Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Torunianka obadaj sprawę na wątku IVF faktycznie. I myśl intensywnie. Jeśli mówisz że zdążysz w razie czego z kolejną procedurą to ok. Weź pod uwagę odroczony transfer ze względu na progesteron. Pewnie i tak będziesz musiała czekać. Pytanie tylko czy wyciskasz z tych komórek co się da (a pewnie będą gorszej jakości) czy przerywasz i czekasz na nową stymulację. Bo jeśli masz mieć kiepskie komórki a potem zarodki (w sytuacji gdzie wasze plemniki są slabowite) to nie wiem czy ryzykować niepełnoeartościowe zarodki. Nie wiadomo ile by ich było, jak będziesz mieć kilka to i tak będziesz musiała je najpierw wybrać zanim rozpoczniesz kolejną procedurę. Ja bym chyba dała szansę komorkom. Ale ty musisz ocenić waszą sytuację, w tym np kwestię urlopu męża. Tak naprawdę on jest potrzebny tylko jednego dnia. Awaryjnie możnaby się umówić z kliniką na oddanie nasienia do mrożenia teraz kiedy ma urlop. Wykorzystacie je wówczas w odpowiednim momencie niezależnie od urlopu męża.
Torunianka lubi tę wiadomość
-
Mi jeszcze doktorek nie odpisał co i jak. Wiec póki co ustaliłam plan działania na kolejne 3 miesiące.
Cel:
- bieganie 4 x tydzień
- utrata 10 kg
- zapisuje się na 2 języki w sumie to teraz wybieram szkole, prędzej juz to w planowalam
- tańczę! Spotykam się z ludźmi i doceniam co już mam i ludzi których mam przy sobie szczególnie mojego 5,5 letniego ludka
Przez ten czas suplementy wspomagające dla mnie i NM.
Podejmę 2 raz wyzwanie ale na 3 chyba się raczej nie zdecyduje jednak
A plan na dzis butelka wina!
poza tym wracam do depilacji IPL i kwasów na pysk. Bo w trakcie procedury tego robić nie mogłam. I chyba się zapisze na odnowę permanentnego. A co mi tam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 19:14
Anatolka, Suomi, pabelka88, Ania1986, Torunianka, ComeToMeBaby, Vanili, szurusiowa lubią tę wiadomość
-
Torunianka wrote:Ja za 1 podejściem też miałam torbiel ale wyniki krwi były w porządku. A co do torbiela to lekarz powiedział , że są dwie możliwości. Albo nie pękniety pęcherzyk albo coś tam z ciałkiem żółtym czy jakoś tak.
Może podpytaj o wyniki stymulacji przy podwyższonym prg. Tu chyba o niego chodzi, nie o istnienie torbieli samej w sobie. Jak było z jajkami u dziewczyn, które miały prg ponad 1. Nie z zarodkami, bo to różnie bywa w zależności od problemu, ale z jajkami. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Torunuanka wszystkie trzymamy kciuki. Może faktyczne oddanie nasienia i mrożenie będzie v dobrym rozwiązaniem. Nawet jeśli miałabyś podejść do kolejnej procedury to jeśli faktycznie mężu nie będzie mógł jechać z Tobą z powodu braku wolnego zawsze będziecie mieć zapas w depozycie. Zapytaj doktorka.
Torunianka lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Kciuki Torunianka!
Lola, plan niczego sobie
Kometa zmień z Ewelina złą passę na forum. Teraz nadzieja w Was!ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
Torunianka wrote:Lola dziękuje. I masz/macie racje co do mrożenia ale na punkcje przecież i tak ktoś musi ze mną być i mnie odwieść do domu. A nikt inny ze mną nie pojedzie bo nikt nie wie, że podchodzimy do ivf.
-
Torunianka wrote:Lola dziękuje. I masz/macie racje co do mrożenia ale na punkcje przecież i tak ktoś musi ze mną być i mnie odwieść do domu. A nikt inny ze mną nie pojedzie bo nikt nie wie, że podchodzimy do ivf.
-
ComeToMeBaby wrote:Ja tam po punkcji byłam nówka sztuka nierdzewka. Ale ty chyba słabo. Zawsze w razie czego możesz zostać w hotelu. No ale decyzja podjęta, rób co ci dyktuje i rozum i serce.
Noo było nie ciekawie; zemdlałam, wymiotowałam itp
Byle teraz takich przygód nie było..