Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Lola79 wrote:http://195.150.96.49/rozmowy/co-oferuje-naprotechnologia/
wywiad z doktorkiem
przedstawiciel?
no- przedstawiciel jednej z firm produkujących farmaceutyki rekombinowane
każdy od czegoś musi zaczynać, no nie?Lola79 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA mi to się wydaje ze on nadal jest przedstawicielem albo ma duze profity z wciskania tego żelu. Bo jakby byl taki super hiper ten żel to byl by znany przez wielu lekarzy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 16:48
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:A mi to się wydaje ze on nadal jest przedstawicielem albo ma duze profity z wciskania tego żelu. Bo jakby byl taki super hiper ten żel to byl by znany przez wielu lekarzy.
http://biopharma.merckgroup.com/en/products/fertility/fertility.html
No, to już wszystko wiadomo :
Merck is the only drug-maker to offer a full portfolio of fertility drugs for every stage of the reproductive cycle and recombinant versions of the three hormones needed to treat infertility:
Recombinant human follicle stimulating hormone (GONAL-f®)
Recombinant human luteinizing hormone (Luveris®)
Recombinant human chorionic gonadotropin (Ovidrel®/Ovitrelle®)
Combined recombinant human follicle stimulating hormone and recombinant human luteinizing hormone (Pergoveris®)
Progesterone gel (Crinone® 8%)
Cetrorelix acetate (Cetrotide®)Ania1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:http://biopharma.merckgroup.com/en/products/fertility/fertility.html
No, to już wszystko wiadomo :
Merck is the only drug-maker to offer a full portfolio of fertility drugs for every stage of the reproductive cycle and recombinant versions of the three hormones needed to treat infertility:
Recombinant human follicle stimulating hormone (GONAL-f®)
Recombinant human luteinizing hormone (Luveris®)
Recombinant human chorionic gonadotropin (Ovidrel®/Ovitrelle®)
Combined recombinant human follicle stimulating hormone and recombinant human luteinizing hormone (Pergoveris®)
Progesterone gel (Crinone® 8%)
Cetrorelix acetate (Cetrotide®) -
nick nieaktualny
-
Kobiety mam pytanie. W którym momencie para decyduje się na podanie 1 lub 2 zarodków? Oczywiście kobiety 35+
Bo to chyba dopiero można decydować jak juz wiadomo czy są w ogóle zarodki?
Ja się modlę o choć jednego blastusia silnegoLonia lubi tę wiadomość
-
Lola79 wrote:Kobiety mam pytanie. W którym momencie para decyduje się na podanie 1 lub 2 zarodków? Oczywiście kobiety 35+
Bo to chyba dopiero można decydować jak juz wiadomo czy są w ogóle zarodki?
Ja się modlę o choć jednego blastusia silnego
żeby nie zwariować wzięliśmy się z moim M za urzadzanie pokoju gościnnego, który do wczoraj pełnił rolę graciarni. A obecny gościnny jest moim wymarzonym dziecięcym. Także po środzie będzie wiadomo czy będę miała dwa pokoje gościnne czy kolejny remont w ciagu 9 miesięcy -
Lonia wydaje mi się ze przy 3 podejściu dopuszcza się podanie 2 zarodków. Mam jednak nadzieję że y Ciebie to nie będzie już konieczne
Mnie gryzie inny temat. To czekanie do 5 doby. Bo jeśli z 3 zarodków zostałby po 2 dniach jeden to powinni informować i przyspieszyć transfer na 3 dobę. Żeby dać jakakolwiek szansę na zapłodnienie.
Zmartwilo mnie info Torunianki. Czemu czekali 5 dni z informacją że żaden zarodek nie przeżył skori to wiedzieli i wiele prędzej.
Strasznie dowiedzieć się tak późno że transferu nie będzie
Mam już schiz.
A was jak i kiedy informowali o ilości i podziałach zarodkow? Tylko dzień po punkcji u dzień przed transferem? Martwi mnie że do blastocyty dojrzewa nawet nie połowa zaplodnionych komórekWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 19:58
Lonia lubi tę wiadomość
-
Lonia - nie, nie spełnia. Oprócz wieku są szczególne przyczyny medyczne. Nie są nimi nieudane ivf.
Decyzja najpóźniej w dniu transferu, zdaje mi się. A to chyba też zależy od tego czy mrożone były pojedynczo czy podwójnie. Tzn nie praktykuje się raczej mrożenia podwójnego, aby potem rozmrozić, podać jeden i zamrozić ponownie drugi. Nie wiem też czy podaje się dwa pojedynczo mrożone zarodki po ich rozmrożeniu - siedzą w osobnych słomkach. Chociaż - zdarza się, że czasem zarodek zostaje w slomce i trzeba powtórzyć podanie. Pewnie jest to wszystko możliwe. Jedno jest pewne: muszą zdążyć je rozmrozić przed transferem wypełnia się kolejne dokumenty. -
nick nieaktualnyLola79 wrote:Lonia wydaje mi się ze przy 3 podejściu dopuszcza się podanie 2 zarodków. Mam jednak nadzieję że y Ciebie to nie będzie już konieczne
Mnie gryzie inny temat. To czekanie do 5 doby. Bo jeśli z 3 zarodków zostałby po 2 dniach jeden to powinni informować i przyspieszyć transfer na 3 dobę. Żeby dać jakakolwiek szansę na zapłodnienie.
Zmartwilo mnie info Torunianki. Czemu czekali 5 dni z informacją że żaden zarodek nie przeżył skori to wiedzieli i wiele prędzej.
Strasznie dowiedzieć się tak późno że transferu nie będzie
Mam już schiz.
A was jak i kiedy informowali o ilości i podziałach zarodkow? Tylko dzień po punkcji u dzień przed transferem? Martwi mnie że do blastocyty dojrzewa nawet nie połowa zaplodnionych komórek
Naprawde Torunianka dostala info o zatrzymaniu juz na samym poczatku dopiero 5 dobie?!Torunianka lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Ja miałam telefon codziennie.
Naprawde Torunianka dostala info o zatrzymaniu juz na samym poczatku dopiero 5 dobie?!
Do mnie dzwoniła ta młoda Pani embriolog i powiedziała ze zadzwonia w poniedziałek umówić się na transfer. Ale do poniedziałku może się tyle wydarzyć -
ComeToMeBaby wrote:Ja miałam telefon dzień po - ile było kumulusów, dojrzałych, ile się zaplodniło. A potem drugi telefon już dotyczył blastek. Nie było telefonów pomiędzy.
-
nick nieaktualnyLola79 wrote:No tak przynajmniej zrozumiałam jak pisała. Ania Ty sama dziennie dzwoniłas?
Do mnie dzwoniła ta młoda Pani embriolog i powiedziała ze zadzwonia w poniedziałek umówić się na transfer. Ale do poniedziałku może się tyle wydarzyć -
Ania1986 wrote:Nie oni do mnie dzwonili. Mysle ze jak telefon milczy to jednak maluchy sie rozwija:) Wiesz u mnie był 1 to moze inne procedury informowania maja