X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    W kórym dniu cyklu robi się histero?
    Vioris pisała że jej doktor kazal jej przyjść pomiędzy 10-12 dc
    Ale chyba po ustaniu @ do owulacji? Nie wiem właśnie czy można po...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 13:05

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr mi właśnie odpisała na smska i mogę dziś do niej wpaść na wymaz bo Pani Dr chce zdążyć go zrobić zanim mnie wodospad zaleje :) pogadam z nią o histero a jak nie ona to pojadę do mojego drugiego ulubionego gina w czwartek :D

ewa84, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Vioris pisała że jej doktor kazal jej przyjść pomiędzy 10-12 dc
    Ale chyba po ustaniu @ do owulacji? Nie wiem właśnie czy można po...

Po okresie jak znikają plamienia i przed owulacja. Wtedy jest najlepiej. Na antykoncepcji cały cykl może być.

ewa84, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka dobrze że cię posłuchałam z tym tsh
    Zawsze miałam w granicach 1,16-1,36 przy normie 0,27-4,7
    Dzis odbieram wynik i 0,20 :(

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Suomi, to awantura musiała być gruba. Co za brak kompetencji. Jedno co jest pewne - od tego momentu aptekarka będzie sprawdzała każdy sobie nie znany lek i upychała w lodówce. Szkoda tylko, że tyle nerwów cię to kosztowało. Super, że to załatwiliście, podziwiam. :-)

Edit: zastanów się czy chcesz kolejną receptę. Masz limit refundowanych recept. To nie twoja wina tylko aptekarki. Jak znam Chrusta to może Ci chcieć wypisać kolejną na 100%. Mi tak nową receptę wypisał na lutkę jak moja recepta się przeterminowała zanim ją wykupiłam. Stara była refundowana, nową wypisał na 100%. Bo coś tam.

Powiem Ci, że też się zdziwiłam bo myślałam, że powiedzą, że nasza wina, że nie czytamy ulotek. Juz miałam wizję klęski na dzień przed stymulacją.
    Chyba faktycznie nie będę prosić Chrusta, ewentualnie wspomnę, czy byłaby taka możliwość.
    Możesz mnie dopisać na sobotę 12.03 na 10.45 pierwsze USG :)
    Ewelina, zrób sobie biocenoze koniecznie. Ja jeszcze kiedyś robiłam po poronieniu anty tpo, antykoagulant tocznia i przeciwciała antyfosfolipidowe. Tez maja duże znaczenie we wczesnej ciąży.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    to u Ciebie się nie podniosła tylko spadła

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła do mnie pani embriolog i na dzień dzisiejszy mamy 5 zaplodnionych komórek. Uff. Dopiero teraz zaczęłam się tak na prawdę bać ale same dobrze o tym wiecie :s

Anatolka, Suomi, ewlinaaa85, pabelka88, ComeToMeBaby, Saramago lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:

Kolejna na wycieczkę do endokrynologa. Marsz! ;-) Najczęściej w ciąży rośnie tsh...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Ewelina, zrób sobie biocenoze koniecznie. Ja jeszcze kiedyś robiłam po poronieniu anty tpo, antykoagulant tocznia i przeciwciała antyfosfolipidowe. Tez maja duże znaczenie we wczesnej ciąży.

Zespół antyfosfolipidowy w całości:
    - p. antykardiolipinowe IgM,IgG
    - antykoagulant toczniowy
    - p. przeciw beta-2-glikoproteinie IgM,IgG

Z rzeczy, których cena nie powala specjalnie a warto "panel niepłodność żeńska invicta". Problemy u faceta jak są to można zrobić "panel niepłodność męska" z invicta. Kurier przywozi do domu takie probowki, trzeba do nich oddać próbkę śliny i na drugi dzień zabiera. Jak gdzieś piszemy o "plujkach" na forum to o te pakiety chodzi ;-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny zapisałam sobie i jutro gnam do labora
    Mój mąż miał bardzo dobre wyniki nasienia przynajmniej tak twierdził lekarz

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zespół antyfosfolipidowy trochę Cie szarpnie. Nawet ze 300zł. Porównaj ceny.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Zespół antyfosfolipidowy w całości:
    - p. antykardiolipinowe IgM,IgG
    - antykoagulant toczniowy
    - p. przeciw beta-2-glikoproteinie IgM,IgG

Z rzeczy, których cena nie powala specjalnie a warto "panel niepłodność żeńska invicta". Problemy u faceta jak są to można zrobić "panel niepłodność męska" z invicta. Kurier przywozi do domu takie probowki, trzeba do nich oddać próbkę śliny i na drugi dzień zabiera. Jak gdzieś piszemy o "plujkach" na forum to o te pakiety chodzi ;-)

No tak, coś pomieszalam :) ale o to chodziło. Ja robiłam z krwi.

Dziewczyny, a czy podczas stymulacji można normalnie uprawiać sport?

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    No tak, coś pomieszalam :) ale o to chodziło. Ja robiłam z krwi.

Dziewczyny, a czy podczas stymulacji można normalnie uprawiać sport?

Z krwi, z krwi. Panele to plujki.

Niby tak, chyba, że wyczynowo to sobie daruj ;-) albo jak zaczniesz czuć jajka już, że są duże to też.

Suomi lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    MonaLizzza daj znać co Ci Dr powiedział mam nadzieję że, szybko zaczniesz nową procedurę. Ja mu wczoraj wysłałam smsa to mi szybko odpisał

Napisałam, że wynik bety nie wskazuje na ciąże i jak dalej działamy, co z lekami itp.
    Mam umówić się na wizytę na kwiecień i że zdążymy zrobić jeszcze jedno podejście. Podczas wizyty wszystko będziemy planować, a leki odstawić.

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Dziewczyny obdzwonilam tysiąc aptek od rana i nie dostane u siebie crinone! Co robic?????

Udało się zamówic crinone? Ja też za pierwszym razem miałam mega problem ze znalezieniem, wykonałam chyba ze 100 telefonów. Najlepiej pytać w aptekach przy klinikach niepłodności

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizzza wrote:
    Napisałam, że wynik bety nie wskazuje na ciąże i jak dalej działamy, co z lekami itp.
    Mam umówić się na wizytę na kwiecień i że zdążymy zrobić jeszcze jedno podejście. Podczas wizyty wszystko będziemy planować, a leki odstawić.
    Cieszę się bardzo że, będziesz miała drugą procedurę. Ja też muszę czekać na kwiecień ;)

• MonaLizzza Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam histeroskopię 3 razy, w różnych dniach cyklu. Najważniejsze, żeby nie było żadnego plamienia. Raz podchodziłam na tabletkach anty.

Ewelina trzymasz się? Ja wczoraj się wyryczałam. Dzisiaj wstałam i postanowiłam nie dołować się, bo to nic nie zmieni. Rano wałkowałam temat w pracy, bo dziewczyny też są po podobnych przejściach i żyją tym ze mną. Ale byłam twarda i nie rozczulałam się nad sobą.
    Musimy walczyć!

ComeToMeBaby, ewlinaaa85, Saramago lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizzza wrote:
    Ewelina trzymasz się?
    Ledwo, już kilka razy dziś ryczałam co sobie o tym pomyślę to ryczę. Ja to ogólnie mientka jestem :(
    Staram się podnieść z porażki walczę kombinuję szukam rozwiązań, myślę nad powrotem do pracy którą rzuciłam dla invitro. Myślę że, jeszcze kilka dni musi minąć żebym się lepiej poczuła. Pokłóciłam się z mężem oskarżając go o to że, się nie przejął ach załamałam się ale, podniosę się ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 18:07

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, mój mąż też nie raz mnie wkurzał. Ja ryczalam a On nic. Czasem może nawet lepiej bym się poczuła jakby Mu łezka pociekla, ale nic. Nigdy. Jak płakałam, że co będzie jak nigdy się nie uda to odpowiadał, że czemu miałoby się nie udać i że w końcu się uda. Podchodził do tego zadaniowo. Taki miał swój sposób na to. Miał do tego prawo i Twój też ma. Oni są inni. Tak już jest. Zobaczysz jak się uda jak będzie się nad Wami trząsł. Wtedy zobaczysz, że też się martwi i że przeżywał to co się działo wcześniej. Ja jak chodzę na usg bez męża, bo najczęściej ma jakąś głupią zmianę w pracy i nie idzie ze mną, to zawsze czeka na info. A że jest geologiem i zjeżdża pod ziemię to do ostatniej sekundy nie wyłącza telefonu, żeby przeczytać, że wszystko ok po wizycie. A później na lodowce w nocy maja być przyklejone foty z usg, żeby mógł nadrobić to,czego nie obejrzał na żywo. Musisz Mu pozwolić przejść to na Jego sposób. Nie ma się o co kłócić. Jest taki czas, że musicie się wspierać :-) idź Go przytul <3

szurusiowa, pabelka88, ComeToMeBaby, Suomi, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ewelina, mój mąż też nie raz mnie wkurzał. Ja ryczalam a On nic. Czasem może nawet lepiej bym się poczuła jakby Mu łezka pociekla, ale nic. Nigdy. Jak płakałam, że co będzie jak nigdy się nie uda to odpowiadał, że czemu miałoby się nie udać i że w końcu się uda. Podchodził do tego zadaniowo. Taki miał swój sposób na to. Miał do tego prawo i Twój też ma. Oni są inni. Tak już jest. Zobaczysz jak się uda jak będzie się nad Wami trząsł. Wtedy zobaczysz, że też się martwi i że przeżywał to co się działo wcześniej. Ja jak chodzę na usg bez męża, bo najczęściej ma jakąś głupią zmianę w pracy i nie idzie ze mną, to zawsze czeka na info. A że jest geologiem i zjeżdża pod ziemię to do ostatniej sekundy nie wyłącza telefonu, żeby przeczytać, że wszystko ok po wizycie. A później na lodowce w nocy maja być przyklejone foty z usg, żeby mógł nadrobić to,czego nie obejrzał na żywo. Musisz Mu pozwolić przejść to na Jego sposób. Nie ma się o co kłócić. Jest taki czas, że musicie się wspierać :-) idź Go przytul <3

Anatolka poryczałam się nad Twoim tekstem, wiesz co jest najlepsze że Twój M tak samo się zachowuje jak mój a jeszcze lepsze jest to że, mój M też skończył studia górnictwo geologia hyhyh
    Dzięki bardzo mnie pocieszyłaś na prawdę <3

Anatolka lubi tę wiadomość

‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ