzo idzie na rękę i chwała mu za to bo jechać 300km jest wyczerpujące i kosztowne :)
    Dasz radę :) pomalutku będziesz wstrzykiwała i ani nie poczujesz. Ciekawe jak zareagujesz po takiej dawce. Jak już się zaczną zastrzyki to później reszta idzie jak burza ani się nie obejrzysz a już będziesz po transferze :D
    Juz się psychicznie nastawian na to wszystko. Klucie, pierwsza narkoza itd... kolejne życiowe wyzwania ;) dobrze że przez zimę na brzuszku więcej tłuszczyku. Amortyzacja większą będzie ;-)

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ