X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Moje kochane tak się złożyło, że z moim M byliśmy blisko szpitala i aż żal było nie wejść i zrobić bete. No i mam wynik 27,37 <3 pierwszy moment szaleństwo ze szczęścia ale teraz się zastanawiam czy to nie zbyt niski wynik jak na 8dpt. W czwartek powtórze badanie czy przyrasta bo jutrzejsze powtarzanie raczej sensu by nie miało. Kometa nie gryź za ta wcześniejsza bete :P
    I jeeeeeeee ależ się cieszę :D to na pewno nie jest za niski wynik i do czwartu na pewno jeszcze ładnie podrośnie :) po cichu gratuluję!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:48

Lonia, Lola79 lubią tę wiadomość

• Suomi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, może i trochę za szybko ale chyba było warto, bo wynik piękny! Po cichu gratuluję :) oby w czwartek był piękny przyrost.

Lonia lubi tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Moje kochane tak się złożyło, że z moim M byliśmy blisko szpitala i aż żal było nie wejść i zrobić bete. No i mam wynik 27,37 <3 pierwszy moment szaleństwo ze szczęścia ale teraz się zastanawiam czy to nie zbyt niski wynik jak na 8dpt. W czwartek powtórze badanie czy przyrasta bo jutrzejsze powtarzanie raczej sensu by nie miało. Kometa nie gryź za ta wcześniejsza bete :P
    super wiadomosci;D

Lonia lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Lola trzymam kciuki aby się pięknie w Tobie rozwijały i zaaklimatyzowały :)
    Lonia Ania wy już coraz bliżej betowania fajnie :) aż ciarki przechodzą na samą myśl :) mam nadzieję że obie będziecie równie szczęśliwe :))

Ania co do jakości blastek to Lola ma rację nie jest powiedziane że blastka świetnej jakości się przyjmie a ta słabszej nie. Ja miałam podaną morulę świetnej jakości a jednak nie wyszło ;)
    Te słabsze są bardziej waleczne ;)
    Powodzenia dziewczyny
    Prawda jest taka że czynników które wpływają na sukces jest tak wiele że chyba nawet nie ma sensu ich analizować. Muszą się trafić dobra komórka, silny plemnik i jeszcze trafić na sprzyjające warunki. To tego spora dawka szczęścia i za jakiś czas bonus w postaci zdrowego dzieciaka :)
    Dziewczyny robimy co możemy, lekarze też. Reszta juz od nas nie zależy.
    Więc cycki do góry! Damy radę! :)

Graska na pewno się odezwie jak będzie chciała się z nami podzielić informacjami.
    Nie ma co jej dodatkowo stresować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:00

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    :) :) :)

Oficjalne gratulacje za dwa dni, coby nie zapeszac :-)

ewlinaaa85, Lonia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia woow :) ale super ja juz oficjalnie gratuluję bo wiem ze będzie dobrze :)
    Dziewczyny swoją drogą ile ovitrelle się utrzymuje w organizmie? U mnie dziś 10 dni po i nie wiem kiedy mogę szaleć z testami na luzaku ;)

Lonia lubi tę wiadomość

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d183a4312a26f905.png
    Po cichu wielkie gratki... :-]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:23

Lola79, ewlinaaa85, Lonia lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, trzymam kciuki :) Tym razem musi się udać!

Lola79, Lonia lubią tę wiadomość

• Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale się u Was dzieje mam nadzieję teraz jakiś wysyp fasolek będzie. Trzymam za Was kciuki. A my chyba można uznać ze zaczynamy bo jutro zaczynam brać antykoncepcję i 4 marca USG. Pozdrawiam gorąco! !!

Torunianka, Lola79, ComeToMeBaby, Lonia, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Właśnie patrze za paragon. Zapomniałam że kupowałam wit. D3 i żelki dla syna. Tak więc wg cen krakowskich:
    -clexane 114,47
    -estrofem 15,55
    -crinone 199,99
    -gonapeptyl 53,39

Lola- gdzie w tym Krakowie kupowałaś to crinone za 2 stówki?
    To dość istotna informacja, bo u nas jest ponoć do ściągnięcia za 250.
    I ten gonapeptyl to za dwie ampułki, tak?

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Lola- gdzie w tym Krakowie kupowałaś to crinone za 2 stówki?
    To dość istotna informacja, bo u nas jest ponoć do ściągnięcia za 250.
    I ten gonapeptyl to za dwie ampułki, tak?
    Apteka dr Max, Bratysławska 4 przy Kauflandzie.
    Tak dwie ampułki.
    Oni mają od ręki wszystko i ceny konkurencyjne.
    Ich ulotki są przy recepcji też. To podobno 1 z 2 aptek dobrze wyposażona pod kontem IVF.
    Ja tam zawsze kupuje i nie mam stresu potem z szukaniem apteki która na zamówienie sprowadza.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    disappointed001.gif

hyhyhy no niech przyrasta :)
    za wcześnie zrobiona to się teraz martwisz czy nie za mała :P

szurusiowa, Ania1986, Vanili lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha
    Kometa wymiatasz z tymi obrazkami :-D

ComeToMeBaby, Ania1986, Vanili lubią tę wiadomość

• Graśka Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ciężko mi się dzisiaj pisze ten wpis, ale proszę mnie wykreślić z kalendarza ciążowego. Niestety ciąża się nie rozwija prawidłowo, jest pęcherzyk a;e jest za duże ciałko żółte w stosunku do tygodnia ciąży, nie ma zarodka ani serduszka. Dzisiaj mój 6 tydzień i 3 dzień, najgorszy jak dotąd w życiu. Mam u swojego ginekologa powtórzyć za tydzień USG, i jak się nic nie zmieni, to lekarz ma mnie przygotować do poronienia samoistnego a jak się nie uda to trzeba będzie iść na zabieg do szpitala.
    Jeżeli poronię samoistnie to jest szansa że załapie się na jeszcze jedną procedurę, jak trzeba będzie iść do szpitala to już się nie uda bo po czyszczeniu min 3 miesiące trzeba czekać. Chruścik powiedział żebym przez tydzień brała jeszcze leki, ale jak się zapytałam czy jest jeszcze szansa wg niego, to odpowiedział że bardzo mu przykro ale wg niego nie ma żadnej szansy ale procedura jest taka że 2 lekarzy musi orzec że ciąża jest nieprawidłowa. Zapytałam czy może lepiej nie odstawić leków już teraz, powiedział, że on mi nie może poradzić bo to jest niezgodne z prawem, crinone nawet mi juz nie wypisał, powiedział żeby tylko dupka brać, zamiast clexane to powiedział że acard mogę doustnie wykupić bo tańszy, tak więc większego sensu w braniu leków nie ma.

Zapytałam dlaczego tak się stało, odpowiedział, że to słabe nasienie, że plemnik musiał być wadliwy genetycznie, i że również dlatego nasze komórki tak słabo się zapładniały. Zapytałam czy jakieś lekarstwa żeby następnym razem było lepiej, powiedział że tylko liczyć że trafi się na szczęsliwy plemnik, nic więcej nie pozostaje, i trzeba się liczyć że sytuacja się powtórzy.

Zapytałam również czy w związku z tym że tak źle się zapładniają, czy można by wszystkie komórki zapłodnić, odp. że bardzo mu przykro ale dopiero przy 3 procedurze.

Lola, słyszałam Cię na poczekalni, miałam podejść po wizycie bo ja miałam na 11:45, ale później nie byłam już w stanie. Nawet nie powiedziałam Chruścikowi "dziękuję" tylko podałam mu rękę już z zaszklonymi oczami i wyszłam.

Lola, trzymam za Ciebie kciuki, Lonia- moje gratulacje, życzę ładnych przyrostów bety.

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Lonia woow :) ale super ja juz oficjalnie gratuluję bo wiem ze będzie dobrze :)
    Dziewczyny swoją drogą ile ovitrelle się utrzymuje w organizmie? U mnie dziś 10 dni po i nie wiem kiedy mogę szaleć z testami na luzaku ;)
    właśnie chyba około 10 dni z tego co pamiętam, jak szukałam kiedyś.

Ania1986 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona12 wrote:
    Hej dziewczyny ale się u Was dzieje mam nadzieję teraz jakiś wysyp fasolek będzie. Trzymam za Was kciuki. A my chyba można uznać ze zaczynamy bo jutro zaczynam brać antykoncepcję i 4 marca USG. Pozdrawiam gorąco! !!
    wysyp Fasolek????
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/43fa56e54edb.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/43fa56e54edb.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/43fa56e54edb.jpg

hyhyh wpisuję cię do kalendarza. po usg proszę się zameldować :)

Lonia, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Apteka dr Max, Bratysławska 4 przy Kauflandzie.
    Tak dwie ampułki.
    Oni mają od ręki wszystko i ceny konkurencyjne.
    Ich ulotki są przy recepcji też. To podobno 1 z 2 aptek dobrze wyposażona pod kontem IVF.
    Ja tam zawsze kupuje i nie mam stresu potem z szukaniem apteki która na zamówienie sprowadza.
    super, dzięki

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka bardzo mi przykro :( nawet nie wiem co powiedzieć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Bardzo ciężko mi się dzisiaj pisze ten wpis, ale proszę mnie wykreślić z kalendarza ciążowego. Niestety ciąża się nie rozwija prawidłowo, jest pęcherzyk a;e jest za duże ciałko żółte w stosunku do tygodnia ciąży, nie ma zarodka ani serduszka. Dzisiaj mój 6 tydzień i 3 dzień, najgorszy jak dotąd w życiu. Mam u swojego ginekologa powtórzyć za tydzień USG, i jak się nic nie zmieni, to lekarz ma mnie przygotować do poronienia samoistnego a jak się nie uda to trzeba będzie iść na zabieg do szpitala.
    Jeżeli poronię samoistnie to jest szansa że załapie się na jeszcze jedną procedurę, jak trzeba będzie iść do szpitala to już się nie uda bo po czyszczeniu min 3 miesiące trzeba czekać. Chruścik powiedział żebym przez tydzień brała jeszcze leki, ale jak się zapytałam czy jest jeszcze szansa wg niego, to odpowiedział że bardzo mu przykro ale wg niego nie ma żadnej szansy ale procedura jest taka że 2 lekarzy musi orzec że ciąża jest nieprawidłowa. Zapytałam czy może lepiej nie odstawić leków już teraz, powiedział, że on mi nie może poradzić bo to jest niezgodne z prawem, crinone nawet mi juz nie wypisał, powiedział żeby tylko dupka brać, zamiast clexane to powiedział że acard mogę doustnie wykupić bo tańszy, tak więc większego sensu w braniu leków nie ma.

Zapytałam dlaczego tak się stało, odpowiedział, że to słabe nasienie, że plemnik musiał być wadliwy genetycznie, i że również dlatego nasze komórki tak słabo się zapładniały. Zapytałam czy jakieś lekarstwa żeby następnym razem było lepiej, powiedział że tylko liczyć że trafi się na szczęsliwy plemnik, nic więcej nie pozostaje, i trzeba się liczyć że sytuacja się powtórzy.

Zapytałam również czy w związku z tym że tak źle się zapładniają, czy można by wszystkie komórki zapłodnić, odp. że bardzo mu przykro ale dopiero przy 3 procedurze.

Lola, słyszałam Cię na poczekalni, miałam podejść po wizycie bo ja miałam na 11:45, ale później nie byłam już w stanie. Nawet nie powiedziałam Chruścikowi "dziękuję" tylko podałam mu rękę już z zaszklonymi oczami i wyszłam.

Lola, trzymam za Ciebie kciuki, Lonia- moje gratulacje, życzę ładnych przyrostów bety.
    bidulko :( straszne to jest , człowiek cieszy sie ze sie w końcu udało a tu taki cios:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa skąd Ty bierzesz te obrazki? o więcej prosimy ;)

‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ