Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania, rozumiem, że piszesz w nerwach, ale:
komu/ czemu? ludziOM, dziadOM
to czy samorządy będą cokolwiek finansować zależy od ich budżetu, nie ma się co oszukiwać- również, a może przede wszystkim- od tego jacy ludzie zasiadają w takim samorządzie. Jeśli PISowcy to słabo to widzę.ivf-ivf lubi tę wiadomość
-
Mnie to się wydaje, że MZ przecież ma ogólną wiedzę na temat wszystkich ośrodków i łącznej liczby par. I oni wiedzą, że jeśli jakaś klinika nakwalifikowała nadprogramowo niż mogłaby ze swojego limitu to teraz muszą ratować sytuację i ograniczać kwalifikacje innym- no a został już tylko Artvimed i może ten Parens. Choć to wybitnie niesprawiedliwe i powinni to rozliczyć z tamtymi klinikami. Sytuacja patowa.
Suomi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Ania, rozumiem, że piszesz w nerwach, ale:
komu/ czemu? ludziOM, dziadOM
to czy samorządy będą cokolwiek finansować zależy od ich budżetu, nie ma się co oszukiwać- również, a może przede wszystkim- od tego jacy ludzie zasiadają w takim samorządzie. Jeśli PISowcy to słabo to widzę.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Dżizas, aż cała się trzęsę z nerwów Dzwoniliśmy do kliniki (tzn. mąż dzwonił, bo ja w pracy) i pani z recepcji wszystko potwierdza, a dostać się na wcześniejszy termin nie ma możliwości.
Cała nadzieja w doktorku ! Już do niego napisałam, jak nie odpisze to będę dzwonić, chociaż wiem, że to nieładnie przeszkadzać w urlopie, ale cóż, siła wyższa .
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny ja już wracam do domu posmyrana i wydrapana hyhy Pani Dr. Bardzo miła powiedziała mi że mam dwie piękne blastocysty A411 i jedną troszkę słabszą. Załamał mnie tylko troszkę fakt że, na monitoring mam do kliniki jeździć. Ale damy radę ważne że w końcu ryszyłam
szurusiowa, Ania1986, Suomi, ComeToMeBaby, Vanili, Saramago, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuomi wrote:Dżizas, aż cała się trzęsę z nerwów Dzwoniliśmy do kliniki (tzn. mąż dzwonił, bo ja w pracy) i pani z recepcji wszystko potwierdza, a dostać się na wcześniejszy termin nie ma możliwości.
Cała nadzieja w doktorku ! Już do niego napisałam, jak nie odpisze to będę dzwonić, chociaż wiem, że to nieładnie przeszkadzać w urlopie, ale cóż, siła wyższa .Suomi lubi tę wiadomość
-
no to jeszcze nam zostały dziś dwa meldunki:
KALENDARZ KCIUKOWY:
28.01 Ewelina- scratching
28.01 Lonia- I usg
28.01 Ewa84- usg ciążowe http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
Ja uciekam, będę pewnie wieczorem.
Trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 10:02
-
nick nieaktualny
-
Dzwoniliśmy do MZ i powiedzieli, że aneksy do niektórych klinik zostały już wysłane (zakładam, że do naszej na pewno) i nie ma terminu w jakim mają być podpisane, ale klinikom będzie zależeć, żeby zrobić to jak najszybciej, bo dopiero po podpisaniu i otrzymaniu aneksów przez MZ będą dostawać kasę za procedury. Artvimed na pewno nie będzie wstrzymywać obrotu pieniędzmi, tylko dlatego, że parę par czeka na wizytę kwalifikacyjną
Chruścik nie odpisuje póki co, a dodzwonić się nie da na komórkę, co jest w pełni zrozumiałe. Kurde, kurde jak żyć? ;/
Ewelina, dobrze, ze chociaż u Ciebie dobre wieści. Super, że smyranko było fajneewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
No tak ja sobie z od zrobiłam do... I wyszło jak wyszło...
Podejrzewam że ile zdąża tyle wizyt przeniosą na już. My z kometą też miałyśmy przesunięte wizyty bo coś się działo. Tak więc pilnujcie telefonów dziewczyny
Ewelina; super informacje zaraz zaczynasz działać
Ją po wizycie... Mamy 2 serduszka biją miarowo, maluchy maja po 10 mm są oddzielone, na chwilę obecną rozwijają się prawidłowo i nie ma ryzyka zrostu
Bosz mój mąż padnie..szurusiowa, Suomi, ComeToMeBaby, Lola79, Vanili, Torunianka, ewlinaaa85, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewa!!!!! Wspaniałe wieści!!!!! 2 serduszka!!!!!!!!!!!!
ewa84 lubi tę wiadomość
-
ewa84 wrote:Ją po wizycie... Mamy 2 serduszka biją miarowo, maluchy maja po 10 mm są oddzielone, na chwilę obecną rozwijają się prawidłowo i nie ma ryzyka zrostu
Bosz mój mąż padnie..
teraz będę ci wstawiać po dwa smoczki w kalendarzu hahahaa
gratulacje!
p.s. a jak ty przyswoiłaś sobie informację, że jednak dwa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 11:15
Vanili, ewa84, ewlinaaa85, Saramago lubią tę wiadomość
-
ewa84 wrote:No tak ja sobie z od zrobiłam do... I wyszło jak wyszło...
Podejrzewam że ile zdąża tyle wizyt przeniosą na już. My z kometą też miałyśmy przesunięte wizyty bo coś się działo. Tak więc pilnujcie telefonów dziewczyny
Ewelina; super informacje zaraz zaczynasz działać
Ją po wizycie... Mamy 2 serduszka biją miarowo, maluchy maja po 10 mm są oddzielone, na chwilę obecną rozwijają się prawidłowo i nie ma ryzyka zrostu
Bosz mój mąż padnie..
jednojajowe, identyczne hihi. Ja pitole. To się nazywa fart!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 11:25
ewa84 lubi tę wiadomość
-
ewa84 wrote:
Bosz mój mąż padnie..
Serdeczne gratulacje Ewka ♥♥♥
To potwierdza że nauka nie ma wpływu na wszystko bo jest jeszcze natura która ma dużo do powiedzenia i jak ktoś pierdoli farmazony o ivf ze można "zrobić" wszystko to to jest po prostu debil.
Ps a ja od wczoraj znowu w moim "ulubionym hoteliku" szpitalnym
Jajnik znowu poszalal i było groźnie wiec wolałam się zapakować i jechać póki sytuacja nie była tak tragiczna jak ostatnio. I tak czuję się strasznie:( w domu myślałam, że powoli wraca do normy ale nic się nie zmieniło odkąd tydzień temu wyszłam stąd:((ewa84 lubi tę wiadomość
-
Dzwoniłam do Chrosta, potwierdził że wszystko jest wstrzymane a po podpisaniu aneksu refundowane in vitro zostanie zaprzestane. Dziady z Pisu, gnoje, brak słów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków
13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków , brak mrozaków