Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kometa: no co najśmieszniejsze ci z dobrymi radami to mają 40/50+ :p już nie pamiętają
Wiesz kiedyś to nikt nie wymyślał chyba takich cudów jak leŻenie
No to tsh faktycznie niskie. Ja miałam 0,2 i pytałam w sumie 3 lekarzy i mówili wszyscy ze to normalne.
Bakterie w moczu lepiej pilnować choć najwidoczniej Twój organizm poradził sobie bez wspomagaczy
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny moja beta 837,7!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie spodziewałam się takiego przyrostu!!!lipa, ewlinaaa85, szurusiowa, Anatolka, Torunianka, Saramago, Suomi, Vanili, ComeToMeBaby, ewa84, Kaczorek, lady_pink, asia-m-b, Foto_Anna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry !
Migot_ka piękny przyrost - wpisałam Cię już do ciąż, bo chyba już nie zapeszymy przy takim przyroście
Kometa, fajnie, ze udało Ci się zmienić lekarza - dobry kontakt i relacja z doktorem są bardzo ważne. Działaj coś z tym TSH, bo wynik normalnie powalający:/ Pamiętasz jaki miałaś przed ciążą?
Ania, to wpisywać Cię na jakąś konkretną datę betowania?
Czytałam na IVF, że Kaczorek miała nieprzyjemną przygodę u lekarza, który powiedział, ze ciąże z in vitro są patologiczne i że ma sobie iść do kliniki Brak słów...
szurusiowa i kometa - trzymam dziś kciuki ! Dajcie znać co tam, jak tam
FORUMOWE CIĄŻE:
Julita75- 6.12.2015 transfer, Vanili- 13.12.2015 transfer, ewa84- 28.12.2015 transfer- ciąża bliźniacza, Bydgoszczanka- 29.12.2015 ciąża naturalna po stymulacji, ComeToMeBaby- 20.02 criotransfer, Pabelka- 2.03 transfer, Kaczorek- 5.04 transfer- ciąża bliźniacza, migot_ka - 29.04 transfer
KALENDARZ KCIUKOWY:
07.05 Ania1986 - transfer
09.05 ewlinaaa85 - transfer
12.05 szurusiowa - transfer
12.05 Kometa - odbiór wyników PAPPA
14.05 Kometa - USG (być może określające płeć)
14.05 lipa - scratching
ok. 14.05 Suomi - rozpoczęcie stymulacji
19.05 ewlinaaa85 - beta
27.05 Fiona12 - scratching
maj- Lonia
7.06 Vanili - wizyta kontrolna
24.08 Julita76- planowany termin porodu
31.08 Vanili- planowany termin porodu
19.09 Ewa84- planowany termin porodu
08.11 ComeToMeBaby- planowany termin poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 09:50
szurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia coś pisała, że dziś zrobi test więc Aniu trzymam kciuki za pozytyw
Szurusiowa POWODZENIA
Cometa mam nadzieję że wyniki będą bardzo dobre noo i może w koncu się dowiemy jaka płeć może jednak dobrze obstawiłam na dziewczynkęszurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Kometa TSH nie za dobrze wygląda...w ogóle szok, że poprzedni lekarz nie zareagował... w ogóle dobrze, że zmieniłaś lekarza, bo z tamtym ciągle było coś nie tak..Co do lekarza - ja sama jeszcze się nie zapisałam, bo mam dylemat do kogo i nie mogę się zdecydować... ciężka decyzja...po za tym mieszkam w małym mieście i za dużego wyboru nie mam...po za tym chciałabym na NFZ, żeby chociaż trochę zaoszczędzić i mieć badania na skierowanie...
Co do kaczorka to też wczoraj czytałam...po prostu brak słów i tyle...złożyłabym skargę na pseudo panią doktor...
---
Wczoraj przy okazji bety robiłam TSH i ładnie mi spadło do 1,6 (2 miesiące temu było prawie 4)
i progesteron 18,94ng/ml norma: 9,3-33,2 - nie za niski??ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
bry,już jestem po.
Wyniki dobre, nie ma wskazań do badań inwazyjnych. Chociaż mi ze względu na wiek przysługuje amniopunkcja jednak nie zdecydowałam się na nią, pani genetyk też nie zachęcała, w szczególności przy tych wynikach i ciąży z ivf (żeby nie ryzykować kłucia takiej wystaranej ciąży).
Podobno beta jest nieco podwyższona (może to być wynik stymulacji hormonalnej ivf, hormonów, które zażywałam w ciąży),ale pappa jest ok więc ryzyko downa jest niskie.
Ponieważ wczoraj poczytałam o związku tsh z betą to zapytałam o tą podwyższoną betę (jest minimalnie podwyższona)i potwierdziła, jedno wpływa na drugie. Zapewne więc nie muszę panikować że coś z moją tarczycą jest nie tak, ale do endo i tak się wybieram. Na razie szukam terminu. Najwcześniejszy jaki do tej pory znalazłam to początek czerwca
W sobotę idę na usg, zobaczymy czy będzie dziecko dobrze ustawione do oglądania płci. Dam znać.szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość