Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie zobaczymy się, bo ja mam na 10 ...;/
-
nick nieaktualny
-
No to wracamy we 4
Ja, NM i 2 blastki klasy 1
3 zarodek pod obserwacja. Nie miał rano stadium moruli, no ale jeszcze może się "ruszyć"
Leki wykupione, kolejne 400 mniej na koncie.
To teraz 10 dni czekania Jutro powrót do pracy. Czas szybciej zleci.
szurusiowa, Ania1986, ComeToMeBaby, ewa84, ewlinaaa85, Bydgoszczanka, Torunianka, Lonia, Kayaa, Suomi, Vanili, Julita76 lubią tę wiadomość
-
Lola79 wrote:No to wracamy we 4
Ja, NM i 2 blastki klasy 1
3 zarodek pod obserwacja. Nie miał rano stadium moruli, no ale jeszcze może się "ruszyć"
Leki wykupione, kolejne 400 mniej na koncie.
To teraz 10 dni czekania Jutro powrót do pracy. Czas szybciej zleci.
klasy 1 to wg klasyfikacji Artvimedu najsłabsze czy najsilniejsze?
trzymam w takim razie kciuki za trzeciego, żeby ruszył
no i jak przebiegła dyskusja z Chrustem na temat 1 czy 2?
Co to za leki jeszcze dostałaś że 400 pękły?!
Crinone to już wiemy że jakieś 250. A reszta? Kurdę, muszę się przygotować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:28
-
ComeToMeBaby wrote:brawo
klasy 1 to wg klasyfikacji Artvimedu najsłabsze czy najsilniejsze?
trzymam w takim razie kciuki za trzeciego, żeby ruszył
no i jak przebiegła dyskusja z Chrustem na temat 1 czy 2?
Co to za leki jeszcze dostałaś że 400 pękły?!
Crinone to już wiemy że jakieś 250. A reszta? Kurdę, muszę się przygotować.
O dziwo dr Ch nie dyskutowal ze mną na ten temat bo konsultacje miałam z nim po rozmowie z embriologiem. I tylko mnie zapytał jaka decyzja. Wzięliśmy to na klatę świadomie. Co ma być to będzie. Embriolog był za 2 mając na uwadze wiek mój oraz to że to 1 procedura. Chwilę z nim dyskutowaliśmy.
Co do leków to dziś:
-Clexane bo ja już biorę od punkcji
- gonapeptyl
- Crinone
- estrofen
i tak to trochę zeszło -
nick nieaktualnyCometa 1 w artvimedzie to bardzo wczesne blastki, Graska taki dostała u nich chyba określenie blastki jest od 1 do 5 albo 6 te ostatnie to już wychodzące z otoczki. Powinny być jeszcze za cyferka literki określające jakość.
A co do zakupów po transferze to mi wyszło 182 zł bo dostałam clexane, gonapeptyl i estrofem. I receptę na cenione jeśli test wyjdzie dodatni to aby wykupić kolejne opakowanie . Tez jestem ciekawa co Lola za zestaw dostała ze aż tyle kasiory wyszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:41
-
Ania1986 wrote:Cometa 1 w artvimedzie to bardzo wczesne blastki, Graska taki dostała u nich chyba określenie blastki jest od 1 do 5 albo 6 te ostatnie to już wychodzące z otoczki. Powinny być jeszcze za cyferka literki określające jakość.
A co do zakupów po transferze to mi wyszło 182 zł bo dostałam clexane, gonapeptyl i estrofem. I receptę na cenione jeśli test wyjdzie dodatni to aby wykupić kolejne opakowanie . Tez jestem ciekawa co Lola za zestaw dostała ze aż tyle kasiory wyszło.
A propos- Graśka! na raport czekamy to już?Lola79 lubi tę wiadomość
-
To pewnie Crinone kupiłam na zapas . W razie czego zostanie na 2 podejście. Albo komuś odsprzedam. Reszta jak to Ani.
Nio to miałam 2 wczesne blatocyty. Gdybyśmy przesunęli na jutro pewnie byłoby inna cyfra. Około 21 dziś dopiero kończą 5 dobę. Więc wszystko książkowo w sumie. Cyferek nie mam wpisanych właśnie na wypisie.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:no właśnie - bo aż mi się gorąco zrobiło. bo my mamy 5tkę i 3kę. A to od dołu liczą, jedynka jest wcześniejsza od piątki. No dobszzz.... Czyli bez zmian- mamy piękne blastki. Zapewne będą podawać najpierw tą piątkę- jako najsilniejszą. Oby się pięknie rozmroziła.
A propos- Graśka! na raport czekamy to już?ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Właśnie patrze za paragon. Zapomniałam że kupowałam wit. D3 i żelki dla syna. Tak więc wg cen krakowskich:
-clexane 114,47
-estrofem 15,55
-crinone 199,99
-gonapeptyl 53,39
Jeśli będzie ciąża to już nie będę musiała za żelem biegać. A ciąża będzie jak nie teraz to przy 2 podejściu. Innej opcji nie widzę
Jestem w domu. Idę leżakowac póki mogę
Graska czekamy na CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 15:25
szurusiowa, ewa84, Lonia, Torunianka, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Lola będzie piękna ciąża z tych maluszków a później u Comety,Eweliny będa kolejne piękne ciąże bo innej opcji nie ma
A Lonia juz jutro oznajmi ciotka cudowna wiadomość
Testowanie tuż tużAnia1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aniu to nie reguła. Blastka ładna pod mikroskopem może się nie przyjąć w macicy. A 3 dniowy zarodek może się pięknie rozwinąć i zagnieżdzic
To dalszy ciąg loterii jakim jest IVF...
Trzeba wierzyć i czekać na swoje szczęście.
Szczerze mówiąc nie nastawiam się na sukces za 1 razem.
Mam jednak nadzieję że w tym roku się uda
Prv >>>ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLola trzymam kciuki aby się pięknie w Tobie rozwijały i zaaklimatyzowały
Lonia Ania wy już coraz bliżej betowania fajnie aż ciarki przechodzą na samą myśl mam nadzieję że obie będziecie równie szczęśliwe )
Ania co do jakości blastek to Lola ma rację nie jest powiedziane że blastka świetnej jakości się przyjmie a ta słabszej nie. Ja miałam podaną morulę świetnej jakości a jednak nie wyszło
Te słabsze są bardziej waleczne
Powodzenia dziewczynyLola79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Kometa, zapisz mnie proszę na USG kontrolne przed stymulacją na 27.02 właśnie się umówiłam. Kurde, ale blisko juz.
Lola, 10 dni szybko zleci i wszystko będzie jasne.
Graśka, no odezwij się...ewlinaaa85, Torunianka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Moje kochane tak się złożyło, że z moim M byliśmy blisko szpitala i aż żal było nie wejść i zrobić bete. No i mam wynik 27,37 pierwszy moment szaleństwo ze szczęścia ale teraz się zastanawiam czy to nie zbyt niski wynik jak na 8dpt. W czwartek powtórze badanie czy przyrasta bo jutrzejsze powtarzanie raczej sensu by nie miało. Kometa nie gryź za ta wcześniejsza bete
Suomi, ewlinaaa85, Torunianka, ewa84, Lola79, Ania1986, Kayaa, Fiona12, ComeToMeBaby, Anatolka, Vanili, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość