Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa czy twoje dziewczyny tez w nocy są takie niespokojne przez sen?
Wojciech normalnie jakby walczył ze zlem przez sen. Szarpie sie, wierzga fo tego steka i wygina jak człowiek guma. Nic nie działa wtedy bo spi dość mocno odziwo. Rano oczywiście jest zmęczony i trudno go znieść :p
Nie wiem co robić. Kumpele mowia ze ich dzieciaki tez tak maja -
Pozno wrocilam, byla duza obsuwa.
Zarodek jest, bije mu serduszko, jednak zbyt wolno. 80 u/min. Lekarz powiedzial ze powinno bic ponad 100. I zeby na razie podchodzic z dystansem. To 6t4d, malenstwo ma 6 mm. Teraz przede mnakolejne dwa tygodnie strachu... -
Hmm... a nie jest to uzależnione od tego kiedy mialas transfer czy crio czy swiezy i jakiej jakości zarodrk? Cometa chyba pisala ze przy crio inaczej oblicza się termin porodu co ja rozumiem, że pewnie nie można standardowo podchodzic do rozwoju. Może ten wynik to kwestia tego, że maluch jest na wcześniejszym etapie niz ten 6tc?
Dla porównania bo az to sprawdziłam nasz w 7 +5 tc miał 8 mm a serducho 130u/min...
-
A wielkość malucha to kwestia umowna bo jeden zlapie tak a inny lekarz inaczej, kwestia sprzrtu i moze miec mniej niż te 6mm...
Wiec spokojnieChoć wiem, że teraz bardzo trudny czas przed Tobą. Sama jeszcze bardzo dobrze pamiętam ten strach tym bardziej, że w tym okresie co dws tyg ladowalam z masakrycznym bólem brzucha w szpitalu i z uwagi na rosnace crp straszyli mnie otwarciem brzucha...
Ciąża to piekny czas ale nie ma dnia, żeby matka nie drżala o swoje maleństwo.
Taka sytuacja :p
Niemniej, nadal kciukam i kibicuje z całego serca ♥ -
Lipa trzymam kciuki!
Nie zawszevwszystko idzie ksiazkowo u mnie też bylo dziwnie npodczas gdy jedno serduszko biło druga córka była jakąś plamka dla lekarza niestety nie pamiętam już jak to wyglądało tygodniami...
Vanili: u mnie odwrotnie dziewczyny śpią jak kamienie az czasami sprawdzamy czy oddychają za to w dzień non stop im nogi i ręce chodzą a Nikola non stop gada do sufitu i lampy najchętniej.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Lipa, trzymam kciuki. Najważniejsze, że jest serduszko!
Ja sprawdziłam i u mnie w 6t6d było 6mm i 146 u/min, ale tydzień wcześniej nie było nawet widać zarodka! Więc ten początkowy etap to taki zróżnicowany i wszystko może się zdarzyć. Trzeba być dobrej myśli. Najgorsze jest to czekanie... Jak sobie to przypomnę to aż.... naprawdę współczuję i trzymam kciuki. Oby szybko minęło -
Lipa, ty już wiesz. Tylko spokój cię uratuje
Hmmm, a co Wojtka gryzie?cza by się było może odgryźć? Hyhy
A u nas szereg spektakularnych sukcesów
Mały człowiek skończył miesiąc i awansował z noworodka na niemowlaka.
Zaczął przyglądać się twarzom i czarno białym obrazkom.
Był na badaniu bioderek, jest ok, kontrola w styczniu.
I teraz hit: od dwóch nocy daje matce pospać w nocy seriami po 2-3 godziny
Pozdrawiamy dźwiękiem przypominającym odgłosy godowe pterodaktyla -
No właśnie nie wiem co go gryzie. Od dwóch dni z zębami spokój bo dzieć zrobi się pogodny i okazał serce matce dajac jej od rana pospać; ) W nocy tez byl grzeczny bez tych swoich szaleństw, ale dziwne bo budzil się co 2h na karmienie, co dalo nam wynik 4 karmien zamiast 2 ale dzięki Bogu zaraz szedl spać dalej. I wcale nie chodzi o czas bo jadl jak zwykle. A przedpołudnie przespalismy. Juz przed 11 go nie było więc i ja się do niego dolaczylam. Pobudka w porze lunchu hehe a reszta dnia z uśmiechem pełną gębą. .. dzis chyba pierwszy raz się śmiał w wyniku łaskotania z dźwiękiem
Myślę, że może miał jakiś skok i stad jego zly nastrój ostatnio. ..
-
To samo sobie pomyślałam Vanili w trakcie czytania. Musi to skok był
Rozwija się dziecię. Skoro nic mu nie dolega a wręcz przeciwnie to się nie ma co martwić. Tylko to zawsze ponoć męczące jest, w trakcie. A po dostajesz nagrodę w postaci nowej umiejętności dziecia. Dobrze niech zdrowo rośnie
-
Dziewczyny czy któraś z Was miała problemy z bardzo cienkim endometrium a mimo to wykonany był transfer? My już walczymy długi czas, byłam faszerowana chyba wszystkim co jest możliwe i wyniki ciągle są słabe, niecałe 7 mm
Będziemy mimo to próbować na tym co jest...
-
ja mam problem z cienkim endometrium, aktualnie jestem po wlewie domacicznym z accofilu, jutro idę na usg wiec zobaczę jak to wygląda. Aby odbył się transfer musi być min. 8,5 mm w chwili pęknięcia pęcherzyka. Jak się nie uda to plan na następny cykl: kolejny wlew z accofilu + tabletki lamette.I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto