X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minister Radziwiłł ogłosił skrócenie programu invitro - wp.pl

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlak by trafił te Pisowskie k..wy :'(

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Minister Radziwiłł ogłosił skrócenie programu invitro - wp.pl
    Właśnie czytam, serce mi wali jak szalone :( Pisowskie k..y to zbyt lekko powiedziane!

• Perełka :) Debiutantka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę nic znaleźć w necie. Wklejcie proszę tekst.

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak słów... :( juz mogę zacząć zbierać na prywatne podejście jeśli w ogóle zostanie to legalne w tym chorym kraju :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wiemy czemu tak w klinice przenosili na szybko pacjentki z grudnia na listopad, już musieli wiedzieć co w trawie piszczy :(
    A co z nami dziewczyny? Rozumiem że, mimo to nadal nam będą przysługiwały trzy podejścia? Jest mi tak cholernie przykro :( jak sobie pomyślę o dziewczynach które tak czekają na innych forach :( nie mam słów ... nie zasnę dziś z nerwów chyba

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.onet.pl/wiadomosci/kraj,v80xkf

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie o co chodzi bo oszaleję

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka :) wrote:
    Napiszcie o co chodzi bo oszaleję
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Radziwill-program-in-vitro-tylko-do-polowy-przyszlego-roku,wid,18016657,wiadomosc.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Teraz wiemy czemu tak w klinice przenosili na szybko pacjentki z grudnia na listopad, już musieli wiedzieć co w trawie piszczy :(
    A co z nami dziewczyny? Rozumiem że, mimo to nadal nam będą przysługiwały trzy podejścia? Jest mi tak cholernie przykro :( jak sobie pomyślę o dziewczynach które tak czekają na innych forach :( nie mam słów ... nie zasnę dziś z nerwów chyba
    Sorki ze sie wtrącam;)
    niestety nie bedziesz miec zagwarantowane 3 podejsc, tylko tyle ile zdazysz i bedzie na to kasa ale tylko do konca czerwca :(

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby podejść do in vitro trzeba mieć zrobioną serię badań i dopiero wtedy następuje kwalifikacja. Jak nie mam zrobionych wszystkich badań np. usg piersi i glukozy to nie zakwalifikują mnie. Muszę zrobić wszystkie badania i dopiero iść na wizytę kwalifikacyjną ?
    Jak to u Was wyglądało ?
    Tak sobie pomyślałam że pójdę z tym co mam 95% zrobionych badań

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Sorki ze sie wtrącam;)
    niestety nie bedziesz miec zagwarantowane 3 podejsc, tylko tyle ile zdazysz i bedzie na to kasa ale tylko do konca czerwca :(
    Nie mam słów na to wszystko co nam zrobili chce mi się po prostu płakać. Co za sk.... e . Cała się trzęsę z nerwów :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby podejść do in vitro trzeba mieć zrobioną serię badań i dopiero wtedy następuje kwalifikacja. Jak nie mam zrobionych wszystkich badań np. usg piersi i glukozy to nie zakwalifikują mnie. Muszę zrobić wszystkie badania i dopiero iść na wizytę kwalifikacyjną ?
    Jak to u Was wyglądało ?
    Tak sobie pomyślałam że pójdę z tym co mam 95% zrobionych badań
    Pierwsze słyszę o glukozie :) usg piersi też nie wszędzie wymagają. Najważniejsze to AMH i FSH no i nam kazał Dr zrobić wymaz z szyjki macicy na chlamydie trahomatis metodą PCR

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z Novum i dostałam kartkę A4 która była po dwóch stronach zapisana badaniami do wykonania. Badania te należy zrobić żeby być zakwalifikowanym do refundowanego in vitro. U Was wyglądało to inaczej ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z Novum i dostałam kartkę A4 która była po dwóch stronach zapisana badaniami do wykonania. Badania te należy zrobić żeby być zakwalifikowanym do refundowanego in vitro. U Was wyglądało to inaczej ?
    Ja szłam z czynnikiem jajowodowym więc w sumie od ręki dostałam kwalifikację. Ale ogólnie wszystkie tu musiałyśmy oczywiście zrobić szereg badań. W tym że, te które Ci wymieniłam są bardzo ważne. Wiadomo że trzeba mieć tarczycowe itp.

Nie wiem po co to wszystko skolo PISiory już nie będą refundowali nam invitro :(

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki za info. Zostanę zakwalifikowana na 100% bo mam endomietriozę. Wstrzymywały mnie badania.
    Jutro zapisuję się na wizytę i pogadam z lekarzem.

Nie ma co stękać tylko spinać poślady i działać, może jeszcze damy radę do czerwca.

DZIEWCZYNY DZIAŁAJCIE!!!
    Pamiętajcie że każdy cykl jest ważny i trzeba próbować :)

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PISlam na całego :( to było do przewidzenia.
    P...one gnojki! Nie liczą się z nikim i z niczym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba że jakimś cudem uda nam się zakończyć przed 30 czerwca, no i oczywiście będzie kasa na kolejne podejście.
    Też współczuję dziewczynom które nie zdążą nawet z pierwszym podejściem :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki za info. Zostanę zakwalifikowana na 100% bo mam endomietriozę. Wstrzymywały mnie badania.
    Jutro zapisuję się na wizytę i pogadam z lekarzem.

Nie ma co stękać tylko spinać poślady i działać, może jeszcze damy radę do czerwca.

DZIEWCZYNY DZIAŁAJCIE!!!
    Pamiętajcie że każdy cykl jest ważny i trzeba próbować :)
    Będę trzymała kciuki za waszą kwalifikację.
    Ja za kilka dni zaczynam stymulację czekam tylko na @ ale i tak jestem załamana tą wiadomością :(
    W jakiej klinice startujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:07

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Chyba że jakimś cudem uda nam się zakończyć przed 30 czerwca, no i oczywiście będzie kasa na kolejne podejście.
    Też współczuję dziewczynom które nie zdążą nawet z pierwszym podejściem :-(
    JNo to ja już zaczynam czekac na cud. .. ze się miejsce zwolni :(

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ