Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
migot_ka wrote:Dzięki dziewczyny, nie mogę w to uwierzyć... siedzę w pracy i ryczę... jakie to cudowne uczucie zobaczyć betę inną niż ciągłe 0 od 3 lat...
Cuda się zdarzają...
Miałam to samo. Przez 3 lata nigdy nie widziałam pozytywnego testu, a jak odebrałam bete 252,2 z 10dpt to prawie zwariowałam bardzo się cieszę i doskonale rozumiem &&lipa, migot_ka lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Miałam to samo. Przez 3 lata nigdy nie widziałam pozytywnego testu, a jak odebrałam bete 252,2 z 10dpt to prawie zwariowałam bardzo się cieszę i doskonale rozumiem &&
i własnie Anatolko, ty wiem, że miałaś intralipid, masz też niedoczynnopść tarczycy, ale nie hashimoto tak?
ja mam hashimoto i jedna z dziewczyn z forum napisała, że ponieważ intralipid składa się głównie z oleju sojowego, który jest produktem zabronionym przy hashi, oże on wyrządzić więcej szkody niż pożytku.
Wiesz coś o tym, co o tym myślisz? -
nick nieaktualnylipa wrote:Dziewczyny z rządówki, jak wygląda w artvimedzie kwestia intralipidu? Oferują go za free w ramach rządówki, czy trzeba sobie dopłacac? Czy którąs brała tę kroplówkę? ile wlewów i kiedy?
-
ComeToMeBaby wrote:Hmm, czuję się wyraźnie pominięta w aktualizacji kalendarza
Ojej ! Cóż za faux pas ! Uczeń zignorował mistrza.... Obiecuję, ze to się więcej nie powtórzy
FORUMOWE CIĄŻE:
Julita75- 6.12.2015 transfer, Vanili- 13.12.2015 transfer, ewa84- 28.12.2015 transfer- ciąża bliźniacza, Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, ComeToMeBaby- 20.02 criotransfer, Pabelka- 2.03 transfer, Kaczorek- 5.04 transfer- ciąża bliźniacza
KALENDARZ KCIUKOWY:
29.04 migot_ka - transfer
07.05 Ania1986 - transfer
09.05 ewlinaaa85 - transfer
09.05 migot_ka - test ciążowy
10.05 19ilonka87- scratching
11.05 Lonia- histeroscopia i scratching
12.05 szurusiowa - transfer
12.05 Kometa - odbiór wyników PAPPA
14.05 Kometa - USG (być może określające płeć)
ok. 14.05 Suomi - rozpoczęcie stymulacji
27.05 Fiona12 - scratching
maj- Lonia
24.08 Julita76- planowany termin porodu
31.08 Vanili- planowany termin porodu
19.09 Ewa84- planowany termin porodu
08.11 ComeToMeBaby- planowany termin porodu
ewlinaaa85, szurusiowa, Anatolka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Migotka gratuluję, również wiem co przezywasz:)
Też długo czekałam na pozytyw ale warto było.
Nooo my dzisiaj po wizycie u doktorka. Synuś, mały ruchliwy klopsik mamusi ma się świetnie. Kręci się w brzuchu i ciągle coś kombinuje- wczoraj latał po całym brzuchu i czułam go cały dzień z kilkoma przerwami. Dzisiaj szalał i nie pozwolił cyknac sobie fotki, ale za to udało się zbadać wszystko to co było ważne w ramach polowkowych i dr nie ma żadnych zastrzeżeń
Mamy już jakieś 20 cm i 575g szczęścia )
Niestety czeka mnie seria badań i oby mi żył starczyło bo ostatnio same problemy przez zrosty no i oczywiście glukoza ech.. Przez skurcze muszę się kontrolować i mam zakaz na gimnastyke a już myślałam, że chociaż raz w tygodniu się wyrwe z domu. Trudno dupa musi rosnąć dalej
Kolejna wizyta 7.06.szurusiowa, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Vanili, super, że u malucha wszystko ok - niech sobie jeszcze fika, póki może Trzymamy kciuki dalej.
Ania, Ewelina - Wy się lepiej pochwalcie kiedy beta, żeby dopisać do kalendarza Potem trzeba będzie szurusiową dopisać Ehh dużo emocji w tym miesiącuszurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Suomi wrote:Mogot_ka, robisz dziś powtórkę bety?
A tak w ogóle to jestem w jakimś amoku Dalej nie mogę w to uwierzyć
To prawdziwy CUD
Trzymajcie kciuki za przyrost...Suomi, ewlinaaa85, szurusiowa, ComeToMeBaby, lipa, Vanili, Anatolka lubią tę wiadomość
-
Suomi wrote:Ojej ! Cóż za faux pas ! Uczeń zignorował mistrza.... Obiecuję, ze to się więcej nie powtórzy
Ja w międzyczasie mam niusa, zmieniłam lekarza na nfz. Tego co to mnie ani nie badał i tylko przyduszony do muru wypisał skierowanie do laba. Na takiego który jak zobaczył wyniki z laba przepisał coś na bakterie w moczu i zapytał: o, a co dr na to tsh? Jak odpowiedziałam że nic to zapytał czy miałam wcześniej problem z tarczycą (no nie), a następnie wypisał skierowanie do endokrynologa na cito. Ha! Taki lekarz. Choć wcisnęłam się do niego dosłownie na trzy minuty bez terminu wizyty więc przepraszał że dziś nie zdąży mnie przyjąć. Zgodził się mnie przejąć, mimo że przyjmuje raz w tygodniu przez dwie godziny i ma full pacjentek. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym w kolejce nie przeprowadziła wywiadu środowiskowego na temat lekarza- potwierdziło się tylko że lekarz super. Zresztą już wcześniej wiedziałam że ten jest super, a tamten to dno i wodorosty - potwierdziła to również kolejka więc cieszę się, że się udało przenieść i załatwić co trzeba.
Kolejna wizyta ciążowa 31.05. Przetestuję wtedy już całkiem nowego doktora a jeszcze dojdzie prenatalne połówkowe gdzieś, dr mówił że już skierowania nie potrzebuję skoro już u nich robiłam. Tyle że ja nie wiem czy na pewno znów chcę u nich robić, zapytam o to dr w sobotę. Z nią mogę robić konszachty, ciekawe co ona na to.szurusiowa lubi tę wiadomość
-
Vanili, super wieści. Nie martw się, dupę zgubisz jak zaczniesz karmić tak mówiom
Ania, ja nie mam, wykorzystałam wszystkie tabletki z progesteronem co do sztuki.
Migot_ka trzymam kciuki! Cztery!
I za pozostałe dziewczyny też. -
Vanili: duży chlopak już
Teraz chyba taki moment bo mi też jakos nagle dupa urosła :p najpierw brzuch rósł a teraz tyłek, ale co się dziwić przy takim trybie zycia... Nawet nie jem dużo bo żołądek by mi pękł. Makarony, ziemniaki odpadają zupełnie- moje gł danie to jogurty naturalne, musli i owoce.
Może któraś z was jest mi w stanie podpowiedzieć co warto jeść? Żeby żołądek dał radę
Ryb nie lubie- największy problem.
Mąż tak dba o dom ze nie wiem czy po porodzie nie będę wiedziała w co rece wsadzic to zrzuce trochę!
Kometa: super z tym lekarzem
A jakie miałaś tę wyniki tsh i moczu?
U mnie teraz morfologia od norm odbiega a doktor mówi ze jak na ten tydzień ciąży bliźniaczej jest b dobra, kompletnie się na tym nie znam. Stwierdził że moja pani doktor od usg jest świetnym diagnosta i zna się na swojej robocie jak nikt inny ale przegina z tym wysyłaniem mnie ciągle na ip :p
Więc lepiej chyba mieć jednego porządnego od wszystkiego jeśli jest taka możliwość
Mnie ostatnio wqrza rodzinka czy znajomi jak gadają ciągle ze powinnam się poruszać trochę bo zaraz w ogóle się nie podniosę, bo przecież to moje marzenie przelezec pół ciąży :p
-
Ewa, zapytaj tych znajomych czy byli kiedyś w ciąży, w dodatku bliźniaczej.
Morfologia w ciąży wariuje, wiadomo.
A o co chodzi z tym jedzeniem i żołądkiem? Powinnaś jeść urozmaicone rzeczy, dostarczać różnych składników. Ja na szczęście mogę wszystko wcinać i nic mi nie jest. Zauważyłam że tak jak lubiłam sok wielowarzywny tak teraz nie mam na niego ochoty wcale.
W moczu był ślad białka i bardzo liczne bakterie. Jak zobaczylam te wyniki (a to po pewnym czasie od robienia badań bo wyjechaliśmy pomiędzy wizytą w labie a wizytą u gina) to stwierdziłam że sama zrobię powtórkę badania i jeśli znów wyjdą bakterie to każę zrobić też posiew. Ale to drugie badanie wyszło wzorowe, wszystko ok, bakterie pojedyncze.
Natomiast tsh wyszło mi zaledwie 0,02. Jak ten lekarz na nie nie zareagował, mimo że pytałam o to to uznałam że jest ok. Potem czytałam o tym że w ciąży może spaść i w 10tc osiąga najniższe wartości. No to olałam temat. A tu lekarz ten nowy od razu sam na to zwrócił uwagę, bo pokazywalam mu wyniki moczu. Skierowanie do poradni endokrynologicznej oznacza, że jednak warto to sprawdzić, a nie olać.
Dlatego teraz mam próbkę tego jak obaj ci lekarze pracują. Teraz czuję się zaopiekowana. Wcześniej czułam się olana i o wszystko musiałam walczyć. No jestem dobrej myśli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 09:58
ewa84 lubi tę wiadomość