X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byle były ładne komórki. Bo transfer mogę mieć później jak trzeba będzie :)

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Progesteron jak na ten dzień troszkę wysoki,w kolejnym badaniu może Ci przekroczyć 1,5 a wtedy po transferze w tym cyklu. Estradiol ok

Tak. Estradiol też dość wysoki już. Progesteron może się jeszcze wahać nieco, spaść trochę też jeszcze może.

&&

Torunianka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za pomoc :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi, masz dziś na ivf kolejna dziewczynę, gdzie mąż ma bakterie w nasieniu - zaskoczenie. Pierwsza procedura klapa... Ci lekarze czasem... :-/

Suomi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja. Dzwonił do mnie przed chwilą lekarz. Powiedział mi, że ten progesteron jest taki wysoki przez tą torbiel. I najlepiej jakbym nie kontynuowała procedury :( Mogę jednak działać dalej ale musze się liczyć z tym, że komórki mogą być zdefragmentowane i świeżego transferu na pewno nie będzie. Ku*wa mać zawsze pod górkę!Mój mąż nie dostanie więcej wolnego bo teraz wziął 2 tyg. Idę wyć..

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jprd :/

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Ale jaja. Dzwonił do mnie przed chwilą lekarz. Powiedział mi, że ten progesteron jest taki wysoki przez tą torbiel. I najlepiej jakbym nie kontynuowała procedury :( Mogę jednak działać dalej ale musze się liczyć z tym, że komórki mogą być zdefragmentowane i świeżego transferu na pewno nie będzie. Ku*wa mać zawsze pod górkę!Mój mąż nie dostanie więcej wolnego bo teraz wziął 2 tyg. Idę wyć..
    Osz kurdę. Tak się zastanawiałam własnie nad tą torbielą... I teraz pytanie czy po @ jest szansa się jej pozbyć.
    Bo jeśli tak to ja bym przerwała chyba procedurę i wznowiła ją jak nie będzie torbieli. Raz że bezpieczniej, dwa lepszy efekt, a trzy- przerwana stymulacja nie jest liczona jako procedura w programie i masz prawo do nowej, w zastępstwie.
    Jeśli to nie torbiel czynnościowa (czy jak się tam one nazywają) to powiem ci- masz zagwozdkę teraz. Tak czy inaczej kłucie się po to aby uzyskać marny efekt- słabo. Musisz się porządnie zastanowić.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle, że jak bym teraz działała dalej to by była szansa , że na początku czerwca bym działała z 3 procedurą. Nie mam pojęcia co zrobić. Jeśli się zdecyduje to mam dać znać lekarzowi. I w razie czego wieczorem wziasc cetrotide o ile bd za działaniem dalej.

• MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny.Od dwóch dni czytam Wasze forum, przeczytałam 105 stron, aby być na bieżąco ale odpuściłam :) Trzeba sporo czasu, aby wszystko ogarnąć :)
    Mam do Was pytanie, bo jutro jadę na transfer do Artvimedu. Czy leki, które są zapisane po punkcji w dniu transferu się odstawia? Mam na 13 i nie wiem czy poranną dawkę mam przyjąć. Biorę rano encorton, duphaston, unidox i żel crinone.
    pozdrawiam Was i cieszę się, że stworzyłyście to forum. Dużo się od Was dowiedziałam.
    pozdrawiam

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ok 3 godz jeszcze na zastanowienie.. A pomysłu jak działać nadal brak. A wy jak myślicie co zrobić?

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizzza wrote:
    Witam Was dziewczyny.Od dwóch dni czytam Wasze forum, przeczytałam 105 stron, aby być na bieżąco ale odpuściłam :) Trzeba sporo czasu, aby wszystko ogarnąć :)
    Mam do Was pytanie, bo jutro jadę na transfer do Artvimedu. Czy leki, które są zapisane po punkcji w dniu transferu się odstawia? Mam na 13 i nie wiem czy poranną dawkę mam przyjąć. Biorę rano encorton, duphaston, unidox i żel crinone.
    pozdrawiam Was i cieszę się, że stworzyłyście to forum. Dużo się od Was dowiedziałam.
    pozdrawiam
    Leki bierzesz dalej, jutro Ci dołożą kolejne :) nie dostałas rozpiski? Na wypisie po punkcji jest wszystko :)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Torunianka to bardzo trudna decyzja :( człowiek nie wie czy zrobi dobrze czy źle. Może łatwiej by było ją podjąć jakbyś miała 100% pewności że, załapiesz się na trzecią procedurę. Nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji :/ bardzo Ci współczuję :(

Torunianka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Leki bierzesz dalej, jutro Ci dołożą kolejne :) nie dostałas rozpiski? Na wypisie po punkcji jest wszystko :)

Dostałam rozpiskę, jest napisane "do dnia transferu"... i nie wiem czy z dniem transferu włącznie :)
    Schizuję się, bo ten żel jest dopochwowy i nie chcę się pozapychać hehe

Czytałam tu u Was, że później dostaję te przyjemne zastrzyki :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizzza wrote:
    Dostałam rozpiskę, jest napisane "do dnia transferu"... i nie wiem czy z dniem transferu włącznie :)
    Schizuję się, bo ten żel jest dopochwowy i nie chcę się pozapychać hehe

Czytałam tu u Was, że później dostaję te przyjemne zastrzyki :P
    Żelem się nie przejmuj Dr przed transferem i tak przepłucze Ci szyjkę ;)
    O tak zastrzyków jeszcze trochę będziesz miała ;)
    Powodzenia jutro!

• MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Żelem się nie przejmuj Dr przed transferem i tak przepłucze Ci szyjkę ;)
    O tak zastrzyków jeszcze trochę będziesz miała ;)
    Powodzenia jutro!

Nie dziękuję :D

Ja za Ciebie też mocno trzymam kciuki. Niech fasoleczka rośnie w brzuszku i zrobi niespodziankę na dzień kobiet :)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

• Vanili Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    . Ci lekarze czasem... :-/

... czasem powinni zajrzeć na ovu, może by się czegoś nauczyli heh....

Suomi lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka nie zazdroszczę :( tu jakiś pech ostatnio panuje czy co? :( Witki opadają.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:

Napisz może na ivf czy któraś z dziewczyn miała stymulke z torbiela i jaki był efekt. To jest torbiel z niepeknietego pęcherzyka z poprzedniego miesiąca, tak?

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, dzięki za wszystkie wskazówki. Spróbuję ten invag. Teraz u mnie wyszło + tych pałeczek, a wcześniej w ogóle nie było. Ale +++ to już coś! Te bakterie w nasieniu na pewno też zbadamy jak najszybciej. Zapytam jutro o to doktorka. Ciekawe co powie...

Torunianka, strasznie mi Ciebie szkoda ;( co za pech :/ może jakieś egzorcyzmy musimy odprawić na wątku, bo to jest aż niemożliwe :)
    Ciekawe czy mnie coś jutro spotka,, miłego ".

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Napisz może na ivf czy któraś z dziewczyn miała stymulke z torbiela i jaki był efekt. To jest torbiel z niepeknietego pęcherzyka z poprzedniego miesiąca, tak?

Ja za 1 podejściem też miałam torbiel ale wyniki krwi były w porządku. A co do torbiela to lekarz powiedział , że są dwie możliwości. Albo nie pękniety pęcherzyk albo coś tam z ciałkiem żółtym czy jakoś tak.

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ