X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    napisała?;)
    Tak, na priv.
    Dzięki za akcję ratunkową.

Dowiedziałam się, że ten płyn to może być reakcja na lek. Niepożądana zresztą. Będę musiała na to uważać w poniedziałek. Tymczasem zmieniłam miejsce aplikacji estrofemu :-P

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Ramiona mam znowu w siniakach i takie twarde się miejscami zrobily.
    Brzuch dość napiety i cały w zrostach a do tego mąż ma juz opór robic w brzuch.
    Boczki strasznie mnie bolały jak testowalam za radą Komety.
    I tak mnie oswiecilo z tymi udami... może jutro wypróbuję nową opcję :)

thx
    Tak, ja też gdzieś czytałam o udach.

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) ale dzisiaj tu ciszzzzaaa ! Jak tam wasze samopoczucie i zmagania w stymulacji? ja nadal cierpliwie czekam na dzień "betowania" i pierwszy raz z 3 transferów nie testuje wcześniej i staram się nie świrować. Co do samopoczucia to kompletnie bez zmian i nie mam żadnej intuicji która by mi podpowiedziała powodzenie badź fiasko tego transferu. Jeszcze 4 długie doby przede mna.

ComeToMeBaby, szurusiowa lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Mnie też ale cieszę się że to już prawie koniec :)
    już się zachowuje jak dziecko, które nie chce wejść do gabinetu do lekarza jak tylko zbliża się 21... ech

Co do crinone na polnej w szpitalu też nie byli zorientowani co to jest i do czego mimo że tlumaczylam. Myślałam, że padne jak na ochodzie jakaś laska przy prof palnela ze biorę to doustnie hyhy a o dostinexie też im wspominałam, bo tak Chrustu mi radził w grudniu ale tez to olali. Moj gin stwierdził, że za późno na dostinex.

Teraz się nie martwimy jajcami bo zaraz będą się chować za macice i kij im czy się zmniejsza czy nie i tak ich nie zobaczymy. Jednego już ledwo znalazł. No i dobrze, oby nie bolały :)

No ja ostatecznie też nie kupiłam bo 5 dowiedziałam się ze mam receptę załatwić i mąż ja miał wieczorem w jednej aptece mógł zamówić w dwóch kolejnych nie było, a 6 dostałam zjebke w szpitalu ze już rano powinnam wziąść i że w czwartek to już za późno będzie i bez sensu, a to akurat święto było! Gin u którego byłam stwierdził że powinnam to dostać jak trafiłam do szpitala, No ale szpitale nie mają większości leków które brałam... Porażka, poza tym cena tego leku zabija...

Ja dziś czuję się fatalnie a muszę ogarnąć mieszkanie :(

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :) ale dzisiaj tu ciszzzzaaa ! Jak tam wasze samopoczucie i zmagania w stymulacji? ja nadal cierpliwie czekam na dzień "betowania" i pierwszy raz z 3 transferów nie testuje wcześniej i staram się nie świrować. Co do samopoczucia to kompletnie bez zmian i nie mam żadnej intuicji która by mi podpowiedziała powodzenie badź fiasko tego transferu. Jeszcze 4 długie doby przede mna.
    I bardzo dobrze! Spokój jest ważny:) Dasz radę te cztery dni:)
    Na pewno będzie dobrze:)

Lonia lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :D
    Ja nie przechodzę ani stymulacji anie nie czekam na betowanie hyhy za to moja @ tak daje mi w kość jak nigdy :) i pomyśleć że, tak na nią czekałam hihi
    U mnie dość pracowita sobota - mam bojowe zadanie :) upiec trzy ciasta teściowej na urodziny jestem już zmęczona teraz przerwa na kawkę i zaczynam kończyć jedno, drugie się piecze a trzecie zostało nietknięte jeszcze :)
    Miłej soboty wam życzę
    Lonia, Ania a wam cierpliwości do betowania :P

Lonia, Vanili, ComeToMeBaby, szurusiowa lubią tę wiadomość

• Vanili Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaa trzy ciasta? ! Omg! Jesteś wieeelka :)
    Mogłabym zrobić trzy rodzaje mięs i sałatki ale piec yyy to nie moja mocna strona.
    Lubię gotować na "oko" a słodkie tego nie lubi hyhy

Dobry domowy serniczek to bym zjadła :)

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Jaaaaa trzy ciasta? ! Omg! Jesteś wieeelka :)
    Mogłabym zrobić trzy rodzaje mięs i sałatki ale piec yyy to nie moja mocna strona.
    Lubię gotować na "oko" a słodkie tego nie lubi hyhy

Dobry domowy serniczek to bym zjadła :)
    Haha z tym serniczkiem to trafiłaś, jeszcze 15 minutek i będę go wyciągała z piekarnika :)

Edit: Najlepsze będzie ostatnie :D bo ze szpinakiem hyhy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 13:00

ComeToMeBaby, Vanili lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem od konkretów. Słodkie robię rzadko. O tym ze szpinakiem słyszałam :-) ja robiłam z buraków - czekoladowe brownie.

Latałam dziś po aptekach po estrofem. Byłam w pięciu (!). Dobrze, że wszystkie w miarę blisko... I pytałam też o crinone. Sieciówki, zauważyłam, olewają temat. Nie ma w hurtowniach i chu. Ewentualnie zadzwonią gdzieś tam i zapytają. Zamówić od Mercka to już sztuka niedostępna dla przeciętnego farmaceuty. Przyjemnie zostałam obsluzona w jednej aptece gdzie ostatnio pytałam. Pani sprawdziła, w systemie oczywiście brak, powiedziała, że nie ma dostępu do Mercka ale wzięła tel do mnie i obiecała w pn dzwonić. Weszłam tam do nich dzisiaj w poszukiwaniu estrofemu i zapytałam. O dziwo działała już w tej sprawie, tylko czeka na kontakt przedstawiciela. Będzie dzwonić do mnie w poniedziałek. No to fajnie. Prywaciarze mają jednak indywidualne podejście do zadań specjalnych, sieciówki zazwyczaj mają to gdzieś.

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s. Lonia - jestem z ciebie dumna!

Naleję więc sobie lampkę wina. O.

Lonia, ewlinaaa85, ewa84, Vanili lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski. Ja mam dziś wqrw na maxa. Oberwalo się wszystkim domownikom łącznie z psem :/
    Nie wiem czy to wina leków czy stresu czy jednego i drugiego. Nie chce mi się totalnie nic. A sprzątanie czeka. Jestem wściekła jak osa dziś. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 13:49

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sernik ja poproszę :)
    Ewelina znowu przez Ciebie mam slinotok...

Kometa: w tych prywatnych jeszcze dobrze trafić na kierownika bo inaczej też może być różnie :/

Lola: witam w gronie też mam taki dzień ;p ale jak wzięłam się trochę za robotę polepszylo mi się :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, ewa: tralala.gif

Ja dziś upiekę jakieś ciacho na białkach. Mam smaka. Albo jutro to będzie na Walentynki ;) Ostatnio robiliśmy kogel mogel (tzn mój mąż robił bo robi je po mistrzowsku, ja najbardziej lubię wersję z samych żółtek) i zostało nam z 8 białek. Proste, szybkie, zawsze wychodzi. Nawet mi- takiej kuternodze cukierniczej ;)

Vanili, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze tez coś porobić. Za chwilę będę miała chatę wolną. To ogarnę mieszkanie i włosy zafarbuje może. Wieczorem kupie wino mam nadzieje że mi w niczym nie zaszkodzi. I jakiś wieczór kinowy. Z domu za bardzo wychodzić nie mogę bo w l4 mam wpisane leżeć. No to leżę 2 dzień i już odlezyn dostaję. Żeby już był poniedziałek. Chciałabym wiedzieć na czym stoję.
    Strasznie stresujące to czekanie :/
    Pociesza mnie myśl że jeśli się nie uda to jest szansa na 2 procedurę.
    Normalnie z nerwów mam jakieś palpitacje serca :/

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkim nerwowym, zmartwionym, szukającym zaczepki ;) przesyłam:
    hug12.gif

ewa84, Lola79, Ania1986, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! Ja dzis mam dzien lenia, mężu ma wolne i w zadaniu ma posprzatanie calej chaty, przebranie poscieli itd. To co ja mam co tydzień, ile sie nagadal to jego! Ale co, Ania ma sie nie forsowac, to z tego korzysta ;)

Lola79, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam artykuł na naszym bocianie, z 2002 roku:
    http://www.nasz-bocian.pl/node/22

Fragment:
    Poczęcie pod szkiełkiem - Aby u bezpłodnej kobiety nastąpiła owulacja, pacjentka musi przyjąć około dwudziestu ampułek leku (jedna kosztuje niemal 180 zł) zawierającego hormon folikulotropowy - mówi Bartosz Chrostowski, przedstawiciel jednej z firm produkujących farmaceutyki rekombinowane.

a przy okazji: bezpłodnej? chyba niepłodnej. ktoś dał tu ciała :P

c5e015d88e.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Lola, ewa: tralala.gif

Ja dziś upiekę jakieś ciacho na białkach. Mam smaka. Albo jutro to będzie na Walentynki ;) Ostatnio robiliśmy kogel mogel (tzn mój mąż robił bo robi je po mistrzowsku, ja najbardziej lubię wersję z samych żółtek) i zostało nam z 8 białek. Proste, szybkie, zawsze wychodzi. Nawet mi- takiej kuternodze cukierniczej ;)
    O boszeee Kometa jak mogłaś ?? Ciężarnej przypomnieć przysmak dzieciństwa.
    Ostatnio takie pyszności jadłam w wieku 6 lat u babci na wsi z domowego jaja... ech jakby to było wczoraj.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://195.150.96.49/rozmowy/co-oferuje-naprotechnologia/
    wywiad z doktorkiem ;)

przedstawiciel? :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 15:20

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    O boszeee Kometa jak mogłaś ?? Ciężarnej przypomnieć przysmak dzieciństwa.
    Ostatnio takie pyszności jadłam w wieku 6 lat u babci na wsi z domowego jaja... ech jakby to było wczoraj.
    znaczy mówisz o koglu moglu? uwielbiam w wykonaniu mojego męża. z dodatkiem kakao...
    przepraszam, nie bij :P

Vanili lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ