Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Kayaa, ja miałam crio transfer i w dodatku na cyklu farmakologicznym (czyli bez naturalnej owulacji, co oznacza że mój organizm sam nie produkuje hormonów). Estradiol i progesteron brałam cały czas. W 8tyg ciąży napisałam do Chrusta zgłoszenie ciąży klinicznej oraz prośbę o nowe rozpisanie dawek leków po wizycie w szpitalu z poronieniem zagrażającym (lekarze szpitalni nie ogarniali tematu). Rozpisal mi stopniowe schodzenie z leków i ostatnią dawkę luteiny wzięłam wczoraj. Tyle to u mnie trwało.
Kayaaa lubi tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny za info. U mnie nie wiadomo co mogło być przyczyną. Wszystko było ok. Dopiero po 3 dniach po odstawieniu progesteronu przestały boleć mnie całkowicie piersi. A po kolejnych 4 dniach przyszła gorączka, bóle głowy i złe samopoczucie. Myślałam że to przeziębienie itp. Choć nawet w tej sprawie kontaktowałam się ze swoim ginekologiem i mówił żeby się nie przejmować. Czasu nie cofnę, ale moja noga już u niego nie postanie.
-
Kayaaa wrote:Vanili i tak nadal bierzesz do teraz? Pytam się ponieważ mam pewne wątpliwości co do mojego lekarza, który automatycznie kazał mi odstawić w 8 tygodniu.
Do tego ja do 15 tc brałam clexane - Ewa dziabie się fragminem - to to samo, ale chociaż to są niby przeciwzakrzepowe zastrzyki to one działają również na zagnieżdżenie no i aby organizm nie odrzucił zarodka.
Ja już więcej nie robiłam badań progesteronu. Odkąd trafilam w 3tc do szpitala i wyszło wysokie tsh to tylko to ciągle badam i biore tabsy chociaż tarczyce zawsze miałam ja ok.Kayaaa lubi tę wiadomość
-
Kayaaa fajnie, że wrocilas i że walczysz dalej!
Zmień lekarza, bo teraz to będzie ci trudno mu zaufać. Z tego co słyszę od kolezanek to niektórzy ginekolodzy mają luzackie podejście...
Trzymam kciuki za Ciebie!Kayaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuomi wrote:Ania, a Ty się nam nie chcesz pochwalić jak było? Kto Ci robił punkcję i transfer? Jak wrażenia i nastawienie?
Stymulacja szła gładko oprcz bolu od zrostów noi ostatnich 3 dni w ktorych to juz chodzic nie mogłam bo mnie tak jajka uwierały
Punkcje i transfer robił mi doktorek.
Oglonie totalna olewka podczas tej 2 procedury była z mojej strony, wiara zaczeła wracac jak minal 3 dzien a zarodkow nadal bylo 4. Teraz jestem spokojnia, bardzo spokojna, stres minął...
Dzis dostałam telefon o zakonczeniu hodowli zamrozili 2 bardzo dobrej klasy blastki
ten 3 niestey zle sie dzielil od poczatku ale nadganiał, wczoraj był morula ale chyba finalnie padł, albo embriolodzy stwierdzili ze nic z niego nie bedzie i zakonczyli tez jego hodowle.
A i doktorek pytal sie ile zarodkow chce, to ja do niego to jest taka opcja bym wzieła 2 ? a on ile transferów miałam, ja mowie ze jeden, to juz gadka sie skonczyła, dopiero przy 3 transferze moge wziasc 2Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 17:17
ComeToMeBaby, Suomi, ewa84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry w poniedziałek. Oto zaktualizowany kalendarz:
FORUMOWE CIĄŻE:
Julita75- 6.12.2015 transfer, Vanili- 13.12.2015 transfer, ewa84- 28.12.2015 transfer- ciąża bliźniacza, Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, ComeToMeBaby- 20.02 criotransfer, Pabelka- 2.03 transfer, Kaczorek- 5.04 transfer- ciąża bliźniacza
KALENDARZ KCIUKOWY:
29.04 migot_ka - transfer
07.05 Ania1986 - transfer
09.05 ewlinaaa85 - transfer
09.05 migot_ka - test ciążowy
10.05 19ilonka87- scratching
11.05 Lonia- histeroscopia i scratching
12.05 szurusiowa - transfer
ok. 14.05 Suomi - rozpoczęcie stymulacji
27.05 Fiona12 - scratching
maj- Lonia
24.08 Julita76- planowany termin porodu
31.08 Vanili- planowany termin porodu
19.09 Ewa84- planowany termin porodu
08.11 ComeToMeBaby- planowany termin porodu
Zostawiłam daty transferów, żeby można było przypominać o betowaniu w razie, gdyby któraś zapomniała hyhy
Dziś przypominam Migotce - czekamy na wynik
I kciuki za Ewelinę - w końcu się doczekałaś.
Ja w tym tygodniu zaczynam stymulację, za jakieś parę dni. Mam zamiar pić duuużo wody i jeść dużo białka oraz nie odwiedzać siostrzeńców (podczas ostatniej stymulacji właśnie od nich się zaraziłam choróbskiem )
A tak a propos, czy Wy może wiecie co słychać u Graśki i Pabelki?
Coś się nam dziewczyny nie odzywają...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 11:10
-
Hej dziewczęta krew oddana...stresuję się strasznie...nie wiem czego się spodziewać...
Ewelina jaka decyzja? Bierzesz 1 czy 2?
U Pabelki wszystko w jak najlepszym porządku Ciąża rozwija się zdrowo Odsunęła się od forum, aby nie potrzebnie się stresować...Suomi, szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Suomi wrote:Migotka, dostaniesz dziś wynik?
Nic się nie martw, parę godzin i będzie wszystko jasne Sikańca nie robiłaś?
To dobrze, że u dziewczyn wsio ok. Może jeszcze kiedyś nas odwiedzą
Poza tym mam złe przeczucia...
Ehh...chcę to mieć już za sobą...