X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    http://195.150.96.49/rozmowy/co-oferuje-naprotechnologia/
    wywiad z doktorkiem ;)

przedstawiciel? :O
    to już ktoś tu pokazywał.
    no- przedstawiciel jednej z firm produkujących farmaceutyki rekombinowane

każdy od czegoś musi zaczynać, no nie? :P

Lola79 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieźle! Ja chyba przeoczyłem ten wywiad prędzej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi to się wydaje ze on nadal jest przedstawicielem albo ma duze profity z wciskania tego żelu. Bo jakby byl taki super hiper ten żel to byl by znany przez wielu lekarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 16:48

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    http://195.150.96.49/rozmowy/co-oferuje-naprotechnologia/
    wywiad z doktorkiem ;)

przedstawiciel? :O
    Anna M-D slap.gif

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    A mi to się wydaje ze on nadal jest przedstawicielem albo ma duze profity z wciskania tego żelu. Bo jakby byl taki super hiper ten żel to byl by znany przez wielu lekarzy.

http://biopharma.merckgroup.com/en/products/fertility/fertility.html
    No, to już wszystko wiadomo :

Merck is the only drug-maker to offer a full portfolio of fertility drugs for every stage of the reproductive cycle and recombinant versions of the three hormones needed to treat infertility:

Recombinant human follicle stimulating hormone (GONAL-f®)
    Recombinant human luteinizing hormone (Luveris®)
    Recombinant human chorionic gonadotropin (Ovidrel®/Ovitrelle®)
    Combined recombinant human follicle stimulating hormone and recombinant human luteinizing hormone (Pergoveris®)
    Progesterone gel (Crinone® 8%)
    Cetrorelix acetate (Cetrotide®)

Ania1986 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    http://biopharma.merckgroup.com/en/products/fertility/fertility.html
    No, to już wszystko wiadomo :

Merck is the only drug-maker to offer a full portfolio of fertility drugs for every stage of the reproductive cycle and recombinant versions of the three hormones needed to treat infertility:

Recombinant human follicle stimulating hormone (GONAL-f®)
    Recombinant human luteinizing hormone (Luveris®)
    Recombinant human chorionic gonadotropin (Ovidrel®/Ovitrelle®)
    Combined recombinant human follicle stimulating hormone and recombinant human luteinizing hormone (Pergoveris®)
    Progesterone gel (Crinone® 8%)
    Cetrorelix acetate (Cetrotide®)
    no właśnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh co za szpiegostwo :) jesteście przeudane

ComeToMeBaby, Lonia, Ania1986 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Heheh co za szpiegostwo :) jesteście przeudane
    Oj tam, oj tam. To wszystko są informacje publiczne. Trzeba tylko poszperać.

Ania1986 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety mam pytanie. W którym momencie para decyduje się na podanie 1 lub 2 zarodków? Oczywiście kobiety 35+
    Bo to chyba dopiero można decydować jak juz wiadomo czy są w ogóle zarodki?
    Ja się modlę o choć jednego blastusia silnego :)

Lonia lubi tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Kobiety mam pytanie. W którym momencie para decyduje się na podanie 1 lub 2 zarodków? Oczywiście kobiety 35+
    Bo to chyba dopiero można decydować jak juz wiadomo czy są w ogóle zarodki?
    Ja się modlę o choć jednego blastusia silnego :)
    Nie mam pojęcia w którym momencie się taka decyzje podejmuje. Zastanawiam się czy w przypadku kiedy kobieta ma lat 30 przeszła 2 nieudane procedury icsi, imsi to czy przy ewentualnie trzeciej spełnia wyjatkowe warunki do podania dwóch zarodków. Spróbuje negocjować jeśli nam się teraz nie uda no i pod warunkiem, że uzyskamy zarodki a nie tak jak przy tej procedurze :(

żeby nie zwariować wzięliśmy się z moim M za urzadzanie pokoju gościnnego, który do wczoraj pełnił rolę graciarni. A obecny gościnny jest moim wymarzonym dziecięcym. Także po środzie będzie wiadomo czy będę miała dwa pokoje gościnne czy kolejny remont w ciagu 9 miesięcy ;)

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wydaje mi się ze przy 3 podejściu dopuszcza się podanie 2 zarodków. Mam jednak nadzieję że y Ciebie to nie będzie już konieczne :)

Mnie gryzie inny temat. To czekanie do 5 doby. Bo jeśli z 3 zarodków zostałby po 2 dniach jeden to powinni informować i przyspieszyć transfer na 3 dobę. Żeby dać jakakolwiek szansę na zapłodnienie.
    Zmartwilo mnie info Torunianki. Czemu czekali 5 dni z informacją że żaden zarodek nie przeżył skori to wiedzieli i wiele prędzej.

Strasznie dowiedzieć się tak późno że transferu nie będzie :/

Mam już schiz.

A was jak i kiedy informowali o ilości i podziałach zarodkow? Tylko dzień po punkcji u dzień przed transferem? Martwi mnie że do blastocyty dojrzewa nawet nie połowa zaplodnionych komórek :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 19:58

Lonia lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia - nie, nie spełnia. Oprócz wieku są szczególne przyczyny medyczne. Nie są nimi nieudane ivf.

Decyzja najpóźniej w dniu transferu, zdaje mi się. A to chyba też zależy od tego czy mrożone były pojedynczo czy podwójnie. Tzn nie praktykuje się raczej mrożenia podwójnego, aby potem rozmrozić, podać jeden i zamrozić ponownie drugi. Nie wiem też czy podaje się dwa pojedynczo mrożone zarodki po ich rozmrożeniu - siedzą w osobnych słomkach. Chociaż - zdarza się, że czasem zarodek zostaje w slomce i trzeba powtórzyć podanie. Pewnie jest to wszystko możliwe. Jedno jest pewne: muszą zdążyć je rozmrozić :-P przed transferem wypełnia się kolejne dokumenty.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Lonia wydaje mi się ze przy 3 podejściu dopuszcza się podanie 2 zarodków. Mam jednak nadzieję że y Ciebie to nie będzie już konieczne :)

Mnie gryzie inny temat. To czekanie do 5 doby. Bo jeśli z 3 zarodków zostałby po 2 dniach jeden to powinni informować i przyspieszyć transfer na 3 dobę. Żeby dać jakakolwiek szansę na zapłodnienie.
    Zmartwilo mnie info Torunianki. Czemu czekali 5 dni z informacją że żaden zarodek nie przeżył skori to wiedzieli i wiele prędzej.

Strasznie dowiedzieć się tak późno że transferu nie będzie :/

Mam już schiz.

A was jak i kiedy informowali o ilości i podziałach zarodkow? Tylko dzień po punkcji u dzień przed transferem? Martwi mnie że do blastocyty dojrzewa nawet nie połowa zaplodnionych komórek :/
    Ja miałam telefon codziennie.

Naprawde Torunianka dostala info o zatrzymaniu juz na samym poczatku dopiero 5 dobie?!

Torunianka lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam telefon dzień po - ile było kumulusów, dojrzałych, ile się zaplodniło. A potem drugi telefon już dotyczył blastek. Nie było telefonów pomiędzy.

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Ja miałam telefon codziennie.

Naprawde Torunianka dostala info o zatrzymaniu juz na samym poczatku dopiero 5 dobie?!
    No tak przynajmniej zrozumiałam jak pisała. Ania Ty sama dziennie dzwoniłas?
    Do mnie dzwoniła ta młoda Pani embriolog i powiedziała ze zadzwonia w poniedziałek umówić się na transfer. Ale do poniedziałku może się tyle wydarzyć :/

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ja miałam telefon dzień po - ile było kumulusów, dojrzałych, ile się zaplodniło. A potem drugi telefon już dotyczył blastek. Nie było telefonów pomiędzy.
    A ile miałas kumulusow, ile zaplodnionych? Bo ostatecznie masz 2 mrożone blastki prawda?

• Graśka Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta HCG po 4 dniach 3534, czyli nawet nie przyrosła 100 %. Pozostaje czekanie na USG we wtorek.

ewa84 lubi tę wiadomość

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    No tak przynajmniej zrozumiałam jak pisała. Ania Ty sama dziennie dzwoniłas?
    Do mnie dzwoniła ta młoda Pani embriolog i powiedziała ze zadzwonia w poniedziałek umówić się na transfer. Ale do poniedziałku może się tyle wydarzyć :/
    Nie oni do mnie dzwonili. Mysle ze jak telefon milczy to jednak maluchy sie rozwija:) Wiesz u mnie był 1 to moze inne procedury informowania maja

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Nie oni do mnie dzwonili. Mysle ze jak telefon milczy to jednak maluchy sie rozwija:) Wiesz u mnie był 1 to moze inne procedury informowania maja
    Tez mi się wydaje że jak jest 1 to informują na bieżąco jednak. No nic do poniedziałku zwariuje chyba :) Myślałam żeby napisać do dr Ch ale podejrzewam że to już nie jego działka i nie będzie mógł udzielić info.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graska: oby tak dalej! :)
    Lola: do mnie również dzwonili dzień po punkcji i dzień przed transferem i jeszcze po transferze wieczorem jak mrozili blastki a że spałam i nie odebrałam to następnego dnia rano :)

Lola79 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ