X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola bardzo mi przykro :(
    Faktycznie jakoś w tym 2016 roku mało pozytywnych wieści....ale musicie walczyć do samego końca

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... Ja juz po wszystkim... Mamy 9 komoreczek... Lola przykro mi... Mialam nadzieje ze bedzie dobrze. ..
    Pabelka zyjesz? Znowu Cie nie widzialam.

szurusiowa, Suomi, ewlinaaa85, Torunianka, ComeToMeBaby, pabelka88, Fiona12, Vanili lubią tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Super! Piękny wynik :)

Trzymam kciuki za dalszy pozytywny rozwój akcji.

A jak to w ogóle jest z ,,nadwyżką" komórek ? Pewnie można przekazać innym parom, ale jeśli się nie wyrazi na to zgody to co? Niszczą?
    Zastanawialiśmy się też z M co w razie nadwyżki zarodków - jeśli np. procedura się uda za 1 razem i zostanie kilka mrozaków - trzeba płacić za przechowywanie np. 10 lat ? Wiem, że trochę to abstrakcyjne, ale tak z ciekawości....

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi: tak trzeba płacić za wszystko jak tylko program się skończy, na stronie kliniki jest cennik, tylko nie wiadomo czy to cena za całość czy każdy mrozaczek osobno, aż boję się faktury :P musze w tej sprawie właśnie napisać do doktora.
    Komórki albo możesz oddać albo je niszczą z tego co mi wiadomo. Ja oddawałam i jakoś nawet nie zwróciłam uwagi na inne opcje, ale można je tez chyba zamrozic? oczywiscie odpłatnie.

szurusiowa, Suomi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:

A jak to w ogóle jest z ,,nadwyżką" komórek ? Pewnie można przekazać innym parom, ale jeśli się nie wyrazi na to zgody to co? Niszczą?
    Zastanawialiśmy się też z M co w razie nadwyżki zarodków - jeśli np. procedura się uda za 1 razem i zostanie kilka mrozaków - trzeba płacić za przechowywanie np. 10 lat ? Wiem, że trochę to abstrakcyjne, ale tak z ciekawości....
    Dostaniesz dokumenty, w których będziesz musiała zaznaczyć co z pozostałymi komórkami czy oddanie, czy wyrzucenie. Co do zarodków to 600zl + VAT za rok przechowywania.

ewa84, Suomi lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:

Jajka standardowo niszczą, chyba, że zaznaczasz opcje oddania (pod warunkiem, że nadajesz się na dawczynię) albo płacisz za mrożenie i przechowywanie reszty.

Przechowywanie zarodków opłaca MZ do końca czerwca br. Później Ty do okresu wykorzystania, albo przez 20 lat (nasze prawo w tej chwili zezwala na 20 lat mrożenia, pozniej automatycznie adopcja prenatalna). Ewentualnie oddajesz do adopcji od razu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 13:54

ewa84, Suomi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola przykro mi :( Specjalnie przyszłam zobaczyć dobre wieści od Ciebie. Życie nie jest sprawiedliwe :(

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzięki Dziewczyny. W takim razie muszę się zastanowić co zrobić w razie W. Co prawda mało prawdopodobny taki rozwój zdarzeń, ale wiedzę trzeba mieć :)
    Czyli komórki mogą wyrzucić, ale zarodków już nie. Albo oddajesz do adopcji albo opłacasz przechowywanie. No tak, w sumie logiczne to - zarodek to już nowe życie.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Jajka standardowo niszczą, chyba, że zaznaczasz opcje oddania (pod warunkiem, że nadajesz się na dawczynię) albo płacisz za mrożenie i przechowywanie reszty.
    W rzadowce można za coś dodatkowego zapłacić? Nie miałam jeszcze okazji się o to dr dopytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 14:05

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny ile czekalyscie na @ po procedurze? U mnie 4 dzień bez leków i cisza
    ja czekałam 6 pełnych

Ania1986 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Jeśli się nie mylę,to Migot_ka właśnie weszła ;-) ja zaraz po niej :-*
    to jak to tak? drugi raz mijacie się w drzwiach i nadal się sobie nie przedstawiłyście?... gasz... co za nieśmiałki na tym forumie :P

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Ja też już po wizycie. A więc tak; JP 4 pęcherzyki (11,10,10,10) A JL liczne pęcherzyki po 6 mm. A wyniki krwi później bd. Hymm do tego lekarz zauważył torbiel gdzie przed miesiączką poprzedni lekarz jej nie widział a ma 30mm!Szok
    to może to cię tak bolało?
    szjet

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Wynik bety < 0,100

Tak jak myślałam.
    Tak mi przykro...Oć, przytulam. Sama się zaczęłam bać. Bardzo mi przykro.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    No niestety, tak to wygląda nieciekawie :/ Pamiętam, że jak do Was dołączyłam na początku stycznia to byłam zachwycona, że tak dużo ciąż, jedna po drugiej, a teraz masz.... Może ja Wam pecha przyniosłam ? :)
    gupia

Suomi, ewlinaaa85, Anatolka, Vanili lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    W rzadowce można za coś dodatkowego zapłacić? Nie miałam jeszcze okazji się o to dr dopytać.

Ja miałam zawsze jajek w punkt. Nie miałam rozkminki w praktyce, ale wiele dziewczyn na wątku placilo za mrożenie jajek :-) nie dopłaca się, a przynajmniej nie powinna klinika naciagac za rzeczy "niezbędne do wykonania skutecznego zapłodnienia pozaustrojowego" - wg odpowiedzi MZ. Mrożenie nadmiaru jajek nie jest wymagane, żeby 6 podstawowych się zaplodnilo :-)

szurusiowa lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi, przypomniało mi się. Zawsze miałam kłopot, żeby w biocenozie wyszła duza liczba tych dobrych pałeczek. Testowalam różne probiotyki i teraz ostatnio po invagu wyszedł wreszcie wzrost na +++ :-) może to izolowanie ze szczepów Polek ma znaczenie jednak? Nie wiem, ale pierwszy raz wyszło mi tak ładnie po dopochwowym probiotyku :-) http://www.invag.pl/inVag/System_profilaktyczno-terapeutyczny

Pabelka, noooooo... Zaglądam już setny raz dziś...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 15:08

pabelka88, Suomi lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunki moje mamy 10 komoreczek pobranych :-) zapladniaja 6,reszta poszla w dobre rece :-) jutro kolo 15.00 maja dzwonic!
    Migot_ka sie schowala za winkiel,i ledwo co ja bylo widac-taka drobniutka ;-) jak sie w srode po kropcie zjedziemy,to pogadamy! Juz ja Cie za tym winklem znajde ;-)
    Anatolko :-* :-*
    Lolciu az serducho zciska...zbieraj sily,i walcz dalej!!! :-*
    Wybaczcie brak Pl znakow...

szurusiowa, Anatolka, ewlinaaa85, Torunianka, ComeToMeBaby, Fiona12 lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientuje się może ktoś czy Progesteron 1,12 i Estradiol 519,94 to dobre wyniki na 5dc? Bo doktorek mi nie odp i nie wiem czy wszystko w porządku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron jak na ten dzień troszkę wysoki,w kolejnym badaniu może Ci przekroczyć 1,5 a wtedy po transferze w tym cyklu. Estradiol ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 16:13

Torunianka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Niunki moje mamy 10 komoreczek pobranych :-) zapladniaja 6,reszta poszla w dobre rece :-) jutro kolo 15.00 maja dzwonic!
    Migot_ka sie schowala za winkiel,i ledwo co ja bylo widac-taka drobniutka ;-) jak sie w srode po kropcie zjedziemy,to pogadamy! Juz ja Cie za tym winklem znajde ;-)
    Anatolko :-* :-*
    Lolciu az serducho zciska...zbieraj sily,i walcz dalej!!! :-*
    Wybaczcie brak Pl znakow...
    Mycho kochana nie to abym studzila twoja radośc ale jutro dopiero się dowiesz ile z tych 10 się nadawało do zapłodnienia tak naprawdę. Ja w dzień punkcji miałam 3 a dzień po otrzymałam info ze jest 1 dojrzała tylko. Tak samo Ola miała 4 i 2 się nadały tylko.

‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ