Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Vanili: daj znać jak po badaniu. Zaciskam kciuki.
Ja jutro mam kolejne usg bo mała mi znowu przepływem jednym kombinuje
Mam nadzieje ze się unormowalo...
Co do fikania to mają jeszcze sporo miejsca i robią co chcą, nawet w trakcie usg potrafiły zmienić położenia, jedna na drugiej się polozyly i polykaly wody co wyglądało jakby rozmawiały :p Ostatnio po jogurcie z musli i owocami świeżymi dostają dzikiego szału. Brzuch też różnie, ale nie dotykam go, zmieniłam dietę i widzę poprawę choć jak tylko wstaję np pod prysznic, jest twardy a jak się poloze jest ok, czasem twardnieje na kilka sekund jedna strona Ale takie sporadyczne skurcze to chyba norma? No i takie typowe problemy jak śpię ba lewym boku dretwieje lewa ręka, jak na prawym to kręci mi się w głowie. Najlepiej na kanapie z nogami przełożonymi przez oparcie, więc w nocy spaceruje z sypialni na kanapę w salonie
Leżenie mi nie służy bo jestem coraz słabsza i wcale nie mam ochoty już wstawać. Dziś byłam na badaniach i krew cos niebardzo wyszła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 17:11
-
szurusiowa wrote:Lipa czekamy na wieści
A wiec: bylam na wizycie nie u doktora Ch, ale u jakiejs mlodej pani doktor. Spodobalo mi sie to, ze po zebraniu wywiadu ZASTANAWIALA SIE jak do mnie podejsc. Moj poprzedni lekarz lecial schematem. Chce zmniejszyc mi dawke lekow, do tej pory mialam kazforazowo 150j. i dwie hiperki. Teraz mam miec 125j. W przyszla sobote scratching (27 dc, nie za pozno?). No i mam czekac na naturalna @, nie wywolywac dupkiem. Oby przyszla w poreszurusiowa, Ania1986, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Widziałście, przed chwilą w Faktach Doktorek wypowiadał się w sprawie nowej ustawy o IVF
szurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
nick nieaktualny
-
Teraz mówił o tym jaki to chory pomysł by zapładniać tylko 1 komórkę, jak małe są wtedy szanse na powodzenie i że o wiele bardziej niebezpieczne dla kobiety jest narażanie jej na częste stymulacje dla 1go zarodka...
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pomijając już fakt że to uderzy też w kliniki bo ludzie będą szukać pomocy za granicą.
I pewnie poskutkuje to tym że nasi specjaliści tez zaczną za granicę uciekać...Suomi, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
Aniu, dzięki za link. Z pytaniem tez niestety nie pomogę.
Co do tego kolejnego chorego pomysłu to już jakoś biorę to na spokojnie, bo to przechodzi ludzkie pojęcie. Miejmy nadzieję, że jednak wygra rozsądek i wybitni polscy specjaliści, jak np nasz Ch nie będą musieli wyjeżdżać za pracą za granicę...Bo tak się to skończy, jeśli faktycznie będzie można zapladniac jedną komórkę. To będzie koniec in vitro w Polsce. Ja na pewno bym się na coś takiego nie zdecydowała, wolałabym pojechać do Czech i zwiększyć szanse kilkakrotnieewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
FORUMOWE CIĄŻE:
Julita75- 6.12.2015 transfer, Vanili- 13.12.2015 transfer, ewa84- 28.12.2015 transfer- ciąża bliźniacza, Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, ComeToMeBaby- 20.02 criotransfer, Pabelka- 2.03 transfer, Kaczorek- 5.04 transfer- ciąża bliźniacza
KALENDARZ KCIUKOWY:
29.04 migot_ka - transfer
06.05 Ewa84- wizyta ciążowa
07.05 Ania1986 - transfer
07.05 szurusiowa - USG
09.05 ewlinaaa85 - transfer
09.05 migot_ka - test ciążowy
10.05 19ilonka87- scratching
11.05 Lonia- histeroscopia i scratching
ok. 14.05 Suomi - rozpoczęcie stymulacji
maj- Lonia
24.08 Julita76- planowany termin porodu
31.08 Vanili- planowany termin porodu
19.09 Ewa84- planowany termin porodu
08.11 ComeToMeBaby- planowany termin porodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 10:01
szurusiowa lubi tę wiadomość
-
Ja tu czegoś nie rozumiem, chyba że mówimy w różnych jednostkach. Do transferu progesteron nie może przekroczyć w Artvimedzie poziomu 1,5. A gdzie tu 80 czy 100.
Chrusta obejrzałam wszyscy tam lekarze wypowiadający się pewnie się tylko pukają po głowach poza kamerami. A tak gwoli wyjaśnienia to nie żadna ustawa tylko znów jakiś tam projekt zgłoszony przez posła niezależnego. Ale nie mogłam gościa słuchać. To wcale nie o życie i zdrowie dzieci z ivf chodzi tylko znów o religię i morale. Nie uczcie lekarzy medycyny robić!