X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka obadaj sprawę na wątku IVF faktycznie. I myśl intensywnie. Jeśli mówisz że zdążysz w razie czego z kolejną procedurą to ok. Weź pod uwagę odroczony transfer ze względu na progesteron. Pewnie i tak będziesz musiała czekać. Pytanie tylko czy wyciskasz z tych komórek co się da (a pewnie będą gorszej jakości) czy przerywasz i czekasz na nową stymulację. Bo jeśli masz mieć kiepskie komórki a potem zarodki (w sytuacji gdzie wasze plemniki są slabowite) to nie wiem czy ryzykować niepełnoeartościowe zarodki. Nie wiadomo ile by ich było, jak będziesz mieć kilka to i tak będziesz musiała je najpierw wybrać zanim rozpoczniesz kolejną procedurę. Ja bym chyba dała szansę komorkom. Ale ty musisz ocenić waszą sytuację, w tym np kwestię urlopu męża. Tak naprawdę on jest potrzebny tylko jednego dnia. Awaryjnie możnaby się umówić z kliniką na oddanie nasienia do mrożenia teraz kiedy ma urlop. Wykorzystacie je wówczas w odpowiednim momencie niezależnie od urlopu męża.

Torunianka lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze doktorek nie odpisał co i jak. Wiec póki co ustaliłam plan działania na kolejne 3 miesiące.
    Cel:
    - bieganie 4 x tydzień
    - utrata 10 kg
    - zapisuje się na 2 języki w sumie to teraz wybieram szkole, prędzej juz to w planowalam
    - tańczę! Spotykam się z ludźmi i doceniam co już mam i ludzi których mam przy sobie szczególnie mojego 5,5 letniego ludka :-D

Przez ten czas suplementy wspomagające dla mnie i NM.

Podejmę 2 raz wyzwanie ale na 3 chyba się raczej nie zdecyduje jednak

A plan na dzis butelka wina! ;)

poza tym wracam do depilacji IPL i kwasów na pysk. Bo w trakcie procedury tego robić nie mogłam. I chyba się zapisze na odnowę permanentnego. A co mi tam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 19:14

Anatolka, Suomi, pabelka88, Ania1986, Torunianka, ComeToMeBaby, Vanili, szurusiowa lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Ja za 1 podejściem też miałam torbiel ale wyniki krwi były w porządku. A co do torbiela to lekarz powiedział , że są dwie możliwości. Albo nie pękniety pęcherzyk albo coś tam z ciałkiem żółtym czy jakoś tak.

Może podpytaj o wyniki stymulacji przy podwyższonym prg. Tu chyba o niego chodzi, nie o istnienie torbieli samej w sobie. Jak było z jajkami u dziewczyn, które miały prg ponad 1. Nie z zarodkami, bo to różnie bywa w zależności od problemu, ale z jajkami.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjeliśmy decyzje i już napisałam doktorkowi. Działamy dalej. W pon usg i bad krwi a od dziś cetrotide.

Anatolka, szurusiowa, pabelka88, ewlinaaa85, Suomi, ComeToMeBaby, Lola79 lubią tę wiadomość

• MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka trzymam mocno kciuki, aby ta decyzja była słuszna i przyniosła oczekiwany cud :)

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje MonaLizzza

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Podjeliśmy decyzje i już napisałam doktorkowi. Działamy dalej. W pon usg i bad krwi a od dziś cetrotide.
    Dzielna kobieta! Trzymam kciuki za was.

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje ewelinaaa

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wspieramy całym serduchem żeby wszystko zakończyło się dobrze...

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Julita

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola świetny plan ;-)

Lola79 lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Torunianka!
    Lola, plan niczego sobie :-)

Torunianka, Lola79 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kometa

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunuanka wszystkie trzymamy kciuki. Może faktyczne oddanie nasienia i mrożenie będzie v dobrym rozwiązaniem. Nawet jeśli miałabyś podejść do kolejnej procedury to jeśli faktycznie mężu nie będzie mógł jechać z Tobą z powodu braku wolnego zawsze będziecie mieć zapas w depozycie. Zapytaj doktorka.

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola dziękuje. I masz/macie racje co do mrożenia ale na punkcje przecież i tak ktoś musi ze mną być i mnie odwieść do domu. A nikt inny ze mną nie pojedzie bo nikt nie wie, że podchodzimy do ivf.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Kciuki Torunianka!
    Lola, plan niczego sobie :-)
    Przed kolejnym podejściem będę piękna gładka i szczęśliwa. Nie mam już sił i ochoty na łzy i rozpacz. A języki w planie od dawna były, jednego w sumie kontynuacja. Chce zmienić pracę niezależnie od tego czy będę w ciąży czy nie...

Kometa zmień z Ewelina złą passę na forum. Teraz nadzieja w Was! :)

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Lola dziękuje. I masz/macie racje co do mrożenia ale na punkcje przecież i tak ktoś musi ze mną być i mnie odwieść do domu. A nikt inny ze mną nie pojedzie bo nikt nie wie, że podchodzimy do ivf.
    No ale teraz mąż jeszcze ma wolne prawda? Myślałam raczej i wyjściu awaryjnym gdyby trzeba było podchodzić do kolejnej punkcji później. Wtedy w najgorszym wypadku mogłabyś przyjechać sama bo nasienie byłoby zamrożone. Tak czy inaczej teraz nie ma wyjścia jechać musi z Tobą :) mam nadzieję że na tej procedurze skończycie jednak.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Ja tam po punkcji byłam nówka sztuka nierdzewka. Ale ty chyba słabo. Zawsze w razie czego możesz zostać w hotelu. No ale decyzja podjęta, rób co ci dyktuje i rozum i serce.

c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola zgadza się teraz musi i nie ma innego wyjścia :) A co do tego wyjścia awaryjnego to w regulaminie było napisane, że na punkcji musi być koniecznie ktoś z Tobą bo samej nie mogą puścić do domu po narkozie.

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ja tam po punkcji byłam nówka sztuka nierdzewka. Ale ty chyba słabo. Zawsze w razie czego możesz zostać w hotelu. No ale decyzja podjęta, rób co ci dyktuje i rozum i serce.
    W hotelu i tak bd zostawać. :)
    Noo było nie ciekawie; zemdlałam, wymiotowałam itp
    Byle teraz takich przygód nie było..

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ