X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka obadaj sprawę na wątku IVF faktycznie. I myśl intensywnie. Jeśli mówisz że zdążysz w razie czego z kolejną procedurą to ok. Weź pod uwagę odroczony transfer ze względu na progesteron. Pewnie i tak będziesz musiała czekać. Pytanie tylko czy wyciskasz z tych komórek co się da (a pewnie będą gorszej jakości) czy przerywasz i czekasz na nową stymulację. Bo jeśli masz mieć kiepskie komórki a potem zarodki (w sytuacji gdzie wasze plemniki są slabowite) to nie wiem czy ryzykować niepełnoeartościowe zarodki. Nie wiadomo ile by ich było, jak będziesz mieć kilka to i tak będziesz musiała je najpierw wybrać zanim rozpoczniesz kolejną procedurę. Ja bym chyba dała szansę komorkom. Ale ty musisz ocenić waszą sytuację, w tym np kwestię urlopu męża. Tak naprawdę on jest potrzebny tylko jednego dnia. Awaryjnie możnaby się umówić z kliniką na oddanie nasienia do mrożenia teraz kiedy ma urlop. Wykorzystacie je wówczas w odpowiednim momencie niezależnie od urlopu męża.

Torunianka lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze doktorek nie odpisał co i jak. Wiec póki co ustaliłam plan działania na kolejne 3 miesiące.
    Cel:
    - bieganie 4 x tydzień
    - utrata 10 kg
    - zapisuje się na 2 języki w sumie to teraz wybieram szkole, prędzej juz to w planowalam
    - tańczę! Spotykam się z ludźmi i doceniam co już mam i ludzi których mam przy sobie szczególnie mojego 5,5 letniego ludka :-D

Przez ten czas suplementy wspomagające dla mnie i NM.

Podejmę 2 raz wyzwanie ale na 3 chyba się raczej nie zdecyduje jednak

A plan na dzis butelka wina! ;)

poza tym wracam do depilacji IPL i kwasów na pysk. Bo w trakcie procedury tego robić nie mogłam. I chyba się zapisze na odnowę permanentnego. A co mi tam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 19:14

Anatolka, Suomi, pabelka88, Ania1986, Torunianka, ComeToMeBaby, Vanili, szurusiowa lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Ja za 1 podejściem też miałam torbiel ale wyniki krwi były w porządku. A co do torbiela to lekarz powiedział , że są dwie możliwości. Albo nie pękniety pęcherzyk albo coś tam z ciałkiem żółtym czy jakoś tak.

Może podpytaj o wyniki stymulacji przy podwyższonym prg. Tu chyba o niego chodzi, nie o istnienie torbieli samej w sobie. Jak było z jajkami u dziewczyn, które miały prg ponad 1. Nie z zarodkami, bo to różnie bywa w zależności od problemu, ale z jajkami.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjeliśmy decyzje i już napisałam doktorkowi. Działamy dalej. W pon usg i bad krwi a od dziś cetrotide.

Anatolka, szurusiowa, pabelka88, ewlinaaa85, Suomi, ComeToMeBaby, Lola79 lubią tę wiadomość

• MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka trzymam mocno kciuki, aby ta decyzja była słuszna i przyniosła oczekiwany cud :)

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje MonaLizzza

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Podjeliśmy decyzje i już napisałam doktorkowi. Działamy dalej. W pon usg i bad krwi a od dziś cetrotide.
    Dzielna kobieta! Trzymam kciuki za was.

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje ewelinaaa

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wspieramy całym serduchem żeby wszystko zakończyło się dobrze...

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Julita

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola świetny plan ;-)

Lola79 lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Torunianka!
    Lola, plan niczego sobie :-)

Torunianka, Lola79 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kometa

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunuanka wszystkie trzymamy kciuki. Może faktyczne oddanie nasienia i mrożenie będzie v dobrym rozwiązaniem. Nawet jeśli miałabyś podejść do kolejnej procedury to jeśli faktycznie mężu nie będzie mógł jechać z Tobą z powodu braku wolnego zawsze będziecie mieć zapas w depozycie. Zapytaj doktorka.

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola dziękuje. I masz/macie racje co do mrożenia ale na punkcje przecież i tak ktoś musi ze mną być i mnie odwieść do domu. A nikt inny ze mną nie pojedzie bo nikt nie wie, że podchodzimy do ivf.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Kciuki Torunianka!
    Lola, plan niczego sobie :-)
    Przed kolejnym podejściem będę piękna gładka i szczęśliwa. Nie mam już sił i ochoty na łzy i rozpacz. A języki w planie od dawna były, jednego w sumie kontynuacja. Chce zmienić pracę niezależnie od tego czy będę w ciąży czy nie...

Kometa zmień z Ewelina złą passę na forum. Teraz nadzieja w Was! :)

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Lola dziękuje. I masz/macie racje co do mrożenia ale na punkcje przecież i tak ktoś musi ze mną być i mnie odwieść do domu. A nikt inny ze mną nie pojedzie bo nikt nie wie, że podchodzimy do ivf.
    No ale teraz mąż jeszcze ma wolne prawda? Myślałam raczej i wyjściu awaryjnym gdyby trzeba było podchodzić do kolejnej punkcji później. Wtedy w najgorszym wypadku mogłabyś przyjechać sama bo nasienie byłoby zamrożone. Tak czy inaczej teraz nie ma wyjścia jechać musi z Tobą :) mam nadzieję że na tej procedurze skończycie jednak.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Ja tam po punkcji byłam nówka sztuka nierdzewka. Ale ty chyba słabo. Zawsze w razie czego możesz zostać w hotelu. No ale decyzja podjęta, rób co ci dyktuje i rozum i serce.

c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola zgadza się teraz musi i nie ma innego wyjścia :) A co do tego wyjścia awaryjnego to w regulaminie było napisane, że na punkcji musi być koniecznie ktoś z Tobą bo samej nie mogą puścić do domu po narkozie.

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ja tam po punkcji byłam nówka sztuka nierdzewka. Ale ty chyba słabo. Zawsze w razie czego możesz zostać w hotelu. No ale decyzja podjęta, rób co ci dyktuje i rozum i serce.
    W hotelu i tak bd zostawać. :)
    Noo było nie ciekawie; zemdlałam, wymiotowałam itp
    Byle teraz takich przygód nie było..

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ