X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka :):) gratuluję :) rewelacja!

migot_ka lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Dzięki dziewczyny, nie mogę w to uwierzyć... siedzę w pracy i ryczę... jakie to cudowne uczucie zobaczyć betę inną niż ciągłe 0 od 3 lat...
    Cuda się zdarzają...

Miałam to samo. Przez 3 lata nigdy nie widziałam pozytywnego testu, a jak odebrałam bete 252,2 z 10dpt to prawie zwariowałam :-) bardzo się cieszę i doskonale rozumiem :-) &&

lipa, migot_ka lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z rządówki, jak wygląda w artvimedzie kwestia intralipidu? Oferują go za free w ramach rządówki, czy trzeba sobie dopłacac? Czy którąs brała tę kroplówkę? ile wlewów i kiedy?

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Miałam to samo. Przez 3 lata nigdy nie widziałam pozytywnego testu, a jak odebrałam bete 252,2 z 10dpt to prawie zwariowałam :-) bardzo się cieszę i doskonale rozumiem :-) &&

i własnie Anatolko, ty wiem, że miałaś intralipid, masz też niedoczynnopść tarczycy, ale nie hashimoto tak?
    ja mam hashimoto i jedna z dziewczyn z forum napisała, że ponieważ intralipid składa się głównie z oleju sojowego, który jest produktem zabronionym przy hashi, oże on wyrządzić więcej szkody niż pożytku.
    Wiesz coś o tym, co o tym myślisz?

age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam hashimoto i nie interesowałam się tym. Immunologia to grubsza sprawa i słuchałam w tej kwestii specjalisty. Z tą panią dr nie dyskutowalam ;-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny z rządówki, jak wygląda w artvimedzie kwestia intralipidu? Oferują go za free w ramach rządówki, czy trzeba sobie dopłacac? Czy którąs brała tę kroplówkę? ile wlewów i kiedy?
    Przy trzeciej procedurze intralipid podają za free.

• Suomi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Hmm, czuję się wyraźnie pominięta w aktualizacji kalendarza :-P

Ojej ! Cóż za faux pas ! Uczeń zignorował mistrza.... Obiecuję, ze to się więcej nie powtórzy :D

FORUMOWE CIĄŻE:
    Julita75- 6.12.2015 transfer, Vanili- 13.12.2015 transfer, ewa84- 28.12.2015 transfer- ciąża bliźniacza, Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, ComeToMeBaby- 20.02 criotransfer, Pabelka- 2.03 transfer, Kaczorek- 5.04 transfer- ciąża bliźniacza

KALENDARZ KCIUKOWY:

29.04 migot_ka - transfer
    07.05 Ania1986 - transfer
    09.05 ewlinaaa85 - transfer
    09.05 migot_ka - test ciążowy
    10.05 19ilonka87- scratching
    11.05 Lonia- histeroscopia i scratching
    12.05 szurusiowa - transfer
    12.05 Kometa - odbiór wyników PAPPA
    14.05 Kometa - USG (być może określające płeć)
    ok. 14.05 Suomi - rozpoczęcie stymulacji
    27.05 Fiona12 - scratching
    maj- Lonia

24.08 Julita76- planowany termin porodu
    31.08 Vanili- planowany termin porodu
    19.09 Ewa84- planowany termin porodu
    08.11 ComeToMeBaby- planowany termin porodu

ewlinaaa85, szurusiowa, Anatolka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Przy trzeciej procedurze intralipid podają za free.

bosko ;)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    bosko ;)
    Tylko nie zapomnij się przypomnieć, że to chcesz hehe :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Tylko nie zapomnij się przypomnieć, że to chcesz hehe :)

na pewno nie zapomnę ;)

ewlinaaa85, Anatolka lubią tę wiadomość

age.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka gratuluję, również wiem co przezywasz:)
    Też długo czekałam na pozytyw ale warto było.

Nooo my dzisiaj po wizycie u doktorka. Synuś, mały ruchliwy klopsik mamusi ma się świetnie. Kręci się w brzuchu i ciągle coś kombinuje- wczoraj latał po całym brzuchu i czułam go cały dzień z kilkoma przerwami. Dzisiaj szalał i nie pozwolił cyknac sobie fotki, ale za to udało się zbadać wszystko to co było ważne w ramach polowkowych i dr nie ma żadnych zastrzeżeń :)

Mamy już jakieś 20 cm i 575g szczęścia :))
    Niestety czeka mnie seria badań i oby mi żył starczyło bo ostatnio same problemy przez zrosty :( no i oczywiście glukoza ech.. Przez skurcze muszę się kontrolować i mam zakaz na gimnastyke :( a już myślałam, że chociaż raz w tygodniu się wyrwe z domu. Trudno dupa musi rosnąć dalej :(

Kolejna wizyta 7.06.

szurusiowa, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy którejś z Was ostala się może luteina bądź duphaston? W zaistniałej sytuacji magazynuje zapasy.

• Suomi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili, super, że u malucha wszystko ok - niech sobie jeszcze fika, póki może :) Trzymamy kciuki dalej.

Ania, Ewelina - Wy się lepiej pochwalcie kiedy beta, żeby dopisać do kalendarza :) Potem trzeba będzie szurusiową dopisać :) Ehh dużo emocji w tym miesiącu

szurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogot_ka, robisz dziś powtórkę bety?

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Mogot_ka, robisz dziś powtórkę bety?
    Tak, krew oddana...stresik jest...
    A tak w ogóle to jestem w jakimś amoku :) Dalej nie mogę w to uwierzyć :) :) :)
    To prawdziwy CUD :)
    Trzymajcie kciuki za przyrost... :)

Suomi, ewlinaaa85, szurusiowa, ComeToMeBaby, lipa, Vanili, Anatolka lubią tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Ojej ! Cóż za faux pas ! Uczeń zignorował mistrza.... Obiecuję, ze to się więcej nie powtórzy :D
    Hyhyhy no dopsz już, dopsz... :-P

Ja w międzyczasie mam niusa, zmieniłam lekarza na nfz. Tego co to mnie ani nie badał i tylko przyduszony do muru wypisał skierowanie do laba. Na takiego który jak zobaczył wyniki z laba przepisał coś na bakterie w moczu i zapytał: o, a co dr na to tsh? Jak odpowiedziałam że nic to zapytał czy miałam wcześniej problem z tarczycą (no nie), a następnie wypisał skierowanie do endokrynologa na cito. Ha! Taki lekarz. Choć wcisnęłam się do niego dosłownie na trzy minuty bez terminu wizyty więc przepraszał że dziś nie zdąży mnie przyjąć. Zgodził się mnie przejąć, mimo że przyjmuje raz w tygodniu przez dwie godziny i ma full pacjentek. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym w kolejce nie przeprowadziła wywiadu środowiskowego na temat lekarza- potwierdziło się tylko że lekarz super. Zresztą już wcześniej wiedziałam że ten jest super, a tamten to dno i wodorosty - potwierdziła to również kolejka :-) więc cieszę się, że się udało przenieść i załatwić co trzeba.

Kolejna wizyta ciążowa 31.05. Przetestuję wtedy już całkiem nowego doktora :-) a jeszcze dojdzie prenatalne połówkowe gdzieś, dr mówił że już skierowania nie potrzebuję skoro już u nich robiłam. Tyle że ja nie wiem czy na pewno znów chcę u nich robić, zapytam o to dr w sobotę. Z nią mogę robić konszachty, ciekawe co ona na to.

szurusiowa lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili, super wieści. Nie martw się, dupę zgubisz jak zaczniesz karmić :-) tak mówiom :-P

Ania, ja nie mam, wykorzystałam wszystkie tabletki z progesteronem co do sztuki.

Migot_ka trzymam kciuki! Cztery! :-)
    I za pozostałe dziewczyny też.

c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili: duży chlopak już :)
    Teraz chyba taki moment bo mi też jakos nagle dupa urosła :p najpierw brzuch rósł a teraz tyłek, ale co się dziwić przy takim trybie zycia... Nawet nie jem dużo bo żołądek by mi pękł. Makarony, ziemniaki odpadają zupełnie- moje gł danie to jogurty naturalne, musli i owoce.
    Może któraś z was jest mi w stanie podpowiedzieć co warto jeść? Żeby żołądek dał radę ;)
    Ryb nie lubie- największy problem.
    Mąż tak dba o dom ze nie wiem czy po porodzie nie będę wiedziała w co rece wsadzic to zrzuce trochę!
    Kometa: super z tym lekarzem :)
    A jakie miałaś tę wyniki tsh i moczu?
    U mnie teraz morfologia od norm odbiega a doktor mówi ze jak na ten tydzień ciąży bliźniaczej jest b dobra, kompletnie się na tym nie znam. Stwierdził że moja pani doktor od usg jest świetnym diagnosta i zna się na swojej robocie jak nikt inny ale przegina z tym wysyłaniem mnie ciągle na ip :p
    Więc lepiej chyba mieć jednego porządnego od wszystkiego jeśli jest taka możliwość :)

Mnie ostatnio wqrza rodzinka czy znajomi jak gadają ciągle ze powinnam się poruszać trochę bo zaraz w ogóle się nie podniosę, bo przecież to moje marzenie przelezec pół ciąży :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, zapytaj tych znajomych czy byli kiedyś w ciąży, w dodatku bliźniaczej.
    Morfologia w ciąży wariuje, wiadomo.
    A o co chodzi z tym jedzeniem i żołądkiem? Powinnaś jeść urozmaicone rzeczy, dostarczać różnych składników. Ja na szczęście mogę wszystko wcinać i nic mi nie jest. Zauważyłam że tak jak lubiłam sok wielowarzywny tak teraz nie mam na niego ochoty wcale.

W moczu był ślad białka i bardzo liczne bakterie. Jak zobaczylam te wyniki (a to po pewnym czasie od robienia badań bo wyjechaliśmy pomiędzy wizytą w labie a wizytą u gina) to stwierdziłam że sama zrobię powtórkę badania i jeśli znów wyjdą bakterie to każę zrobić też posiew. Ale to drugie badanie wyszło wzorowe, wszystko ok, bakterie pojedyncze.

Natomiast tsh wyszło mi zaledwie 0,02. Jak ten lekarz na nie nie zareagował, mimo że pytałam o to to uznałam że jest ok. Potem czytałam o tym że w ciąży może spaść i w 10tc osiąga najniższe wartości. No to olałam temat. A tu lekarz ten nowy od razu sam na to zwrócił uwagę, bo pokazywalam mu wyniki moczu. Skierowanie do poradni endokrynologicznej oznacza, że jednak warto to sprawdzić, a nie olać.

Dlatego teraz mam próbkę tego jak obaj ci lekarze pracują. Teraz czuję się zaopiekowana. Wcześniej czułam się olana i o wszystko musiałam walczyć. No jestem dobrej myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 09:58

ewa84 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z tydzień temu sprzedałam resztę lutki dowcipnej :/ zapytaj na bazarku ba fioletowej stronie może.

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ