Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Lonia: nie ukrywam jest ciężko mimo ze dziewczyny spokojne i tak bo na forum bliźniaczym niektóre dziewczyny pisza ze dzieciaki na tym etapie potrafią pol dnia szalec. Jednak często wieczorami szaleja.
Vanili: moje tez spały w szpitalu i przez pierwszy tydzień wvdomua teraz dorastają pomału hehe
generalnie i tak są grzeczne - teraz mala lezy od godziny i patrzy na mnie cicho
cos tam sobie steka pod nosem ale to do siebie samej
no ale wystarczy ze każda potrzebuje dziennie te 2-3 godziny uwagi i nie wiesz kiedy dzień mija. Jak na nie patrze gdy już słodko śpią to zapominam o zmęczeniu
Anatolka: pewnie tak byłoby najprościej niby ale nie dla mnie. Latwiej byloby mi moja ciocie lub babcie poprosic albo nawet kolezanke. Np ostatnio teściowa mówi ze ugotuje pomidorówke i nam przyniesie to mowie ze super bo nie zawsze mam czas zrobić cos cieplego no ale niestety na planach się skończyło :p
Kometa: teraz czas na CiebieLonia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Doczekać się już nie mogę tego czasu
Póki co wypoczywam i od 4 dni fatalnie się czuję. Zaraziłam się od męża i jestem przeziębiona. Dziś już jest nawet trochę lepiej ale czuje od wczoraj ucisk na przeponę i jak bym miała za mało tlenu. Dół brzucha mam w miarę miękki i wrażenie jak by dzieciny siedziały wręcz pod żebrami, im wyżej tym bardziej napięty. Kiepsko sypiam i w zasadzie codziennie zaliczam pobudkę w granicach 4-5 rano. A gdzie tu dalej jak to dopiero 19 tydzień.
-
nick nieaktualny
-
Zastanawiam się nad intralipidem ale z tego co wiem to jest to olej sojowy a przy hashimoto soja jest zakazana. Czy jest tu może ktoś kto też ma hashimoto i konsultowal to z lekarzem?I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
Graśka wrote:Zastanawiam się nad intralipidem ale z tego co wiem to jest to olej sojowy a przy hashimoto soja jest zakazana. Czy jest tu może ktoś kto też ma hashimoto i konsultowal to z lekarzem?
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
bejbiś wrote:Dziewczyny jakie badania trzeba zrobic po 3 nieudanych criotransferach ???jesli zarodki nie zagniezdzaja sie w macicy ?
Można histeroskopie np, żeby sprawdzić czy nie ma wad w budowie macicy i mechanicznej przeszkody. Można kariotypy, żeby sprawdzić czy to może ze względu na wadliwosc materiału genetycznego zarodki obumieraja. Można się zacząć bawić w immunologie (jest cały wątek o tym). -
Anatolka wrote:Można histeroskopie np, żeby sprawdzić czy nie ma wad w budowie macicy i mechanicznej przeszkody. Można kariotypy, żeby sprawdzić czy to może ze względu na wadliwosc materiału genetycznego zarodki obumieraja. Można się zacząć bawić w immunologie (jest cały wątek o tym).
Histeroskopie mialam robiona przed ostatnim transferem i wszystko bylo ok wiec chyba tak jak piszesz trzeba sie wziasc za kariotypy:) a orientujesz sie jak to wyglada cenowo ???XXXXXXXXXXXX -
bejbiś wrote:Histeroskopie mialam robiona przed ostatnim transferem i wszystko bylo ok wiec chyba tak jak piszesz trzeba sie wziasc za kariotypy:) a orientujesz sie jak to wyglada cenowo ???
Prywatnie mniej więcej od 300 do 500zł za osobę. Musicie zrobić oboje. Warto podzwonic i porównać ceny, bo są spore rozbieżności. Na Śląsku znalazłam od 320 do 490 swego czasu. -
Anatolka wrote:Prywatnie mniej więcej od 300 do 500zł za osobę. Musicie zrobić oboje. Warto podzwonic i porównać ceny, bo są spore rozbieżności. Na Śląsku znalazłam od 320 do 490 swego czasu.
Anatolka dziekuje Ci kochana za informacjea jesli wyjda jakies nieprawidlowosci w tych kariotypach to sie to da jakos leczyc czy juz nie ma w ogole szans na ciaze ?
XXXXXXXXXXXX -
bejbiś wrote:Anatolka dziekuje Ci kochana za informacje
a jesli wyjda jakies nieprawidlowosci w tych kariotypach to sie to da jakos leczyc czy juz nie ma w ogole szans na ciaze ?
Nie da się leczyć genów. Przynajmniej na ten moment. Szanse są ale genetyk wtedy określa prawdopodobieństwo urodzenia zdrowego/chorego dziecka. -
nick nieaktualny
-
Ania1986 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny