WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    http://195.150.96.49/rozmowy/co-oferuje-naprotechnologia/
    wywiad z doktorkiem ;)

przedstawiciel? :O
    to już ktoś tu pokazywał.
    no- przedstawiciel jednej z firm produkujących farmaceutyki rekombinowane

każdy od czegoś musi zaczynać, no nie? :P

Lola79 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieźle! Ja chyba przeoczyłem ten wywiad prędzej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi to się wydaje ze on nadal jest przedstawicielem albo ma duze profity z wciskania tego żelu. Bo jakby byl taki super hiper ten żel to byl by znany przez wielu lekarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 16:48

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    http://195.150.96.49/rozmowy/co-oferuje-naprotechnologia/
    wywiad z doktorkiem ;)

przedstawiciel? :O
    Anna M-D slap.gif

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    A mi to się wydaje ze on nadal jest przedstawicielem albo ma duze profity z wciskania tego żelu. Bo jakby byl taki super hiper ten żel to byl by znany przez wielu lekarzy.

http://biopharma.merckgroup.com/en/products/fertility/fertility.html
    No, to już wszystko wiadomo :

Merck is the only drug-maker to offer a full portfolio of fertility drugs for every stage of the reproductive cycle and recombinant versions of the three hormones needed to treat infertility:

Recombinant human follicle stimulating hormone (GONAL-f®)
    Recombinant human luteinizing hormone (Luveris®)
    Recombinant human chorionic gonadotropin (Ovidrel®/Ovitrelle®)
    Combined recombinant human follicle stimulating hormone and recombinant human luteinizing hormone (Pergoveris®)
    Progesterone gel (Crinone® 8%)
    Cetrorelix acetate (Cetrotide®)

Ania1986 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    http://biopharma.merckgroup.com/en/products/fertility/fertility.html
    No, to już wszystko wiadomo :

Merck is the only drug-maker to offer a full portfolio of fertility drugs for every stage of the reproductive cycle and recombinant versions of the three hormones needed to treat infertility:

Recombinant human follicle stimulating hormone (GONAL-f®)
    Recombinant human luteinizing hormone (Luveris®)
    Recombinant human chorionic gonadotropin (Ovidrel®/Ovitrelle®)
    Combined recombinant human follicle stimulating hormone and recombinant human luteinizing hormone (Pergoveris®)
    Progesterone gel (Crinone® 8%)
    Cetrorelix acetate (Cetrotide®)
    no właśnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh co za szpiegostwo :) jesteście przeudane

ComeToMeBaby, Lonia, Ania1986 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Heheh co za szpiegostwo :) jesteście przeudane
    Oj tam, oj tam. To wszystko są informacje publiczne. Trzeba tylko poszperać.

Ania1986 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety mam pytanie. W którym momencie para decyduje się na podanie 1 lub 2 zarodków? Oczywiście kobiety 35+
    Bo to chyba dopiero można decydować jak juz wiadomo czy są w ogóle zarodki?
    Ja się modlę o choć jednego blastusia silnego :)

Lonia lubi tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Kobiety mam pytanie. W którym momencie para decyduje się na podanie 1 lub 2 zarodków? Oczywiście kobiety 35+
    Bo to chyba dopiero można decydować jak juz wiadomo czy są w ogóle zarodki?
    Ja się modlę o choć jednego blastusia silnego :)
    Nie mam pojęcia w którym momencie się taka decyzje podejmuje. Zastanawiam się czy w przypadku kiedy kobieta ma lat 30 przeszła 2 nieudane procedury icsi, imsi to czy przy ewentualnie trzeciej spełnia wyjatkowe warunki do podania dwóch zarodków. Spróbuje negocjować jeśli nam się teraz nie uda no i pod warunkiem, że uzyskamy zarodki a nie tak jak przy tej procedurze :(

żeby nie zwariować wzięliśmy się z moim M za urzadzanie pokoju gościnnego, który do wczoraj pełnił rolę graciarni. A obecny gościnny jest moim wymarzonym dziecięcym. Także po środzie będzie wiadomo czy będę miała dwa pokoje gościnne czy kolejny remont w ciagu 9 miesięcy ;)

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wydaje mi się ze przy 3 podejściu dopuszcza się podanie 2 zarodków. Mam jednak nadzieję że y Ciebie to nie będzie już konieczne :)

Mnie gryzie inny temat. To czekanie do 5 doby. Bo jeśli z 3 zarodków zostałby po 2 dniach jeden to powinni informować i przyspieszyć transfer na 3 dobę. Żeby dać jakakolwiek szansę na zapłodnienie.
    Zmartwilo mnie info Torunianki. Czemu czekali 5 dni z informacją że żaden zarodek nie przeżył skori to wiedzieli i wiele prędzej.

Strasznie dowiedzieć się tak późno że transferu nie będzie :/

Mam już schiz.

A was jak i kiedy informowali o ilości i podziałach zarodkow? Tylko dzień po punkcji u dzień przed transferem? Martwi mnie że do blastocyty dojrzewa nawet nie połowa zaplodnionych komórek :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 19:58

Lonia lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia - nie, nie spełnia. Oprócz wieku są szczególne przyczyny medyczne. Nie są nimi nieudane ivf.

Decyzja najpóźniej w dniu transferu, zdaje mi się. A to chyba też zależy od tego czy mrożone były pojedynczo czy podwójnie. Tzn nie praktykuje się raczej mrożenia podwójnego, aby potem rozmrozić, podać jeden i zamrozić ponownie drugi. Nie wiem też czy podaje się dwa pojedynczo mrożone zarodki po ich rozmrożeniu - siedzą w osobnych słomkach. Chociaż - zdarza się, że czasem zarodek zostaje w slomce i trzeba powtórzyć podanie. Pewnie jest to wszystko możliwe. Jedno jest pewne: muszą zdążyć je rozmrozić :-P przed transferem wypełnia się kolejne dokumenty.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Lonia wydaje mi się ze przy 3 podejściu dopuszcza się podanie 2 zarodków. Mam jednak nadzieję że y Ciebie to nie będzie już konieczne :)

Mnie gryzie inny temat. To czekanie do 5 doby. Bo jeśli z 3 zarodków zostałby po 2 dniach jeden to powinni informować i przyspieszyć transfer na 3 dobę. Żeby dać jakakolwiek szansę na zapłodnienie.
    Zmartwilo mnie info Torunianki. Czemu czekali 5 dni z informacją że żaden zarodek nie przeżył skori to wiedzieli i wiele prędzej.

Strasznie dowiedzieć się tak późno że transferu nie będzie :/

Mam już schiz.

A was jak i kiedy informowali o ilości i podziałach zarodkow? Tylko dzień po punkcji u dzień przed transferem? Martwi mnie że do blastocyty dojrzewa nawet nie połowa zaplodnionych komórek :/
    Ja miałam telefon codziennie.

Naprawde Torunianka dostala info o zatrzymaniu juz na samym poczatku dopiero 5 dobie?!

Torunianka lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam telefon dzień po - ile było kumulusów, dojrzałych, ile się zaplodniło. A potem drugi telefon już dotyczył blastek. Nie było telefonów pomiędzy.

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Ja miałam telefon codziennie.

Naprawde Torunianka dostala info o zatrzymaniu juz na samym poczatku dopiero 5 dobie?!
    No tak przynajmniej zrozumiałam jak pisała. Ania Ty sama dziennie dzwoniłas?
    Do mnie dzwoniła ta młoda Pani embriolog i powiedziała ze zadzwonia w poniedziałek umówić się na transfer. Ale do poniedziałku może się tyle wydarzyć :/

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ja miałam telefon dzień po - ile było kumulusów, dojrzałych, ile się zaplodniło. A potem drugi telefon już dotyczył blastek. Nie było telefonów pomiędzy.
    A ile miałas kumulusow, ile zaplodnionych? Bo ostatecznie masz 2 mrożone blastki prawda?

• Graśka Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta HCG po 4 dniach 3534, czyli nawet nie przyrosła 100 %. Pozostaje czekanie na USG we wtorek.

ewa84 lubi tę wiadomość

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    No tak przynajmniej zrozumiałam jak pisała. Ania Ty sama dziennie dzwoniłas?
    Do mnie dzwoniła ta młoda Pani embriolog i powiedziała ze zadzwonia w poniedziałek umówić się na transfer. Ale do poniedziałku może się tyle wydarzyć :/
    Nie oni do mnie dzwonili. Mysle ze jak telefon milczy to jednak maluchy sie rozwija:) Wiesz u mnie był 1 to moze inne procedury informowania maja

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Nie oni do mnie dzwonili. Mysle ze jak telefon milczy to jednak maluchy sie rozwija:) Wiesz u mnie był 1 to moze inne procedury informowania maja
    Tez mi się wydaje że jak jest 1 to informują na bieżąco jednak. No nic do poniedziałku zwariuje chyba :) Myślałam żeby napisać do dr Ch ale podejrzewam że to już nie jego działka i nie będzie mógł udzielić info.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graska: oby tak dalej! :)
    Lola: do mnie również dzwonili dzień po punkcji i dzień przed transferem i jeszcze po transferze wieczorem jak mrozili blastki a że spałam i nie odebrałam to następnego dnia rano :)

Lola79 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ